Der er ikke mange, som levner Australien den store chance ved VM 2018 i Rusland. De er da også havnet i en rigtig svær gruppe, og det ville derfor være en gedigen overraskelse, hvis de kommer videre til knockout-kampene. Ja faktisk ville det være overraskende, hvis de endte med at vinde en kamp. Det ligner derfor et hurtigt exit for australierne, men bolden er rundt, og alt kan ske.

 

Unibet Spil på Australien ved VM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til VM for Australien

Australien har haft en lang og besværlig vej til VM. De blev treer i deres gruppe bestående af Japan, Saudi Arabien, Forenede Arabiske Emirater, Irak og Thailand. Her tabte de kun en enkelt kamp med 2-0 til Japan på udebane. Derudover vandt de fem og spillede fire uafgjorte med en samlet målscore på 16-11. Det helt store højdepunkt var en 3-2-sejr over Saudi Arabien på hjemmebane. De gjorde det dog også godt mod saudiaraberne på udebane, hvor det endte 2-2. Mod Japan på hjemmebane blev det også til et enkelt point, da de to landshold spillede 1-1.

Deres tredjeplads resulterede i, at de skulle møde Syrien i to playoff-opgør. Den første kamp endte 1-1 på udebane. Da det også blev til 1-1 på hjemmebane, måtte de to mandskaber ud i forlænget spilletid for at få afgjort tingene. Her sørgede den 38-årige landsholdslegende Tim Cahill for forløsningen efter 109 minutter, da han bankede 2-1-målet i kassen.

Australien havde dog stadig ikke kvalificeret sig til verdenmesterskaberne. De skulle nemlig først slå Honduras ud i to nye playoff-opgør. Udekampen endte målløst, men på hjemmebane blev det til en stensikker 3-1-sejr. Den tidligere Premier League-spiller Mile Jedinak scorede hattrick i anden halvleg. Han sørgede derfor for australsk deltagelse ved et VM for fjerde gang i streg.

Tomi Juric blev australsk topscorer i kvalifikationen med sine fem mål. Mile Jedinak og Mathew Leckie hjalp dog også til med tre scoringer hver.

Efter Australien kvalificerede sig til VM sagde landstræner Ange Postecoglou op. I januar blev han erstattet af den erfarne hollænder, Bert van Marwijk, der spøjst nok kvalificerede Saudi Arabien til VM, men altså forlod holdet efterfølgende.

 

Australiens VM-historie

Selvom Australien ikke ligefrem er den største fodboldnation, så har de faktisk gjort det ganske hæderligt ved de verdensmesterskaber, som de har deltaget i. Første gang de kom med var i 1974, hvor VM blev afholdt i Tyskland. Her tabte de med 0-2 til Østtyskland samt 0-3 til Vesttyskland og spillede 0-0 med Chile, så de endte på sidstepladsen i gruppen med et enkelt point.

Derefter holdt de 32 års pause fra slutrunder, men i 2006 fik de endelig kvalificeret sig igen. Det var endnu engang i Tyskland, at VM blev afholdt. Denne gang gik de rent faktisk videre fra gruppespillet efter en 3-1-sejr over Japan, et 0-2-nederlag til Brasilien og 2-2 med Kroatien i den sidste kamp. De måtte dog se sig slået i den første knockout-kamp mod Italien, som sluttede 1-0 til italienerne. Det italienske landshold endte med at vinde verdensmesterskabet efter en finalesejr over Frankrig på straffespark.

Fire år senere skulle der afholdes VM i Sydafrika, og endnu engang var Australien med i det sjove selskab. De kom dog ikke videre fra gruppen, da de tabte 0-4 til Tyskland i den første kamp, spillede 1-1 med Ghana i den anden kamp og slog Serbien med 2-0 i den tredje kamp. Det samme var tilfældet ved sidste VM-slutrunde i Brasilien, hvor de tabte alle tre gruppekampe til henholdsvis Chile med 1-3, Holland med 2-3 og Spanien med 0-3. De måtte derfor for første gang nogensinde rejse hjem uden et eneste point i baggagen.

 

Profilen: Mile Jedinak

Det er svært at komme udenom den defensive midtbanemand Mile Jedinak, når man skal nævne en talisman i den australske trup. Det var hans hattrick, som sørgede for, at Australien kvalificerede sig til verdensmesterkabet i Rusland, og da han også scorede tre mål i kvalifikationen, har han en rigtig stor andel i deres VM-deltagelse. Den 33-årige hardhitter spiller til dagligt i den næstbedste engelske række for Aston Villa, hvor han er relativt fast mand for Steve Bruces mandskab.

Hans helt store forcer ligger selvfølgelig i det defensive spil.  Han vinder næsten alle sine hovedstødsdueller, samtidig med at han laver en del bolderobringer og blokeringer. Der hvor han ikke excellerer er i pasningsspillet, da han tit smider bolden væk på midten af banen på grund af sit manglende overblik.

 

Talentet: Daniel Arzani

På trods af sine blot 19 år har Daniel Arzani allerede slået sit navn fast i hjemlandet. Han fik sin debut som 17-årig i 2016 for Melbourne City FC, som der spiller i den bedste australske liga. Siden da er det blevet til 22 kampe med to mål og tre assists til følge. Arzani kan både spille på venstre- og højrekanten, da han både kan gå til baglinjen eller trække ind i banen, hvilket gør ham meget uforudsigelig. Derudover giver han sig altid 100 procent i samtlige dueller, hvilket man også kan se på, hvor mange kort han har modtaget. Det er således blevet til fem advarsler i sine sidste ni kampe for klubben.

Han fik debut for landsholdet den 1. juni i år, hvor han fik seks minutter på banen i en 4-0-sejr over Tjekkiet. Tiden vil vise om han kommer til at flere minutter ved sommerens slutrunde i Rusland, men et spændende navn er han helt sikkert, og det bliver spændende at følge ham i gruppe C.

 

Landstræneren: Bert van Marwijk

Hollandske Bert van Marwijk blev ansat som australsk landstræner i januar. Han startede sin trænerkarriere i 1990, og han har en lang og flot karriere bag sig. Han har blandt andet stået i spidsen for Feyenoord samt de tyske storklubber Borussia Dortmund og Hamburg SV. Som træner for Feyenoord vandt han i 2002 UEFA Cuppen og senere blev det også til en hollandsk pokaltitel.

Hans helt store bedrift kom dog, da han stod i spidsen for det hollandske landshold mellem 2008 og 2012. Han formåede nemlig at føre Oranje frem til VM-finalen i 2010, som de dog tabte til Spanien.

 

Odds på Australien ved VM

Australiens gruppeplacering

Bookmakerne regner ikke med, at Australien kommer videre fra gruppespillet ved VM, så derfor kan man score høje odds, hvis man tror på en australsk overraskelse. Hvis de vinder gruppe C, kan man få odds 18,00, og hvis de ender i top to giver det odds 4,85. Ryger de ud af gruppespillet, kan man få pengene 1,15 gange igen.

Man kan også spille på, hvor mange point Australien får i gruppespillet. Hvis de ender med at ryge hjem uden et eneste point givet det odds 5,50. Det giver odds 4,00, hvis de får et enkelt point. Spiller de to uafgjorte kampe, kan man få odds 9,25. Hvis de vinder en enkelt kamp er der odds 4,50 at hente. Fire point giver odds 6,00. Fem point belønnes med odds 26,00. Syv og ni point giver henholdsvis odds 36,00 og 91,00.

Australiens topscorer

Der er ingen mulighed for at oddse på en australsk topscorer ved verdensmesterskaberne, men de store favoritter til at score flest mål for dem må være Tomi Juric, Mile Jedinak og Tim Cahill. De tre står tilsammen noteret for mere end 75 mål for det australske landshold, og det er derfor, at de bør regnes som favoritter. Et andet bud kunne være Mathew Leckie, hvis han får lov til at spille på toppen for the Socceroos.

 

Australiens samlede præstation

Tror man på australsk succes ved VM 2018 i Rusland, så kan man virkelig vinde boksen. Der er således odds 401 på, at de ender med at løfte VM-pokalen, mens det giver odds 176, at de ender i VM-finalen. En top otte-placering til det australske landshold giver pengene 16,00 gange igen.

 

Unibet Odds på Australiens chancer her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Truppen for Australien

Se hele Australiens trup til VM 2018 her.

 

Australiens startopstilling

Van Marwick er en pragmatisk træner, der ved, hvordan han får det bedste ud af sine spillere. Ved VM forventes Australien at stille op i en klassisk 4-2-3-1, hvor der er fokus på hårdt defensivt arbejde og disciplin.

Ryan – Behich, Jurman, Sainsbury, Karacis – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic, Kruse – Juric

 

Fravær

Bert van Marwick har undladt at udtage flere erfarne spillere. I Australiens VM-trup er der således ikke blevet plads til Bristol City-forsvareren Bailey Wright, Bradford Citys Ryan McGowan og Bournemouths Brad Smith på trods af, at de alle har utallige landskampe på CV’et.

AGF’eren Mustafa Amini er også blevet vejet og fundet for let. Han fik ellers chancen i efterårets træningskampe.