Él Clasico odds

Søndag den 28. oktober klokken 16:15 mødes FC Barcelona og Real Madrid i El Clasico på Camp Nou. De indbyrdes opgør mellem Spaniens to største fodboldklubber er altid blandt sæsonens højdepunkter, og man er garanteret smæk for skillingen. Det er dog ikke kun spillerne, der går til den, når der er El Clasico, det gør bookmakerne også. Derfor kan man også finde massevis af spil på det spanske brag, og i denne artikel ser vi nærmere på de bedste. Det bedste sted at spille på kampen er hos Unibet, hvor der findes en lang række specials på både de to hold og de 22 spillere. Derudover kan du også benytte dig af deres La Liga livestream, hvis du har penge på bookmakerkonto.

 

Spil på El Clasico her

 

Læs de seneste spilnyheder om El Clasico

 

 

Odds på El Clasico

Hos Unibet kan man som sagt finde en lang række spillerspecials på kampen mellem Barcelona og Real Madrid, og der er rigtig god værdi at hente. Vi har samlet en række af de bedste spil, så du kan sikre dig et flot overskud imens, du nyder kampen. Alle spillene er taget fra Unibet, hvor man kan finde et kæmpe udvalg af odds på denne kamp. Alle nye kunder kan i øvrigt få en 1.000 kroner odds bonus hos Unibet, der fordobler ens første indskud. Læs vores anmeldelse af Unibet her, og bliv klar til El Clasico.

 

Få 1.000 kroner i velkomstbonus her

 

De bedste El Clasico spillerspecials

Hvem får kort og hvilke farver?

Når El Clasico bliver fløjtet i gang, markerer det begyndelsen på 90 minutter med massevis af intensitet og hård fight. Derbykampene er de vigtigste i sæsonen, og spillerne er ikke bange for at bruge beskidte tricks i jagten på de tre point. Derfor ser man også nogle spillere falde nemt og teatralsk, imens andre foretrækker at sparke modstanderne, når dommeren kigger væk.

En af de spillere, der er bedst/værst til dette er Real Madrids Sergio Ramos. Den 32-årige forsvarsspiller går konstant lige til stregen og ofte lidt over. I denne sæson har han allerede fået tre gule kort, og han er en hård hund, der aldrig trækker sig. Ramos har derudover en tendens til at blive frustreret, hvis tingene går kongeklubben imod. Derfor er slet ikke nogen dum idé at oddse, han får et gult kort El Clasico. Man kan selvfølgelig også spille på, at han får et rødt kort og bliver sendt tidligt i bad.

Sergio Ramos er dog ikke kun kendt for at være en hård hund. Han er nemlig også ekstremt målfarlig. Denne sæson har han allerede fået netmaskerne til at blafre tre gange, og han tager sig tit af straffespark. Det kan altså også være smart at spille på, han kommer på tavlen mod ærkerivalerne.

En anden spiller der altid tackler i gennem er Barcelonas Gerard Piqué. Han har fået to gule kort i otte ligakampe i denne sæson, og han får sit at se til imod Gareth Bale og co. Piqué bliver formentlig hånet af Madrids tilskuere i gennem det meste af kampen på grund af sin støtte til Cataloniens uafhængighed. Dette kan måske få ham op i det røde felt endnu hurtigere end normalt. Vi anbefaler derfor, man også overvejer at spille på, Piqué får gult kort.

 

Hvem scorer og hvordan?

Kigger man i den anden ende af banen findes der også flere interessante målscorerspil. For eksempel er der altid en chance for, at Lionel Messi kommer på tavlen. Den argentinske troldmand har fået en fantastisk start på sæsonen, hvor han som sædvanlig har scoret mål på samlebånd. Messi har rent faktisk scoret eller assisteret i ni af Barcelonas første 11 kampe. I disse er det blevet til hele 11 mål og fem oplæg, hvilket må siges at være imponerende.

I løbet af de seneste par sæsoner har Lionel Messi scoret rigtig mange mål på langskud og frispark. Han kan både score med højre- og venstreskøjten, og hvis der kommer et par frispark fra en farlig position, er der statsgaranti for, at argentineren kommer til at sparke dem. Selvom han scorer størstedelen af sine mål inde i feltet, så kunne han godt banke et langskud eller et frispark ind imod Real Madrid. Vi anbefaler derfor, at man holder øje med oddset på, at Messi scorer direkte på frispark og udenfor straffesparksfeltet. Real Madrids forsvarsspillere er dygtige til mange ting, men selv nogle af verdens bedste defensiver har svært ved at sætte en stopper for ham.

Lionel Messi har indtil videre scoret direkte på frispark to gange i denne sæson. Det var mod Deportivo Alavés den 18. august og den 18. september mod PSV Eindhoven i Champions League-gruppespillet. Han ved altså udmærket godt, hvad der skal til for at få netmaskerne til at blafre på en dødbold.

 

Hvem vinder El Clasico?

Real Madrid vandt begge kampe, da de to hold mødtes i den spanske Super Cup-finale i august sidste. Ved den anledning udspillede madrilenerne ærkerivalerne fuldstændig i en regulær magtdemonstration. Siden da er magtforholdet dog vendt om, og det er nu Barcelona, der har de bedste kort på hånden. De rød-blå vandt således med hele 0-3 på Santiago Bernabéu Stadium lillejuleaften, mens det sluttede 2-2 på Camp Nou ved sidste El Clasico i maj måned.

Barcelona er da også favoritter – blandt andet på grund af hjemmebanefordelen. Hos Unibet er der odds 1,67 på, at Blaugrana vinder, imens en Real-sejr udbydes til odds 4,25.

Det er ikke til at komme udenom, at værdien ligger på uafgjort. Real Madrid er inde i en kæmpe krise, da de ikke har scoret et eneste mål i deres seneste fire forsøg. Her er det blevet til tre nederlag og en enkelt uafgjort med en samlet målscore på 0-5. De er altså totalt uden selvtillid og tro på tingene for tiden, og det går ikke meget bedre i Barcelona.

Catalanerne har nemlig heller ikke imponeret på det seneste, hvor de blot har vundet et enkelt af deres sidste fem opgør. Derudover er det blevet til tre uafgjorte og et nederlag til upåagtede Leganas. Der er altså tale om to kriseramte mandskaber, som nok godt begge to kan leve med et enkelt point. Vi tror mest af alt på et kryds, hvilket giver pengene 4,25 gange igen hos Unibet.

 

Spil på El Clasico hos Unibet

 

Hvorfor hedder det El Clasico?

Som de fleste nok kan gætte, oversættes El Clasico til klassikeren. Engang blev betegnelsen kun brugt til at beskrive La Liga-kampene, men i dag dækker den samtlige opgør mellem de to klubber. Det er ikke kun i Spanien at kampene er store, det er faktisk i hele verden. Flere hundrede millioner fodboldfans verden over samles sammen foran TV-skærmene, når de hold mødes. Man finder således også fans af både Los Blancos og Blaugrana over hele verden.

I alt er El Clasico blevet spillet 271 gange, hvor de 34 dog har været trænings- og opvisningskampe. Barcelona har vundet 112 af de indbyrdes opgør, men 20 af disse er kommet i træningskampe. Ser man udelukkende på betydningsfulde kampe, er Real Madrid bedst med 95 sejre. Det er i øvrigt også Real Madrid, der har hentet den største sejr. Den kom i 1943, hvor de vandt med vanvittige 11-1 i Copa del Rey. Barcelonas største sejr kom i 1913, hvor de vandt 7-0 i en træningskamp, imens den største betydningsfulde sejr var i 1950, hvor de vandt med 7-2 i La Liga.

All-time topscoreren i El Clasico er argentinske Lionel Messi, der har scoret hele 26 mål. 18 af disse er kommet i La Liga, seks i Super Cup og to i europæiske kampe. Nummer to på listen er Real Madrid-ikonet Alfredo Di Stefano har scoret 18 mål, som har lavet lige så mange som Cristiano Ronaldo. Ronaldo formåede rent faktisk at score seks El Clásico i træk mellem 2011 og 2012, hvilket er en rekord.

Real Madrids Manuel Sanchís Hontiyuelo har med 43 kampe rekorden for flest El Clasico-optrædener, imens Xavi har Barcelonas rekord med 42. Disse rekorder kan dog meget vel blive slået snart. Andres Iniesta ligger således på 37 El Clasico, mens Messi og Ramos begge har spillet 36.

 

Historien om El Clasico

Barcelona og Real Madrids rivalisering går helt tilbage til spansk fodbolds fødsel, men det var først i 1930’erne, at det tog sin nuværende form. På dette tidspunkt var Barcelona allerede begyndt at blive en catalansk institution, imens Real Madrid repræsenterede den madrilenske centralmagt. Efter Francisco Francos magtovertagelse i 1936 blev Barcelonas daværende præsident Josep Sunyol anholdt og dræbt for sin rolle i kampen imod den senere diktator.

Sunyol var dog langt fra den eneste, der måtte lade livet. Med brutal magt undertrykte Franco Barcelona og Catalonien, imens Real Madrid blev favoriseret. Det var også netop på grund af Franco, at Real Madrid formåede at slå Barcelona med 11-1 i 1943. Barcelona havde vundet den første kamp i pokalsemifinalen, på daværende tidspunkt kendt som Copa del Generalisimo efter Franco, med 3-0. Før returkampen fik Barcelona-spillerne dog at vide, at de skulle tabe kampen, imens præsidenten blev truet med, at blive anholdt. I løbet af hele kampen var dommeren derudover imod Barcelona, og det stod fra starten klart, at kampen kun kunne ende på en måde.

Kampen står den dag i dag stadig som en af de vigtigste i Barcelona. Efter denne kamp blev det nemlig helt klart, at Barcelona var de undertrykte, og at Real Madrid var fjenden. Før kampen var opgørene simpelthen bare fodboldkampe mellem to fremragende hold, men efter semifinalen i 1943 blev El Clasico ophøjet til at handle om mere end bare fodbold.

 

Cataloniens uafhængighed og El Clasico

Politik har altid spillet en kæmpe rolle i El Clasico. I Franco-tiden var det Madrid og centralmagten, der undertrykte alt, som havde noget med Catalonien at gøre. Her blev den catalanske kultur og sproget bekæmpet hårdt, og regionen led virkelig. I de seneste par år har det i stedet været Cataloniens kamp for uafhængighed fra Spanien, der har præget kampene.

Barcelona står som det ultimative symbol på Catalonien, hvilket også understreges med klubbens slogan: Més que un club – mere end en klub. Flere af klubbens medarbejdere og nøglespillere er således store fortalere for catalansk uafhængighed.

Catalonien har længe arbejdet hårdt for at blive uafhængig fra Spanien, og på det seneste er der virkelig blevet lagt tryk på den spanske regering. Catalonien har afholdt en række folkeafstemninger for uafhængighed, og der har ligeledes været flere store demonstrationer til fordel for uafhængighed.

Dette har Real Madrid fansene selvfølgelig også lagt mærke til, og de ynder at fylde Santiago Bernabéu Stadium med spanske flag. Dette symboliserer selvfølgelig støtte til den spanske stat, og El Clasico er dermed endnu en gang en kampplads for politik.

 

Livestream El Clasico gratis

El Clasico bliver desværre ikke vist på dansk TV de kommende sæsoner, men det er absolut ingen grund til panik. Der findes nemlig et par alternativer. Flere bookmakere med dansk licens har livestream på deres hjemmesider, hvor kunderne gratis kan streame sport og fodbold fra La Liga. Alt det kræver er faktisk blot, at man har en bookmakerkonto med et par kroner på.

Her på Odds.dk har vi lavet en livestream-sektion, hvor man altid kan få et overblik over alle de fodboldkampe, der bliver livestreamet hos de danske bookmakere. Her kan man også altid finde El Clasico, så der er ingen undskyldninger for ikke at se med, når Ronaldo og Messi tørner sammen. Bare opret en konto eller log ind på Unibet og sørg for at have penge på kontoen. Så kan du se med, når det går løs søndag den 28. oktober klokken 16:15.

 

Livestream El Clasico her

 

Unibet TV tillader bookmakerens spillere at livestreame FC Midtjylland - Astana FC gratis og lovligt i høj kvalitet.