Der er få ting, der kan samle danskerne som dronningens nytårstale. At se majestætens tale nytårsaften er en tradition i nærmest samtlige danske hjem, og den diskuteres altid heftigt i både dagene før og efter. På det seneste er der kommet stor fokus på, hvilke ord og formuleringer majestæten bruger i talen. Dette skyldes, at man nu kan lave dronningens nytårstale odds, og det er en god måde at tjene nogle ekstra penge på og derved sikre sig selv en endnu sjovere aften på årets sidste dag.

Danske Spil var som den første bookmaker ude med odds på dronningens nytårstale, men har siden da lukket for spil. Derfor anbefaler vi, at du spiller hos NordicBet og Unibet.

 

Odds på dronningens nytårstale her
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos NordicBet

 

Her er de laveste odds på dronningens nytårstale 2018

Danske Spil havde naturligvis en lang række dronningens nytårstale odds. Her er bookmakerens største favoritter:

Indlæser odds…

OBS: Vi sender dig videre til NordicBet

 

Hvilke emner kommer dronningen ind på?

2018 og 2019 er selvfølgelig oplagte ord, da det er svært at holde en nytårstale uden at nævne årstallene. Du kan få odds 1,03 på 2018 hos Unibet, mens der er odds 1,10 på 2019 samme sted. Dronningen nævnte årstallene forrige år, og det var endda allerede i de første sekunder af sin tale. Her sagde hun:

– “Nu er der kun få timer tilbage af det gamle år, 2016. Om lidt skal vi skrive 2017 – et nyt år med nye muligheder; men også med de opgaver og problemer, som vi ikke fik fuldført eller løst i det gamle”.

Årstallene kommer typisk i enten starten eller slutningen af dronningens tale. Det er dog værd at bemærke, at de som regel kun bliver benyttet én gang, og at dronningen nemt kan vælge en anden formulering. I eksemplet fra forrige år kunne hun for eksempel sagtens have snakket om årsskiftet i stedet for at nævne de specifikke år. Meningen ville have været den samme, men spil på årstallene ville selvfølgelig være tabt. Hun nævnte eksempelvis ikke et eneste årstal i nytårstalen fra 2017.

2018 har været et yderst begivenhedsrigt år i både Danmark og udlandet. Herhjemme vil året blandt andet blive husket for herrelandsholdets flotte VM-slutrunde, det fantastiske sommervejr, Kim Larsens død, hvidvaskning i Danske Bark og Britta Nielsens svindel for mere end hundrende millioner.

I udlandet er det folk som Donald Trump, Kim Jong-un og Bashar al-Assad, der har stjålet billedet. Derudover har der været meget fokus på Cataloniens kamp for uafhængighed fra Spanien samt selvfølgelig de mange afsløringer om sexchikane og misbrug fra mænd i magtpositioner verden over.

Det store spørgsmål er så, hvorvidt dette er emner, dronningen har tænkt sig at komme ind på. I det følgende afsnit tager vi et kig på nogle af de dronningens nytårstale odds, som kan være smarte at spille på.

 

Disse ord bruges oftest i dronningens nytårstale

Her på redaktionen har vi været en tur i historiebøgerne og kigget alle dronningens nytårstaler igennem. I tabellen nedenfor kan du se de mest brugte ord i dronningens regeringstid:

Hyppigst brugte ord Antal gange brugt
Danmark 247
Samfund 137
Verden 132
Grønland 94
Færøerne 78
Glæde 66
Folk 48

Denne statistik har oddssætterne dog desværre også adgang til, og oddsene er derefter. For eksempel kan man slet ikke spille på dronningen siger Danmark eller samfund i årets nytårstale, mens der er odds 1,02 hos NordicBet på hun nævner verden i løbet af talen.

 

Danmark

Man kan derimod oddse på, hvor mange gange Danmark bliver nævnt i nytårstalen. NordicBet har sat grænsen til over eller under 5,5 gange.

Man får odds 1,44 på over, mens der er odds 2,55 på under. Sidste år brugte dronningen ordet syv gange, så det kan nok godt betale sig at spille på over igen i år.

 

Samfund

Man kan også spille over/under på ordet samfund. Her har NordicBet sat grænsen til 3,5 gange, som de ikke er særlig sikre på, at dronningen kommer over.

Man får således odds 2,10 på ordet bruges tre gange eller færre, imens der er odds 1,65 på det bruges mindst fire gange. Sidste år brugte hun overhovedet ikke ordet, mens hun i 2016 nævnte det hele fem gange.

 

Færøerne og Grønland

Der er også rig mulighed for at spille på, hvor mange gange nationerne i Rigsfællesskabet bliver nævnt. Her er der naturligvis tale om Grønland og Færøerne. Grænsen ved de to nationer er sat til henholdsvis 1,5 og 2,5 gange. Her kan det rent faktisk godt betale sig at spille på over. Færøerne blev nemlig nævnt fire gange i sidste nytårstale, mens Grønland blev sagt hele fem gange.

Du kan få odds 2,00 og odds 1,40 på dronningen nævner henholdsvis Færøerne og Grønland mere end to og tre gange. Under giver henholdsvis odds 1,70 og odds 2,70.

 

Aften og familie

Sidst men ikke mindst kan man også lave et par alternative dronningens nytårstale odds. Der er således mulighed for at spille på, om dronningen siger aften og familie mere eller mindre end tre gange. Her vil vi anbefale, at man spiller over på de to ord. Dronningen sagde således aften seks gange sidste år, mens hun nævnte familie fem gange.

Der er odds 1,33 på hun siger aften tre gange eller flere, mens familie belønnes med samme odds.

 

Over/under odds på dronningens nytårstale

Indlæser odds…

OBS: Vi sender dig videre til NordicBet

 

Flere bookmakere med dronningens nytårstale odds

Det er selvfølgelig ikke kun Danske Spil, som har lavet odds på dronningens nytårstale. Både NordicBet og Unibet har også lagt deres op. Derfor anbefaler vi helt klart, at du tjekker begge disse bookmakere, inden du placerer et dronningens nytårstale odds. På den måde sikrer du dig altid at få den bedste tilbagebetaling.

Et godt eksempel kunne være Kim Larsen. Hos Unibet giver han odds 2,50. Det er derimod slet ikke muligt at spille på ham hos NordicBet. Derfor skal du naturligvis spille på Kim Larsen hos Unibet.

Vil du placere et odds på nytårstalen hos Unibet, finder du den under specials, Danmark og Dronningens Nytårstale 2018. Ellers sender den grønne knap forneden dig direkte til den rigtige side.

 

Odds på Kim Larsen hos Unibet
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Unibet

 

Prinsesse Marie er et andet godt eksempel. Hun giver kun odds 1,20 hos Unibet, mens der er odds 1,85 at hente hos NordicBet. Her kan du altså også få et bedre odds, hvis du holder et vågent øje med alle bookmakerne.

Det er essentielt at oprette en bruger hos begge bookmakere, hvis du vil lave gode penge på dronningens nytårstale odds. Husk derfor at have oprettet dine konti i god tid, da det giver dig de klart bedste forudsætninger for at få det højeste odds på markedet.

Foretrækker du at benytte dig af NordicBet, så skal du gå inder specielle markeder, Danmark, danske specials og Dronningens Nytårstale. Ellers sender den grønne knap forneden dig direkte til den rigtige side.

 

Odds på nytårstalen hos NordicBet
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos NordicBet

 

Hvad snakkede dronningen om i 2017?

Kongehuset er en konservativ institution, hvor tingene går langsomt og sjældent ændrer sig. Derfor er det også smart at gå tilbage til de seneste taler, når man skal finde ud af, hvilke ord der er hyppige, når man skal finde de bedste dronningens nytårstale odds. Alle talerne ligger frit tilgængeligt på Kongehusets hjemmeside, så det er bare om at komme i gang med at lave en masse research.

Dronningen kommer sædvanligvis vidt omkring i sine taler, men hun bliver aldrig politisk. Hun holder sin tale på et overordnet plan, og hun går ikke ind i partipolitiske sager. Dette bør man altid huske på. Dronningen taler i stedet om emner og bruger formuleringer, som hele befolkningen kan nikke genkendende til. Formålet med talen er selvfølgelig at samle det danske folk, hvorfor hun heller ikke bringer kontroversielle emner på banen. Derudover er det værd at huske på, at dronningens tale skal godkendes af statsministeriet, hvorfor hun naturligvis ikke kan gå imod en siddende regering.

 

Begreber og ord fra dronningens nytårstale 2017

I 2017 kom dronningen ind på følgende emner:

 • Barndom
 • Integration
 • Danskhed
 • Tradition
 • Medmenneskelighed
 • Arbejdsglæde og optimisme
 • Familie
 • Frisind
 • Tolerance
 • Fornyelse
 • Fællesskab

Flere personer blev i øvrigt nævnt i talen. Det er dog værd at bemærke, at hun kun nævnte medlemmer af kongefamilie. Der blev altså ikke plads til kuriøse personligheder som Nicklas Bendtner eller Kim Jong-un i talen. Disse personer blev nævnt:

 • Prins Henrik
 • Kronprinsen
 • Kronprinsessen
 • Kronprinsparret
 • Prins Joachim
 • Prinsesse Marie

Derudover nævnte dronningen også en række geografiske steder. Alle disse havde en eller anden relation til Danmark. Dermed tager hun ikke geografiske steder ud af det blå. Landene i Mellemøsten (Irak og Afghanistan) var naturligvis relateret til de danske udsendte, som arbejder der på diverse internationale opgaver. Mali blev nævnt på grund af kronprinsessens besøg, imens Grønland og Færøerne blev nævnt på grund af deres medlemskab af Rigsfællesskabet og Sydslesvig på grund af det danske mindretal. Disse steder blev nævnt i talen fra 2017:

 • Danmark
 • Irak
 • Afghanistan
 • Mali
 • Sydslesvig
 • Grønland
 • Nuugaatsiaq
 • Illorsuit
 • Færøerne
 • Østersø-regionen

Når man skal placere odds på dronningens nytårstale, kan man naturligvis også spille på en lang række forskellige begreber og ord. Nogle af disse er taget ud af den blå luft, imens andre er relaterede til begivenheder i løbet af året. I 2017 sprang følgende ord i øjnene.

 • Brandfolk
 • Beredskab
 • Politi
 • Forsvaret
 • Soldater

Gider man ikke at læse alle dronningens nytårstaler i gennem, kan de nyeste også findes på Det Danske Kongehus’ YouTube-kanal. Nedenfor kan du høre hele dronningens nytårstale fra 2017 og få gode idéer til de bedste dronningens nytårstale odds i 2018.

 

Husk dette når du laver odds på dronningens nytårstale

Der er rigtig mange forskellige valgmuligheder, når man skal lave dronningens nytårstale odds. Bookmakerne står nærmest i kø over at tilbyde odds på de sjoveste ord, og de skovler penge ind nytårsaften. Dette skyldes to ting:

  1. Folk der spiller i blinde på ord, de tror ofte bruges.
  2. Folk der gerne vil smide penge ud af vinduet.

Det er ikke svært at sætte sig ind i, at det er sjovt at lave odds på dronningens nytårstale, men hvorfor ikke forsøge at vinde penge i stedet for at tabe dem? Vi har samlet et par regler, som er gode at have i baghovedet, når man laver dronningens nytårstale odds.

 

Drop søens folk i dronningens nytårstale odds

Hos NordicBet får man odds 12 på dronningen nævner søens folk i sin tale. Dette frister formentlig de fleste, men det bør det overhovedet ikke. Dronningen har aldrig nogensinde (!) nævnt søens folk i en af sine nytårstaler. Det er altså 46 taler uden søens folk i, hvorfor 12 naturligvis er et helt og aldeles håbløst odds. Hendes far nævnte til gengæld ofte søens folk i sine taler, men det er efterhånden længe siden. Der er mange, der falder i denne fælde og smider penge væk. Det opfordrer vi på det kraftigste til at holde sig langt væk fra.

 

Dronningen nævner kun kongefamilien

Hos NordicBet kan man også spille på en lang række forskellige navne nævnes. Man kan for eksempel oddse på dronningen nævner folk som Joachim Brøchner Olsen (odds 75), Simon Emil Ammitzbøll (odds 75) og Anders Samuelsen (odds 30). Uanset hvor relevante personerne synes at være, er det dog spild af penge at oddse på andre end medlemmer af kongefamilien.

Blot to (!) gange har dronningen nævnt personer udenfor kongefamilien. Dette var forfatteren H.C. Andersen og digteren John Donne. Derfor kan man godt spare sine penge på Donald Trump (odds 15,00) og alle de andre udenfor dronningens egen familie.

Man kan i øvrigt også lige så godt droppe at lave dronningens nytårstale odds på populærkultur. Dronningen kommer med al sandsynlighed ikke til at nævne Herrelandsholdet (odds 25) eller andet popkultur. Hun taler kun om ting, der rører hele befolkningen og kun menneskelige emner.

 

Odds på dronningen nævner kongefamilien

Der er rigtig mange medlemmer af den danske kongefamilie, og man kan lave sig en hel del lommepenge, hvis man kan regne ud, hvem der bliver nævnt i år. Vi har taget et kig på samtlige odds på dronningen nævner sine familiemedlemmer hos diverse bookmakere. Vær venligst opmærksom på at alle disse odds er fra den 30. december.

Den person som giver mindst igen er naturligvis afdøde Prins Henrik, som man kan finde til 1,15 hos NordicBet. Hælder man mere til hans titel, så giver Prinsgemalen 2,50 samme sted.

Hos NordicBet giver Kronprinsen 1,20 igen, mens de også har det højeste odds på Kronprinsessen (1,70). Herefter finder vi Kronprinsparret til 1,35 samt Prins Joachim (1,50) og Prinsesse Marie (1,85). Alle tre kan spilles hos NordicBet. Bliver Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary nævnt ved navn giver det henholdsvis pengene 3,50 og 5,00 gange igen hos NordicBet.

Sidst men ikke mindst finder vi dronningens børnebørn. Prins Nikolai giver odds 5,50 hos NordicBet, mens man kan finde Prins Felix til odds 6,00 samme sted. Er man til et par langskud man tage både Prinsesse Isabella, Prinsesse Athena og Prinsesse Josephine til odds 15,00 hos NordicBet.

 

Bøjninger tæller ikke

Når man placerer odds på dronningens nytårstale, skal man også altid huske, at bøjninger af ord ikke tæller med. Spiller man på “familie”, er det altså kun, hvis dronningen siger “familie”, at man vinder. “Familier”, “familierne”, “familiens” og så videre giver altså ikke gevinst.

Det er også vigtigt at huske på, bookmakerne ikke går efter, hvad dronningen rent faktisk siger i selve talen. Bookmakerne går i stedet efter den skrevne version af talen, som ligger på Kongehusets officielle hjemmeside. Skulle dronningen gå væk fra manuskriptet og nævne Facebook (odds 8), Instagram (odds 25), Twitter (odds 40) og/eller Snapchat (odds 100) får man altså ikke udbetalt penge, hvis ikke det også står i hendes manuskript.

 

Spilforslag til dronningens nytårstale

Der er som bekendt ikke den store værdi i at spille på personer udenfor dronningens familie. Til gengæld kan man finde nogle rigtig gode odds på, at hun nævner personer i kongefamilien.

NordicBet tilbyder odds 3,50 på dronningen nævner Kronprins Frederik. Nu hvor Prins Henrik er ude af billedet, er kronprinsen trådt mere i karakter, og han har arbejdet hårdt i det foregående år. Frederik og Mary er markant mere synlige end prins Joachim og Marie, og derfor er der rigtig gode chancer for, at kronprinsparret bliver nævnt.

 

Odds på Kim Larsen i nytårstalen

Tror man alligevel at dronningen nævner en person udenfor kongefamilien, så kan “Kim Larsen” anbefales. Det giver odds 2,50 hos Unibet, hvilket må siges at være godkendt. Den er i øvrigt faldet en hel del siden starten, hvor den lå omkring odds 8,00.

Hele Danmarks sangskat forlod os i løbet af 2018, og hvis der er én kendt dansk person, som dronningen kunne finde på at nævne udover H.C. Andersen og John Donne, er det helt sikkert ham. Han har lavet musik i næsten et halvt århundrede, og der var ingen som kunne samle den danske befolkningen som Kim Larsen. Vi kunne sagtens se Hendes Majestæt Dronning Margrethe II sende ham en kærlig hilsen med på vejen mod de evige jagtmarker.

 

Odds på Dronningen næver Kim Larsen
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos NordicBet

 

Nordicbets logo og slogan på blå baggrund