Der er få ting, der kan samle danskerne som dronningens nytårstale.  På det seneste er der kommet stor fokus på, hvilke ord og formuleringer majestæten bruger i talen. Bookmakerne prioriterer derfor dronningens nytårstale højt. Danske Spil har tonsvis af odds på dronningens nytårstale. Derfor anbefaler vi, at du sætter dine spil her.

 

Odds på dronningens nytårstale hos Danske Spil
– Find odds på dronningens nytårstale under Underholdning

 

Oddset dronningens nytårstale

Danske Spil og Oddset har naturligvis en lang række dronningens nytårstale odds. Disse går helt fra de mest oplagte kandidater til de helt store langskud. Vi har inddelt mulighederne i kategorier og fremhævet dem, som vi finder mest interessante, og hvor der efter vores mening kan være god værdi i et odds på dronningens nytårstale.

 

Se alle Danske Spils odds her

 

De mest sikre ord i dronningens nytårstale

Der er som bekendt ingen garantier her i livet, men der er ord, hvor det er mere eller mindre sikkert, at de kommer til at figurere i talen. Først og fremmest er der ordet Verden. Ordet er sammen med Danmark og Samfund blandt de tre oftest brugte gennem hendes majestæts taler. Årstallene plejer også være en naturlig del af talen.

Der er grundet pandemien naturligvis også en del nye ord, som har sneget sig ind på listen over favoritter. Blandt disse finder man Pandemi, Afstand, Mundbind, Corona/en og Håndsprit. Sidste år var Genforening/en et af de store samtaleemner inden talen. Det var nemlig i år 100 siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark efter 1. Verdenskrig. Derfor kan det meget vel ske at blive nævnt igen.

Der er dog også ord blandt disse, som på ingen måde er sikre. Ser man på sidste års tale, nævnte dronningen eksempelvis ikke Nytårsaften, som er i år er en af Danske Spils favoritter. Forneden har vi udvalgt en række odds på dronningens nytårstale, som vi mener indeholder værdi.

Verden 1,05 Nytårsaften 1,05
2020 1,05 2021 1,05
Nytårshilsen 1,05 Europa 1,15
Pandemi 1,25 Kronprinsen 1,25
Prins Joachim 1,25 Afstand 1,30
Mundbind 1,40 Corona/en 1,40
Politi/et 1,40 Genforening/en 1,40
Folk 1,50 Ansvar 1,50
Håndsprit 1,50 Sønderjylland/s 1,50
Samfundssind 1,50 Omsorg 1,50

 

De mere satsede odds på dronningens nytårstale

Hvis man er på udkig er realistiske spil, hvor der er noget mere værdi at hente, er der heldigvis også et par gode bud. Mange af disse er ikke overraskende fortsat omhandlende pandemien.

Eksempelvis er der et ord som “kram”, der sagtens kunne komme i spil, hvis dronningen ønsker at fortælle om nogle af de ting, som vi har været foruden gennem størstedelen af 2020. Det kan også tænkes, at hendes majestæt vælger at tale om de vacciner, som forhåbentlig kan gøre en ende på pandemien.

En anden mulig er naturligvis dronningens egen 80 års fødselsdag, som fandt sted i år.

Covid-19 1,70 Sygdom 1,70
Prins Christian 1,70 Fællesskabet 1,70
Vaccine/n 1,70 Ensom/hed 1,70
Medfølelse 2,25 Kram 2,25
Sygeplejersker 2,25 Læger 2,25
Skole/r 2,50 80 års fødselsdag 2,50

 

Langskuddene

Hvis man vil gå efter guldet på årets sidste dag, så er der naturligvis også et par ord med endnu større værdi. Her er pandemien endnu engang det gennemgående tema samt årsagen til at ord som Befolkning/en, og Isolation har ekstra gode chancer for at blive nævnt i år. I den helt tunge ende af skalaen er der også ord som Håndtryk og Online, som også kan være gode bud.

Som altid er ordet Abdicere/r altid oppe at vende inden talen. Det sker dog hvert år, og der er ikke umiddelbart noget, som tyder på, at dronningen agter at gøre dette lige foreløbigt.

Fællessang 2,75 Afkald 2,75
Befrielsen 3,00 Isolation 3,00
Folkesundhed/en 3,50 Klode/n 3,50
Forventning/er 3,50 Håndtryk 3,50
Online 4,00 Værnemidlerne 5,00
Test/et 5,00 Facetime 5,00
Kongehuset 5,00 Mærkeår 5,00
Smittespredning 5,00 Økonomi 5,00
Erhvervslivet 5,00 Fred 5,00

 

De helt skøre

Det er som altid også et par ord, hvor det ville være en sensation af de helt store, hvis dronningen. I denne sektion finder blandt andet ord som Wuhan, Flagermus og Toiletpapir. Man kan også spekulere i, hvorvidt hendes majestæt har en holdning til Ståle Solbakken. Det kan også være, at hun vil have Flere fans på stadion?

Man kan spekulere i Hvid jul. Det er i skrivende stund ikke de store chancer for, at det kommer til at ske, men man kan som bekendt aldrig regne 100% med det danske vejr. Det er ikke sket i ti år, så skulle det ske i år, vil det naturligvis være oplagt for hende at nævne det.

Abdicere/r 6,00 Krænke/lse 6,00
Statsministeren 6,00 Nytårsforsæt 7,00
USA 8,00 Prins Nikolai 8,00
Mink 8,00 Brexit 9,00
Søens Folk 18 Hamstre/r 20
Toiletpapir 25 Wuhan 25
Hvid jul 25 Donald Trump 30
Dumsmarte 40 Det plejede far at gøre 60
Black Lives Matter 60 Søren Brostrøm 75
Hvidvask 100 Dokumentfalsk 100
Diego Maradona 200 Pilfingerdansen 200
Flere fans på stadion 500 Natholdet 500
Ståle Solbakken 500 NOVA 500
Det er det falske sted 500 Jeg har en plan 500
Melvin Melkooza 500 Se & Hør 500

 

Hvilke emner kommer dronningen ind på?

2020 og 2021 er selvfølgelig oplagte ord, da det er svært at holde en nytårstale uden at nævne årstallene. Du kan få odds 1,05 på 2020 og 2021 hos Danske Spil. Dronningen nævner ofte årstallene i sine taler. I 2016 var det en af de allerførste ting hun sagde. Dengang udtalte hun:

“Nu er der kun få timer tilbage af det gamle år, 2016. Om lidt skal vi skrive 2017 – et nyt år med nye muligheder; men også med de opgaver og problemer, som vi ikke fik fuldført eller løst i det gamle”.

Årstallene kommer typisk i enten starten eller slutningen af dronningens tale. Det er dog værd at bemærke, at de som regel kun bliver benyttet én gang, og at dronningen nemt kan vælge en anden formulering. I eksemplet fra 2016 år kunne hun for eksempel sagtens have snakket om årsskiftet i stedet for at nævne de specifikke år. Meningen ville have været den samme, men spil på årstallene ville selvfølgelig være tabt. Hun nævnte eksempelvis ikke et eneste årstal i nytårstalen fra 2017.

En oplagt ting, som dronningen helt sikkert vil komme ind på er naturligvis pandemien. Som det fremgår af de ovenstående eksempler er det mangle muligheder, når det kommer til ord, som hun kan ske at nævne – nogle mere oplagte end andre.

Begivenheder som hendes egen fødselsdag kan også figurerer, men her er der igen usikkerhed forbundet med, hvordan hun vælger at omtale denne. Der er også genforeningen med Sønderjylland, som ligger lige til højrebenet.

 

Disse ord bruges oftest i dronningens nytårstale

Her på redaktionen har vi været en tur i historiebøgerne og kigget alle dronningens nytårstaler igennem. I tabellen nedenfor kan du se de mest brugte ord i dronningens regeringstid:

Hyppigst brugte ord Antal gange brugt
Danmark 257
Samfund 139
Verden 136
Grønland 97
Færøerne 80
Glæde 67
Folk 51

Denne statistik har oddssætterne dog desværre også adgang til, og oddsene er derefter. For eksempel kan man slet ikke spille på dronningen siger Danmark eller samfund i årets nytårstale, mens der er odds 1,03 hos Danske på hun nævner verden i løbet af talen.

 

Danmark

Man kan derimod oddse på, hvor mange gange Danmark bliver nævnt i nytårstalen. Danske Spil har sat grænsen til over eller under 6,5 gange.

Man får odds 1,60 på over, mens der er odds 2,30 på under. Sidste år brugte dronningen ordet hele ti gange. Det var hele fire gange mere end i 2018, hvor nu altså nævnte Danmark seks gange. Vi tror i år, at vi ender et sted mellem disse to tal og dermed over de 6,5.

 

Samfund

Man kan også spille over/under på ordet samfund. Her har Danske Spil sat grænsen til 3,5 gange, som de ikke er særlig sikre på, at dronningen kommer over.

Man får således odds 1,60 på ordet bruges tre gange eller færre, imens der er odds 2,20 på det bruges mindst fire gange. I 2018 sagde dronningen “samfund” fire gange i sin nytårstale, mens det sidste år blot var to. Grundet pandemien er mener vi bestemt er muligheder for, at der nævnes over 3,5 gange.

 

Færøerne og Grønland

Der er også rig mulighed for at spille på, hvor mange gange nationerne i Rigsfællesskabet bliver nævnt. Her er der naturligvis tale om Grønland og Færøerne. Grænsen ved de to nationer er sat til 2,5 gange. Her kan det rent faktisk godt betale sig at spille på over. I 2018 blev Færøerne blev nemlig nævnt fire gange i sidste nytårstale, mens Grønland blev sagt hele fem gange. Sidste år nævnte dronningen Grønland tre gange og Færøerne to.

Du kan få odds 2,30 og odds 1,85 på dronningen nævner henholdsvis Færøerne og Grønland mere end to og tre gange. Under giver henholdsvis odds 1,55 og odds 1,85.

 

Flere bookmakere med dronningens nytårstale odds

Det er selvfølgelig ikke kun Danske Spil, som har sat odds på dronningens nytårstale. Både Onside Betting, Bet365, NordicBet og Unibet er også kommet med deres odds på nytårstalen. Derfor anbefaler vi helt klart, at du tjekker alle disse bookmakere, når du placerer et dronningens nytårstale odds. På den måde sikrer du dig altid at få den bedste tilbagebetaling.

Det er essentielt at oprette en bruger hos flere bookmakere, hvis du vil lave gode penge på dronningens nytårstale odds. Husk derfor at have oprettet dine konti i god tid, da det giver dig de klart bedste forudsætninger for at få det højeste odds på markedet.

 

Onside Betting odds på dronningens nytårstale

Den danske bookmaker Onside Betting har naturligvis også sat odds på dronningens nytårstale. Som dansk bookmaker har Onside Betting naturligvis særligt øje på, hvad danskerne interesserer sig for, når det kommer til odds. Onside Betting er startet af en gruppe med baggrund i spilindustrien, som derfor naturligvis kender alt til odds på dronningens nytårstale.

Onside Betting har ikke helt samme udvalg af muligheder, som Danske Spil, men det behøver ikke være nogen ulempe, da det kan virke mere overskueligt. Man finder naturligvis stadig diverse spil på ord associeret med pandemien samt klassikere som Abdicere og Søens Folk.

Som hos Danske Spil bliver væddemålet afgjort på baggrund af, hvad der står i manuskriptet, som udkommer umiddelbart efter talen på Kongehuset.dk.

 

Odds på nytårstalen hos Onside Betting
– Du sendes direkte videre til Onside Bettings odds på talen

 

Bet365 odds på dronningens nytårstale

Bet365 er naturligvis også parat med deres odds på talen. Bet365 er en af de absolut største bookmakere i verden, og de tilbyder naturligvis også et hav af muligheder, når det kommer til, hvad hende majestæt har på hjertet.

Her er alt lige fra de foromtalte klassikere som Færøerne, Grønland og nytår. Med Bet365 odds på dronningens nytårstale kan man endda også spille på Gud Bevare Danmark, som er dronningens faste slutning på talen. Der er også gode bud som Dagligdagen, Alvor og 100 året.

Blandt de mere farverige indslag finder man eksempelvis Kom så de hviie til odds 2000,00. Der er også odds 300,00 på, at Dronningen skulle hylde Lars Larsen ved at sige: Jeg har et godt tilbud til dig.

Som nævnt er det en god idé at have bookmakere, som kan kan holde op mod hinanden og vurdere, hvem der har de bedste muligheder samt odds på disse. Her har Bet365 et enormt udvalg, som på mange punkter adskiller sig fra Danske Spil, hvis naturligvis er rart.

 

Unibet odds på dronningens nytårstale

Unibet er også klar med odds på dronningens nytårstale. Hos Unibet finder man i skrivende stund hele 85 forskellige valgmuligheder, når det kommer til nytårstale-odds.

Som tilfældet var det hos Danske Spil, finder man noget for en hver smag, når det kommer til odds på dronningens nytårstale hos Unibet. Der er alt lige fra de ret så sikre til de mere langt ude som Fredagsøl, Veganerpartiet samt FCK og Brøndby.

Flere af deres mulighe kandidater er unikke forhold til Danske Spil. I tilfælde hvor begge bookmakere har det samme ord, er det som nævnt en stor fordel at have en konto hos hver af disse, da man naturligvis helst vil spille der, hvor oddset er højest.

 

Odds på nytårstalen hos Unibet
– Du sendes direkte videre til Unibets odds på talen

 

Hvad snakkede dronningen om i 2019?

Kongehuset er en konservativ institution, hvor tingene går langsomt og sjældent ændrer sig. Derfor er det også smart at gå tilbage til de seneste taler, når man skal finde ud af, hvilke ord der er hyppige, når man skal finde de bedste dronningens nytårstale odds. Alle talerne ligger frit tilgængeligt på Kongehusets hjemmeside, så det er bare om at komme i gang med at lave en masse research.

Dronningen kommer sædvanligvis vidt omkring i sine taler, men hun bliver aldrig politisk. Hun holder sin tale på et overordnet plan, og hun går ikke ind i partipolitiske sager. Dette bør man altid huske på. Dronningen taler i stedet om emner og bruger formuleringer, som hele befolkningen kan nikke genkendende til. Formålet med talen er selvfølgelig at samle det danske folk, hvorfor hun heller ikke bringer kontroversielle emner på banen. Derudover er det værd at huske på, at dronningens tale skal godkendes af statsministeriet, hvorfor hun naturligvis ikke kan gå imod en siddende regering.

Begreber og ord fra dronningens nytårstale 2019

I 2019 kom dronningen ind på følgende emner:

 • Klima
 • Ensomhed
 • Danmarks besættelse og befrielse
 • Antisemitisme
 • Genforeningen
 • Udlandsdanskere

Flere personer blev i øvrigt nævnt i talen. Det er dog værd at bemærke, at hun kun nævnte medlemmer af kongefamilie. Der blev altså ikke plads til kuriøse personligheder som Donald Trump eller Jakob Fuglsang i talen. Disse personer blev dog nævnt:

 • Kong Christian X
 • Kronprinsen
 • Prins Joachim
 • Kronprinsessen
 • Prinsesse Marie
 • Prins Christian

Derudover nævnte dronningen som altid også en række geografiske steder. Alle disse havde en eller anden relation til Danmark. Dermed tager hun ikke geografiske steder ud af det blå. Sidste års tale nævnte hun eksempelvis Argentina, som hun havde besøgt det år.. Grønland og Færøerne blev nævnt på grund af deres medlemskab af Rigsfællesskabet og Slesvig-Holsten på grund af det danske mindretal. Bornholm samt dens byer Rønne og Nexø blev også nævnt i forbindelse med 2. Verdenskrig. Derudover blev Paris nævnt på grund af Prins Joachims hold der i forbindelse med sin uddannelse.

 • Danmark
 • Bornholm
 • Grønland
 • Færøerne
 • Slesvig-Holsten
 • Tyskland
 • Argentina
 • Paris

Når man skal placere odds på dronningens nytårstale, kan man naturligvis også spille på en lang række forskellige begreber og ord. Nogle af disse er taget ud af den blå luft, imens andre er relaterede til begivenheder i løbet af året. I 2019 sprang følgende ord i øjnene.

 • Planeten
 • Jorden
 • Klimaforandringerne
 • Facebook
 • Antisemitisme
 • Sensommeren
 • Generation
 • Intolerance
 • Mindretal

Gider man ikke at læse alle dronningens nytårstaler i gennem, kan de nyeste også findes på Det Danske Kongehus’ YouTube-kanal. Nedenfor kan du høre hele dronningens nytårstale fra 2019 og få gode idéer til de bedste dronningens nytårstale odds i 2020.

 

Husk dette når du laver odds på dronningens nytårstale

Der er rigtig mange forskellige valgmuligheder, når man skal lave dronningens nytårstale odds. Bookmakerne står nærmest i kø over at tilbyde odds på de sjoveste ord, og de skovler penge ind nytårsaften. Dette skyldes to ting:

  1. Folk der spiller i blinde på ord, de tror ofte bruges.
  2. Folk der gerne vil smide penge ud af vinduet.

Det er ikke svært at sætte sig ind i, at det er sjovt at lave odds på dronningens nytårstale, men hvorfor ikke forsøge at vinde penge i stedet for at tabe dem? Vi har samlet et par regler, som er gode at have i baghovedet, når man laver dronningens nytårstale odds.

Drop søens folk i dronningens nytårstale odds

Hos Danske Spil får man odds 18 på dronningen nævner søens folk i sin tale. Dette frister formentlig de fleste, men det bør det overhovedet ikke. Dronningen har aldrig nogensinde (!) nævnt søens folk i en af sine nytårstaler. Det er altså 47 taler uden søens folk i, hvorfor 18 naturligvis er et helt og aldeles håbløst odds. Hendes far nævnte til gengæld ofte søens folk i sine taler, men det er efterhånden længe siden. Der er mange, der falder i denne fælde og smider penge væk. Det opfordrer vi på det kraftigste til at holde sig langt væk fra.

Det samme gør sig gældende omkring ordet Dumsmarte. Det kommer fra nytårstalen fra 1984, hvor dronningen kom med en opsang til danskerne, som hun mente skulle være bedre til at tage i mod nytilkomne. De skabte stor omtale af denne tale, og ordet har de sidste mange år været på bookmakernes lister. Hun har dog ikke brugt ordet i en nytårstale siden da, så det voldsomt usandsynligt, at det skulle ske igen, hvilket odds 40,00 da også reflekterer.

 

Dronningen nævner kun kongefamilien

Hos Danske Spil kan man også spille på en lang række forskellige navne nævnes. Man kan for eksempel oddse på dronningen nævner folk som Donald Trump (25), Søren Brostrøm (75) og Jakob Fuglsang. Uanset hvor relevante personerne synes at være, er det dog spild af penge at oddse på andre end medlemmer af kongefamilien.

Blot to (!) gange har dronningen nævnt personer udenfor kongefamilien. Dette var forfatteren H.C. Andersen og digteren John Donne. Derfor kan man godt spare sine penge på Donald Trump og alle de andre udenfor dronningens egen familie.

Man kan i øvrigt også lige så godt droppe at lave dronningens nytårstale odds på populærkultur. Dronningen kommer med al sandsynlighed ikke til at nævne Herrelandsholdet eller Tiger King. Hun taler kun om ting, der rører hele befolkningen og kun menneskelige emner.

 

Odds på dronningen nævner kongefamilien

Der er rigtig mange medlemmer af den danske kongefamilie, og man kan lave sig en hel del lommepenge, hvis man kan regne ud, hvem der bliver nævnt i år. Vi har taget et kig på samtlige odds på dronningen nævner sine familiemedlemmer hos diverse bookmakere. Vær venligst opmærksom på at alle disse odds er fra den 27. november.

Hos NordicBet giver Kronprinsen i skrivende stund odds 1,20, imens der er odds 5,00 på Kronprins Frederik. Den store hjernevrider er, hvordan dronningen omtaler Kronprins Frederik. Sidste år kaldte hun ham eksempelvis bare Kronprinsen, uden at sige Kronprins Frederik én eneste gang i talen. Her er prins Joachim mere sikker, da der er flere prinser, hvorfor det ville skabe forvirring bare at omtale ham som prinsen.

 

Bøjninger tæller ikke

Når man placerer odds på dronningens nytårstale, skal man også altid huske, at bøjninger af ord ikke tæller med. Spiller man på “familie”, er det altså kun, hvis dronningen siger “familie”, at man vinder. “Familier”, “familierne”, “familiens” og så videre giver altså ikke gevinst.

Det er også vigtigt at huske på, bookmakerne ikke går efter, hvad dronningen rent faktisk siger i selve talen. Bookmakerne går i stedet efter den skrevne version af talen, som ligger på Kongehusets officielle hjemmeside. Skulle dronningen gå væk fra manuskriptet og nævne Toiletpapir (odds 20), Shu-bi-dua (200) eller Det er det falske sted (500), får man altså ikke udbetalt penge, hvis ikke det også står i hendes manuskript.

 

Spilforslag til dronningens nytårstale

Dronningen kan naturligvis ikke undgå at komme ind på Corona. Det uden sammenligning den største globale begivenhed i nyere tid. Derfor præger den som det kan ses også mulighederne hos Danske Spil. Der er flere gode muligheder. Vi har dog et særligt godt øje til Ansvar til odds 1,50. Vi mener, at det vil være en overraskelse, hvis Dronningen i løbet af sin tale ikke beder danskerne gøre deres i disse svære tider.

Sidste år brugte dronningen som nævnt tid på at tale om ensomhed. Med pandemiens indtog er det emne som bekendt kun blevet mere relevant med alle de ting, som pludselig ikke længere er muligt. En af de ting er som bekendt at give hinanden et kram. Ordet Kram giver odds 2,00 hos Danske Spil, og vi anser det bestemt som værende et ord, som ligger til højrebenet for dronningen.

De som i særlig grad  er udsat for ensomhed er de ældre, som ikke har mulig for at få besøg i samme grad som før pandemien. Derfor kan ord som Plejehjem (2,50) og Isolation (2,5) bestemt også komme i spil.

 

Genforeningen bliver igen et tema

I 2019 talte dronningen meget om 100-året for Sønderjyllands genforening med resten af Danmark. I år  er som bekendt mærkeåret for den store begivenhed i Danmarkshistorien. Derfor kan denne naturligvis heller ikke undgå at få et par ord med på vejen.

Sidste år måtte man gætte sig til, om dronningen ville sige Genforening eller Genforeningen. Det slipper man for i år, da Danske Spil har slået dem sammen Genforening/en. Odds på Genforening/en ligger i skrivende stund på 1,50. Det samme gør sig gældende for Sønderjylland/s, så her er man altså også godt dækket ind. Tror man, at dronningen referer til årstallet giver det odds 2,00, hvis hun siger 100 år/et.

 

Odds på dronningens nytårstale hos Danske Spil