Tunesien er den store ubekendte i Gruppe G. Det nordafrikanske land har ry for at udvikle teknisk dygtige spillere, men VM-truppen mangler åbenlyse profiler. Ved African Nations Cup beviser Tunesien gang på gang, at det er blandt Afrikas stærkeste nationer, men på den helt store scene ved VM har Tunesien ikke vist samme styrke.

Ørnene fra Karthago må dog ikke afskrives, da de flere gange har vist sig i stand til at drille de tunge drenge. At Tunesien er et godt fodboldhold ses også på landets placering på verdensranglisten, hvor det i skrivende stund rangerer som det bedste afrikanske hold.

 

Unibet Odds på Tunesiens kampe ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM

Tunesiens gode placering på FIFAs verdensrangliste sendte dem direkte til anden runde af den afrikanske VM-kvalifikation. Her mødte de upåagtede Mauretanien, som de nemt besejrede. Begge kampe endte 2-1 til tuneserne, der dermed kvalificerede sig til det afgørende gruppespil i tredje runde.

Her var de i gruppe med Den Demokratiske Republik Congo, Libyen og Guinea. Tuneserne gik ubesejret i gennem kvalifikationen, hvilket sikrede en billet til VM-slutrunden. Hele 14 point samlede tuneserne sammen i deres seks kvalifikationskampe, og undervejs lukkede de blot fire mål ind.

Tunesien sikrede kvalifikationen til VM, da de i sidste spillerunde spillede 0-0 på hjemmebane imod Libyen foran 56.000 tilskuere på Stade Olympique de Radés i Tunis. Kvalifikationen skabte vild jubel over hele Tunesien, og den betød tydeligvis meget for landet.

Lige siden Det Arabiske Forår startede i Tunesien i 2011 har landet og befolkningen været splittet. Kvalifikationen til VM i Rusland gav dog hele landet noget at fejre, og den symbolske betydning kan derfor ikke undervurderes.

 

VM-historie

Fodbold kom til Tunesien i starten af det 20. århundrede, og det første uofficielle landshold blev dannet allerede i 1928, hvor det mødte Frankrigs B-landshold i en træningskamps. På dette tidspunkt var Tunesien dog en del af Frankrig og landsholdet kunne derfor ikke stille op i internationale turneringer.

Dette fik Tunesiens landshold først muligheden for, da landet vandt uafhængighed i 1956. Året efter blev landets fodboldforbund dannet, og Tunesien var for første gang med i kvalifikationen forud for VM i 1962 i Chile.

Det var dog først i 1978, at Tunesien endelig nåede det forjættede land. I holdets åbningskamp blev Mexico besejret med 3-1, hvilket den dag i dag stadig står som Tunesiens eneste VM-sejr.

Siden 1978 har Tunesien været med tre gange, og VM i Rusland bliver dermed landets femte deltagelse ved VM. Ved de foregående tre slutrunder er Tunesien hver gang røget ud med blot et point på kontoen, hvorfor fansene ikke har haft meget at fejre.

 

Profilen: Wahbi Khazri

På grund af den franske kolonisering af Tunesien og den følgende masseimmigration til Europa har Tunesien i gennem årene mistet mange lovende spillere. I Europa render der flere dygtige spillere rundt, der kunne spille på Tunesiens landshold, men som blev tabt. En af disse er den franske angriber Hatem Ben Arfa, hvis far, Kamel Ben Arfa, faktisk spillede på Tunesiens landshold. Havde Tunesien ikke mistet mange talenter, kunne landsholdet have været markant stærkere.

Der er dog stadig mange stærke spillere på holdet. Den allerbedste er 27-årige Wahbi Khazri, der til daglig tørner ud for Sunderland, men har været lånt ud til Rennes. Khazri er med længder den spiller, som har scoret flest gange i tunesernes trup. Rent faktisk scorer han i hver tredje landskamp, da han i skrivende stund står noteret for 12 mål i 36 kampe for Tunesien.

Han brød i gennem hos franske Bastia i 2011 i en alder af blot 20 år. Et par sæsoner senere gav Bordeux ham chancen i den bedste franske række, og han imponerede så meget på halvandet år, at Sunderland som på daværende tidspunkt spillede i Premier League købte ham for omkring 100 millioner kroner. Wahbi var stærkt medvirkende til, at The Black Cats undgik nedrykning det år, men blev lånt ud til Rennes, da de rykkede ned i EFL Championship året efter.

Khazri er en hårdtarbejdende og pasningsstærk kantspiller. Han er ekstremt god til dødbolde, og derudover er han iskold foran kassen. Han er samtidig god til at holde fast i bolden, hvilket gør det nemmere for hans holdkammerater at skubbe op.

 

Talentet: Bassem Srarfi

20-årige Bassem Srarfi er fremtidens mand i tunesisk fodbold. Den unge højrefløj skiftede i 2017 til franske Nice, hvor han langsomt er ved at bide sig fast. Han er en klassisk fløjspiller med hurtige ben og en evne til at gøre selv de bedste forsvarsspillere rundtossede. Srarfi kendetegner mange af de dyder, man ofte forbinder med nordafrikanske spillere. Han er utrolig teknisk dygtig, men han er også temperamentsfuld. Samtidig har han det med at glemme sine defensive forpligtelser, hvilket nogle gange efterlader hans holdkammerater frustrerede.

Nice lader dog til at have stor tillid til ham, da han i denne sæson har fået pænt med spilletid omend, han stadig er ved at vænne sig til europæisk topfodbold.

 

Landstræneren: Nabil Maâloul

Tunesien trænes af 55-årige Nabil Maâloul. Den erfarne landstræner har både en stor spiller- og trænerkarriere bag sig. Som spiler var han en dygtig midtbanespiller, og han nåede hele 74 landskampe for Tunesien, syv tunesiske mesterskaber samt et ophold hos tyske Hannover 96.

Som træner har han ligeledes gjort det godt. Han har brugt størstedelen af sin trænerkarriere hos hovedstadsklubben ES Tunis, som han i 2011 førte frem til en historisk treble med det tunesiske mesterskab og pokalturnering samt den afrikanske udgave af Champions League.

Derudover har han flere gange været inde omkring det tunesiske landshold. I mellem 2002 og 2004 var han assisterende landstræner samtidig med, at han også stod i spidsen for det olympiske landshold. Rollen som assistent havde han igen i mellem 2006 og 2008, imens han for første gang blev udpeget som landstræner for Tunesien i 2013. Han formåede dog ikke at kvalificere sig til VM i 2014, hvorfor han sig fra jobbet. Herefter fulgte et ophold i Mellemøsten, hvor han nåede at guide El Jaish SC frem til en sejr i Qatars pokalturnering samt stå i spidsen for Kuwaits landshold inden, at han i april 2017 igen blev tunesisk landstræner. Denne gang fejlede han ikke i VM-kvalifikationen, hvormed han blev den blot anden tunesiske træner til at kvalificere et hold til VM.

 

Odds på Tunesien ved VM

Hvordan går det Tunesien ved VM?

Der er ingen tvivl om, at Tunesien får det rigtig svært ved VM. De rød-hvide er landet i en forfærdelig gruppe med England og Belgien, og det bliver derfor næsten umuligt for dem at gå videre. Dette ser man også tydeligt på bookmakernes odds. Unibet vurderer, at Tunesien, sammen med Iran og Costa Rica, har de fjerdedårligste chancer for at vinde VM, da de udbydes til odds 451.

Hvis Tunesien leverer miraklet og vinder Gruppe G, kvitterer bookmakeren med odds 26. Alternativt kan man spille på, at Tunesien går videre til odds 7.

Det er svært at have stor tiltro til Tunesien, men de bør trods alt snuppe gruppens tredjeplads. Man kan derfor med fordel oddse på, at Tunesien får tre point hos Unibet. Tunesien bør nemlig være i stand til at slå Panama. I så fald vil landet få sin blot anden VM-sejr nogensinde, og det vil uden tvivl også blive fejret.

 

Unibet Odds på Tunesiens VM-chancer

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Topscorer

Tunesien har to store topscorerkandidater; Youssef Msakni og Ahmed Akaichi. Førstnævnte er den højstscorende spiller på landsholdet i øjeblikket. Han har bombet mål ind for sine klubhold siden 2008, og han spillede blandt andet under Michael Laudrup hos qatarske Lekwiya.

Akaichi kan ikke prale af de samme flotte statistikker som Msakni, men han har til gengæld et ophold hos Ingolstadt 04 på CV’et.  Han spiller til daglig for saudiske Al-Ittihad, hvor han er en af de store profiler.

 

Trup

Tunesernes trup til VM i fodbold 2018 kan ses her

 

Idealopstilling

Tunesien spiller spiller hurtig og teknisk fodbold. Holdet vil fremover stepperne, når de får fat i bolden, og der er ikke plads til unødvendige afleveringer. Flere af de tunesiske spillere kan dog godt lide at varme bolden en smule, hvilket nogle gange trækker tempoet ud af spillet.

Maaloul stiller normalt sine spillere op i en 4-4-2-formation. Her får backerne lov til at gå med frem, imens angriberne konstant ligger på kanten til offside, hvor de venter på deres chance.

Mathlouthi – Maaloul, Meriah, Ben Youssef, Nagguez – Chaalali, Sassi, Ben Amor, Khazri – Khalifa, Akaichi

 

Skader og fravær

Tunesien kommer i den grad til at savne Aymen Abdennour. Den 28-årige midtstopper er en kæmpe stjerne i hjemlandet, men har døjet meget med skader og er derfor ikke udtaget. Derudover må nordafrikanerne også undvære den dygtige angriber Youseef Msakni, der har spillet 51 landskampe, på grund af en skade.

 

Unibet Odds på VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+