Det marokkanske flag VM i fodbold 2018

Løverne fra Atlas er en af de stolteste afrikanske fodboldnationer. Marokko har en lang tradition for at udvikle teknisk dygtige spillere, der kan begå sig på enhver scene. Det er dog længe siden, at landet sidst har bevist noget, men dette har holdet tænkt sig at ændre på i Rusland. Marokko er således med til VM for første gang siden 1998, og det er med en yderst talentfuld trup.

Marokko er dog endt i en svær gruppe, og de kommer derfor til at skulle slås hårdt for hvert eneste point. Marokkanerne kommer dog til at få en helt utrolig støtte hjemmefra, da hele landet står bag løverne. Man må derfor formode, at det er en flok determinerede spillere, der rejser til Rusland.

 

Unibet Odds på Marokkos chancer ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Marokko

Marokkos placering på verdensranglisten sikrede dem en direkte kvalifikation til anden runde af den afrikanske kvalifikation. Her mødte de Ækvatorialguinea i to direkte playoff-kampe om en plads i det afgørende gruppespil i tredje runde. Marokko vandt 2-0 på hjemmebane i den første kamp men kom under pres i returkampen, hvor de kom bagud 1-0 tidligt i kampen. Marokkanerne kæmpede sig dog i gennem og gik videre med en samlet 2-1-sejr.

I tredje runde blev Marokko placeret i en af de absolut hårdeste puljer sammen med Elfenbenskysten, Gabon og Mali. Dermed mødte de stjerner som Yaya Touré, Pierre-Emerick Aubameyang og Adama Traoré.

På trods af den hårde modstand var Marokko yderst imponerende i kvalifikationen. Faktisk lukkede Herve Renards tropper ikke et eneste mål ind i de seks kampe. Undervejs blev det derudover til en flot 6-0-sejr over Mali på hjemmebane og en imponerende 2-0-sejr på udebane over Elfenbenskysten.

Marokko startede ellers med tre 0-0-kampe indenfor de første fire spillerunder, hvilket var bekymrende. Heldigvis for nordafrikanerne snublede Elfenbenskysten dog imod både Gabon på hjemmebane og Mali på udebane, og herefter kunne Marokko snuppe førstepladsen. Netop førstepladsen blev cementeret i sidste spillerunde med den flotte sejr i Abidjan, Elfenbenskystens hovedstad.

 

Marokkos VM-historie

Marokko har altid haft talentfulde fodboldspillere, men det er aldrig rigtig blevet til det helt store. Landet har vundet en enkelt Africa Cup of Nations, i 1976, og ved VM tegner sig et lignende billede. Marokko har været med fire gange før, men de er kun gået videre fra gruppespillet en enkelt gang. Det skete i 1986 i Mexico, hvor de tabte til Vesttyskland i ottendedelsfinalen.

Sidst Marokko var med til VM var i 1998 i Frankrig. Her hentede de fire point efter uafgjort imod Norge og en sejr over Skotland, men det var ikke nok til at gå videre. Marokko sluttede således på gruppens tredjeplads efter Norge og Brasilien.

 

Profilen: Mehdi Benatia

Mehdi Benatia er Marokkos anfører og holdets absolutte krumtap. Juventus-profilen har været en del af europæisk topfodbold i en årrække, og han er en klassespiller. Benatia er en yderst komplet forsvarsspiller, der både kan forsvare, men også bidrage i det opbyggende spil.

Benatia er født og opvokset i Frankrig, og han er dermed en godt skolet forsvarsspiller. Dette har han blandt andet bevist for Udinese, AS Roma, Bayern München og nu altså Juventus. Som ung repræsenterede han Frankrigs U18-landshold, men allerede som 19-årig skiftede han til det marokkanske landshold.

Forsvarsspilleren kan indtil videre skrive to tyske og et italiensk mesterskab på CV’et. Derudover er han to gange blevet valgt til årets afrikanske hold.

Marokko spiller ofte med tre centrale forsvarsspillere, og det er Benatias job at styre, hvor højt eller lavt de skal stå på banen. Han er simpelthen trænerens forlængede arm, og han udfylder rollen til perfektion.

 

Talentet: Achraf Hakimi

Den 19-årige højreback Achraf Hakimi fik sin debut for Real Madrid i 2017, og han er fremtidens mand. Hakimi har spillet for Real Madrid siden 2006, og han blev endelig en del af førsteholdstruppen i denne sæson. Indtil videre har han primært ageret som backup for Dani Carvajal, men der er ingen tvivl om, at Hakimis tid nærmer sig.

Zinedine Zidane har stor tillid til den unge forsvarsspiller, og han har allerede givet ham flere chancer. Hakimi fik for eksempel fuld tid, da Real Madrid mødte Tottenham Hotspur i Champions League. Derudover var han også med, da Real Madrid vandt VM for klubhold i december.

Den unge forsvarsspiller fik debut på Marokkos landshold allerede i 2016, og han har efterhånden været med længe. Han scorede sit første mål for landsholdet, da Marokko udraderede Mali med 6-0 i kvalifikationen i september 2017.

 

Landstræneren: Herve Renard

49-årige Herve Renard har stået i spidsen for Marokko siden 2016, og han har gjort et godt stykke arbejde. Franskmanden er en af de mest succesfulde trænere i afrikansk landsholdsfodbold i dette årti, og han ved præcis, hvordan han får det bedste ud af spillerne.

Siden hans aktive karriere stoppede i 1998 har Renard trænet en lang række hold over hele kloden. Mest kendt er han dog for sine år som landstræner i Afrika, hvor han har stået i spidsen for Zambia to gange, Angola, Elfenbenskysten og nu Marokko. Derudover har han blandt andet også trænet franske Lille og Sochaux.

Renard har to gange vundet Africa Cup of Nations. Den første titel kom i hus i 2012, hvor han sensationelt sikrede Zambia landets første titel nogensinde. Tre år senere gentog han bedriften, denne gang med Elfenbenskysten.

Med sejren i 2015 blev han den første træner til at vinde turneringen med to forskellige lande.

 

Odds på Marokko ved VM

Hvordan klarer Marokko det ved VM?

På trods af Marokkos dygtige spillere og pæne potentiale, spås de ikke mange chancer ved VM. Lodtrækningen var grusom ved Marokko, og holdet skal levere noget ekstraordinært for at gå videre.

Man må dog ikke undervurdere Marokko og Renard, for holdet kan sagtens bide skeer med de tunge drenge. Truppen indeholder en lang række dygtige spillere som for eksempel Benatia, Nabil Dirar, Hakim Ziyech og Mbark Boussoufa. De er altså masser af talent, og især offensivt er Marokko gode.

Det er dog svært at se dem slå Portugal og Spanien og gå videre fra gruppen. De bør til gengæld kunne slå Iran, og et spil på, at Marokko får præcis tre point til odds 4,50 hos 888sport er derfor flot.

 

Odds på Marokkos turneringsfremfærd fra 888sport

  • Bliver slået ud i gruppespillet: 1,25
  • Bliver slået ud i ottendedelsfinalen: 5,00
  • Bliver slået ud i kvartfinalen: 19
  • Bliver slået ud i semifinalen: 51
  • Taber finalen: 126
  • Verdensmester: 301

Unibet Odds på tre point til Marokko

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Marokkos topscorer

Marokkos store problem er, at truppen simpelthen mangler målscorere. Dette var tydeligt i kvalifikationen, hvor holdet simpelthen ikke kunne omsætte chancerne. Holdet mangler en god angriber, og målscoringen er alt for ofte overladt til midtbanespillerne.

Frontangriberen bliver højst sandsynligt 30-årige Khalid Boutaib, der til daglig spiller for tyrkiske Yeni Malatyaspor. Han har tidligere bombet mål ind i Frankrig for Strasbourg, og bør komme frem til en del chancer. Boutaib var Marokkos topscorer i kvalifikationen, hvor han tegnede sig for fire mål. Tre af disse kom i den vigtige 3-0-sejr over Mali.

Et andet bud på en topscorer fra Marokko er den 33-årige vicekaptajn Mbark Boussoufa. Han er en teknisk fremragende spiller, der kan skabe problemer for de fleste hold. Boussoufa har dog droslet sin karriere en anelse ned, og han spiller i dag i De Forenede Arabiske Emirater for Al-Jazira.

 

Marokkos trup

Den marokkanske trup til VM i fodbold 2018 kan ses her

 

Marokkos idealopstilling

Fodboldfeinschmeckere bør glæde sig til at se Marokko. Holdet spiller noget fantastisk fodbold på sine bedste dage. Renard foretrækker at spille med fem forsvarsspillere, men de to wingbacks, Hakimi og Nabil Dirar, har masser af offensiv frihed. På midtbanen trækker Boussoufa i trådene, og det er hans genialiteter, der skal åbne modstandernes defensiv.

Mohamedi – Dirar, Benatia, Saiss, Mendyl, Hakimi – Boussoufa, Belhanda, Ziyech – Amrabat, Boutaib

 

Marokkos skader og fravær

Marokko må undvære den dygtige Real Betis-stopper Zouhair Feddal, der i februar pådrog sig en slem skade i akillessenen. Den holder ham ude til midt på efteråret. Han er et hårdt tab for Marokko.

 

Unibet Spil på marokkansk succes ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+