Det spanske flag VM i fodbold 2018

La Roja har ventet fire år på muligheden for at vaske pletten væk fra fadæsen ved VM i Brasilien. Nu er den endelig kommet, og det spanske landshold virker klar. Det spanske landshold har i de seneste par år gennemgået et større generationsskifte, hvilket har gavnet. Der er ganske vist stadig rutinerede folk som Gerard Pique, Sergio Ramos, Andrés Iniesta og David Silva i truppen, men opmærksomheden er i højere grad på David de Gea, Saul, Marco Asensio og Isco.

 

Spanien har dog problemer på den forreste del af banen. På trods af truppens mange kvalitetsspillere mangler landsholdet en ordentlig angriber. Hverken Diego Costa eller Iago Aspas har for alvor slået til. Derfor har landstræner Julen Lopetegui været nødsaget til at bruge veteranerne David Villa og Aritz Anduriz, der begge er 36.

 

Unibet Odds på Spanien som VM-vinder her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Spaniens vej til VM

La Roja blev trukket i VM-kvalifikationens Gruppe G. Her mødte de Italien, Albanien, Israel Makedonien og Liechtenstein. Spanierne vandt 8-0 på hjemmebane over Liechtenstein i åbningskampen, og herefter så de sig aldrig tilbage. De holdt gruppens førsteplads fra start til slut, og den var aldrig for alvor i fare.

I anden spillerunde hentede Spanien 1-1 på udebane imod Italien, hvilket var det eneste pointtab i hele kvalifikationen. Spanien gik således ubesejret i gennem med ni sejre, en uafgjort og en samlet målscore på 36-3. Gruppens førsteplads blev endegyldigt sikret, da de slog Italien med 3-0 på hjemmebane i september. Næsten 75.000 tilskuere var på plads på Santiago Bernabeu i Madrid, og de så La Roja levere en fremragende præstation. Spanierne dominerede hele kampen, og sejren var fuldt fortjent.

I marts møder Spanien Argentina og Tyskland i to venskabskampe. Dette giver Julen Lopetegui muligheden for at teste sine spillere og eksperimentere imod modstandere af allerhøjeste kvalitet.

 

Spaniens VM-historie

På trods af Spanien altid har været blandt landets største fodboldnationer, havde landet længe et ry for at være kronisk underpræsterende ved store turneringer. Spanierne startede altid slutrunder som en del af favoritfeltet, men herefter fulgte som regel skuffelser, skandaler og fadæser.

Denne ry forsvandt som dug for solen, da Spanien vandt to europamesterskaber og et verdensmesterskab mellem 2008 og 2012. På det sidste er spøgelset dog vendt lidt tilbage. Spanien skuffede fælt ved VM i 2014, hvor de måtte forlade turneringen allerede efter gruppespillet. I åbningskampen blev Spanien ydmyget 5-1 af Holland, hvorefter La Roja blev udspillet af Chile.

Spanien har altså virkelig noget at bevise, når de indtager de russiske stadions.

 

Profilen: David De Gea

David de Gea har været en af verdens allerbedste målmænd i de sidste mange sæsoner, hvis ikke den bedste. Manchester United-stjernen overtog endegyldigt trøje nummer et forud for EM i 2016, og siden har han været en sikker sidste skanse. Gang på gang leverer han kampafgørende redninger for klub såvel som landshold, og han bliver afgørende for Spaniens chancer.

De Gea er en nærmest komplet målmand. Han er fantastisk på stregen, hvor hans reaktionsevner gør ham i stand til at redde nærmest hvad som helst, han er god med fødderne og så er han også stærk i luften.

Med de Gea i målet kan Spanien tillade sig at satse lidt ekstra, da de har en fremragende sidste skanse i målet.

 

Talentet: Marco Asensio

Det altoverskyggende stjerneskud i Spaniens trup er 22-årige Marco Asensio. Den unge Real Madrid midtbanespiller har taget fodboldverden med storm, og han kan meget vel blive den næste store spanske midtbanegeneral.

Asensio er endnu ikke en etableret del af det spanske landshold, men det er formentlig blot et spørgsmål om tid. Han er sublim rent teknisk, og han har derudover et rigtig godt øje for sine holdkammerater. Det virker blot som et spørgsmål om tid før, han overtager verden, og han kommer til at være en del af landsholdet i mange år ud i fremtiden.

 

Landstræneren: Julen Lopetegui

Den spanske landstræner Julen Lopetegui nåede at repræsentere både Real Madrid og Barcelona i løbet af sin aktive karriere. Hans storhedstid var dog hos de mindre klubber Logrones og Rayo Vallecano, hvor han spillede størstedelen af sin karriere. Han nåede en enkelt landskamp i 1994, imens han også repræsenterede det baskiske landshold.

Han startede sin trænerkarriere i 2003 som assistent på det spanske U17-landshold. Herefter gik turen tilbage til Rayo og senere til Real Madrids andethold. I 2010 hev det spanske fodboldforbund tilbage, da han blev gjort til cheftræner for U19-landsholdet og U20-landsholdet. I 2012 vandt hans U19 EM, og bagefter fik han også ansvaret for U21-landsholdet, som han førte til EM-guld i 2013.

I mellem 2014 og 2016 trænede han FC Porto med blandet succes. I hans første sæson førte han klubben frem til kvartfinalen ved Champions League, men i den efterfølgende blev han fyret efter en række skuffende resultater. Han nåede ikke at vinde nogle titler med Porto, men han fik alligevel sit hold til at spille fremragnede fodbold i perioder.

Lopetegui overtog jobbet som spansk landstræner efter EM i 2016.

 

Odds på Spanien ved VM

Hvordan går det Spanien ved VM?

Spanien er en af de helt store favoritter til at snuppe verdensmesterskabet. Det er et helt med kvalitetsspillere på samtlige positioner, og de bør gå langt. I kvalifikationen beviste Spanien, at de er blandt Europas allerstærkeste mandskaber, og de bør gå langt ved VM. Spanien var heldige med lodtrækningen, og det vil være en skuffelse, hvis ikke de kommer op og spiller om medaljer.

At Spanien er blandt de absolutte favoritter, kan også ses på bookmakernes odds. Hos Unibet er der odds 8,00 på, at de bliver verdensmestre, imens odds på at de ryger ud i gruppespillet er 7,50. Det illustrerer, hvor stor tiltroen er til La Roja.

 

Odds på Spaniens chancer fra Unibet

  • Bliver slået ud i gruppespillet: 7,50
  • Bliver slået ud i ottendedelsfinalerne: 5,50
  • Bliver slået ud i kvartfinalen: 3,75
  • Bliver slået ud i semifinalen: 4,25
  • Andenplads: 7,00
  • Vinder: 8,00

Gør Spanien rent bord i gruppespillet og vinder alle tre kampe, får man odds 4,75 hos Unibet. Leverer de til gengæld en fadæse og får nul point, er der hele odds 81.

 

Unibet Spil på Spaniens chancer her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Spaniens topscorer

Den spanske landsholdstrup er fyldt med målscorere, men den mangler en decideret topscorerkandidat. Diego Costa er tilbage i topform efter skiftet hjem til Atletico Madrid, men han har aldrig fået sit gennembrud på landsholdet. I stedet skal man måske se nærmere på midtbanespillerne, da folk som Isco, David Silva og Marco Asensio alle laver masser af mål for deres klubber.

Odds 12 på Celta Vigo-stjernen Iago Aspas lugter også af værdi. Han har længe været overset, men han har for længst bevist sit værd i La Liga.

Unibethar gjort Diego Costa til favorit, men i skrivende stund er der åben kamp om titlen.

 

Odds på Spaniens topscorer

  • Diego Costa: 3,00
  • David Silva: 6,00
  • Isco: 6,00
  • Marco Asensio: 10,00

 

Spaniens trup

Se den spanske trup til VM i fodbold her

 

Spaniens idealopstilling

Julen Lopetegui foretrækker typisk en 4-3-3-opstilling med offensive backs. På midtbanen lader han ofte Sergio Busquets stå for den defensive stabilitet, imens de to andre midtbanespillere får lov til at gå mere med frem.

Oppe foran har han en central angriber, imens de to fløjspilleres roller varierer. Nogle gange spiller de som deciderede angribere, og andre gange har de flere defensive pligter. Dette afhænger af modstanderen.

De Gea – Carvajal, Pique, Ramos, Alba – Busquets, Iniesta, Thiago – Silva, Costa, Asensio

 

Spaniens skader og fravær

Spanien har valgt at se bort fra en masse spillere, som ellers var udset en plads i truppen. Heriblandt en Chelsea-kvartet bestående af Marcos Alonso, Pedro, Álvaro Morata og Cesc Fàbregas. Derudover er der heller ingen Juan Mata fra Manchester United med i den spanske trup.

 

Unibet Odds på Spanien ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+