Der er få ting, der kan samle danskerne som dronningens nytårstale. At se majestætens tale nytårsaften er en tradition i nærmest samtlige danske hjem, og den diskuteres altid heftigt i både dagene før og efter. På det seneste er der kommet stor fokus på, hvilke ord og formuleringer majestæten bruger i talen. Dette skyldes, at man nu kan lave dronningens nytårstale odds, og det er en god måde at tjene nogle ekstra penge og sikre sig selv en endnu sjovere aften. Danske Spil er som den første bookmaker ude med odds på dronningens nytårstale 2018!

 

Odds på dronningens nytårstale her
*Find spillet her; Oddset -> Flere Sportsgrene -> Underholdning

 

Her er de laveste odds på dronningens nytårstale 2018

Danske Spil har naturligvis en lang række dronningens nytårstale odds. Her er de største favoritter:

Indlæser odds…

Disse odds leveres af bookmakeren Danske Spil

 

Disse ord bruges oftest i dronningens nytårstale

Her på redaktionen har vi været en tur i historiebøgerne og kigget dronningens nytårstaler igennem. Her ses de mest brugte ord i dronningens regeringstid:

Hyppigst brugte ord Antal gange brugt
Danmark 247
Samfund 137
Verden 132
Grønland 94
Færøerne 78
Glæde 66
Folk 48

 

Denne statistik har oddssætterne dog desværre også adgang til, og oddsene er derefter. For eksempel giver Danske Spil odds 1,01 på, at dronningen nævner Danmark i sin nytårstale, imens andre bookmakere slet ikke udbyder odds på det. Man kan også oddse på, hvor mange gange Danmark bliver nævnt. Danske Spil har sat grænsen til 6,5 gange, og man får odds 1,60 på over og odds 2,20 på under. Sidste år brugte dronningen ordet syv gange, så det kan nok godt betale sig at spille på over i år.

Man kan også spille over/under på ordet samfund. Her har Danske Spil sat grænsen til 2,5 gange, som de forventer dronningen ikke kommer over. Man får således odds 1,72 på, at ordet bruges to eller færre, imens der er odds 2,00 på, at det bruges mindst tre gange. Sidste år brugte hun overhovedet ikke ordet, imens hun i 2016 nævnte det hele fem gange.

 

Odds på, hvor mange gange Danmark bliver nævnt her
*Find spillet her; Oddset -> Flere Sportsgrene -> Underholdning

 

Det snakkede dronningen om i 2017

Kongehuset er en konservativ institution, hvor tingene går langsomt og sjældent ændrer sig. Derfor er det også smart at gå tilbage til de seneste taler, når man skal finde ud af, hvilke ord der er hyppige, når man skal placere odds på dronningens nytårstale. Alle talerne ligger frit tilgængeligt på Kongehusets hjemmeside, så det er bare om at komme i gang med at læse.

Dronningen kommer sædvanligvis vidt omkring i sine taler, men hun bliver aldrig politisk. Hun holder sin tale på et overordnet plan, og hun går ikke ind i partipolitiske sager. Dette bør man altid huske på. Dronningen taler i stedet om emner og bruger formuleringer, som hele befolkningen kan nikke genkendende til. Formålet med talen er selvfølgelig at samle det danske folk, hvorfor hun heller ikke bringer kontroversielle emner på banen. Derudover er det værd at huske på, at dronningens tale skal godkendes af statsministeriet, hvorfor hun naturligvis ikke kan gå imod en siddende regering.

 

Begreber og ord fra dronningens nytårstale 2017

I 2017 kom dronningen ind på følgende emner:

 • Barndom
 • Integration
 • Danskhed
 • Tradition
 • Medmenneskelighed
 • Arbejdsglæde og optimisme
 • Familie
 • Frisind
 • Tolerance
 • Fornyelse
 • Fællesskab

Flere personer blev i øvrigt nævnt i talen. Det er dog værd at bemærke, at hun kun nævnte medlemmer af kongefamilie. Der blev altså ikke plads til kuriøse personligheder som Nicklas Bendtner eller Kim Jong-un i talen. Disse personer blev nævnt:

 • Prins Henrik
 • Kronprinsen
 • Kronprinsessen
 • Kronprinsparret
 • Prins Joachim
 • Prinsesse Marie

Derudover nævnte dronningen også en række geografiske steder. Alle disse havde en eller anden relation til Danmark. Dermed tager hun ikke geografiske steder ud af det blå. Landene i Mellemøsten (Irak og Afghanistan) var naturligvis relateret til de danske udsendte, der arbejdede der på internationale opgaver. Mali blev nævnt på grund af kronprinsessens besøg, imens Grønland og Færøerne blev nævnt på grund af deres medlemskab af rigsfællesskabet og Sydslesvig på grund af det danske mindretal. Disse steder blev nævnt i talen fra 2017:

 • Danmark
 • Irak
 • Afghanistan
 • Mali
 • Sydslesvig
 • Grønland
 • Nuugaatsiaq
 • Illorsuit
 • Færøerne
 • Østersø-regionen

Når man skal lave odds på dronningens nytårstale kan man naturligvis også spille på en lang række forskellige begreber og ord. Nogle af disse er taget ud af den blå luft, imens andre er relaterede til begivenheder i løbet af året. I 2017 sprang følgende ord i øjnene.

 • Brandfolk
 • Beredskab
 • Politi
 • Forsvaret
 • Soldater

Gider man ikke at læse alle dronningens nytårstaler i gennem, kan de nyeste også findes på Det Danske Kongehus’ YouTube-kanal. Nedenfor kan du høre hele dronningens nytårstale fra 2017.

 

Hvilke emner kommer dronningen ind på?

2018 og 2019 er selvfølgelig oplagte ord, da det er svært at holde en nytårstale uden at nævne årstallene. Dette gjorde dronningen da også forrige år, og det var allerede i de første sekunder af sin tale. Her sagde hun:

– “Nu er der kun få timer tilbage af det gamle år, 2016. Om lidt skal vi skrive 2017 – et nyt år med nye muligheder; men også med de opgaver og problemer, som vi ikke fik fuldført eller løst i det gamle”.

Årstallene kommer typisk i enten starten eller slutningen af dronningens tale. Det er dog værd at bemærke, at de som regel kun bliver benyttet én gang, og at dronningen nemt kan vælge en anden formulering. I eksemplet fra sidste år kunne hun for eksempel sagtens have snakket om årsskiftet i stedet for at nævne de specifikke år. Meningen ville have været den samme, men spil på årstallene ville selvfølgelig være tabt.

2018 har været et begivenhedsrigt år i både Danmark og udlandet. Herhjemme vil året blandt andet blive husket for herrelandsholdets flotte VM-slutrunde, det fantastiske sommervejr, Kim Larsens død, hvidvaskning i Danske Bark og Britta Nielsens svindel for mere end hundrende millioner.

I udlandet er det folk som Donald Trump, Kim Jong-un og Bashar al-Assad, der har stjålet billedet. Derudover har der været meget fokus på Cataloniens kamp for uafhængighed fra Spanien samt selvfølgelig de mange afsløringer om sexchikane og misbrug fra mænd i magtpositioner verden over.

Det store spørgsmål er så, hvorvidt dette er emner, dronningen har tænkt sig at komme ind på.

 

Husk dette når du laver odds på dronningens nytårstale

Der er rigtig mange forskellige valgmuligheder, når man skal placere odds på dronningens nytårstale. Bookmakerne står nærmest i kø over at tilbyde odds på de sjoveste ord, og de skovler penge ind nytårsaften. Dette skyldes to ting:

 • Folk, der spiller i blinde på ord, de tror ofte bruges.
 • Folk, der gerne vil smide penge ud af vinduet.

Det er ikke svært at sætte sig ind i, at det er sjovt at lave odds på dronningens nytårstale, men hvorfor ikke forsøge at vinde penge i stedet for at tabe dem? Vi har samlet et par regler, der er gode at have i baghovedet, når man laver dronningens nytårstale odds.

Drop søens folk i dronningens nytårstale odds

Hos Danske Spil får man odds 12 på, at dronningen nævner søens folk i sin tale. Dette frister formentlig de fleste, men det bør det ikke. Dronningen har aldrig (!) nævnt søens folk i sine nytårstaler. Det er 46 taler uden søens folk i, hvorfor odds 12 naturligvis er et håbløst odds. Hendes far nævnte til gengæld ofte søens folk i sine taler, men det er efterhånden længe siden. Der er mange, der falder i denne fælde og smider penge væk.

 

Dronningen nævner kun kongefamilien

Hos Danske Spil kan man også spille på, at en lang række forskellige navne nævnes. Man kan for eksempel oddse på, at dronningen nævner folk som Neymar, Frank Hvam, Casper Christensen, Conor McGregor og Michael Valgren. Uanset hvor relevante personerne synes at være, er det dog spild af penge at oddse på andre end medlemmer af kongefamilien.

Blot to (!) gange har dronningen nævnt personer udenfor kongefamilien. Dette var forfatteren H.C. Andersen og digteren John Donne. Derfor kan man godt spare sine penge på Meghan Markle, Donald Trump, Pernille Harder og alle de andre udenfor familien.

Man kan i øvrigt også lige så godt droppe sine spil på populærkultur. Dronningen kommer ikke til at nævne landsholdet, Den Store Bagedyst eller andet popkultur. Hun taler om ting, der rører hele befolkningen og kun menneskelige emner.

 

Bøjninger tæller ikke

Når man placerer odds på dronningens nytårstale, skal man altid huske, at bøjninger af ord ikke tæller med. Spiller man på “familie”, er det altså kun, hvis dronningen siger “familie”, at man vinder. “Familier”, “familierne”, “familiens” og så videre giver altså ikke gevinst.

Det er også vigtigt at huske på, bookmakerne ikke afgør deres spil efter, hvad dronningen rent faktisk siger i talen. Bookmakerne går i stedet efter den skrevne version af talen, der ligger på Kongehusets hjemmeside. Skulle dronningen gå væk fra manuskriptet og nævne Facebook, Twitter, Instagram og/eller Snapchat får man altså ikke udbetalt penge, hvis ikke det står i manuskriptet.

 

Spilforslag på dronningens nytårstale

Der er som bekendt ikke den store værdi i at spille på personer udenfor dronningens familie. Til gengæld kan man finde nogle rigtig gode odds på, at hun nævner personer i kongefamilien. Danske Spil tilbyder odds 3,00 på, at dronningen nævner Kronprins Frederik. Nu hvor Prins Henrik er ude af billedet, er kronprinsen trådt mere i karakter, og han har arbejdet hårdt i det foregående år. Frederik og Mary er markant mere synlige end prins Joachim og Marie, og derfor er der rigtig gode chancer for, at de bliver nævnt.

Tror man alligevel at dronningen nævner folk udenfor kongefamilien, så kan “Kim Larsen” anbefales. Det giver odds 8,00 hos Danske Spil, hvilket må siges at være godkendt. Hele Danmarks sangskat forlod os i løbet af 2018, og hvis der er én kendt dansk person, som dronningen kunne finde på at nævne udover H.C. Andersen og John Donne, er det helt sikkert ham. Han har lavet musik i næsten et halvt århundrede, og der var ingen som kunne samle befolkningen som Kim Larsen. Vi kunne sagtens se Hendes Majestæt Dronning Margrethe II sende ham en kærlig hilsen med på vejen mod de evige jagtmarker.

 

Odds på Dronningen næver Kim Larsen
*Find spillet her; Oddset -> Flere Sportsgrene -> Underholdning

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift