De danske håndboldherrere er naturligvis endnu engang blandt favoritterne ved OL 2020 i Tokyo. Vi tager et kig på de danske muligheder for at forsvare OL-guldet.

 

Odds på Danmark hos Bet365

 

Odds på OL i herrehåndbold

Indlæser odds…
Disse odds leveres af bookmakeren bet365

Som nævnt var Danmark allerede inde OL de store forhåndsfavoritter frem mod turneringen. Danmark sikrede guldet ved OL i Rio i 2016 og har da også siden da vundet hele to verdensmesterskaber.

OL-turneringen består af to grupper. Danmark er i Gruppe B, hvor vi har selskab af Bahrain, Egypten, Japan, Portugal og Sverige. Det fungere således, at de fire bedste af de seks hold går videre til kvartfinalerne.

Her møder vinderen af gruppen nummer fire fra Gruppe A og så fremdeles. Danmark er favoritter til at vinde gruppen, hvor Sverige ventes at blive den hårdeste modstander.

Lykkes Danmark som ventet med at gå videre, venter der altså et opgør mod et af holdene fra Gruppe A. Det vil sige Argentina, Brasilien, Frankrig, Norge, Spanien eller Tyskland.

En OL-kvartfinale er naturligvis en hård opgave uanset, hvem modstanderen er, men jo bedre Danmark klarer sig i gruppespillet, desto “lettere” en modstander venter der i kvartfinalen.

Danmarks nøglekamp, når det gælder sejren i Gruppe B kan meget vel ventes at blive den afsluttende gruppekamp mod Sverige. Det vil naturligvis også være en gentagelse af VM-finalen fra januar. Dengang endte det med en dansk sejr på 26-24.

 

Danmarks kampprogram ved OL i håndbold

Som nævnt starter Danmark med at skulle spille fem gruppekampe i Gruppe B. Herefter venter forhåbentlig en kvartfinale mod et hold fra Gruppe A og derefter meget gerne yderligere to kampe.

24. juli (14:30) Danmark Japan 47-30
26. juli (07:15) Danmark Egypten 32-27
28. juli (02:00) Danmark Bahrain 31-21
30. juli (12:30) Danmark Portugal
1. august (14:30) Danmark Sverige

 

Opret din konto hos Bet365

Derfor vinder Danmark OL-guld

Danmark har til at starte med været heldige med, at flere af de øvrige favoritter er endt i Gruppe A. Her tænker vi på hold som Norge, Frankrig og Spanien.

Danmark var sammen med Norge topseedede og har altså ved første øjekast skudt papegøjen, når det kommer til inddelingen af de to grupper ved OL.

En af Danmarks store forcer er naturligvis, at man er vant til at nå langt i slutrunder. Med dette mener vi, at spillerne allerede har prøvet at stå i store finaler mange gange på landsholdet. Mange af spillerne fra 2016 er stadig med, og siden da har Danmark som nævnt været i (og vundet) hele to VM-finaler.

Det bringer os til endnu en styrke ved det danske hold – nemlig den stærke trup. Danmark har stærke spillere på alle positioner, hvilket er vitalt med henblik på, at trupperne ved OL blot må lyde på 14 mand.

 

Danmarks Trup ved OL i herrehåndbold 2021

Her kan du se Nikolaj Jacobsens trup til OL i Tokyo. Ved OL må truppen bestå af 14 mand, hvilket er markant færre end ved eksempelvis VM. Det har naturligvis givet den danske landstræner en del luksusproblemer, da truppen til OL skulle udtages.

Position Navn Klub
Målvogter Niklas Landin THW Kiel
Målvogter Kevin Møller FC Barcelona
Stregspiller Henrik Toft Hansen Paris Saint-Germain
Stregspiller Magnus Saugstrup Aalborg Håndbold
Fløjspiller Magnus Landin THW Kiel
Fløjspiller Lasse Svan Flensburg-Handewitt
Fløjspiller Johan Hansen TSV Hannover-Burgdorf
Bagspiller Mathias Gidsel GOG
Bagspiller Lasse Andersson Füchse Berlin
Bagspiller Jacob Holm Füchse Berlin
Bagspiller Henrik Møllgaard Aalborg Håndbold
Bagspiller Mikkel Hansen Paris Saint-Germain
Bagspiller Mads Mensah Flensburg-Handewitt
Bagspiller Morten Olsen GOG

 

Opret din konto hos Bet365