Der er få ting, der kan samle danskerne som dronningens nytårstale.  På det seneste er der kommet stor fokus på, hvilke ord og formuleringer majestæten bruger i talen. Bookmakerne prioriterer derfor dronningens nytårstale højt. Danske Spil har tonsvis af odds på dronningens nytårstale. Derfor anbefaler vi, at du sætter dine spil her.

 

Odds på dronningens nytårstale hos Danske Spil
– Find odds på dronningens nytårstale under Underholdning

 

Oddset dronningens nytårstale

Danske Spil og Oddset har naturligvis en lang række dronningens nytårstale odds. Disse går helt fra de mest oplagte kandidater til de helt store langskud. Vi har inddelt mulighederne i kategorier og fremhævet dem, som vi finder mest interessante, og hvor der efter vores mening kan være god værdi i et odds på dronningens nytårstale.

 

Se alle Danske Spils odds her

 

De mest sikre ord i dronningens nytårstale

Der er som bekendt ingen garantier her i livet, men der er ord, hvor det er mere eller mindre sikkert, at de kommer til at figurere i talen. Først og fremmest er der ordet Verden. Ordet er sammen med Danmark og Samfund blandt de tre oftest brugte gennem hendes majestæts taler. Årstallene plejer også være en naturlig del af talen.

Der er grundet pandemien naturligvis også en del nye ord, som har sneget sig ind på listen over favoritter. Blandt disse finder man Corona/en og Vaccine/n og Sundhedspersonale/t.

Derudover er der naturligvis også medlemmer af kongefamilien, som har gode chancer for at blive nævnt. Samtidig er der Dronningens eget jubilæum i januar, som er aflyst.

 

Verden 1,05 2021 1,05
2022 1,05 Jul/en 1,15
Prins Joachim 1,30 Corona/en 1,20
Nytårsaften 1,25 Nytårshilsen 1,25
Håb 1,35 Vaccine/n 1,25
Fødselsdag/e 2,00 Pårørende 1,35
Prins Christian 1,35 50 året/års 1,50
Kronprinsen 1,40 Sundhedspersonale/t 1,40
Politi/et 1,40 Jubilæum 1,50
Ansvar 1,50 Ensom/hed 1,50

 

De mere satsede odds på dronningens nytårstale

Hvis man er på udkig er realistiske spil, hvor der er noget mere værdi at hente, er der heldigvis også et par gode bud. Mange af disse er ikke overraskende fortsat omhandlende pandemien.

Eksempelvis er der almindelige ord som “Folk, Særligt og muligheder,” som alle er gode bud. Derudover der naturligvis også hele det kategori, som hedder sundhedssektoren, inden for hvilken der er mange gode bud.

 

Sønderjylland/s 1,50 Folk 1,60
Generation/er 1,75 Muligheder 1,60
Fællesskab/et 2,00 Særligt 2,00
Mundbind/et 2,25 Pandemi/en 2,25
Plejehjem/mene 2,25 Sygeplejeskerne 2,25
Kronprins Frederik 2,25 Hjemmearbjede 2,50
Læger 2,50 Hospital/er 2,50

 

Langskuddene

Hvis man vil gå efter guldet på årets sidste dag, så er der naturligvis også et par ord med endnu større værdi. Her er pandemien endnu engang det gennemgående tema samt årsagen til at ord som Befolkning/en, og Afkald har ekstra gode chancer for at blive nævnt i år. I den helt tunge ende af skalaen er der også ord som Nærvær og Test/et, som også kan være gode bud.

 

Befolkning/en 2,75 Skole/r 2,75
Frivillig/e 3,00 Håndsprit 3,50
Sammenhold 3,00 Minder 2,75
Afkald 4,00 Bryllup/per 5,00
Optimisme/n 4,00 Genåbning/en 4,00
Stunder 4,00 Sociale medier 5,00
Klode/n 5,00 Mærkeår 5,00
Nærvær 5,00 Test/et 5,00
Coronapas/set 5,00 Coronavariant/er 5,00

 

De helt skøre

Det er som altid også et par ord, hvor det ville være en sensation af de helt store, hvis dronningen. I denne sektion finder blandt andet ord som SMS/er, Wuhan og Stormester. Man kan også spekulere i, hvorvidt hendes majestæt har en holdning til hitserierne Squid Game og Kastanjemanden. Det kan også være, at hun vil have Flere fans på stadion?

Dronning udtaler sig så godt som aldrig om politiske forhold i sin tale. Der også derfor, at det er hernede på listen, at vi finder politikere samt referencer som Lev med det.

 

Nabo/er 6,00 Abdicere/r 6,00
MeToo 8,00 Landshold/et 8,00
Nytårsforsæt 8,00 Nytårskur 10
Mutation/er 10 Beklager 10
Parken 12 Omikron 9,00
Bivirkning/er 15 SMS/er 15
Guld 18 Swipe 20
Søens folk 25 VM i fodbold 20
Mette Frederiksen 20 Uanset hvad 25
Helt sikker 40 Vi er danskerne 40
Druk 50 Dumsmarte 50
Makrelmad 75 Det plejede far at gøre 75
Lev med det 75 Jeg har en plan 200
Brøndby 200 Lidt til lægterne 300
European Super League 500 Squid Game 500

 

Hvilke emner kommer dronningen ind på?

2021 og 2022 er selvfølgelig oplagte ord, da det er svært at holde en nytårstale uden at nævne årstallene. Du kan få odds 1,05 på 2021 og 2022 hos Danske Spil. Dronningen nævner ofte årstallene i sine taler. I 2016 var det en af de allerførste ting hun sagde. Dengang udtalte hun:

“Nu er der kun få timer tilbage af det gamle år, 2016. Om lidt skal vi skrive 2017 – et nyt år med nye muligheder; men også med de opgaver og problemer, som vi ikke fik fuldført eller løst i det gamle”.

Årstallene kommer typisk i enten starten eller slutningen af dronningens tale. Det er dog værd at bemærke, at de som regel kun bliver benyttet én gang, og at dronningen nemt kan vælge en anden formulering. I eksemplet fra 2016 år kunne hun for eksempel sagtens have snakket om årsskiftet i stedet for at nævne de specifikke år. Meningen ville have været den samme, men spil på årstallene ville selvfølgelig være tabt. Hun nævnte eksempelvis ikke et eneste årstal i nytårstalen fra 2017.

En oplagt ting, som dronningen helt sikkert vil komme ind på er naturligvis pandemien. Som det fremgår af de ovenstående eksempler er det mangle muligheder, når det kommer til ord, som hun kan ske at nævne – nogle mere oplagte end andre.

Begivenheder som hendes egen fødselsdag kan også figurerer, men her er der igen usikkerhed forbundet med, hvordan hun vælger at omtale denne. Der er også genforeningen med Sønderjylland, som ligger lige til højrebenet.

 

Disse ord bruges oftest i dronningens nytårstale

Her på redaktionen har vi været en tur i historiebøgerne og kigget alle dronningens nytårstaler igennem. I tabellen nedenfor kan du se de mest brugte ord i dronningens regeringstid:

Hyppigst brugte ord Antal gange brugt
Danmark 262
Samfund 144
Verden 139
Grønland 103
Færøerne 84
Glæde 70
Folk 52

Denne statistik har oddssætterne dog desværre også adgang til, og oddsene er derefter. For eksempel kan man slet ikke spille på dronningen siger Danmark eller samfund i årets nytårstale, mens der er odds 1,05 hos Danske på hun nævner verden i løbet af talen.

 

Danmark

Man kan derimod oddse på, hvor mange gange Danmark bliver nævnt i nytårstalen. Danske Spil har sat grænsen til over eller under 6,5 gange.

Man får odds 2,10 på over, mens der er odds 1,65 på under. Sidste år brugte dronningen ordet skes gange mod hele ti gange året inden.Vi tror i år, at vi ender et sted mellem disse to tal og dermed over de 6,5.

 

Samfund

Man kan også spille over/under på ordet samfund. Her har Danske Spil sat grænsen til 3,5 gange.

Man får således odds 1,85 på ordet bruges tre gange eller færre, imens der er odds 1,85 på det bruges mindst fire gange. Sidste år nævnte Dronningen ordet hele fem gange, og det er bestemt ikke blevet mindre aktuelt siden da.

 

Færøerne og Grønland

Der er også rig mulighed for at spille på, hvor mange gange nationerne i Rigsfællesskabet bliver nævnt. Her er der naturligvis tale om Grønland og Færøerne. Grænsen ved Grønland er sat ved 4,5. Her ligger vi på 1,80 over og 1,90 under. Sidste år blev Grønland nævnt hele seks gange.

Ser vi i stedet på Færøerne, så har Danske Spil valgt at lægge grænsen ved 3,5. Her er odds 1,95 på over og 1,75 ved under. Færøerne blev nævnt fire gange sidste år, og vi tror, at det tal bliver lavere i år og dermed under 3,5.

 

Flere bookmakere med dronningens nytårstale odds

Det er selvfølgelig ikke kun Danske Spil, som har sat odds på dronningens nytårstale. Både Bet365, NordicBet og Unibet er også kommet med deres odds på nytårstalen. Derfor anbefaler vi helt klart, at du tjekker alle disse bookmakere, når du placerer et dronningens nytårstale odds. På den måde sikrer du dig altid at få den bedste tilbagebetaling.

Det er essentielt at oprette en bruger hos flere bookmakere, hvis du vil lave gode penge på dronningens nytårstale odds. Husk derfor at have oprettet dine konti i god tid, da det giver dig de klart bedste forudsætninger for at få det højeste odds på markedet.

 

Bet365 odds på dronningens nytårstale

Indlæser odds…

 

 

Bet365 er naturligvis også parat med deres odds på talen. Bet365 er en af de absolut største bookmakere i verden, og de tilbyder naturligvis også et hav af muligheder, når det kommer til, hvad hende majestæt har på hjertet.

Her er alt lige fra de foromtalte klassikere som Færøerne, Grønland og nytår. Med Bet365 odds på dronningens nytårstale kan man endda også spille på Gud Bevare Danmark, som er dronningens faste slutning på talen.

Blandt de mere farverige indslag finder man eksempelvis Kom så de hviie til odds 2000,00.

Som nævnt er det en god idé at have bookmakere, som kan kan holde op mod hinanden og vurdere, hvem der har de bedste muligheder samt odds på disse. Her har Bet365 et enormt udvalg, som på mange punkter adskiller sig fra Danske Spil, hvis naturligvis er rart.

 

Unibet odds på dronningens nytårstale

Unibet er også klar med odds på dronningens nytårstale. Hos Unibet finder man i skrivende stund hele 85 forskellige valgmuligheder, når det kommer til nytårstale-odds.

Som tilfældet var det hos Danske Spil, finder man noget for en hver smag, når det kommer til odds på dronningens nytårstale hos Unibet. Der er alt lige fra de ret så sikre til de mere langt ude.

Flere af deres mulighe kandidater er unikke forhold til Danske Spil. I tilfælde hvor begge bookmakere har det samme ord, er det som nævnt en stor fordel at have en konto hos hver af disse, da man naturligvis helst vil spille der, hvor oddset er højest.

 

Odds på nytårstalen hos Unibet
– Du sendes direkte videre til Unibets odds på talen

 

Hvad snakkede dronningen om i 2020?

Kongehuset er en konservativ institution, hvor tingene går langsomt og sjældent ændrer sig. Derfor er det også smart at gå tilbage til de seneste taler, når man skal finde ud af, hvilke ord der er hyppige, når man skal finde de bedste dronningens nytårstale odds. Alle talerne ligger frit tilgængeligt på Kongehusets hjemmeside, så det er bare om at komme i gang med at lave en masse research.

Dronningen kommer sædvanligvis vidt omkring i sine taler, men hun bliver aldrig politisk. Hun holder sin tale på et overordnet plan, og hun går ikke ind i partipolitiske sager. Dette bør man altid huske på. Dronningen taler i stedet om emner og bruger formuleringer, som hele befolkningen kan nikke genkendende til. Formålet med talen er selvfølgelig at samle det danske folk, hvorfor hun heller ikke bringer kontroversielle emner på banen. Derudover er det værd at huske på, at dronningens tale skal godkendes af statsministeriet, hvorfor hun naturligvis ikke kan gå imod en siddende regering.

Begreber og ord fra dronningens nytårstale 2020

Gider man ikke at læse alle dronningens nytårstaler igennem, kan de nyeste også findes på Det Danske Kongehus’ YouTube-kanal. Nedenfor kan du høre hele dronningens nytårstale fra for to år siden og få gode idéer til de bedste dronningens nytårstale odds i 2021.

 

Husk dette når du laver odds på dronningens nytårstale

Der er rigtig mange forskellige valgmuligheder, når man skal lave dronningens nytårstale odds. Bookmakerne står nærmest i kø over at tilbyde odds på de sjoveste ord, og de skovler penge ind nytårsaften. Dette skyldes to ting:

    1. Folk der spiller i blinde på ord, de tror ofte bruges.
    2. Folk der gerne vil smide penge ud af vinduet.

Det er ikke svært at sætte sig ind i, at det er sjovt at lave odds på dronningens nytårstale, men hvorfor ikke forsøge at vinde penge i stedet for at tabe dem? Vi har samlet et par regler, som er gode at have i baghovedet, når man laver dronningens nytårstale odds.

Drop søens folk i dronningens nytårstale odds

Hos Danske Spil får man odds 20 på dronningen nævner søens folk i sin tale. Dette frister formentlig de fleste, men det bør det overhovedet ikke. Dronningen har aldrig nogensinde (!) nævnt søens folk i en af sine nytårstaler. Det er altså 48 taler uden søens folk i, hvorfor 18 naturligvis er et helt og aldeles håbløst odds. Hendes far nævnte til gengæld ofte søens folk i sine taler, men det er efterhånden længe siden. Der er mange, der falder i denne fælde og smider penge væk. Det opfordrer vi på det kraftigste til at holde sig langt væk fra.

Det samme gør sig gældende omkring ordet Dumsmarte. Det kommer fra nytårstalen fra 1984, hvor dronningen kom med en opsang til danskerne, som hun mente skulle være bedre til at tage imod nytilkomne. De skabte stor omtale af denne tale, og ordet har de sidste mange år været på bookmakernes lister. Hun har dog ikke brugt ordet i en nytårstale siden da, så det voldsomt usandsynligt, at det skulle ske igen, hvilket odds 50,00 da også reflekterer.

 

Dronningen nævner kun kongefamilien

Hos Danske Spil kan man også spille på en lang række forskellige navne nævnes.Uanset hvor relevante personerne synes at være, er det dog spild af penge at oddse på andre end medlemmer af kongefamilien.

Blot to (!) gange har dronningen nævnt personer udenfor kongefamilien. Dette var forfatteren H.C. Andersen og digteren John Donne. Derfor kan man godt spare sine penge på Donald Trump og alle de andre udenfor dronningens egen familie.

Man kan i øvrigt også lige så godt droppe at lave dronningens nytårstale odds på populærkultur. Dronningen kommer med al sandsynlighed ikke til at nævne Herrelandsholdet eller Squid Game. Hun taler kun om ting, der rører hele befolkningen og kun menneskelige emner.

 

Odds på dronningen nævner kongefamilien

Der er rigtig mange medlemmer af den danske kongefamilie, og man kan lave sig en hel del lommepenge, hvis man kan regne ud, hvem der bliver nævnt i år. Vi har taget et kig på samtlige odds på dronningen nævner sine familiemedlemmer hos diverse bookmakere.

 

Bøjninger tæller ikke

Når man placerer odds på dronningens nytårstale, skal man også altid huske, at bøjninger af ord ikke tæller med. Spiller man på “familie”, er det altså kun, hvis dronningen siger “familie”, at man vinder. “Familier”, “familierne”, “familiens” og så videre giver altså ikke gevinst.

Det er også vigtigt at huske på, bookmakerne ikke går efter, hvad dronningen rent faktisk siger i selve talen. Bookmakerne går i stedet efter den skrevne version af talen, som ligger på Kongehusets officielle hjemmeside. Skulle dronningen gå væk fra manuskriptet, får man altså ikke udbetalt penge, hvis ikke det også står i hendes manuskript.

 

Spilforslag til dronningens nytårstale

Dronningen kan naturligvis igen i år ikke undgå at komme ind på Corona. Det uden sammenligning den største globale begivenhed i nyere tid. Derfor præger den som nævnt også mulighederne hos Danske Spil. Der er flere gode muligheder. Vi har dog et særligt godt øje til Ansvar til odds 1,50. Vi mener, at det vil være en overraskelse, hvis Dronningen i løbet af sin tale ikke beder danskerne gøre deres i disse svære tider.

Sidste år brugte dronningen som nævnt tid på at tale om er Vaccinerne mod COVID-19. Det er et stort emne for tiden, og har været et gennemgående samtaleemne gennem hele året.

Derudover er ord som Særligt, Institution/er og Forventning/er også særligt gode muligheder i vores øjne.

 

Odds på dronningens nytårstale hos Danske Spil