Søndag den 4. august går det løs igen, når 2019/20-udgaven af den hollandske Æresdivision sparkes i gang. Der var hård kamp om mesterskabet i sidste sæson, men til allersidst var det Ajax Amsterdam som kunne løfte trofæet. De fik således skrabet tre point mere sammen end PSV Eindhoven.

Dermed kom Ajax Amsterdam tilbage på tronen, godt hjulpet på vej af Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Rasmus Nissen Kristensen. Lasse Schöne virker dog på vej til et klubskifte til italiensk fodbold, og Kristensen er allerede solgt til Salzburg. Det efterlader Kasper Dolberg, som den tilbageværende af de tre. Men kan han bygge videre på sidste sæsons 11 ligamål, har vi gode ting i vente!

 

bet365 Odds på Æresdivisionen hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Kan PSV true Ajax Amsterdam mesterskabsjagt?

I denne optakt til Æresdivisionen tager vi et kig på de forskellige mesterskabskandidater, deres chance for at vinde og om det mon kunne blive en dansker, der løber med topscorertitlen i denne sæson. Alle vores odds kommer fra bookmakeren bet365. Det er fordi, at de er nogle af de førende på markedet, når det kommer til odds på Æresdivisionen.

 

Kan forhåndsfavoritterne fra Ajax Amsterdam gøre det igen?

Som så mange gange før er det selvfølgelig Ajax Amsterdam, som er blevet gjort til den største mesterskabskandidat af bet365. Det hænger blandt andet sammen med, at de sidste år hentede den fortabte søn Daley Blind hjem fra Manchester United. Udover ham fik de også fingrene i den serbiske Southampton-stjerne Dušan Tadić. Især Tadić var vanvittig imponerende i mesterskabssæsonen, hvor han scorede hele 28 ligamål, og derudover også lavede 13 assist!

Til denne sommer har de, som altid lavet nogen spændende handler. Edson Alvarez er hentet i mexicanske América og han skal forsøge, at erstatte salget af superstjernen Matthijs de Ligt. Han er ikke alene hentet ind til midterforsvaret, hvor også Lisandro Martínez er hentet i Argentina hos Defensa. Derudover er også Quincy Promes købt hos spanske Sevilla, samt Razvan Marin der er kommet til fra Standard Liège.

Derudover har de endda også fået fat i det 18-årige stortalent Kik Pierie fra Heerenveen. De kan stadig nå, at få den helt store pengepung frem i transfervinduet. Der er nemlig blevet solgt to af deres største profiler, i form af Matthijs de Ligt og Frenkie de Jong.

De er selvfølgelig de mest nævneværdige salg, som de har fået omkring 1 milliard  kroner for. Holdet er altså svækket en hel del. Det er da også hovedårsagen til, at bookmakeren betegner dem som en smal forhåndsfavorit til, at vinde deres 35. mesterskab.

Vi synes, at Ajax Amsterdam ligner det absolut bedste bud på en hollandsk mester i 2019/20. Deres transfervindue har ikke været så prangende som forrige sommer. Hvor deres to største indkøb i den forgangne sæson fik bevist, at de kender klubben ud og ind. Klaas-Jan Huntelaar, som blev hentet sidste sommer er godt nok blevet 35 år, men han er stadig en målræv af kaliber. 16 ligamål i sidste sæson beviser da også dette. Det danske stjerneskud Kasper Dolberg står til at tage over, hvis han bliver skadet eller kommer ind i en skidt stime.

 

De detroniserede mestre fra PSV

PSV Eindhoven har siddet tungt på det hollandske mesterskab de sidste fem sæsoner. Tre ud af fem gange har de således stået allerøverst på tronen, når de 34 ligakampe var færdigspillede. Det var sådan set kun i 2016/17-sæsonen, samt forrige sæson at de måtte se sig slået på målstregen af henholdsvis Feyenoord og Ajax Amsterdam.

De har til gengæld været særdeles aktive på transfermarkedet, hvor der er blevet hentet ikke færre end 13 spillere. Således er eksempelvis Bruma købt i tyske RB Leipzig, Timo Baumgartl er ligeledes hentet i Tyskland hos VfB Stuttgart. Derudover er der hentet en del flok til, at fylde op på holdet og sikre bredden. PSV har også fået hentet Ibrahim Afellay tilbage til klubben, hvor han havde karrierens bedste år fra 2004 til 2011. Han er dog noget af en chance, og vi føler os ikke helt sikre på om han er en reel forstærkning.

Der er også blevet solgt ud af arvesølvet, da både Luuk de Jong og Angeliño er blevet solgt. Derudover er røget en del spillere ud på lån, samt et par stykker er skiftet væk permanent. Der har altså været en hel del oprydningsarbejde for deres cheftræner Mark van Bommel. Men modsat sidste år, så er PSV blevet svækket betydeligt. Luuk de Jong var topscorer med hele 28 ligamål, og da ingen erstatning er købt ind. Ligner det uomtvisteligt, at PSV vil få problemer med at score nok mål.

Umiddelbart tror vi da heller ikke på, at PSV kan vinde mesterskabet. Selvom deres trup er stærk og fyldt med talenter, så er tabet af de Jong for stort. Holdet fra Hollands hovedstad ser simpelthen den tand stærkere ud på papiret. Derudover føler vi os heller ikke helt overbeviste om, at PSV kan vippe dem af pinden.

 

Feyenoord langt fra fordums styrke!

Officielt klublogo for FeyenoordNicolai Jørgensen og Feyenoord storskuffede i forsøget på at genvinde titlen, da de kun formåede at slutte på en fjerdeplads i 2017/18 sæsonen. Sidste år var de en smule bedre og fik kæmpet sig op på en tredjeplads. Det betyder, at de ikke får lov til, at spille Champions League i denne sæson. De skal dog kæmpe for, at komme i Europa League, hvor første skridt mod gruppespillet er mod Dinamo Tbilisi. Den blonde, danske angriber havde generelt en svær sæson, da han kun fik netmaskerne til at blafre syv gange i ligaen. Det må siges at være langt fra de 21 fuldtræffere, som han noterede sig for i 2016/17-sæsonen, hvor han også blev topscorer.

Feyenoord har hentet en masse spillere ind, men om kvaliteten er til stede er mere tvivlsomt. Liam Kelly fra Reading, George Johnston fra Liverpool og Leroy Fer fra Swansea, får ikke ligefrem konkurrenterne til at ryste i bukserne. Læg dertil, at Tonny Vilhena, Jeremiah St. Juste og Robin van Persie er fortid i klubben. Og vi står tilbage med et ret svækket Feyenoord mandskab.

Feyenoord, der som skrevet har den danske landsholdangriber Nicolai Jørgensen på holdkortet. Er også ifølge Bet365 ret store underdogs, og det forventes ikke at de kommer til, at blande sig i mesterskabsstriden. Spørgsmålet er om de kan ligge skuffelsen bag sig, fra to skuffende sæsoner oven mesterskabet fra to år siden. Samt de derudover ikke har haft et særligt imponerende transfervindue. Feyenoord har også kun vundet to mesterskaber siden 1998. Vi tror ikke, at man skal forvente en stor sæson fra de tidligere mestre.

Kan en af underdogsne overraske?

Officielt logo for den hollandske Æresdivision

AZ Alkmaar snuppede på højst overraskende vis titlen for elleve år siden, men har ikke formået at gøre det siden. I sidste sæson sluttede de på en fjerdeplads, men der var et godt stykke vej op til top to. Om de kan gentage den sensationelle bedrift fra 2008/09-sæsonen vil tiden vise, men efter vores bedste overbevisning virker det ikke særlig sandsynligt.

Tror man på en dark horse i titelræset, så er der mulighed for at spille på Vitesse Arnhem. Efter at have sikret sig en top seks-placering to sæsoner i træk, er de ved at cementere sig som tophold. Men som tilfældet er med, Feyenoord og AZ Alkmaar virker springet op til PSV og Ajax simpelthen for stort.

 

Hvordan kommer det til at gå danskerne?

Den hollandske Æresdivision har længe været kendt for at være fyldt til bristepunktet med danske fodboldspillere. Der er da også igen i år en del spillere, som har deres daglige gang i Æresdivisionen denne sæson.

 

Ajax Amsterdam

Ajax har Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Victor Jensen på kontrakt. Førstnævnte er dog godt på vej til, at skrive en kontrakt med Genoa i Italien. Og sidstnævnte skal kæmpe en benhård kamp om spilletiden, mens landsholdspilleren Kasper Dolberg kommer nok til, at få en masse minutter i benene. Dolberg skal bevise sig selv, da han har haft et par skuffende sæsoner, hvor det kun blev til henholdsvis 6 og 11 scoringer. Han kommer uden tvivl til at få hård konkurrence fra den bundrutinerede målræv Klaas-Jan Huntelaar.

 

Kasper Dolberg med et par Ajax-spillere til træning
Kasper Dolberg under en Ajax-træning | Af: Femke Kruize / WikiCommons

 

FC Utrecht

I Utrecht er der også en dansker på holdkortet, da de har keeperen David Jensen. Førstnævnte stod fast i hele sidste sæson, og det kommer han med stor sandsynlighed også til i denne. I åbningskampen var han dog helt uden for truppen. Så måske kan et sommerskifte komme på tale, hvis ikke han kommer ind omkring truppen igen.

 

Feyenoord

Feyenoord har selvfølgelig Nicolai Jørgensen på toppen, og han vil gøre alt for revanchere sig selv. Særligt sidste sommers VM-slutrunde var langt fra godkendt, og der er ikke den store tvivl om, at Newcastle nok er glade for, de fik deres bud på mere end 100 millioner afvist. Han lignede nemlig en mand totalt blottet for selvtillid under verdensmesterskaberne, og det eneste nævneværdige han fik udrettet var assisten mod Australien til Christian Eriksen. Nu skal han så forsøge at vise, at han kan finde tilbage til de mange mål fra mesterskabssæsonen. I Feyenoords første ligakamp var han dog udeladt helt fra truppen.

 

SC Heerenveen

Selvom Younes Namli er blevet solgt fra Heerenveen, så har de dog stadig hele fire danskere på holdkortet. Daniel Høegh har spillet fuld tid i midterforsvaret efter sit skifte fra FC Basel, og han må siges at være en af deres absolut vigtigste brikker i defensiven. Hvis de skal slutte i den bedre halvdel igen, så skal den tidligere OB-stopper spille op til sit bedste igen. Derudover er unge Jens Odgaard kommet til, og det forventes han kan få en stor sæson. Den blot 18-årige Emil Frederiksen kommer måske ikke til, at se så meget fodbold på førsteholdet i år, men han er en mulighed. Sidste dansker er Andreas Skovgaard, som er hentet i danske FC Nordsjælland. Midterforsvareren skal kæmpe med Høegh om spilletiden i forsvaret, hvis de da ikke kommer til at udgøre et rent dansk midterforsvar!

 

Vitesse Arnhem

Sidste mand på vores liste i Æresdivisionen er Rasmus Thelander. Han skiftede til Vitesse Arnhem efter et par mindre succesfulde ophold i Panathinaikos og Zürich. Han var med til at vinde The Double i 2013/14-sæsonen, da han blandt andet afgjorde pokalfinalen mod FCK i Parken med sine to hovedstødsscoringer i første halvleg. Midtstopperen har dog været konstant forfulgt af skader, og det har været med til at sætte en stopper for successen. Det bliver spændende at se, om han kan holde sig skadesfri og blive en stor profil i den bedste hollandske række. Sidste år var det småt med spilletiden, men nu venter en ny chance i den nye sæson.

 

bet365 Odds på Æresdivisionen hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Bookmakeren bet365's officielle logo på en grøn baggrund. Hos bet365 kan man oddse på Ligue 1 og livestreame gratis