Wales – Danmark odds: Kong Christian gør comeback mod Bale og co.

Fredag aften klokken 20:45 går det løs på Cardiff City Stadium, når Wales og Danmark støder sammen i et opgør, som kan komme til at afgøre, hvem der rykker op i Liga A til næste UEFA Nations League. Med en sejr og tre point kan de danske drenge tage et kæmpe skridt mod førstepladsen i Gruppe 4, inden den eventuelt altafgørende kamp mod Irland på mandag.

Ryan Giggs’ tropper har besejret irerne både hjemme og ude indtil videre. Det er nok til en førsteplads i gruppen inden dette opgør. De står dog ikke med særlig gode kort på hånden, da de skal vinde for at cementere deres placering. Uafgjort er ikke nok, da danskerne har én kamp i hånden.

Åge Hareides mandskab har slået Wales og spillet uafgjort med Irland uden at lukke et eneste mål ind i processen. En pointdeling er acceptabelt i Cardif, men med Kong Christian tilbage i fuldt vigør skal vi selvfølgelig gå efter guldet. En oprykning vil nemlig være den perfekte indledning på EM-kvalifikationen næste år.

De walisiske værter er gjort til forhåndsfavoritter hos spiludbyderne på nettet. Hos Danske Spil er der eksempelvis odds 2,55 på en hjemmesejr. En udesejr giver pengene tre gange igen. Uafgjort belønnes med odds 3,05.

Få odds 12 på dansk sejr hos betfair

Spil 200 kr. på kampen og få et 100 kr. freebet hos betfair

 

Odds på Wales - Danmark

 

Optakt: Wales – Danmark

Er Ramsey og Bale fit for fight?

Efter at have overtaget landstrænerjobbet fra Chris Coleman så har Ryan Giggs vundet tre, spillet en enkelt uafgjort og tabt tre med en samlet målscore på 12-8. Udover at have slået irerne både i Cardiff og Dublin, så er det også blevet til en storsejr mod Kina i en venskabskamp. Derudover er det blevet til nederlag mod Uruguay, Danmark og Spanien, mens det lykkedes dem at holde Mexico fra fadet i deres målløse deler. Der er altså en smule fremgang at spore. Det kommer dog stadig til at kræve en masse hårdt arbejde at få Wales tilbage til det niveau, som de var på under EM-slutrunden i 2016. Her imponerede de mangt og mange ved at kæmpe sig hele vejen til semifinalen, inden de måtte lade livet til europamestrene fra Portugal.

Selvom deres landshold primært består af spillere fra den engelske Premier League og EFL Championship, så er de stadig meget afhængige af deres to største stjerner; Aaron Ramsey og Gareth Bale. Førstnævnte får bare ikke særlig meget spilletid i Arsenal for tiden. De kan således ikke blive enige om en forlængelse af hans kontrakt, som udløber til sommer. Sidstnævnte har stadig store problemer med at holde sig skadesfri. Han har rent faktisk allerede misset et par kampe i denne sæson på grund af lårskader. Når den tidligere Tottenham-spiller er fit for fight, hører han til blandt verdenseliten, men det er simpelthen for sjældent, det lykkedes ham at spille en hel sæson uden store skadesproblemer.

Ryan Giggs fortsætter med stor sandsynlighed i sin 4-2-3-1-opstilling med Gareth Bale på toppen. Det var i hvert fald den, som han benyttede sig i det omvendte opgør. Her formåede waliserne blot at få et enkelt skud indenfor målrammen.

 

Wales’ trup:

Målmænd: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Barnsley)

Forsvarsspillere: Chris Gunter (Reading), Ashley Williams (Stoke City), Neil Taylor (Aston Villa), James Chester (Aston Villa), Connor Roberts (Swansea City), Chris Mepham (Brentford), Tom Lockyer (Bristol Rovers), Paul Dummett (Newcastle United), James Lawrence (Anderlecht)

Midtbanespillere: Aaron Ramsey (Arsenal), Andy King (Leicester City), Joe Allen (Stoke City), David Brooks (AFC Bournemouth), Harry Wilson (Derby County), Ethan Ampadu (Chelsea), Matthew Smith (Twente), Daniel James (Swansea City)

Angribere: Gareth Bale (Real Madrid), Sam Vokes (Burnley), Tom Lawrence (Derby County), Ben Woodburn (Sheffield United), Tyler Roberts (Leeds United), George Thomas (Scunthorpe United)

 

Kong Christian er tilbage

Det danske landsholds officielle logoÅge Hariede ligner en mand, der er fast besluttet på at blive ved med 4-3-3-opstilling og bygge videre på det yderst stabile forsvar, som har været hovedårsagen til vores succes. Selvom mange danske roligans mener, at spillet til tider er forudsigeligt og kedeligt, så er det svært at argumentere mod hans track record. Nordmanden har i sin tid som dansk landstræner vundet femten kampe, spillet tretten uafgjort og blot tabt tre. Derudover er der endnu ikke blevet lukket et eneste mål ind i åbent spil dette kalenderår. Vores helt store akilleshæl er som de fleste nok har opdaget offensiven. Her er vi simpelthen alt for afhængige af Christian Eriksen.

Hvis man var i tvivl om Kong Christians betydning for landsholdet, så skal man bare tage et kig på 0-0-opgøret i Dublin mod Irland. Det var lidt af en ørkenvandring. Vi havde rent faktisk blot to skud på mål, hvilket må siges at være under lavpunktet. Pione Sisto trådte en smule i karakter, men det er meget svært at se, hvem der skal score eller assistere, når vi mangler vores absolut største stjerne. Spurs-spilleren har været involveret i intet mindre end 19 mål i sine seneste 16 landskampe. Det er mere end 70 procent af vores scoringer, som han har haft en fod med i. Der var dog bedring at spore mod Østrig på MCH Arena. Her blev det til en 2-0-sejr på et fantastisk flot mål af Lukas Lerager samt en sen scoring af Martin Braithwaite.

Med vores midtbanemaestro tilbage i truppen stiger vinderchancerne gevaldigt. Selvom det næppe bliver nogen nem opgave i Cardiff, så kunne det godt komme til at ligne det omvendte opgør. Her scorede Christian Eriksen på langskud og straffespark. Det var nok til at snuppe en stensikker 2-0-sejr.

 

Danmarks trup:

Målmænd: Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt), Jesper Hansen (FC Midtjylland)

Forsvarsspillere: Andreas Bjelland (FC København), Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (Huddersfield), Jannik Vestergaard (Southampton), Andreas Christensen (Chelsea), Jens Stryger Larsen (Udinese), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jonas Knudsen (Ipswich), Peter Ankersen (FC København)

Midtbanespillere: Thomas Delaney (Dortmund), Lasse Schöne (Ajax Amsterdam), Lukas Lerager (Bordeaux), Pierre-Emile Højbjerg (Southampton), Christian Eriksen (Tottenham)

Angribere: Pione Sisto (Celta Vigo), Martin Braithwaite (Middlesbrough), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Cornelius (Bordeaux), Kasper Dolberg (Ajax Amsterdam), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Christian Gytkjær (Lech Poznań)

 

Spilforslag til Wales – Danmark

Som nævnt i vores optakt så skal målene simpelthen komme fra Christian Eriksen. Hvis ikke han scorer, så skal han med stor sandsynlighed assistere en af de andre offensivspillere eller servere bolden på et sølvfad ved en dødbold. Vi hælder mest af alt til førstnævnte scenarie, hvor han selv kommer på tavlen. Oddset giver pengene fire gange igen, hvis Kong Christian kommer på tavlen, og det er der god værdi i.

Jagter man et endnu højere odds, kan man jo passende spekulere i, hvordan han får kuglen i kassen. Et mål udenfor feltet ligger i odds 7,50, mens en kasse fra straffesparkspletten belønnes med odds 9,50. Den helt store gevinst kan man sikre, hvis Christian Eriksen sparker et frispark direkte i kassen. Skulle det ske, så udbyder Danske Spil odds 18,00.

Vi spiller den dog forholdsvis sikkert og satser på en Kong Christian-scoring til odds 4,00 hos Oddset.

 

Odds på Wales - Danmark

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift