Det tyske flag VM i fodbold 2018

Tyskland rejser til Rusland med et eneste formål; at genvinde VM. Die Mannschaft kommer til Rusland med en slagkraftig trup, en veldefineret spillestil og en kerne af spillere, der har spillet sammen i årevis.

Tyskerne bør derudover være friskere end de fleste verdensmestre før dem. Landstræner Joachim Löw lod nemlig alle holdets profiler blive hjemme, da landsholdet i sommeren 2017 deltog ved Confederations Cup i Rusland. I stedet for at gå efter endnu en titel lod han spillerne nyde deres sommerferie, hvilket var en klog beslutning.

På trods af de manglende profiler gik Tyskland alligevel hen og vandt turneringen, og de unge spillere beviste dermed, at de står klar i kulissen. Löw råder altså over en af slutrundens stærkeste trupper, både hvad angår startelleveren og bredden.

 

Unibet Spil på Tyskland som verdensmester

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Tysklands vej til VM

Vanen tro var Tyskland ufattelig overbevisende i VM-kvalifikationen. Joachim Löws tropper marcherede i gennem kvalifikationen, og de sluttede maksimumpoint og en målscore på hele 43-4. Det hører dog med til historien, at tyskerne landede i en højst overkommelig gruppe. Undervejs skulle Die Mannschaft forbi Nordirland, Tjekkiet, Norge, Aserbajdsjan og San Marino.

Kun én gang i løbet af hele kvalifikationen var Tyskland i problemer. Det var i kvalifikationens syvende runde, hvor de mødte Tjekkiet på udebane. Her skulle tyskerne helt frem til det 88. minut før Mats Hummels afgjorde kampen med målet til 2-1.

Kvalifikationens højdepunkt var en imponerende 6-0-sejr i Stuttgart over Norge. Tyskerne førte 4-0 allerede ved pausen, og de kunne formentlig have vundet større, hvis ikke de havde sparet på kræfterne i anden halvleg.

 

Tysklands VM-historie

Det er ingen hemmelighed, at Tyskland har en lang og stolt VM-historie. Landet debuterede ved VM i 1934, hvor det blev til en bronzemedalje, og siden da har tyskerne hevet den ene VM-medalje hjem efter den anden. Hele 13 er det blevet til, hvoraf de fire er i fineste karat.

Det første verdensmesterskab blev sikret i 1954 på Wankdorf Stadion i Bern. Dengang stillede landet op som Vesttyskland, og sejren står den dag i dag stadig som en af de største i både tysk og international fodboldhistorie.

Turneringen var Tysklands første siden anden verdenskrig, da landet var udelukket fra VM i 1950, og samtidig det første efter opdelingen af Øst- og Vesttyskland. Derfor havde slutrunden stor symbolsk betydning for den splittede nation.

I finalen mødte Tyskland Ungarn, der på daværende tidspunkt var et af verdens allerstærkeste hold. I ungarernes trup var blandt andet legender som Ferenc Puskas og Sandor Kocsis, og de kom stormende ud til kampen. Efter otte minutters spil stod den 2-0 til Ungarn, og det lignede, at en afklapsning var på vej. Kort efter reducerede Nürnberg-stjernen Max Morlock, som Nürnbergs nuværende stadion er opkaldt efter, dog og i det 18. minut udlignede Helmut Rahn. Den tyske sejr blev sikret i det 84. minut, da Rahn scorede sit andet mål.

Sejren gav for første gang siden krigen Tyskland noget at fejre, og kampen blev kort efter kendt som “Das Wunder von Bern” – miraklet i Bern.

Siden sejren i 1954 har Tyskland vundet yderligere tre verdensmesterskaber. Verdensmesterskabet i 2014 var dog Tysklands første verdensmesterskab som et forenet land, hvorfor det var helt specielt for både holdet såvel som befolkningen.

 

Profilen: Toni Kroos

Det tyske landshold har verdensklassespillere på samtlige positioner, men der er alligevel ingen, der kommer i nærheden af Toni Kroos. Midtbanespilleren fra Rostock er den oversete helt på Die Mannschaft, hvor han trækker i alle trådene.

Kroos er en af de allerbedste midtbanespillere i hele verden, hvilket han viser uge efter uge for både Real Madrid og landsholdet. Han er en fantastisk midtbanegeneral, hvis afleveringer kan åbne selv de bedste forsvar. Kroos’ overblik er unikt, og man skulle ofte tro, at han har øjne i nakken. Han er dog også en hårdtarbejdende spiller, der altid kæmper til sidste blodsdråbe for sit hold.

I løbet af sin karriere har Kroos blandt andet vundet tre tyske mesterskaber, et spansk mesterskab, Champions League tre gange, VM for klubhold fire gange og selvfølgelig VM med Tyskland. Derudover har han vundet et hav af personlige priser, hvilket gør ham til en af de mest succesfulde aktive fodboldspillere.

 

Talentet: Timo Werner

Den 22-årige angriber Timo Werner beviste ved Confederations Cup, at han er fremtidens mand i tysk fodbold. Her scorede han tre mål og lavede yderligere to assists, hvilket sikrede ham turneringens gyldne støvle.

Werner har længe været regnet for et af tysk fodbolds største talenter, men det er først for nylig, at han er brudt igennem. Han fik sin debut for Stuttgart i 2013 i en alder af blot 17 år fire måneder og 25 dage, hvilket gjorde ham til den yngste Stuttgart-debutant nogensinde. Senere blev han den yngste spiller nogensinde til at nå 50 kampe i Bundesligaen.

Det var dog først, da Werner skiftede til RB Leipzig i 2016, at han for alvor slog i gennem. Her gik han fra at være en talentfuld spiller til at blive en regulær stjerne. I sin debutsæson for Leipzig scorede han 21 Bundesliga-mål, og i denne sæson har han fulgt op på den gode form. Dette har også gjort ham til en del af det tyske landshold, og det virker blot som et spørgsmål om tid før, han tager skridtet til en større klub.

 

Landstræneren: Joachim Löw

Joachim Löw har været tysk landstræner siden 2006, hvilket gør ham til en af de længstsiddende trænere i international fodbold. Löw startede som assistenttræner til Jürgen Klinmann i 2004, og i 2006 fik han selv chancen som lnadstræner. Siden dengang er Tyskland gået fra den ene succes til den anden. Under Löw har Tyskland vundet en sølvmedalje ved EM, en guld- og en bronzemedalje ved VM samt Confederations Cup. Derudover er det også blevet til to EM-semifinaler.

At Löw skulle blive den mest en af de mest succesfulde trænere i tysk fodboldhistorie lå dog ikke umiddelbart i kortene. Som spiller var han en dygtig offensiv midtbanespiller, men han nåede hverken landsholdet eller nogle af de tyske topklubber.

Som træner tegnede der sig et lignende billede. Før han blev landstræner stod han i spidsen for klubberne Stuttgart, Fenerbahce, Karlsruher, Adanaspor, Tirol Innsbruck og Austria Wien. Her blev det til en enkelt pokaltitel med Stuttgart i 1997 samt et østrigsk mesterskab med Tirol Innsbruck. Hos østrigerne trænede han i øvrigt den nuværende russiske landstræner Stanislav Cherchesov.

 

Odds på Tyskland ved VM

Hvordan går det Tyskland ved VM?

Tyskland er blandt de allerstørste favoritter til at snuppe verdensmesterskabet. Tyskerne var heldige med en god lodtrækning, og Joachim Löws tropper bør gå rigtig langt. Tyskland er nået mindst semifinalen ved de seneste syv EM- og VM-slutrunder, og alt andet end en gentagelse vil være en skuffelse.

At forventningerne til Tyskland er enorme kan også aflæses af oddsene fra internettets bookmakere. For eksempel vurderer Unibet, at der er større chance for, at Tyskland bliver verdensmester end, at de ryger ud i gruppespillet.

Odds på Tysklands turneringsfremfærd fra Unibet

  • Bliver slået ud i gruppespillet: 8,00
  • Bliver slået ud i ottendedelsfinalen: 3,30
  • Bliver slået ud i kvartfinalen: 4,50
  • Bliver slået ud i semifinalen: 7,00
  • Taber finalen: 6,00
  • Verdensmester: 6,00

 

På trods af at hverken Sverige, Mexico eller Sydkorea er walkovers, forventes det, at Tyskland går relativt nemt videre fra gruppespillet. Hos Unibet er der odds 3,00 på, at tyskerne vinder alle tre gruppespilskampe. Taber Tyskland alle tre kampe, er der odds 120 hos Unibet.

 

Unibet Spil på Tyskland som verdensmester

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Tysklands topscorer

Det tyske mandskab er næsten komplet, men man kan med rette påpege, at der mangler en angriber. Dette skyldes, at Thomas Müller ikke længere er på samme niveau som for få år siden. I kvalifikationen eksperimenterede Löw derfor med flere forskellige folk oppe foran, hvor Timo Werner, Sandro Wagner, Mario Gomez og Kevin Volland alle fik chancen.

Werner er Unibets favorit til at blive tysk topscorer til odds 4,00, imens der er odds 6,00 på Müller. Sidstnævnte har dog for vane at være fremragende, når det virkelig gælder, og han bør derfor være et skud værd. Ved VM i 2014 scorede han 5 mål, og han nærmer sig langsomt rekorden for flest scorede mål ved VM.

 

Tysklands trup

Se den tyske trup til VM i fodbold 2018 her

 

Tysklands idealopstilling

Joachim Löw foretrækker en offensiv 4-2-3-1-formation. Her får backerne frihed til at gå med frem, hvilket skaber overtal fremme på banen og tillader fløjene at trække ind imod mål. Dette medfører et utrolig pres på modstandernes forsvarskæde, der konstant skal være vågen. Det tyske hold foretrækker at have bolden, og de kører den tålmodigt rundt imens, de venter på en åbning. Der er dog flere dynamiske spillere i Tysklands trup, og modstanderne skal derfor konstant holde øje med flænsende dybdeløb og stikninger.

Neuer – Kimmich, Hummels, Boateng, Hector – Goretzka, Kroos – Sané, Müller, Draxler – Werner

 

Tysklands skader og fravær

Der var flere overraskelser i Joachim Löws VM-trup. Landstræneren så først bort fra Sandro Wagner, der siden trak sig tilbage fra landsholdet, Mario Götze, der afgjorde finalen 2014, Emre Can og Shkodran Mustafi, da han udtog bruttotruppen. Efterfølgende droppede han også Manchester City-stjernen Manchester City.

 

Unibet Odds på VM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+