I vores optakt til UEFA Nations League kan du danne dig et overblik over de forskellige ligaer og grupper samt strukturen og mulighederne for oprykning og nedrykning. Vi vil også komme nærmere ind på slutspillet og kampen om to pladser i VM play-off-spillet.

Det bliver ekstremt spændende at følge de danske drenge, når det går løs i gruppespillet, som skal spilles fra torsdag den 3. september til og med søndag den 18. november. Alt i alt vil der deltage 55 lande i UEFA Nations League, og i september eller oktover 2021 skal finalekampene så spilles.

bet365 Odds på Nations League hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på vinderen af UEFA Nations League

Odds på vinderen af UEFA Nations League leveres af bet365
Indlæser…

Hvordan fungerer UEFA Nations League?

Som navnet indikerer, så er Nations League en UEFA-turnering. Hele idéen bag dette koncept er at gøre landsholdenes venskabskampe mere spændende at se på, da der er noget på spil. De to bedst placerede hold fra , at der er masser af incitament til at tage det seriøst for alle 55 deltagerlande.

Der er fire forskellige ligaer (A, B, C og D) med fire grupper i hver (1, 2, 3 og 4). En gruppe kan enten have tre eller fire hold. De de to bedst placerede lande på den endelige Nations League rangliste får pladser i den europæiske VM-kvalifikation. Her skal de dyste mod de ti toer fra VM-kvalgrupperne om tre pladser ved VM. Det vil altså være de bedst placerede hold fra Nations League, som ikke er sluttet et eller to i deres VM-kval grupper.

Når turneringen Nations League er færdigspillet, vil der være lande som bliver rykket op og ned alt afhængig af deres gruppeplacering. Oprykning og nedrykning kan både være en fordel og en ulempe, men det kigger vi nærmere på senere i vores optakt.

Nedenfor kan du se en video fra UEFA, som forklarer i detaljer, hvordan turneringen kommer til at løbe af stablen.

Ligaerne og grupperne i UEFA Nations League

Der er som skrevet før fire ligaer. Der er fire grupper med fire hold i hver i liga A, B og C. I D er der to grupper med fire og tre hold i hver. Det vil altså sige, at der er 14 grupper alt i alt. Nedenfor har vi lavet en oversigt, hvor du kan se samtlige deltagerlande og hvilken gruppe de er blevet placeret i.

Liga A

Gruppevinderne skal i efteråret 2021 spille om Nations League-trofæet.
Gruppetaberne rykker til næste Nations League ned i liga B.

Gruppe 1Gruppe 2Gruppe 3Gruppe 4
HollandBelgienFrankrigSchweiz
ItalienEnglandSverigeTyskland
BosnienDanmarkPortugalSpanien
PolenIslandKroatienUkraine

Liga B

Gruppevinderne rykker til næste Nations League op i liga A.
Gruppetaberne rykker til næste Nations League ned i liga C.

Gruppe 1Gruppe 2Gruppe 3Gruppe 4
ØstrogTjekkietRuslandFinland
NorgeSkotlandSerbienIrland
RumænienSlovakietTyrkietWales
NordirlandIstaelUngarnBulgarien

Liga C

Gruppevinderne rykker til næste Nations League op i liga B.
Gruppetaberne rykker til næste Nations League ned i liga D.

Gruppe 1Gruppe 2Gruppe 3Gruppe 4
MontenegroGeorgienGrækenlandAlbanien
CypernNordmakedonienKosovoHviderusland
LuxembourgEstlandMoldovaKasakhstan
AserbajdsjanArmenienSlovenienLitauen

Liga D

Gruppevinderne rykker til næste Nations League op i liga C.

Gruppe 1Gruppe 2
MaltaSan Marino
LetlandGibraltar
FærøerneLiechtenstein
Andorra 

Hvornår spilles kampene i UEFA Nations League?

Da der er i år er fire hold i stort set alle grupper, betyder det, at holdene ikke kommer til at sidde over, som man så de ved seneste Nations League. Det gælder nautrligvis også Danmark. Vores første fire kampe er den 5. september, den 8. september,  den 11. oktober og den 14 oktover. Nedenfor kan du se samtlige datoer, hvor der skal spilles UEFA Nations League.

Gruppespil

Kamp 1: Torsdag den 3. september – lørdag den 5. september 2020
Kamp 2: Søndag den 6. september – tirsdag den 8. september 2020
Kamp 3: Torsdag den 10. oktober – lørdag den 11. oktober 2020
Kamp 4: Søndag den 13. oktober – tirsdag den 14. oktober 2020
Kamp 5: Torsdag den 14. november – lørdag den 15. november 2020
Kamp 6: Søndag den 17. november – tirsdag den 18. november 2020

Slutspil

Final four-stævnet: Spilles september eller oktober 2021
Nedryknings play-off for liga C: 24.-25. marts og 28.-29. marts 2021.

Final four og vinderen UEFA Nations League

Som nævnt tidligere så mødes de fire liga A-gruppevindere i starten af juni måned, hvor de skal dyste om Nations League-trofæet i en Final Four-turnering. Der var altså være to semifinaler og en finale, inden at en vinder af trofæet bliver fundet.

Kampen om to pladser i VM-kvalifikationen

De to bedstplacerede hold på Nation League-ranglisten, som ikke allerede har kvalificeret sig til VM eller VM-playoff, får pladser i play-off. Her skal de møde de ti toer fra kvalifikationen.

Dette vil foregå i tre play-off-sektioner – A, B og C. I hver af disse skal der spilles en finale om en plads ved VM. De tre vinder vil slutte sig til de ti gruppevindere fra kvalifikationen, når der skal spilles VM i Qatar i 2022.

Op- og nedrykning

Både oprykning og nedrykning i UEFA Nations League fungerer på samme måde som i størstedelen af de europæiske ligaer. Slutter man øverst i gruppen, så sikrer man sig oprykning, mens man bliver nedrykket, hvis man slutter på gruppens sidsteplads. Man kan selvfølgelig ikke rykke op fra liga A eller ned fra liga D.

Hvis Norge for eksempel vinder den første gruppe i liga B, så vil de skulle spille i liga A til næste Nations League. Ender de derimod på sidstepladsen i gruppen, skal de i stedet for spille i liga C.

Vinder Danmark deres gruppe skal de i slutspillet med de andre gruppe vindere fra liga A. I de øvrige ligaer rykker vinderne som nævnt op. Nedrykning er selvfølgelig et stort slag på selvtilliden, men til Nations League næste gang får man en nemmere vej til toppen af gruppen, da man skal spille i en dårligere liga.

Som nævnt er der kun to grupper i liga D. Derfor skal bundholdene fra liga C spille play-off, hvor to hold får muligheden for at overleve.

bet365 Odds på Nations League hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Bookmakeren bet365s officielle logo. Hos bookmakeren kan man sætte Vuelta Espana 2018 odds på både samlet vinder og de forskellige etaper.