WalesWales’ landstræner Chris Coleman råder over en stærk trup, som har dybe rødder i de to bedste engelske rækker. Således er en stor del af Wales’ EM 2016 trup til dagligt ansat hos etablerede Premier League- og Championship-klubber, og det giver naturligvis Wales’ trup et kvalitetsstempel som er til at tage at føle på. Krydr det så med en Gareth Bale fra Real Madrid, og du har pludselig en potentiel favoritdræber.

En af Wales’ store forcer i kvalifikationen var blandt andet, at Coleman valgte at være fleksibel omkring startformationen, således at man i langt højere grad end tidligere tilpassede sig sine modstandere. Wales har altså en række forskellige formationer man kan gå ud fra, og det gør det svært at spå om en fast startopstilling.

Uanset hvordan Wales stiller op, skal meget af det offensive spil dog komme fra Gareth Bale og Aaron Ramsey – som det også gjorde i kvalifikationen – for der har ikke været mange mål i støvlerne på de øvrige angribere på Wales’ hold. Reading-angriberen Hal Robson-Kanu scorede blot ét mål i kvalifikationen, men er alligevel forventet at starte på toppen for Wales til EM.

Joe Ledley må formentlig sidde den første kamp mod Slovakiet over, og han erstattes efter alt at dømme af Leicesters Andy King. Hvem af de to der får pladsen på midtbanen, når Ledley er 100% fit, må tiden vise.

Wales er et hold som bliver spændende at følge ved EM 2016 i Frankrig, og det skal blive interessant at se, om waliserne kan tage fusen på “storebror” England i Gruppe B. Hvis Wales kan overraske og vinde puljen, er der flotte odds 4.50 at hente på Wales som gruppevinder.

Se vinderodds på EM-grupperne her

 

Wales’ EM 2016 trup

Målmænd:

Wayne Hennessey (Crystal Palace)

Daniel Ward (Liverpool)

Owain Fon Williams (Inverness)

Forsvar:

Ashley Williams (Swansea)

James Chester (West Brom)

Ben Davies (Tottenham)

James Collins (West Ham)

Chris Gunter (Reading)

Neil Taylor (Swansea)

Jazz Richards (Fulham)

Midtbane:

Joe Ledley (Crystal Palace)

Joe Allen (Liverpool)

David Vaughan (Nottingham Forest)

Jonathan Williams (Crystal Palace)

David Edwards (Wolves)

George Williams (Fulham)

Aaron Ramsey (Arsenal)

Andy King (Leicester)

Angreb:

Gareth Bale (Real Madrid)

David Cotterill (Birmingham City)

Hal Robson-Kanu (Reading)

Simon Church (Aberdeen)

Sam Vokes (Burnley)