Optakt: Bayern München vs. Manchester United (20. september 2023)

Gruppe A i Champions League, med det danske hold FC København, begynder gruppespillet med et af de helt store opgør og en af grundene til, at vi elsker Champions League. Onsdag aften mødes storklubberne Bayern München og Manchester United nemlig.

Forud for kampen, står klubberne i helt forskellige situationer. Det tyske mandskab har fået den ønskede start i Bundesligaen efter en skuffende Super Cup i sæsonoptakten og er i den bedste mulige form, de kan være i op til kampen. Omvendt er det engelske storhold i en stor nedtur ovenpå en skuffende sæsonstart i Premier League. Dermed er situationen i den røde klub fra Manchester noget både fansene og spillerne hurtigt vil have en ende på.

Der er med andre ord lagt op til en spændende start på gruppespillet i Champions League 2023/24, når de to ikoniske klubber mødes på den 20. september 2023. Vi har i nedenstående optakt skrevet en kort analyse af holdenes præstationer i senere tid og af de spillere, som måske kommer til at gøre forskellen i denne kamp.

Vores spilforslag

Som sædvanligt i vores kampoptakter, har vi naturligvis et spilforslag til onsdagens opgør i gruppe A. Forslaget bygger på, at Manchester United fortsætter sine nedtur, takket være Bayern Münchens imponerende rekord med ikke at have tabt 34 Champions League-gruppespilskampe i streg. Blandt disse 34 kampe har fem af dem været mod Manchester United på hjemmebane, hvor det tyske vinderhold har kæmpet sig til tre sejre og to uafgjorte afgørelser.

Taget Bayern Münchens gode start på Bundesliga-sæsonen i betragtning, samt klubbernes historie på Fußball Arena München, tror vi på, at Bayern München vinder med mindst ét mål. Dette væddemål kan i skrivende stund hentes til odds 1,87 hos bet365.

 

Bayern München vinder med over 1 mål hos bet365

 

Den tyske favorit

Bayern München bliver altid nævnt, når man diskuterer de klubber, der har potentialet til at få succes i den prestigefyldte turnering, Champions League. Selvom de er blevet elimineret i kvartfinalerne i de seneste tre sæsoner, har Bayern München vundet Champions League-trofæet 6 gange gennem deres historie, med deres seneste sejr i sæsonen 2019/20.

I denne sæson har de med succes bevaret deres profiler og styrket deres hold med den exceptionelle forsvarsspiller Kim Min-Jae, som spillede en afgørende rolle i Napolis Serie A-mesterskab i sidste sæson. Udover at forstærke deres forsvar, har de også erhvervet den talentfulde engelske angriber Harry Kane, som allerede har scoret 4 mål i sine første fire Bundesliga-kampe. Harry Kane, som tidligere spillede i Tottenham, har tidligere mødt Manchester United ved flere lejligheder, og i de seneste 10 kampe mod det engelske hold har han i alt scoret 4 mål og leveret 3 assists.

Som tidligere nævnt har Bayern München fået gang i deres maskineri efter et skuffende Super Cup-nederlag til RB Leipzig. I de fire efterfølgende kampe har de fastholdt et gennemsnit på 2,75 mål per kamp og har formået at holde nullet i to af disse kampe.

Et engelsk hold i nedtur

Manchester United har ikke været i samme form i denne sæson som i de to foregående. Mange af deres tilhængere havde optimistiske forventninger til holdet i denne sæson, men indtil videre har klubben kun akkurat sikret sig en kneben 1-0 sejr i deres åbningskamp. Efterfølgende er de blevet spillet af banen mod både Brighton, Arsenal og Tottenham. Alle tre kampe er tabt med mere end 1 mål, hvilket er et dårligt tegn for kampen mod Bayern München. Den tyske klub er nemlig, på papiret, bedre spiller til spiller end de tre trupper, som Manchester United for nylig har mødt.

Det engelske mandskab har ligesom Bayern München forstærket sig i transfervindue. Det har de blandt andet gjort ved at hente det danske stortalent, Rasmus Højlund og den camerounske keeper, André Onana, der havde en fremragende sæson hos Inter i sidste sæson. Rasmus Højlund er netop kommet tilbage fra en skade og blev rost af både eksperter og cheftræneren, Ten Hag, i det seneste nederlag til Brighton, som endte 3-1. Her fik Højlund blandt andet et mål annulleret.

Ten Hag håber på, at denne kamp potentielt kan markere et vendepunkt i deres tilbagegang; ikke desto mindre er det vigtigt at erkende, at det er et af de mest udfordrende udebaner, de vil støde på i denne sæson.

De øvrige modstandere i gruppespillet

Selvom Manchester United er placeret i samme gruppe som Bayern München, har de stadig en god chance for at gå videre fra gruppen, da deres to andre modstandere i gruppe A er danske FC København og tyrkiske Galatasaray.

Det betyder, at både Manchester United og Bayern München har plads til at foretage ændringer og udskiftninger, når de mødes med gruppens øvrige hold. Dermed kan de spare på kræfterne hos de bedste spillere til deres indbyrdes kampe, samt hjemmeligaerne.

Vores forventning til kampen

Bayern er i en formstærk periode, hvor United er i en periode med modgang. Derfor forventer vi, at kampens resultat er i Bayern Münchens favør. Faktisk tror vi nok på det tyske holds overlegenhed til, at vi spår en sejr med mere end et mål. Som nævnt, kan dette spil i skrivende stund hentes til odds 1,87 hos bet365.

 

Odds på en sejr til Bayern München hos bet365