Der er altid en speciel atmosfære omkring opgør mellem tyske og russiske klubber, hvilket naturligvis skyldes de to landes historie såvel som den nuværende geopolitiske situation. Dette er også tilfældet, når RB Leipzig torsdag tager imod Zenit Skt. Petersborg i Europa League.

RB Leipzig har ikke helt kunnet følge op på sidste sæsons imponerende andenplads i Bundesligaen. På nuværende tidspunkt ligger de blot på sjettepladsen i ligaen, og det er yderligere blevet til tre nederlag i de seneste fire kampe.

For Zenit ser tingene ikke meget bedre ud. Roberto Mancinis tropper er i store problemer for tiden, og i weekenden blev det blot til 0-0 på hjemmebane imod bundholdet Amkar Perm. Dermed kom Zenit ned på jorden igen efter den fine 3-0-sejr over Celtic i i den seneste runde af Europa League.

Selvom RB Leipzig er i dårlig form for tiden, skal man stadig huske, at de for nylig slog Napoli ud. Derudover vejer hjemmebanefordelen altid tungt i europæisk fodbold, hvorfor tyskerne er pæne favoritter. Dette ses for eksempel tydeligt på oddsene fra NordicBet, hvor en hjemmesejr udbydes til odds 1,68, imens der er odds 5,70 på Zenit. 

NordicBet har for nylig tilknyttet Simon Kjær som ambassadør, hvilket de fejrer med en stor odds bonus til alle nye kunder.

 

NordicBet Odds på kampen hos NordicBet

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: RB Leipzig – Zenit Skt. Petersborg

RB Leipzig

RB LeipzigYussuf Poulsen og resten af RB Leipzig var den helt store sensation i sidste sæson. Siden dengang er luften dog gået en smule af ballonen, da de mange europæiske kampe har taget hårdt på den unge trup. Denne sæson er Leipzigs første med europæisk fodbold på menuen, og det er uden tvivl noget, spillerne lige skal vænne sig til. Leipzig spiller ydermere en meget aggressiv og fysisk krævende form for fodbold, så de ekstra kampe tager deres pris på spillerne.

Selvom Leipzig er gået lidt ned i niveau i forhold til sidste sæson, skal de dog bestemt ikke afskrives. For det første er det stadig et fremragende hold på papiret, hvor især folk som Naby Keita, Emil Forsberg, Jean-Kévin Augustin og selvfølgelig Timo Werner skiller sig ud. Derudover har de flere gange vist, at de kan spille op med de allerbedste hold. Det er for eksempel blevet til imponerende sejre over Borussia Mönchengladbach, Napoli, Schalke 04, AS Monaco, Borussia Dortmund og FC Porto i denne sæson. Dette er bestemt ikke sejre, man lige for foræret, og de siger virkelig noget om holdets klasse.

Den store profil i RB Leipzigs trup er naturligvis den 21-årige angriber Timo Werner. Han slog flere rekorder som ung Stuttgart-spiller, og nu er han endelig trådt i karakter som en vaskeægte verdensstjerne. I sidste sæson scorede han 21 ligamål, og i denne er det indtil videre blevet til ti ligatræffere samt yderligere fem i Europa. Werner, der er lynende hurtig, kan meget vel gå hen og få en stor dag imod Zenits langsomme forsvar. Samtidig er Werner en kynisk afslutter, der ikke skal bruge ret mange chancer på at score.

Leipzig må undvære reservemålmand Fabian Coltorti samt den dygtige forsvarsspiller Marcel Halstenberg, der begge sidder ude med skader. Til gengæld har de for nylig fået både Diego Demme og Naby Keita tilbage fra skader.

 

Zenit Skt. Petersborg

ZenitDa Zenit i 2008 vandt UEFA Cuppen, var det med stjerner som Andrey Arshavin, Igor Denisov og Anatoly Tymoshchuk i truppen. Holdet gik senere hen og slog Manchester United i den europæiske Super Cup, hvilket beviste det høje niveau. I dag er profilerne folk som Aleksandr Kokorin, Leandro Paredes og Domenico Criscito. Selvom Zenit har investeret enorme summer i truppen, kan man roligt sige, at holdet er dårligere end i 2008.

Dette forsøger Zenit dog at rette op på for tiden. Efter år med dyre udenlandske stjerner som Hulk, Axel Witsel og Salomon Rondon, har holdet nu en mere russisk identitet. Holdet består i højere grad af hjemlige spillere, der vil kæmpe for klubben. Derudover har man valgt at tilsætte et par spændende argentinere. Hele fem argentinere er der i truppen i øjeblikket, og de er alle købt for store penge.

På trods af de store investeringer går det ikke godt for Zenit for tiden. Holdet har haft det svært siden Roberto Mancini kom til, og resultaterne svigter. I øjeblikket er Zenit hele otte point efter Lokomotiv Moskva, og mesterskabet er derfor langt væk. Zenit er endda i fare for at misse Champions League for tredje år i træk. Sker det, vil det være en decideret katastrofe. Derudover flirter Roberto Mancini åbenlyst med jobbet som italiensk landstræner, og han kan snart være fortid i Skt. Petersborg.

I weekendens kamp imod Amkar viste Zenit endnu en gang, at offensiven er det store problem. Holdet scorer simpelthen ikke nok mål, og de er for afhængige af Aleksandr Kokorin. Dette er meget bekymrende, og det er især et problem imod kvalitetsmodstandere.

Det er dog positivt for Zenit, at de tager til Leipzig uden skadesproblemer.

 

Spilforslag

RB Leipzig leverede en rigtig fin præstation, da de lørdag aften spillede 1-1 på hjemmebane med Borussia Dortmund. Tyrene var uden tvivl det bedste hold på banen, og presspillet fungerede næsten upåklageligt. Dortmunds ellers dygtige teknikere fik meget lidt tid med bolden, og Leipzig fremprovokerede derfor en del fejl. Derfor kom Leipzig også frem til flere gode chancer. Det var især i omstillingerne, at Leipzig var giftige. Flere gange erobrede de bolden imens Dortmund byggede op, hvorefter de kunne sende bolde i dybden til Timo Werner.

Zenit er også et hold, der godt kan lide at bygge langsomt op. Russerne foretrækker at have mange boldberøringer, og det kan Leipzig straffe. Derudover mangler Zenit virkelig fart i centerforsvaret. Kan Timo Werner komme ud og løbe om kap med Branislav Ivanovic og Emanuel Mammana, bør han kunne komme frem til chancer.

Bortset fra 3-0-sejren over Celtic har Zenit været ringe i foråret. Holdet virker idéløst og offensiven er svag. Dette så man både imod Amkar og i den første kamp imod Celtic. Derfor bør Celtic også få det rigtig svært i Østtyskland. Vi anbefaler derfor, at man spiller på en RB Leipzig-sejr til odds 1,68 hos NordicBet.

 

NordicBet Odds på Leipzig - Zenit her

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Nordicbet leipzig Zenit