Så er det blevet tid til at kåre de bedste britiske serier. Det sker den 31. juli, når der afholdes BAFTA TV Awards. Disse blev uddelt for første gang tilbage i 1955 og afholdes i år for 66. gang. Prisuddelingen vil i år foregå online med Richard Ayoade, som vært. BAFTA står for British Academy of Film and Television Arts og er den britiske udgave the Academy, som hvert år arrangerer Oscars i USA. De nominerede vælges af akademiets medlemmer. Der vil normalt være fire nominerede i hver kategori. Vinderen blandt disse findes af en jury bestående af ni medlemmer af akademiet, som vælger de bedste serier og præstationer.

BAFTA TV Awards er med andre ord en stor aften for britisk tv. Britiske serie er populære verden over, så det er også en stor international begivenhed. Dermed er det naturligvis ikke overraskende, at man kan oddse på, hvem der løber med de store priser. Her har Unibet gode odds på, hvem der vinder forskellige kategorier.

 

 

Odds på BAFTAs hos Unibet

*Find spillet her; Specials -> Globalt

 

 

Odds på BAFTA TV Awards 2020

Dette års BAFTA TV Awards kommer som nævnt til at blive afholdt online. Det betyder, at vinderne også vil være med via video. Manden som skal styre slagets gang er Richard Ayoade. Han er en britisk komiker, skuespiller, instruktør og forfatter, som indtager rollen som vært for første gang. Han er blandt andet kendt fra tv-serien The IT Crowd og for at have instrueret filmen Submarine. Ayoade har desuden skrevet flere bøger om film. Kategorierne, som han og akademiet skal igennem er blandt andet bedste drama serie samt skuespillerpriserne.

 

Odds på bedste dramaserie

Storfavoritten til at vinde denne pris er Sæson 3 af The Crown. The Corwn er en Netflix-serie, som omhandler Dronning Elizabeth II’s regeringstid. De har to gange tidligere være nomineret uden at vinde, men tyder det altså på, at den endelig tager prisen. Den største konkurrent til at støde The Crown af tronen er Gentleman Jack. Den er et historisk drama om Anne Lister og hendes liv i det 19. århundrede – heriblandt hendes hemmelige forhold til en anden kvinde. Unibet giver den dog ikke de store chancer for at vippe The Crown af pinden, da den giver odds 5,50 mod The Crowns 1,15. De to sidste nominerede er The End of the F***ing World og Giri/Haji. Sidstnævnte er en britisk/japansk serie om en japansk politimand, som skal til England for at opklare en forbrydelse. De giver henholdsvis odds 11,00 og 15,00.

 

Odds på bedste mandlige hovedrolle

Her er den helt store favorit Jared Harris som spillede hovedrollen i HBO’s Chernobyl. Her spillede han Valery Legasov, som får til opgave begrænse skaderne forårsaget, da en reaktor på Tjernobyl-atomkraftværket i Ukraine eksploderede. Han giver odds 1,20 hos Unibet. Nærmeste forfølger er Callum Turner til odds 7,50. Turner er den mandlige hovedrolle i serien The Capture, hvor han spiller en militærmand på flugt fra loven. Efter Turner finder vi Stephen Graham fra The Virtues til odds 11,00. Her spiller Graham en mand, som skal konfrontere sin fortrængte fortid. Sidste mand på listen er Takehiro Hira, som er hovedrollen i Giri/Haji. Hira er japaner, men han har gennem en stor del af sin uddannelse boet i USA. Der er odds 15,00 at hente, hvis man tror på Takehiro Hira.

 

Odds på bedste kvindelige hovedrolle

Her venter Unibet lidt tætter konkurrence. Favoritten er Jodie Comer, som også vandt prisen sidste år. Hun er igen i år nomineret for sin rolle som Villanelle i serien Killing Eve, hvor hun spiller en psykotisk lejemorder. Comer giver odds 1,44, som vinder i denne kategori. Hendes største konkurrent ventes at blive Samantha Morton, som spillede hovedrollen i serien I Am Kirsty. Morton giver odds 4,50, og det er bestemt ikke utænkeligt, at hun kan skabe en lille overraskelser. En faktor kan blive, at juryen ikke ønsker at giver prisen til den samme skuepiller to år i træk. De to sidste nominerede er Suranne Jones og Glenda Jackson for henholdsvis Gentleman Jack og Elizabeth is Missing.  De giver odds 9,00 og  11,00.

 

Odds på bedste mandlige birolle

I denne kategori er favoritten Josh O’Connor, som spiller Prins Charles i The Crown. Her ser det dog ud til at blive særdeles tæt mellem O’Connor og svenske Stellan Skarsgård. Skarsgård spillede den sovjetiske politiker Boris Shcherbina i Chernobyl. Det er første gang i karrieren, at Skarsgård er nomineret til en BAFTA. O’Connor giver odds 2,00, mens Skarsgård giver 2,25 igen. Herefter er det et spring til til Joe Absolom fra A Confession, som giver odds 10,00. Sidste mand på listen er japansk-engelske Will Sharpe fra Giri/Haji, hvor han spiller en prostitueret ved navn Rodney Yamaguchi.

 

Odds på bedste kvindelige birolle

Her toppes favoritlisten af et af aftenens helt store navne – Helena Bonham Carter. Carter spiller Dronning Elizabeth II’s søster Prinsesse Margaret i The Crown. Dette er hendes tredje nominering ved BAFTA TV Awards, hvor hun endnu har sin første sejr til gode. Carter todligere vundet en BAFTA ved filmpriserne for sin rolle i The King’s Speech, hvor hun ironisk nok spillede Dronning Elizabeth II’s mor. Der er odds 1,44 at hente på Helena Bonham Carter. Nærmeste forfølger er Jasmine Jobson til odds 4,50 for sin rolle i Top Boy. Herefter følger Helen Behan (The Virtues) og Naomi Ackie (The End of the F***ing World). De giver henholdsvis odds 7,50 og 11,00. Her har vi med andre ord udsigt til at få en relativt tæt kamp om prisen.

 

Odds på bedste miniserie

Her er der en overvælmende favorit, og der ikke overraskende HBOs Chernobyl. Serien var et massivt hit over hele verden, og der giver den blot odds 1,05 og er aftenens største favorit. Unibet vurdere med odds 7,50, at The Virtues er den største konkurrent til Chernobyl. De øvrige nominerede er The Victim og A Confession til henholdsvis odds 11,00 og 13,00. Som nævnt vil alt andet end en sejr til Chernobyl være en stor overraskelse.

 

 

Odds på vinderne ved BAFTAs hos Unibet

*Find spillet her; Specials -> Globalt

 

 

Aftenens store priser

Bedste Drama

 • THE CROWN Peter Morgan, Suzanne Mackie, Benjamin Caron, Michael Casey – Left Bank Pictures, Sony Pictures Television/Netflix
 • THE END OF THE F***ING WORLD Production Team – Clerkenwell Films, Dominic Buchanan Productions/Channel 4/Netflix
 • GENTLEMAN JACK Sally Wainwright, Faith Penhale, Laura Lankester, Phil Collinson – Lookout Point, HBO/BBC One
 • GIRI/HAJI Production Team – Sister/BBC Two/ Netflix

Bedste mandlige hovedrolle

 • CALLUM TURNER The Capture – Heyday Television, NBC Universal/BBC One
 • JARED HARRIS Chernobyl – Sister, The Mighty Mint, Word Games, HBO/Sky Atlantic
 • STEPHEN GRAHAM The Virtues – Warp Films, Big Arty Productions/Channel 4
 • TAKEHIRO HIRA Giri/Haji – Sister/BBC Two/ Netflix

Bedste kvindelige hovedrolle

 • GLENDA JACKSON Elizabeth is Missing – STV Productions/BBC One
 • JODIE COMER Killing Eve – Sid Gentle Films/BBC One
 • SAMANTHA MORTON I Am Kirsty – Me and You Productions/Channel 4
 • SURANNE JONES Gentleman Jack – Lookout Point, HBO/BBC One

Bedste mandlige birolle

 • JOE ABSOLOM A Confession – ITV Studios, Urban Myth Films/ITV
 • JOSH O’CONNOR The Crown – Left Bank Pictures, Sony Pictures Television/Netflix
 • STELLAN SKARSGARD Chernobyl – Sister, The Mighty Mint, Word Games, HBO/Sky Atlantic
 • WILL SHARPE Giri/Haji – Sister/BBC Two/ Netflix

Bedste kvindelige birolle

 • HELEN BEHAN The Virtues Warp Films, Big Arty Productions/Channel 4
 • HELENA BONHAM CARTER The Crown – Left Bank Pictures Sony Pictures/Netflix
 • JASMINE JOBSON Top Boy – Cowboy Films, Easter Partisan Films, DreamCrew, SpringHill Entertainment/Netflix
 • NAOMI ACKIE The End of the F***ing World – Clerkenwell Films, Dominic Buchanan Productions/Channel 4

Bedste miniserie

 • A CONFESSION Jeff Pope, Paul Andrew Williams, Tom Dunbar, Johnny Capps – ITV Studios, Urban Myth Films/ITV
 • CHERNOBYL Production Team – Sister, The Mighty Mint, Word Games, HBO/Sky Atlantic
 • THE VICTIM Rob Williams, Niall MacCormick, Sarah Brown, Jenny Frayn – STV Productions/BBC One
 • THE VIRTUES Shane Meadows, Jack Thorne, Mark Herbert, Nickie Sault – Warp Films, Big Arty Productions/Channel 4

SPORT

 • 2019 RUGBY WORLD CUP FINALE: ENGLAND V SYDAFRIKA Phil Heslop, David Francis, Mark Demuth, Paul McNamara – ITV Sport/ITV
 • ICC CRICKET WORLD CUP FINALE Produktionsholdet – Sky Sports, Sunset+Vine, ICC TV/Sky Sports Cricket
 • FIFA WOMEN’S WORLD CUP 2019 SEMIFINALE: ENGLAND V USA Frank Callaghan, Stu Hutchison, Pete Burton, Rebekah Kipps – Input Media/BBC One
 • WIMBLEDON 2019 HERRE FINALEN Produktionsholdet – BBC Sport, Wimbledon Broadcast Services/BBC One

Bedste Underholdningsprogram

 • THE GREATEST DANCER Amelia Brown, Phil Harris, Nigel Hall, Louise Hutchinson – Thames, Syco Entertainment/BBC One
 • THE RAP GAME UK Tom O’Brien, Simon Andreae, Tom Whitrow, Susie Dark – Naked TV/BBC Three
 • STRICTLY COME DANCING Production Team – BBC Studios/BBC One
 • THE VOICE UK Production Team – ITV Studios, Talpa/ITV