Cykling
Michael Valgren fejrer sejren i Danmark Rundt i 2014 By Dan Moeller/Shutterstock

Søndag køres den første af 2018-sæsonens Ardenner-klassikere i Holland. Løbet hedder selvfølgelig Amstel Gold Race, og det markerer begyndelsen på den sidste halvdel af forårets klassikere. I 1997 blev Bjarne Riis den første, og hidtil eneste, dansker nogensinde til at vinde løbet. I 2016 kom en anden dog tæt på, da Michael Valgren kørte en imponerende andenplads hjem. Valgren tabte dengang spurten til italienske Enrico Gasparotto, men det skal han nu hævne. Valgren starter nemlig det hollandske løb som kaptajn for Astana, og han er i forrygende form. Derfor regnes han også som en af de farligste outsidere, hvilket bookmakernes odds også afspejler. 888sport giver odds 29 på, at Valgren vinder løbet, imens der er odds 8,00 på, at han slutter på podiet.

 

Bookmaker is inactive

 

Valgren er i sit livs form

Det har længe været kendt, at Michael Valgren er en af cykelsportens allerstørste talenter. Det har han også vist ved flere lejligheder i de tidligere år, for eksempel med andenpladsen i Amstel Gold Race i 2016, men der har været langt i mellem snapsene. Sådan er det heldigvis ikke længere. I dette forår er Valgren virkelig trådt ind på den største scene med en række store resultater, og han er en nu en mand, man altid skal holde øje med i de store løb.

Sæsonens allerstørste resultat kom, da han i slutningen af februar vandt den belgiske klassiker Omloop Het Nieuwsblad foran stærke folk som Sep Vanmarcke, Jasper Stuyven, Philippe Gilbert, Arnaud Demare, Zdenek Stybar og mange andre. Herefter fulgte et relativt stille Paris-Nice, hvor han kørte som hjælperytter for Jakob Fuglsang og vinderen Luis Leon Sanchez. I E3 Harelbeke viste han igen fin form, da han blev nummer 14, men det var præstationen i Flandern Rundt, der stjal opmærksomheden. Her blev Valgren nummer fire, og undervejs prægede han virkelig løbet.

Valgren har holdt løbspause siden Flandern Rundt for at forberede sig til Amstel Gold Race. Man må derfor forvente, at den blonde dansker er fyldt med energi og lyst til at køre væddeløb, hvilket er gode nyheder.

 

Valgren har stærkt hold med

Michael Valgren er blevet udnævnt som kaptajn for et yderst stærkt Astana-hold, hvor man også finder Jakob Fuglsang. På holdet finder man:

  • Dario Cataldo
  • Laurens De Vreese
  • Omar Fraile
  • Jakob Fuglsang
  • Oscar Gatto
  • Andrei Grivko
  • Michael Valgren

Astanas hold skal køre aggressivt for at levere et topresultat. Der er nemlig ingen af rytterne, der har de fornødne afslutningsevner til at køre defensivt i finalen og slå folk som Alejandro Valverde og Peter Sagan. I stedet skal Valgren og resten af Astana-rytterne angribe udefra og håbe på at skabe et hul ned til favoritterne inden den sidste stigning, den berømte Cauberg-bakke, hvor finalen skal stå.

At Valgren skal ud at angribe er dog ikke nødvendigvis en dårlig nyhed. Han viste i 2016, at han sagtens kan sætte favoritterne på plads. Dengang, såvel som i Flandern Rundt, viste han også, at han er en taktisk klog rytter, der forstår, hvornår han skal angribe og, hvornår han skal spare kræfter. Det er en ufattelig vigtig egenskab at have, hvis man vil lave topresultater i cykling.

 

Fremragende odds på Valgren

Hos 888sport kan man som bekendt allerede nu sætte sine odds på Amstel Gold Race. Bookmakeren har Peter Sagan som favorit, imens Alejandro Valverde følger lige efter. Valgren vurderes til at have de 12. største vinderchancer sammen med Enrico Gasparotto, der slog ham i 2016, og Michael Albasini. 29 gange får man pengene igen på sit Michael Valgren odds, hvis han vinder løbet. Alternativt kan man sætte et Amstel Gold Race odds på, at han slutter på podiet til odds 8,00.

Det er tydeligt, at bookmakeren ikke forventer, at Valgren vinder løbet, men det kan han faktisk sagtens. 29 er derfor et rigtig godt Amstel Gold Race odds på Valgren.

Danskeren kan gemme sig bag nogle af løbets største favoritter. Dette er en rolle, der passer ham rigtig godt. Han kan sidde lidt på hjul, imens favoritterne holder øje med hinanden. Dermed kan han både spare kræfter, imens det også bliver lettere for ham at slippe væk. Konkurrenterne vil kort sagt ikke reagere på samme måde, hvis Valgren angriber som, hvis Valverde eller Sagan angriber.

Samtidig er der heller ingen, der forventer, at Valgren skal sidde og lukke huller eller føre feltet an. Dermed kommer han formentlig friskere til finalen end mange af de andre ryttere, der kommer til at bruge mange kræfter på at føre feltet an og tage ansvar.

Det taler også til Valgrens fordel, at han kan køre uden det helt store pres. Han har allerede haft en fantastisk klassikersæson. Samtidig er der ingen, der forventer, at han går ud og leverer et absolut topresultat. Valgren kan derfor køre frit, og han kan samtidig tillade sig at tage nogle chancer, som de store favoritter må afholde sig fra.

Sidst men ikke mindst er Amstel Gold Race et løb, der bare passer Valgren. Han er fremragende på de små, korte stigninger, hvor han kan slide sine konkurrenter op. Han er samtidig en relativt eksplosiv rytter, der sagtens kan lave huller på stigningerne. Derudover er han også en klog rytter, der er god til at få det maksimale ud af alle situationer.

 

888sport er perfekt til odds på cykling

Der er desværre ikke ret mange bookmakere, der for alvor satser på landevejscykling. Det er derfor ofte svært at finde et sted at placere sine odds på cykling, men 888sport er et oplagt sted. Bookmakeren udbyder nemlig odds på alle de store, og mange af de mindre cykelløb i løbet af sæsonen. Dette inkluderer naturligvis alle klassikerne, de store grand tours og de mange mindre etapeløb. Man kan både spille på vinder og podieplaceringer.

Hos 888sport kan man ovenikøbet hente sig en stor odds bonus på op til hele 1.000 kroner, hvis man opretter sig som ny kunde. Bookmakeren fordobler ens første indskud, hvormed man egentlig selv bestemmer størrelsen på sin odds bonus.

Så snart man har indsat penge, og modtaget sin bonus, er man klar til at sætte sine odds på cykling, Amstel Gold Race og Michael Valgren.

 

Bookmaker is inactive