Det brasilianske flag VM i fodbold 2018

Hver gang der er VM, så forventer folk at Brasilien når rigtig langt. Det er der da også en masse gode grunde til. Den fodboldgalenation har været verdensmestre fem gange siden 1930, og de kan vælge og vrage mellem verdensstjerner på nærmest hver eneste position. De har dog ikke vundet et VM siden 2002, så de vil nok gerne snart stå øverst på sejrsskamlen igen. Kommer Neymar og co. til at løfte trofæet for sjette gang i 2018?

 

Unibet Odds på Brasilien vinder VM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Brasilien

Brasiliens vej til VM var forholdsvis ubesværet. De vandt således den sydamerikanske kvalifikation i overbevisende stil med 41 point – ti mere end Uruguay på andenpladsen. Det blev til 12 sejre, fem uafgjorte og et enkelt nederlag med en samlet målscore på 41-11. Deres eneste nederlag kom faktisk i den allerførste kamp mod Chile på udebane, hvor det blev til en chilensk 2-0-sejr på mål af Eduardo Vargas og Alexis Sánchez. Det betyder altså, at Brasilien ikke tabte en eneste af de efterfølgende 17 kvalifikationskampe og scorede 41 mål i processen.

Højdepunktet må siges at være de ni sejre i streg som kom fra den 1. september 2016 til den 1. september 2017. Her besejrede de henholdsvis Ecuador på udebane med 0-3, Columbia på hjemmebane med 2-1, Bolivia på hjemmebane med 5-0, Venezuela på udebane med 0-2, Argentina på hjemmebane med 3-0, Peru på udebane med 0-2, Uruguay på udebane med 1-4, Paraguay på hjemmebane med 3-0 og Ecuador på hjemmebane med 2-0. De fik altså samtlige 27 point på et kalenderår med en samlet målscore på 26-2. Yderst imponerende for at sige det mildt.

Der var en del brasilianske spillere som fik scoret en masse mål i løbet af kvalifikationen. Gabriel Jesus blev dog brasiliansk topscorer med sine syv mål, mens Neymar og Paulinho måtte tage til takke med andenpladsen, da de lavede et mål mindre end Manchester City-angriberen. Philippe Coutinho og Willian lavede fire mål hver og måtte derfor deles om tredjepladsen på den interne brasilianske topscorerliste.

 

Brasiliens VM-historie

Nyere tid

Efter et fremragende VM på hjemmebane for fire år siden, måtte det brasilianske landshold tage til takke med en fjerdeplads, da de blev lammetævet med 7-1 i semifinalen af Tyskland. I bronzekampen vandt Holland med 3-0, så Brasilien vil uden tvivl gerne gøre det bedre denne gang. Ved verdensmesterskaberne i 2010 og 2006 blev kvartfinalen endestationen for brasilianerne, hvor henholdsvis Holland og Frankrig ekspederede dem ud efter rigtig tætte opgør. Brasiliens sidste storhedstid var fra 2002 til 1994, hvor det blev til to guldmedaljer og en sølvmedalje. De vandt VM 2002 i Sydkorea og Japan efter en 2-0-sejr over Tyskland i finalen, mens de måtte se sig slået i finalen af værtsnationen Frankrig i 1998 med 3-0. I 1994, da verdensmesterskaberne blev afholdt i USA, skulle der en straffesparkskonkurrence til mellem Brasilien og Italien, før brasilianerne kunne løfte verdens mest prestigefyldte trofæ.

Fra 1990 til 1974

Der var ikke den store brasilianske succes i hverken 1990, 1986 eller 1982. Ved VM 1990 i Italien måtte de rejse hjem efter den første knockout-kamp, mens kvartfinalen blev endestationen ved verdensmesterskaberne i Mexico. I 1982 tabte de kun en enkelt kamp, men måtte stadig se sig slået ud i andet gruppespil, da Italien gik ubesejret igennem turneringen. I 1978 og 1974 var der lidt mere succes, da det blev til henholdsvis en fjerdeplads og en bronzemedalje.

Fra 1970 til 1930

Brasiliens storhedstid var uden tvivl fra 1970 til 1958, hvor det blev til tre ud af fire verdensmesterskaber. I 1970 bankede de Italien i finalen med 4-1, mens det blev til en 3-1-sejr over Chile i 1962. I 1958 udraderede de værtsnationen Sverige i finalen med cifrene 5-2. Den eneste slutrunde som ikke var succesfuld i denne periode var i 1966, da verdensmesterskaberne blev afholdt i England. Her måtte brasilianerne rejse hjem allerede efter gruppespillet, da de tabte til både Ungarn og Portugal. I 1954 blev kvartfinalen endestationen, mens det blev til en sølvmedalje i 1950 på hjemmebane. I 1938 vandt de bronze, mens der ikke var den store succes i hverken 1934 eller 1930.

 

Profilen: Neymar

Der er vist ingen tvivl om, at den helt store profil på det brasilianske landshold hedder Neymar. Verdens dyreste fodboldspillere som inden sæsonen blev solgt til Paris Saint-Germain for 222 millioner euro eller 1,65 milliarder kroner er intet mindre end magisk, når han rammer sit topniveau. Ved VM på hjemmebane for fire år siden, var han kun 22 år gammel, men var stadig den helt store brasilianske stjerne. Da han blev skadet i kvartfinalen mod Columbia faldt Brasiliens offensiv fuldstændig fra hinanden. Neymar nåede dog at score fire mål inden sin skade, og han scorede også i straffesparkskonkurrencen mod Chile i 1/8-delsfinalerne. Han satte et kæmpe aftryk på slutrunden, og det kommer han nok også til at gøre i år.

Neymar har ekstremt mange styrker såsom hans dybdebolde, hans nøgleafleveringer, hans dribleevner, hans indlæg, hans pasningsspil, hans langskud, hans direkte frispark og hans dødbolde. Ja listen over hans styrker er ekstremt lang, og listen over hans svagheder er forholdsvis kort. Det er sådan set kun hans disciplin og hans defensive indsats som man kan sætte spørgsmåltegn ved, da han tit får dumme kort, men ikke rigtig hjælper sit forsvar særlig meget.

 

Talentet: Gabriel Jesus

Gabriel Jesus er kun 20 år gammel og spiller allerede relativt fast for Manchester City i Premier League. Det er flot, når man tænker på, at det er selveste Sergio Agüero, som han konkurrer med om at spille spydspids for The Citizens. Den brasilianske bomber scorer i cirka hver anden Premier League-kamp, som han deltager i, hvilket må siges at være et imponerende målsnit for så ung en spiller. Det er faktisk ikke kun for sit klubhold, at han har et vanvittigt scoringssnit. Det har han nemlig også for landsholdet. Her scorer han nemlig i mere end hver anden kamp! Det bliver spændende at se, om han får lov til at starte på toppen for brasilianerne, eller om landstræneren vælger en ældre og mere rutineret målræv.

Hans største styrker er uden tvivl hans afslutninger, hans afleveringer og hans hold-up-play. Som de fleste andre unge spillere har han dog også områder, som han har brug for at arbejde på. Særligt i luften er han ikke special stærk, men han virker dog til at have lært en del allerede efter et halvt år i den bedste engelske række. Hvis han kan forbedre sine hovedstød yderligere, bliver han ekstremt giftig foran kassen.

 

Landstræneren: Tite

Adenor Leonardo Bacchi bedre kendt som Tite har været brasiliansk landstræner siden juni 2016 med stor succes. Det er således blevet til 13 sejre ud af 17 mulige, mens han kun har tabt en enkelt landskamp. Han har altså vundet over 75 procent af sine landskampe og i den periode er der blevet scoret 38 mål, mens der kun er blevet lukket fem ind.

Tite er nok bedst kendt for sine tre perioder hos Corinthians i hjemlandet, hvor han var cheftræner fra 2004 til 2005, fra 2010 til 2013 og fra 2015 til 2016. Særligt fra 2010 til 2013 havde han stor succes, hvor det blandt andet blev til en brasiliansk ligatitel, en Copa Libertadores-titel og en VM for klubhold-titel. Da han vendte hjem i 2015 vandt han endnu en brasiliansk ligatitel, så det er uden tvivl i Corinthians, at han har haft størst succes.

 

Odds på Brasilien ved VM

Brasiliens gruppeplacering

Brasilianerne er kæmpe favoritter til at vinde gruppe E, og derfor får man kun odds 1,25, hvis det sker. Der er odds 1,02 på, at de ender i top to. Storskuffer Brasilien derimod og ender på sidstepladsen i gruppen kan man få pengene 41,00 gange igen.

 

Unibet Odds på Brasilien vinder gruppen hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Brasiliens topscorer

Neymar er favorit til at blive brasiliansk topscorer ved VM i Rusland, og hvis man tror på, at det bliver tilfældet, så kan man få odds 2,20. Hælder man derimod mere til Gabriel Jesus, giver det odds 2,75. Vil man spille på en dark horse, kan man tage Roberto Firmino og Paulinho til odds 7,00 eller Philippe Coutinho til odds 8,00. Nedenfor har vi samlet en liste over de øvrige brasilianske spillere, som man kan oddse på.

Douglas Costa & Willian odds 12,00
Giuliano odds 21,00
Renato Augusto odds 31,00
Fernandinho odds 51,00
Casemiro, Diego & Marcelo odds 81,00
Dani Alves odds 101,00

 

Brasiliens samlede præstation

Hvis Brasilien ender med at løfte trofæet for sjette gang, så giver det odds 5,75. Ender de med at tabe finalen, så kan man få odds 3,25. En top otte-placering til brasilianerne belønnes med odds 1,45.

 

Unibet Odds på Brasilien som verdensmester hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Truppen for Brasilien

Den brasilianske trup til VM i fodbold 2018 kan ses her

 

Brasiliens startopstilling

Brasilien stiller op i en klassisk 4-3-3, og de satser benhårdt på at komme frem på banen, som man kender dem.

(4-3-3): Alisson, Marcelo, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Paulinho, Casemiro, Fernandinho – Neymar, Gabriel Jesus, Coutinho.

 

Fravær

Brasilien må undvære langtidsskadede Dani Alves. Derudover har landstræner Tite valgt at se bort fra Juventus-stjernen Alex Sandro, der blev siet fra.

 

Unibet Odds på Brasilien som verdensmester hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+