Newcastle United – Arsenal odds: Smæk for skillingen på St James’ Park

Det er to mandskaber i fin form, som sætter hinanden i stævne på St James’ Park. Newcastle United tager imod Arsenal, og vi tror, at det kommer til at blive et hårdt kæmpet opgør. Både hjemmeholdet og udeholdet har nemlig vundet deres sidste tre ligakampe i træk. Det bliver altså rigtig spændende at se, hvem der får sat en stopper for sin sejrsstime. Begge hold vil gøre alt hvad de kan for at forsætte de fornemme takter. Forvent derfor en masse fight og endnu flere intense nærkampe.

The Magpies har fået kæmpet sig ud af bundstriden med sejre over Southampton og Huddersfield på hjemmebane samt Leicester City på udebane. Nu skal de så bevise, at de også kan bide skeer med de rødblusede fra London. Sidst de to mandskaber mødtes i december måned tabte Rafa Benítezs tropper nemlig med 1-0 på Emirates Stadium. Newcastle ligger nummer ti i Premier League med 38 point – samme antal som Bournemouth.

The Gunners gør alt hvad de kan på nuværende tidspunkt for at redde en ellers elendig sæson. De har således spillet sig videre til semifinalerne i Europa League efter en samlet 6-3-sejr over russiske CSKA Moskva og hullet op til Chelsea på femtepladsen er blevet formindsket til tre point. Arsenal er placeret på sjettepladsen i ligaen med 54 point.

Bookmakerne har gjort Arsène Wengers mandskab til forhåndsfavoritter. En Gunners-sejr giver eksempelvis odds 2,15 hos 888sport. En Magpies-sejr giver derimod pengene 3,45 gange igen. Uafgjort belønnes med odds 3,70.

 

Spil på kampen hos 888sport

 

Optakt: Newcastle United – Arsenal

Newcastle United

Newcastle logoRafa Benítezs tropper har så godt som sikret sig endnu en sæson i det fineste selskab. Det lignede ellers længe, at de måtte kæmpe for deres liv helt indtil sidste spilledag, men med en solid sejrsstime har de for alvor fået lagt afstand til nedrykningsstregen. Nu skal de så benytte resten af sæsonen til at konsolidere deres plads i midten af rækken. Eller måske endda forsøge at få kæmpet sig op i den bedste halvdel af tabellen, hvis det da er muligt. Man kan også se på The Magpies, at de spiller en hel del mere frit nu, hvor overlevelsen er sikret. Da de var hjemsøgt af nedrykningsspøgelset var det nemlig tit et forkrampet Newcastle-hold, som man så spille med et meget defensivt udtryk.

En af dem som har vist vejen i de seneste par kampe er den spanske skarpretter Ayoze Pérez. Han har således lavet to mål og en enkelt assist i sine sidste to kampe for klubben. Det var også for alvor ham, som viste vejen i 1-2-sejren på udebane over Leicester i lørdags. Først lagde han nemlig op til Jonjo Shelveys føringsmål, inden han tog sagen i egen hånd ved at lobbe bolden op over Kasper Schmeichel og fordoble gæsternes føring. Han fangende den danske keeper på en skovtur og scorede et strålende mål fra omkring 25 meters afstand. Hvis The Magpies skal have point mod The Gunners, så skal den spanske skarpretter også toppræstere hjemme på St James’ Park.

Jesús Gámez er tilbage på træningsbanen efter sin ankelskade. Robert Elliot er tvivlsom til opgøret, da han er på vej tilbage efter en rygskade.

 

Arsenal

Arsenal logoArsène Wengers mandskab har trods en solid sejrsstime stadig et kæmpestort problem i den hjemlige liga. De er nemlig mildest talt elendigt kørende på udebane i denne sæson. Det er rent faktisk kun blevet til tre sejre ud af femten mulige på fremmed græs, og det er ikke i nærheden af at være godt nok for en klub af Arsenals kaliber. Derudover så har de tabt deres seneste fire udekampe på stribe til henholdsvis Brighton & Hove Albion, Tottenham Hotspur, Swansea City og Bournemouth med en samlet målscore på 3-8. Sidste gang de formåede at skrabe et udebanepoint sammen var nytårsaften, da de spillede 1-1 med bundproppen fra West Bromwich Albion. Spil på dronningens nytårstale.

Det har dog hjulpet dem en hel del at hente den gabonesiske goalgetter Pierre Emerick-Aubameyang til klubben fra Borussia Dortmund i vintervinduet. Den lynhurtige angriber har således fået en forrygende start på sin tilværelse i det engelske. I sine første syv kampe i Premier League har han nemlig allerede noteret sig for seks scoringer og en enkelt assist, hvilket betyder, at han har slået en gammel rekord fra Davor Šuker. Den kroatiske angriber lavede nemlig fem mål i hans første syv ligakampe for klubben. Nu skal Aubameyang så forsøge at vise vejen igen og bombe The Gunners ud af deres udebanekrise.

Reservemålmanden David Ospina, den armenske midtbanemaestro Henrikh Mkhitaryan og den skadesplagede spanier Santiago Cazorla må se til fra sidelinjen, da de er ukampdygtige på grund af henholdsvis en forstuvet ankel, en kollateralligamentskade og en akillesseneskade.

 

Spilforslag

Som vi skrev i vores indledning, så forventer vi en kamp fyldt med fight og en masse intense nærkampe. Hvis vi får ret i den anskuelse, så er der ikke den store tvivl om, at Arsenals schweiziske sekser Granit Xhaka kommer til at være involveret i tonsvis af tacklinger og endnu flere dueller. Når han er det, så er chancen også forholdsvis stor for, at han ender i dommerens sorte bog.

Den defensive midtbanemand elsker at give den gas og gå til stålet. Derudover så er han lidt af et brokkehoved, der aldrig er bange for at fortælle dommeren, hvad han synes om beslutninger der går ham imod. Det er der dog ikke særlig mange, som gider at høre på, og hvis han er i den slags humør mod Newcaslte, så tror vi på, at han rager endnu en advarsel til sig.

Derfor anbefaler vi at spille på, Granit Xhaka får et kort i kampen til odds 3,50 hos 888sport.

 

Spil på Xhaka får kort hos 888sport