Odds på Oscar til Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg har allerede skrevet historie ved at blive den første dansker, som er nomineret til Bedste instruktør ved Oscars. Forhåbentlig lykkes det også Vinterberg, at tage skridtet videre og vinde Oscaren. Hos Bet365 finder man odds på Vinterberg som Bedste instruktør.

 

Odds på Thomas Vinterberg hos Bet365

 

Odds på Thomas Vinterberg som Bedste instruktør

De fleste havde regner med, at Thomas Vinterbergs film Druk ville blive nomineret i Bedste internationale film. Det blev den naturligvis også, men det kom som en overraskelse for de fleste, da det blev offentliggjort, at Thomas Vinterberg også var nomineret til en Oscaren for Bedste instruktør oveni hatten.

Ser man på de sidste par års Oscars, så er det ikke usædvanligt, at en instruktør bag en international film er nomineret til Bedste instruktør.

De sidste år har en af disse endda vundet. For to år siden sejrede Alfonso Cuarón med for sit arbejde på mexicanske Roma. Sidste år vandt instruktøren bag sydkoreanske Parasite – Bong Joon-ho. Parasite endte tilmed også med at vinde Oscaren for Bedste film.

Det at han står bag en udenlandsk film, er dermed ikke nødvendigvis noget, som behøver være nogen ulempe for Thomas Vinterberg.

Man kunne fristes til at tro, at det taler imod Vinterbergs muligheder, at han ikke var nomineret i Golden Globes. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet. Sagen er nemlig den, at det i Golden Globes er the Hollywood Foreign Press Association, som nominerer. Denne består af 90 personer.

Dermed er der andre prisuddelinger, som er langt mere retvisende. En af disse er BAFTA (British Academy Film Awards). Her er det omkring 6.500 medlemmer, som har noget at skulle have sagt. Thomas Vinterberg er i år nomineret til en BAFTA.

BAFTA prisuddelingen finder desuden sted få uger før Oscarene. Dermed giver den også ofte et ganske retvisende billede i forhold til, hvad vej pilen peger. Ved BAFTAs er Mads Mikkelsen desuden nomineret i Bedste mandlige hovedrolle, mens Druk også er nomineret i Bedste manuskript og Bedste udenlandske film.

 

Vinterbergs konkurrenter ved Oscars

Som nævnt er Thomas Vinterberg den store outsider hos bookmakerne. I den anden ende af skalaen finder man Chloé Zhao, som er kvinden bag favoritten til at vinde Bedste film Nomadland.

Den 38-årige Zhao er født i Beijing og blandt andet uddannet i England og USA. Hendes seneste film inden Nomadland var den anmelderroste indi The Rider fra 2017. Hun står desuden bag Marvel blockbusteren Eternals, som ventes at udkomme senere i år.

Den nærmeste udfordrer til Zhao er det største navn blandt de nominerede – David Fincher. Mange kender naturligvis Fincher for film som Seven, Fight Club, The Social Network, og Gone Girl.

Dette er Finchers tredje nominering i Bedste film. Han har tidligere været nomineret for The Curious Case of Benjamin Button og senest The Social Network.

Næste på listen over Oscar odds på Bedste instruktør er Lee Isaac Chung, som står bag Minari. Filmen er hans store gennembrud, og hans næste opgave er at lave en live action udgave af den enormt succesfulde animefilm Your Name.

Kvinden bag Promising Young Woman, Emerald Fennell, er sammen med Thomas Vinterberg de største outsidere til at løbe med Oscaren. Dette er hendes første spillefilm, så det er noget af en bedrift at være nomineret. Det er desuden første gang i Oscarenes historie, at vi har to kvinder i Bedste instruktør-kategorien. Der er i alt blot syv kvinder, som har været nomineret i kategorien. Den første var Lena Wertmüller tilbage i 1976 for Seven Beauties.

 

Odds på Oscars hos Bet365

 

Det skal du vide når du oddser på Bedste instruktør

Som med alle andre typer væddemål er der ting, som man bør huske på, når man skal placere sine Oscar odds. Her gælder nemlig som med alle andre typer odds om at optimere sine chancer for at vinde ved at have gjort sin research.

Et af de aspekter, som man i særlig grad skal fokusere på, er de øvrige prisuddelinger, som finder sted på denne tid af året. Her er det naturligvis en fordel, hvis disse finder sted kort tid inden Oscarene.

Det er nemlig forskelligt, hvor gode indikatorer disse er på, hvordan det kommer til at gå en specifik kategori – herunder Bedste instruktør. Dermed kan resultat af disse prisuddelinger altså give et fingerpeg om, hvordan det kommer til at gå i Bedste instruktøren. De kan også påvirke odds på Thomas Vinterberg.

Som nævnt tidligere er Golden Globes ikke den bedste indikator, når det kommer til, hvem der vinder ved Oscarene til trods for, at det også er en store prisuddeling.

Det gælder om, at finde en prisuddeling, hvor vinderen finder på nogenlunde samme vis som det sker ved Oscarene. Det vil sige blandt mange medlemmer, som stemmer om vinderen.

Et eksempel på en af disse er som nævnt BAFTA Film Award. Her har man eksempelvis de sidste fem år haft samme vinder som Oscars fire ud af fem gange. En anden pris, som naturligvis er vigtig er Directors Guild Awards.

 

Odds på Thomas Vinterberg hos Bet365