Det costaricanske flag VM i fodbold 2018

Det costaricanske landshold levnes ikke de store chancer ved verdensmesterskaberne i Rusland. Det hænger sammen med deres slutrundehistorik samt deres ekstremt svære gruppe. Det ville derfor være en gedigen overraskelse, hvis de går videre fra gruppespillet. Man skal dog aldrig sige aldrig. Ved sidste VM for fire år siden var Costa Rica nemlig den helt store overraskelse. Her fik de faktisk kæmpet sig hele vejen frem til kvartfinalen.

 

Unibet Odds på costaricanerne ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Costa Rica

Costaricanerne havde en rimelig overkommelig vej til VM, da de blev toer i deres kvalifikationsgruppe bestående af Mexico, Panama, Honduras, USA og Trinidad & Tobago. Her endte de med at vinde fire kampe, spille fire uafgjort og tabe to med en samlet målscore på 14-8.

De startede rigtig godt ud med at besejre Trinidad & Tobago på udebane med 0-2 og USA på hjemmebane med 4-0. Herefter kom de ind i en skidt stime, da de tabte med 2-0 til Mexico på hjemmebane for derefter at spille 1-1 med Honduras på udebane og 0-0 med Panama på hjemmebane. De kom dog tilbage på sejrssporet, da de slog Trinidad & Tobago med 2-1 på hjemmebane og USA med 0-2 på udebane. Derfor gjorde det heller ikke det store, da de i deres sidste tre kampe kun fik to point efter henholdsvis uafgjort med Mexico på hjemmebane (1-1), uafgjort med Honduras på hjemmebane (1-1) og et nederlag til Panama på udebane (2-1).

Den tidligere FC Midtjylland og Brøndby IF-spiller Marcos Ureña blev costaricansk topscorer i kvalifikationen med sine tre mål. Den tidligere FC København-spiller Christian Bolaños samt Joel Campell, Johan Venegas og Kendall Waston scorede allesammen to gange hver.

 

Costa Ricas VM-historie

1990 til 2010

Som skrevet før er Costa Rica ikke ligefrem nogen stor slutrundenation, da de kun har været med til fem verdensmesterskaber indtil videre. Første gang de deltog var i 1990, da VM blev afholdt i Italien. Her blev de toer i deres gruppe efter en 1-0-sejr over Skotland, et 0-1-nederlag til Brasilien og en 2-1-sejr over Sverige. De måtte dog rejse hjem efter den første knockout-kamp mod Tjekkoslovakiet som blev tabt med 4-1.

Derefter gik der tolv år, før de igen var med til et verdensmesterskab – denne gang i Sydkorea og Japan. Her måtte de dog drage tilbage til Costa Rica allerede efter gruppespillet, da de slog Kina 2-0, spillede 1-1 med Tyrkiet og tabte 2-5 til Brasilien, og derfor sluttede som nummer tre i gruppen. Fire år senere var slutrunden en kæmpe skuffelse, da costaricanerne ikke fik et eneste point i gruppespillet efter nederlag til henholdsvis Tyskland (2-4), Ecuador (0-3) og Polen (1-2).

2014

Den bedste costaricanske slutrunde var for fire år siden i Brasilien, da de vandt deres gruppe bestående af Uruguay, Italien og England. De startede med at slå Uruguay 3-1, selvom de kom bagud på et Edinson Cavani-straffespark efter 24 minutter for derefter at vinde 1-0 over Italien på et mål af Bryan Ruiz. I den sidste gruppespilskamp endte det målløst mod England, og derfor gik de videre sammen med uruguayanerne.

Mod Grækenland i den første knockout-kamp endte det 1-1 efter ordinær spilletid, da Bryan Ruiz bragte costaricanerne foran efter 52 minutter, men Sokratis Papastathopoulos fik udlignet for grækerne i dommerens tillægstid. I den forlængede spilletid blev der ikke scoret yderlige, og så skulle det hele afgøres på straffespark. Her scorede alle fem costaricanske skytter, og da Theofanis Gekas brændte fra 11-meter-pletten, så var Costa Rica klar til kvartfinalen for første gang nogensinde. Her endte det efter 120 minutter mod Holland uden scoringer, men i straffesparkskonkurrencen brændte både Bryan Ruiz og Michael Umaña på Tim Krul og så var det costaricanske VM-eventyr slut.

 

Profilen: Keylor Navas

Den spiller som kommer til at være altafgørende for Costa Rica ved denne slutrunde er deres målmand Keylor Navas. Real Madrid-spilleren er en fantastisk shotstopper som er ekstremt svært at passere fra tæt afstand eller i en-mod-en-situationer. Særligt inde på målstregen viser han sine fremragende reflekser, og dem får han uden tvivl brug for ved verdensmesterskaberne i Rusland.

Hvis costaricanerne skal have nogen som helst chance for at gå videre fra gruppespillet, så skal Keylor Navas stå et par brandkampe, og det er da også derfor, at han er profilen på det costaricanske landshold. Han kan dog stadig arbejde på sine udspark og særligt sine lange bolde kunne godt bruge lidt finpudsning. Det er dog ikke dem som kommer til at blive udslagsgivende ved denne slutrunde.

 

Talentet: Rónald Matarrita

Selvom han kun er 23 år gammel, så har Rónald Matarrita allerede spillet en del landskampe for Costa Rica. Den alsidige venstre back kan også benyttes som kantspiller, men både for New York City FC i MLS og på det costaricanske landshold spiller han som regel på venstrebacken. Som venstre back kan han bruge sine gode pasninger, sine fremragende dribleevner og sine skarpe indlæg til at komme frem af banen og få bolden ind i boksen. Derudover er han også rigtig god til at tackle og er samtidig relativ målfårlig. Han har allerede lavet et par mål for Costa Rica og for sine klubhold, så han ved godt, hvor målet står. Han skal dog arbejde på sit luftspil, da han tit taber hovedstødsdueller. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at han er 175 centimeter høj.

 

Landstræneren: Óscar Ramírez

Óscar Ramírez har været costaricansk landstræner siden 2015. Før han overtog efter den succesfulde Paulo Wanchope, var han cheftræner af to omgange i Alajuelense. Hans første periode var fra 2010 til 2012, hvorefter han holdt et års pause og tog over igen fra 2013 til 2015. Som spiller var han i øvrigt en stjerne for Alajuelense, hvor han spillede i et årti fra 1983 til 1993. Her blev det til over 316 kampe og 31 mål, så han må siges at være lidt af en legende i den costaricanske klub. For Costa Ricas landshold har han også spillet en hel del. Fra 1985 til 1997 fik han 75 landskampe med seks mål til følge, så den tidligere midtbanemotor kender alt til landsholdsfodbold fra spillersiden. Dette bliver dog hans første slutrunde som landstræner.

 

Odds på Costa Rica ved VM

Costa Ricas gruppeplacering

Hvis Costa Rica ender med at overraske alt og alle og vinder deres gruppe, belønnes det med odds 31,00. En top to-placering i gruppen giver odds 8,00. Hvis de derimod forventeligt ender på gruppens sidsteplads, så kan man få odds 1,80.

 

Unibet Odds på Costa Rica ender sidst i gruppen

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Costa Ricas topscorer

Man kan spille på to costaricanske spillere som topscorere ved slutrunden. Det er Marcos Ureña som giver pengene 501 gange igen, og Bryan Ruiz som giver pengene 751 gange igen.

 

Costa Ricas samlede præstation

Et costaricansk verdensmesterskab belønnes med odds 451, mens en andenplads giver odds 201. Hvis man tror på, at Costa Rica kommer i top otte, så kan man få odds 16,00, hvilket må siges at være rigtig flot.

 

Truppen for Costa Rica

Costa Ricas trup til VM 2018 i Rusland kan man se her

 

Costa Ricas startopstilling

Costa Ricas bedste startopstilling ser i skrivende stund sådan her ud (5-4-1): Keylor Navas – Cristian Gamboa, Giancarlo González, Johnny Acosta, Óscar Duarte, Bryan Oviedo – Celso Borges, David Guzmán, Bryan Ruiz,  Rodney Wallace – Johan Venegas.

 

Fravær

Den rutinerede forsvarspiller José Salvatierra måtte kort før VM melde fra med en skade. Derudover er der heller ikke blevet plads til Michael Umana på trods af hans 103 landskampe.

 

Unibet Spil på VM her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+