Det mexicanske flag VM i fodbold 2018

Det er svært at tænke på VM i fodbold uden at tankerne flyver til El Tri. VM i Rusland bliver Mexicos syvende i træk, og ved de foregående seks er de alle gået videre fra gruppen. Her er det dog også blevet til exit allerede i ottendedelsfinalen, hvilket Mexico nu skal forsøge at forbedre.

Mexicanerne rejser til Rusland med en interessant trup, der indeholder flere dygtige spillere. Omtrent halvdelen af truppen spiller i Europas stærkeste ligaer, imens resten har deres daglige gang i Mexico og USA.

El Tri har en kerne af spillere, der har spillet sammen i årevis efterhånden. Dette gælder blandt andet folk som Rafael Marquez, Andres Guardado og Javier Hernandez. Det er derfor en yderst sammentømret enhed, der tager til VM.

 

Unibet Odds på Mexico ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Mexicos vej til VM

På grund af størrelsen af den Nord- og Mellemamerikanske kvalifikation er den inddelt i flere stadier. Den starter med tre play off-runder, hvor de dårligst rangerede lande møder hinanden. De seks bedst placerede lande på FIFAs verdensrangliste kan dog springe disse runder over, hvilket Mexico gjorde. Mexicanerne startede kvalifikationen som nummer 17 på verdensranglisten, hvilket var næstbedst efter Costa Rica.

I kvalifikationens fjerde runde var Mexico i gruppe med Honduras, Canada og El Salvador. Gruppens to bedste hold gik videre til den afgørende femte runde, og Mexicos kvalifikation var aldrig i fare. Faktisk førte El Tri gruppen allerede fra første kamp af, hvor El Salvador blev besejret med 3-0. Da gruppespillet var slut stod Mexico med 16 point og en målscore på 13-1 efter fem sejre og en enkelt uafgjort.

Dette sikrede altså Mexico en tur til femte runde, hvor der var tre VM-billetter og en international playoff-kamp på højkant. Her mødte Mexico Costa Rica, Panama, Honduras, USA og Trinidad og Tobago. Endnu en gang gjorde Mexico kort proces, da de vandt kvalifikationen i overbevisende stil.

Mexico sluttede med 21 point, fem flere end Costa Rica, efter seks sejre, tre uafgjorte og blot et enkelt nederlag. Mexico startede kvalifikationen med at slå ærkerivalerne USA med 2-1 på udebane efter et mål af Rafael Marquez i de døende minutter. Derudover slog Mexico også Costa Rica med 2-0 på Estadio Azteza i Mexico City, og herefter cruisede de imod VM. Faktisk var VM-billetten aldrig for alvor i fare.

 

Mexicos VM-historie

Mexico er en af de blot tretten nationer, der deltog ved det første VM i fodbold nogensinde i 1930. Her sluttede Mexico dog med tre nederlag og en samlet målscore på 4-13. Siden har mexicanerne heldigvis udviklet sig markant, og kun fem lande har deltaget flere gange ved VM end de grønklædte. I alt har Mexico været med 13 gange, og de har for vane at gøre en god figur. Ved otte af de seneste ni slutrunder er Mexico gået videre fra gruppespillet, men det helt store gennembrud mangler stadig.

To gange er Mexico nået kvartfinalerne, begge gange på hjemmebane, men de er aldrig kommet længere. Dermed har Mexico udviklet et ry for at være et lige-ved-og-næsten-hold. Det ry bliver selvfølgelig forstærket af, at de er røget ud i ottendedelsfinalerne ved de seneste seks slutrunder.

På trods af de manglende VM-medaljer, har det mexicanske fodboldforbund stadig et fyldt trofæskab. I 2012 vandt Mexico OL, og det er derudover også blevet til ti sejre ved de nord- og mellemamerikanske mesterskaber.

 

Profilen: Javier Hernández

Javier Hernández er den helt store stjerne på det mexicanske landshold. Siden hans debut for El Tri har han scoret 49 mål for landsholdet, hvilket er flere end nogle andre. Den nu 29-årige angriber scorer i gennemsnit i hver anden landskamp, og han er altafgørende for Mexico.

Hernández startede sin karriere hos Guadalajara i hjemlandet, hvorefter han i 2010 tog skridtet til Europa og Manchester United. Hernandez nåede fire sæsoner og to mesterskaber hos United før han i 2014/2015-sæsonen blev sendt til Real Madrid på lån. Under opholdet i Spanien var han med til at vinde VM for klubhold, men ellers gjorde han ikke væsentligt af sig. Efter Real Madrid fulgte et succesfuld ophold hos Bayer Leverkusen i Bundesligaen, hvilket sikrede Chicharito, som han kaldes, et lukrativt skifte til West Ham United før indeværende sæson.

Chicharito er en klassisk skarpretter med en veludviklet næse for mål. Hans placeringsevne i feltet er i ren verdensklasse, og han finder altid en måde at få bolden i nettet. Hernández er ikke en mand, der scorer smukke mål, men til gengæld laver han mange af dem. Derudover arbejder han altid hårdt, hvilket har gjort ham til en populær herre overalt, hvor han har været.

 

Talentet: Hirving Lozano

22-årige Hirving Lozano er for nylig braget ind på fodboldscenen, og han er i dag et af Europas største talenter. Lozano fik sit gennembrud i hjemlandet hos Pachuca, hvor han over fire sæsoner scorede 29 ligamål. Dette sikrede ham et skifte til den hollandske storklub PSV Eindhoven, og her fortsatte han sit gode spil. Han har simpelthen bombet mål ind for PSV, der i øjeblikket cruiser imod endnu et hollandsk mesterskab.

Lozano er en alsidig spiller, der kan bruges både på fløjen og helt i front. Han spiller typisk på venstrekanten som indvendig angriber, hvilket tillader ham at trække ind i banen og sparke på mål med sit kraftfulde højreben. Lige præcis gjorde Arjen Robben på den modsatte fløj, da han brød i gennem for PSV for små 15 år siden. Lozano er en teknisk sublim spiller, og han er samtidig hurtig både med og uden bolden. Dermed har han alle redskaberne til at følge i fodsporene på folk som Robben og Memphis Depay, der ligeledes brugte PSV som et springbræt til den største scene.

 

Landstræneren: Juan Osorio

Juan Osorio har trænet Mexicos landshold siden 2015. Den 56-årige colombianer har en lang og flot karriere bag sig, hvor han har stået i spidsen for flere nord-, mellem- og sydamerikanske storklubber. Som cheftræner er det således blandt andet blevet til ophold hos Chicago Fire og New York Red Bulls, Atletico Nacional og Sao Paulo. Han har tre colombianske mesterskaber på CV’et fra tiden hos Atletico Nacional, og han er dermed både vant til pres og til at vinde.

Osorio skrev i 2015 under på en tre-årig kontrakt med det mexicanske landshold. Dette gjorde ham til den første colombianske landstræner for Mexico nogensinde, og den 12. landstræner på ni år. Han har dog stået imod presset og levet op til forventningerne. Osorios ry tog dog et hårdt slag, da han fik seks kampes karantæne af FIFA på grund af “aggressiv og konfrontatorisk” opførsel under Confederations Cup i sommeren 2017.

 

Odds på Mexico ved VM

Hvordan går det Mexico ved VM?

Mexicanerne har det med at gå videre fra gruppespillet uanset, hvor svære modstanderne er. Det bliver dog bestemt ikke nemt i Rusland, da Mexico på papiret ser svagere ud end Sverige. Osorios tropper skal derfor spille op til deres allerbedste for ikke at skuffe de mange millioner fans i hjemlandet.

Gør Mexico det, bør de dog også sagtens kunne gå videre fra gruppespillet. Herefter kan de dog løbe ind i Brasilien, hvorfor ottendedelsfinalen ligner Mexicos loft endnu en gang.

 

Odds på Mexicos turneringsfremfærd fra Unibet

  • Bliver slået ud i gruppespillet: 1,80
  • Bliver slået ud i ottendedelsfinalen: 2,65
  • Bliver slået ud i kvartfinalen: 7,75
  • Bliver slået ud i semifinalen: 21
  • Taber finalen: 81
  • Verdensmester 91

 

Unibet Odds på Mexico hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Mexicos topscorer

Det åbenlyse bud på en mexicansk topscorer er Chicharito. Han er den højest scorende spiller på Mexicos landshold nogensinde, og han kommer uden tvivl til at lede landets angrebslinje. Oddsene er dog også derefter.

Leder man efter alternativer til et spil på Hernandez, kan det anbefales at se på SL Benfica-angriberen Raul Jimenez. Han bruges ofte sammen med Hernandez oppe foran, og han er også en yderst farlig herre. Derudover er de to fløjspillere Carlos Vela og Lozano også begge målfarlige, og de kan udnytte den megen opmærksomhed, som Hernandez trækker.

 

Mexicos trup

Den mexicanske trup til VM i fodbold 2018 kan ses her

 

Mexicos idealopstilling

Det mexicanske landshold er kendt for at spille offensiv og underholdende fodbold. Det gør det bestemt også under Osorio. Han skifter typisk i mellem 4-4-2 og 4-3-3, men uanset hvad er fokus på at komme frem på banen. Oppe foran har Mexico hurtige og teknisk dygtige spillere, og hele holdet styres af midtbanegeneralen Hector Herrera, der til daglig spiller for portugisiske FC Porto.

Ochoa – Layun, Moreno, Araujo, Reyes – Guardado, Herrera, J. Dos Santos – Lozano, Hernandez, Vela

 

Mexicos skader og fravær

Mexico må undvære forsvarsspilleren Nestor Araujo, der blev skadet før VM. Med 27 landskampe på CV’et vil han uden tvivl blive savnet.

 

Unibet Odds på VM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+