Él Clasico odds

Lørdag eftermiddag møde Real Madrid og FC Barcelona i El Clasico på Santiago Bernabeu. De indbyrdes opgør mellem Spaniens to største fodboldklubber er altid blandt sæsonens højdepunkter, og man er garanteret smæk for skillingen. Det er dog ikke kun spillerne, der går til den til El Clasico, det gør bookmakerne også. Derfor kan man også finde massevis af spil på det spanske brag, og i denne artikel ser vi nærmere på de bedste. Det bedste sted at spille på kampen er hos Unibet, hvor der findes en lang række specials på både de to hold og de 22 spillere.

 

Spil på El Clasico her

 

Læs de seneste spilnyheder om El Clasico

 

 

Odds på El Clasico

Hos Unibet kan man som sagt finde en lang række specialspil på kampen mellem Real Madrid og Barcelona, og der er rigtig god værdi at hente. Vi har samlet en række af de bedste spil, så du kan sikre dig et flot overskud imens, du nyder kampen. Alle spillene er taget fra Unibet, hvor man kan finde et kæmpe udvalg af odds på denne kamp. Alle nye kunder kan i øvrigt få en 1.000 kroner oddsbonus hos Unibet, der fordobler ens første indskud. Læs vores anmeldelse af Unibet her, og bliv klar til El Clasico.

 

Få 1.000 kroner i velkomstbonus

 

De bedste El Clasico spillerspecials

Hvem får kort og hvilke farver?

Når El Clasico bliver fløjtet i gang, markerer det begyndelsen på 90 minutter med hård fight. Derbykampene er de vigtigste i sæsonen, og spillerne er ikke bange for at bruge beskidte tricks i jagten på de tre point. Derfor ser man  nogle spillere falde nemt og teatralsk imens andre foretrækker at sparke modstanderne, når dommeren kigger væk.

En af de spillere, der er bedst/værst til dette er Real Madrids Sergio Ramos. Den 31-årige forsvarsspiller går konstant lige til stregen, og ofte lidt over. I denne sæson har han allerede fået to røde kort i La Liga, og han er en hård hund, der aldrig trækker sig. Ramos har derudover en tendens til at blive frustreret, hvis tingene går kongeklubben imod. Derfor er odds 2,00 på, at han får gult kort rigtig flot. Man kan endda få odds 16 på, at Ramos får rødt kort, hvilket ligeledes indeholder stor værdi.

Føler man sig virkelig eventyrlysten, får man i øvrigt odds 51 på, at Sergio Ramos scorer og får rødt kort. Han scorede hele syv mål i sidste sæson, imens

En anden spiller, der altid tackler i gennem, er Barcelonas Gerard Piqué. Han har fået seks gule kort i 12 ligakampe i denne sæson, og han får sit at se til imod Cristiano Ronaldo og co. Piqué bliver formentlig hånet af de madrilenske tilskuere i gennem det meste af kampen på grund af sin støtte til Cataloniens uafghængighed. Dette kan måske få ham op i det røde felt endnu hurtigere end normalt. Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at Piqué får gult kort til odds 2,10.

 

Hvem scorer og hvordan?

Kigger man i den anden ende af banen findes der også flere interessante målscorerspil. For eksempel er der odds 1,86 på, at Cristiano Ronaldo kommer på tavlen. Den portugisiske verdensstjerne fik en sløj start på sæsonen, men han er virkelig kommet i gang på det seneste. For nylig vandt han Balon d’Or, og han har scoret i seks af Real Madrids seneste syv kampe. I disse er det blevet til hele otte mål, hvilket må siges at være imponerende.

I løbet af de seneste par sæsoner, har Cristiano Ronaldo ændret sig til en rendyrket skarpretter. Han er ikke så bevægelig som tidligere, og han har mistet en smule fart. Til gengæld har han udviklet en utrolig evne til at stå det rigtige sted, og han er blevet bedre i luften. I disse dage scorer han størstedelen af sine mål inde i feltet, og det kommer han nok også til imod Barcelona. Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at Ronaldo scorer på hovedet til odds 6,50. Barcelonas forsvarsspillere er dygtige til mange ting, men hovedspillet har aldrig været en force.

I modsætning til Ronaldo scorer Lionel Messi stadig et hav af mål fra distancen. Han har en fantastisk sparketeknik, og han er aldrig bange for at trykke af fra distancen. Derudover er Messi fast frisparksskytte for Barcelona, så odds 7,00 på, at han scorer uden for feltet er fremragende.

 

Hvem vinder El Clasico?

Real Madrid vandt begge kampe, da de to hold mødtes i den spanske Super Cup-finale i august. Ved den anledning udspillede madrilenerne ærkerivalerne fuldstændig i en regulær magtdemonstration. Siden da er magtforholdet dog vendt om, og det er nu Barcelona, der har de bedste kort på hånden. De rød-blå fører således La Liga med seks point ned til Atlético Madrid, imens Real Madrid er hele nede på fjerdepladsen, 11 point efter.

Real Madrid er dog stadig favoritter på grund af hjemmebanefordelen. Hos Unibet er der odds 2,15 på, at madrilenerne vinder, imens en Barcelona-sejr udbydes til odds 3,10.

Det er ikke til at komme udenom, at værdien ligger på udeholdet. Real Madrid er netop kommet hjem fra VM for klubhold i de Forenede Arabiske Emirater, hvilket tærrede på spillerne. De har således haft mindre tid til at hvile og forberede sig til denne kamp end Barcelona.

Kongeklubben var heller ikke specielt imponerende ved VM på trods af den svage modstand. Det blev til en smal 2-1-sejr over Al Jazira i semifinalen, imens de i finalen måtte kæmpe hårdt for at slå brasilianske Gremio med 1-0.

Barcelona er gået ubesejret siden Super Cup-nederlagene i august, hvilket er løbet op i utrolige 24 kampe. De har ydermere vundet de seneste tre kampe, hvorfor de må betegnes som værende i storform.

 

Spil på El Clasico hos Unibet

 

Læs den fulde optakt til kampen her.

 

Hvorfor hedder det El Clasico?

Som de fleste nok kan gætte, oversættes El Clasico til klassikeren. Engang blev betegnelsen kun brugt til at beskrive La Liga-kampene, men i dag dækker den samtlige opgør mellem de to klubber. Det er ikke kun i Spanien at kampene er store, det er faktisk i hele verden. Flere hundrede millioner fodboldfans verden over samles sammen foran TV-skærmene, når de hold mødes. Man finder således også fans af både Los Blancos og Blaugrana over hele verden.

I alt er El Clasico blevet spillet 269 kampe, hvor de 34 dog har været trænings- og opvisningskampe. Barcelona har vundet 111 af de indbyrdes opgør, men 20 af disse er kommet i træningskampe. Ser man udelukkende på betydningsfulde kampe, er Real Madrid bedst med 95 sejre. Det er i øvrigt også Real Madrid, der har hentet den største sejr. Den kom i 1943, hvor de vandt med vanvittige 11-1 i Copa del Rey. Barcelonas største sejr kom i 1913, hvor de vandt 7-0 i en træningskamp, imens den største betydningsfulde sejr var i 1950, hvor de vandt med 7-2 i La Liga.

All-time topscoreren i El Clasico er argentinske Lionel Messi, der har scoret hele 24 mål. 16 af disse er kommet i La Liga, seks i Super Cup og to i europæiske kampe. Nummer to på listen er Real Madrid-ikonet Alfredo Di Stefano har scoret 18 mål imens Ronaldo på nuværende tidspunkt har lavet 17. Ronaldo formåede dog at score seks El Classico i træk mellem 2011 og 2012, hvilket er rekord.

Real Madrids Manuel Sanchis har med 43 kampe rekorden for flest El Clasico-optrædener, imens Xavi har Barcelonas rekord med 42. Disse rekorder kan dog meget vel blive slået snart. Andres Iniesta ligger nemlig på 35 El Clasico, mens Messi og Ramos begge har spillet 34.

 

El Clasicos historie

Barcelona og Real Madrids rivalisering går helt tilbage til spansk fodbolds fødsel, men det var først i 1930erne, at det tog sin nuværende form. På dette tidspunkt var Barcelona allerede begyndt at blive en catalansk institution, imens Real Madrid repræsenterede den madrilenske centralmagt. Efter Francisco Francos magtovertagelse i 1936 blev Barcelonas daværende præsident Josep Sunyol anholdt og dræbt for sin rolle i kampen imod den senere diktator.

Sunyol var dog langt fra den eneste, der måtte lade livet. Med brutal magt undertrykte Franco Barcelona og Catalonien, imens Real Madrid blev favoriseret. Det var også netop på grund af Franco, at Real Madrid formåede at slå Barcelona med 11-1 i 1943. Barcelona havde vundet den første kamp i pokalsemifinalen, på daværende tidspunkt kendt som Copa del Generalisimo efter Franco, med 3-0. Før returkampen fik Barcelona-spillerne dog at vide, at de skulle tabe kampen, imens præsidenten blev truet med, at blive anholdt. I løbet af hele kampen var dommeren derudover imod Barcelona, og det stod fra starten klart, at kampen kun kunne ende på en måde.

Kampen står den dag i dag stadig som en af de vigtigste i Barcelona. Efter denne kamp blev det nemlig helt klart, at Barcelona var de undertrykte og, at Real Madrid var fjenden. Før kampen var opgørene simpelthen bare fodboldkampe mellem to fremragende hold, men efter semifinalen i 1943 blev El Clasico ophøjet til at handle om mere end bare fodbold.

 

Cataloniens uafhængighed og El Clasico

Politik har altid spillet en kæmpe rolle i El Clasico. I Franco-tiden var det Madrid og centralmagten, der undertrykte alt, som havde noget med Catalonien at gøre. Her blev den catalanske kultur og sproget bekæmpet hårdt, og regionen led virkelig. I de seneste par år har det i stedet været Cataloniens kamp for uafhængighed fra Spanien, der har præget kampene.

Barcelona står som det ultimative symbol på Catalonien, hvilket også understreges med klubbens slogan: mes que un club – mere end en klub. Flere af klubbens medarbejdere og nøglespillere er nemlig store fortalere for catalansk uafhængighed.

Catalonien har længe arbejdet hårdt for at blive uafhængig fra Spanien, og på det seneste er der virkelig blevet lagt tryk på den spanske regering. Catalonien har afholdt en række folkeafstemninger for uafhængighed, og der har ligeledes været flere store demonstrationer til fordel for uafhængighed.

Dette har Real Madrid fansene selvfølgelig også lagt mærke til, og de ynder at fylde Santiago Bernabeu med spanske flag. Dette symboliserer selvfølgelig støtte til den spanske stat, og El Clasico er dermed endnu en gang en kampplads for politik.

 

Livestream El Clasico gratis

El Clasico bliver heldigvis altid vist på dansk TV, men det er ikke alle, der kan tage kanalerne. Det er selvfølgelig heller ikke alle, der er hjemme foran TVet, når kampen fløjtes igang. Derfor er det også heldigt, at der findes alternativer. Flere bookmakere med dansk licens har livestream på deres hjemmesider, hvor kunderne gratis kan streame sport og fodbold fra La Liga. Alt det kræver er faktisk blot, at man har en konto med et par kroner på.

Her på Odds.dk har vi lavet en livestream-sektion, hvor man altid kan få et overblik over alle de fodboldkampe, der steames hos danske bookmakere. Her kan man også altid finde El Clasico, så der er ingen undskyldninger for ikke at se med, når Ronaldo og Messi tørner sammen.

 

Odds på El Clasico her