Real Madrid – FC Barcelona odds: Optakt og spilforslag til El Clasico

Lørdag eftermiddag er det endnu en gang tid til fodboldens største kamp – El Clasico. Real Madrid og FC Barcelona mødes på Santiago Bernabeu i Madrid, og som sædvanlig handler El Clasico om langt mere end blot fodbold. Kampen er nemlig inficeret med politik, og både i Madrid og Catalonien har den en kæmpe symbolsk betydning, hvilket skyldes sidstnævntes kamp for uafhængighed.

Der er altså lagt op til et intenst opgør, når Spaniens to største fodboldklubber tørner sammen. Hjemmeholdet har skuffet i denne sæson, og Real ligger blot på fjerdepladsen i øjeblikket. Kongeklubben kommer dog direkte fra De Forenede Arabiske Emirater, hvor de tidligere på måneden vandt VM for klubhold. Man må formode, at denne succesoplevelse har givet dem et tiltrængt skud selvtillid.

Barcelona blev i august udspillet af Real Madrid i den spanske Super Cup over to kampe, men siden er de gået fra succes til succes. Faktisk har Barca ikke tabt siden de to Super Cup-opgør, og de fører i øjeblikket La Liga. Barcelona har hele seks point ned til Atletico Madrid og 11 point til Real Madrid.

Real Madrid er bookmakernes favoritter til at løbe med sejren, hvilket skyldes hjemmebanefordelen. Hos bwin, er der således odds 2,16 på en Real Madrid-sejr, imens Barcelona udbydes til odds 3,10. 

Livestream El Clasico gratis og lovligt

 

Odds på El Clasico

 

Optakt: Real Madrid – FC Barcelona

Real Madrid

Kongeklubben fik en tiltrængt pause fra problemerne i La Liga, da truppen rejste til De Forenede Arabiske Emirater i sidste uge. Her deltog Real Madrid i VM for klubhold, hvor det blev til en pligtsejr. I semifinalen slog spanierne de asiatiske Champions League-vindere Al-Jazira med 2-1, og i finalen blev brasilianske Gremio besejret med 1-0. Der var altså ikke den store slinger i valsen fra Real-spillerne, omend fansene formentlig havde håbet på nogle lidt mere overbevisende sejre.

Nu er Real Madrid så tilbage i Spanien, og endnu en gang er det kun sejren, der tæller. Da Real Madrid er hele 11 point bag ærkerivalerne, dog med en kamp i baghånden, skal de have tre point for at holde liv i mesterskabsdrømmen. Dette er spillerne også fuldt bevidste om:

– Vi er tvunget til at vinde nu, mere end nogensinde før, hvis vi skal forblive i kampen om at vinde La Liga, sagde Sergio Ramos forleden til et sponsorevent ifølge Goal.com.

Den ikoniske forsvarsspiller understregede dog også, at truppens selvtillid er høj.

– Vi går ind til den [kampen] i god form efter sejren ved VM for klubhold, hvilket altid passer holdet på et psykologisk niveau. Vi er ivrige efter at komme i gang og har arbejdet hårdt i denne uge. Forhåbentlig kan vi få de tre point, hvilket vil holde os tæt på holdene foran os, afsluttede Ramos.

Real Madrids chancer bliver forstærket af, at de får Casemiro og Ramos tilbage fra karantæner. Derudover forventes Cristiano Ronaldo at være tilbage i topform efter, at han trænede individuelt tidligere på ugen. Madrilenernes eneste fravær er således den unge reservemålmand Luca Zidane.

 

FC Barcelona

FC Barcelona logoDen catalanske storklub har været fantastisk i denne sæson. Barcelona er cruiset i gennem ligaen, Champions League og Copa del Rey, og de virker nærmest ustoppelige. Barcelona har faktisk været så suveræne, at det vil kræve et massivt kollaps for, at de ikke kører mesterskabet hjem i vanlig stil.

Barca har vundet de seneste tre kampe i alle turneringer, og de er derudover ubesejrede i de seneste 24 kampe. I sidste weekend blev det til en 4-0-sejr på hjemmebane over Deportivo La Coruna i en kamp, hvor de offensive stjerner virkelig foldede sig ud. Paulinho og Luis Suarez scorede begge to gange, og dermed går Barcelona ind til derbyet i storform.

Hvor Real Madrid er under hårdt pres inden El Clasico, lader stemningen til at være mere afslappet i Barcelona-lejren. I den forgangne ude fejrede både spillerne og trænerstaben julen, og fredag tog de så turen til hovedstaden for at forberede sig på kampen. Odds hvid jul.

– Vi glæder os rigtig meget til denne kamp, for vi er inde i en god stime, og vi håber det fortsætter. I hver eneste kamp kan man se den lyst og den glæde, som holdet har, fortalte Ivan Rakitic forleden til Barca TV.

Ernesto Valverde forventes ikke at lave de store ændringer forud for El Clasico. Dermed kommer fansene til at se alle Barcelonas stjerner i startopstillingen, når de skal forsøge at hævne de to Super Cup-nederlag fra august. Barcelona må dog undvære skadede Paco Alcacer, Gerard Deulofeu, Samuel Umtiti og Ousmane Dembele.

 

Spilforslag

Kampene mellem Real Madrid og Barcelona er noget af det allerstørste, hvis ikke det største, indenfor fodboldverden. Det er de to bedste klubber i verden, og derudover har de også en indbyrdes historie, der går langt tilbage. Det handler om meget mere end blot fodbold, hvilket giver disse kamp en gnist og nerve, som få andre kan hamle op med.

Ser man specifikt på denne kamp, er det et opgør mellem et såret dyr i Real Madrid samt usårlige Barcelona. Hjemmeholdet er kommet bedre i gang på det seneste, men bør få det svært. Real Madrid er simpelthen ikke det samme hold som tidligere, og de har store scoringsproblemer. Kongeklubbens ligatopscorerer er Ronaldo, Isco og Marco Asensio, der alle har lavet fire mål. Hos Barcelona har Messi lavet 14 og Suarez ni, hvilket illustrerer forskellen på holdene.

Hos Barcelona derimod flyder spillet derudover og sejre hives hjem på stribe. Dette skyldes især, at Messi er i flyvende form med 17 mål i alle turneringer indtil videre. Barcelona har dog også fået mere balance ind på midtbanen efter købet af Paulinho, hvilket har gavnet.

Det er dog altid svært at spå om udfaldet af El Clasico-kampene. De lever, som man ofte siger om derby-kampe, deres eget liv. Derfor kan en smule konservatisme også godt betale sig, når man spiller på kampen. Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at Barcelona vinder draw-no-bet til odds 2,35 hos bwin. Her får man altså pengene tilbage i tilfælde af uafgjort.

 

Spil på Barcelona-sejr her

 

bwin logo