Det er en fast tradition hvert år at familie og venner samles omkring fjernsynet den 31. december kl. 18:00 og følger med i Dronningens nytårstale fra Amalienborg. Der er altid stor spænding om, hvilke emner vil komme på banen og hos bookmakerne kan man finde masser af odds for, hvilke ord bliver nævnt af dronningen i nytårstalen.

Spil på dronningens nytårstale hos Danske Spil

Oddset dronningens nytårstale

Hos Danske Spil og Oddset finder vi en lang række dronningens nytårstale odds og opfindsomheden er stor. Deres udvalg går helt fra de mest oplagte kandidater til de helt store langskud. Vi har inddelt mulighederne i kategorier og fremhævet dem, som vi finder mest interessante, og hvor der efter vores mening kan være god værdi i et odds på dronningens nytårstale.

Odds på nytårstalen hos Danske Spil

De mest sikre ord i dronningens nytårstale

Der er en del vendinger og ord, som meget ofte kommer med i dronningens tale. Først og fremmest sluttes nytårstalen altid af med “Gud bevare Danmark”. Også ord som ´verden´, ´Danmark´ og ´samfund´ er blandt de oftest benyttede ord i talerne. Årstallene plejer også være en naturlig del af talen.

Men efter Covid-19, krigen i Ukraine og Dronning Elizabeths dødsfald er der i år en del nye ord, som har sneget sig ind på listen over favoritter. Blandt disse finder man ´Ukraine´, ´ældre´ og ´hjemmearbejde´.

Derudover er der også medlemmer af kongefamilien, som har gode chancer for at blive nævnt.

Se odds for nytårstalen hos Danske Spil

Her er de bedste odds på dronningens nytårstale

Hvis man er på udkig efter gode spil, hvor der er noget mere værdi at hente, er der også et par solide bud.

Eksempelvis er der almindelige ord som ´folk´, ´særligt´ og ´muligheder´, som alle er gode bud. Det vil være aktuelt at tage fat på ord som ´energi´, ´krise/n´og ´krig/en´. Derudover der naturligvis også hele den kategori, som hedder sundhedssektoren, hvor der er mange gode bud.

Hvilke ord nævner Hendes Majestæt i Nytårstalen?

Krig/-en: odds 1,40 hos Danske Spil

Sundhedspersonale/-t: odds 1,50 hos Danske Spil

Kongeskibet: odds 2,00 hos Danske Spil

Dronning Elisabeth: odds 2,25 hos Danske Spil

England: odds 3,00 hos Danske Spil

Inflation/-en: odds 4,00 hos Danske Spil

Odds på nytårstalen: Her er langskuddene

Hvis man vil gå efter de høje odds på årets sidste dag, så er der et stort udvalg ord hos bookmakerne.  Der er ekstra gode chancer for at ´fred´, ´kærlighed´ og ´kloden´ bliver nævnt i år. I den helt tunge ende af skalaen er der også ord som ´folkesundheden´ og ´terror/en´ som også kan være gode bud.

Genåbning/-en: odds 8,00 hos Danske Spil

Katastrofe: odds 8,00 hos LeoVegas

Kloden: odds 25,00 hos Unibet

De helt skøre odds på nytårstalen

Det er som altid også et par ord, hvor det ville være en sensation af de helt store, hvis dronningen. I denne sektion finder blandt andet ord som Snapchat, Twitter og podcast til odds 40. Man kan også spekulere i, om hendes majestæt har en holdning til tv-shows som X-faktor til odds 75 og Vild med Dans til odds 100.

Dronningen udtaler sig så godt som aldrig om politiske forhold i talerne. Det er også derfor, at der er høje odds på politikere som Donald Trump og Lars Løkke; begge til odds 250 hos Danske Spil.

Lev med det: odds 75 hos LeoVegas

Lionel Messi: odds 125 hos Mr Green

Fuck: odds 250 hos Unibet

Hvilke ord spilles mest på?

Til Dronningens nytårstale sidste år var der størst omsætning hos bookmakerne på følgende ord:

1: Krise/n
2: Søens folk
3: Bekymring/er
4: Tillid/en
5: Omikron
6: Grænse/n
7: Forventning/er
8: Minder
9: Muligheder
10: Alvor
11: Restriktioner
12: Sygdom
13: Herrelandsholdet
14: Facebook
15: Fællesskab/et
16: Corona/en

Hvilke emner kommer dronningen ind på?

Vi kommer ikke udenom, at 2022 og 2023 er oplagte ord, da det er svært at holde en nytårstale uden at nævne årstallene. Du kan få odds 1,05 for ´2022´ og odds 1,10 for ´2023´ hos Danske Spil. Dronningen nævner ofte årstallene i sine taler.

Årstallene kommer typisk i enten starten eller slutningen af dronningens tale. Det er dog værd at bemærke, at de som regel kun bliver benyttet én gang, og at dronningen nemt kan vælge en anden formulering.

Vi fik for første gang nogensinde lov til at få Tour de France-løbet til Danmark og det endte endda med dansk triumf, da Jonas Vingegaard kunne indtage Paris i den gule førertrøje. Det kan være én af de store begivenheder, som dronningen vælger at fremhæve blandt højdepunkterne.

Det vil også være oplagt at komme ind på den engelske dronning Elizabeths dødsfald i talen.

Disse ord bruges oftest i dronningens nytårstale

Her på redaktionen har vi været en tur i historiebøgerne og kigget alle dronningens nytårstaler igennem. I tabellen nedenfor kan du se de mest brugte ord i dronningens regeringstid:

Hyppigst brugte ord Antal gange brugt
Danmark 262
Samfund 144
Verden 139
Grønland 103
Færøerne 84
Glæde 70
Folk 52

Denne statistik har oddssætterne dog desværre også adgang til, og oddsene er derefter. For eksempel kan man slet ikke spille på dronningen siger Danmark eller samfund i årets nytårstale, mens der er odds 1,05 hos Danske Spil på, at ´verden´bliver nævnt i løbet af talen.

Danmark

Man kan derimod oddse på, hvor mange gange Danmark bliver nævnt i nytårstalen. Danske Spil har sat grænsen til over eller under 6,5 gange.

Man får odds 2,10 på over, mens der er odds 1,65 på under. Sidste år brugte dronningen ordet skes gange mod hele ti gange året inden.Vi tror i år, at vi ender et sted mellem disse to tal og dermed over de 6,5.

Samfund

Man kan også spille over/under på ordet samfund. Her har Danske Spil sat grænsen til 3,5 gange.

Man får således odds 1,85 på ordet bruges tre gange eller færre, imens der er odds 1,85 på det bruges mindst fire gange. Sidste år nævnte Dronningen ordet hele fem gange, og det er bestemt ikke blevet mindre aktuelt siden da.

Færøerne og Grønland

Der er også rig mulighed for at spille på, hvor mange gange nationerne i Rigsfællesskabet bliver nævnt. Grænsen ved Grønland er sat ved 4,5. Her ligger vi på odds 1,80 for Over 4,5 gange og odds 1,90 for under 4,5 gange.

Ser vi i stedet på Færøerne, så har Danske Spil valgt at sætte grænsen ved 3,5 gange. Her er odds 1,95 på over og odds 1,75 for under 3,5 gange.

Flere bookmakere med dronningens nytårstale odds

Det er ikke kun Danske Spil, som har sat odds på dronningens nytårstale. Både Bet365, NordicBet og Unibet er også kommet med deres odds på nytårstalen. Derfor anbefaler vi helt klart, at du tjekker alle disse bookmakere, når du placerer et dronningens nytårstale odds. På den måde sikrer du dig altid at få den bedste tilbagebetaling.

Det er essentielt at oprette en bruger hos flere bookmakere, hvis du vil lave gode penge på dronningens nytårstale odds. Husk derfor at have oprettet dine konti i god tid, da det giver dig de klart bedste forudsætninger for at få det højeste odds på markedet.

Bet365 odds på dronningens nytårstale

Bet365 er kommet på banen med deres odds for nytårstalen. Bet365 er en af de absolut største bookmakere i verden, og de tilbyder et hav af muligheder, når det kommer til, hvad hende majestæt har på hjertet.

Her er alt lige fra klassikere som Færøerne, Grønland og nytår. Med Bet365 odds på dronningens nytårstale kan man endda også spille på ´Gud Bevare Danmark´, som er dronningens faste slutning på talen.

Blandt de mere farverige indslag finder man eksempelvis ´Kom så de hviie´ til odds 2000.

Som nævnt er det en god idé at have bookmakere, som kan kan holde op mod hinanden og vurdere, hvem der har de bedste muligheder samt odds på nytårstalen. Her har Bet365 et enormt udvalg og flotte odds.

Unibet odds på dronningens nytårstale

Unibet er også klar med odds på dronningens nytårstale. Hos Unibet finder man i skrivende stund hele 85 forskellige valgmuligheder, når det kommer til nytårstale-odds.

Som tilfældet var det hos Danske Spil, finder man noget for en hver smag, når det kommer til odds på dronningens nytårstale hos Unibet. Der er alt lige fra de ret så sikre til de mere langt ude.

Unibets udvalg er unikt i forhold til Danske Spil. I tilfælde hvor begge bookmakere har det samme ord, er det som nævnt en stor fordel at have en konto hos hver af disse, da man helst vil spille der, hvor oddset er højest.

Se odds for nytårstalen hos Unibet

Husk dette når du laver odds på dronningens nytårstale

Der er rigtig mange forskellige valgmuligheder, når man skal lave dronningens nytårstale odds. Bookmakerne står nærmest i kø over at tilbyde odds på de sjoveste ord, og de skovler penge ind nytårsaften. Dette skyldes to ting:

    1. Folk der spiller i blinde på ord, de tror ofte bruges.
    2. Folk der gerne vil smide penge ud af vinduet.

Det er ikke svært at sætte sig ind i, at det er sjovt at lave odds på dronningens nytårstale, men hvorfor ikke forsøge at vinde penge i stedet for at tabe dem? Vi har samlet et par regler, som er gode at have i baghovedet, når man laver dronningens nytårstale odds.

Drop ´søens folk´ i dronningens nytårstale odds

Hos Danske Spil får man odds 20 på dronningen nævner søens folk i sin tale. Dette frister formentlig de fleste, men det bør det overhovedet ikke. Dronningen har aldrig nogensinde (!) nævnt søens folk i en af sine nytårstaler.

Hendes far nævnte til gengæld ofte søens folk i sine taler, men det er efterhånden længe siden. Der er mange, der falder i denne fælde og smider penge væk. Det opfordrer vi på det kraftigste til at holde sig langt væk fra.

Det samme gør sig gældende omkring ordet ´dumsmarte´. Det kommer fra nytårstalen fra 1984, hvor dronningen kom med en opsang til danskerne, som hun mente skulle være bedre til at tage imod nytilkomne.

Det skabte stor omtale af denne tale, og ordet har de sidste mange år været på bookmakernes lister. Hun har dog ikke brugt ordet i en nytårstale siden da, så det voldsomt usandsynligt, at det skulle ske igen.

Dronningen nævner kun kongefamilien

Hos bookmakerne kan man også spille på en lang række forskellige navne nævnes. Uanset hvor relevante personerne synes at være, er det dog spild af penge at oddse på andre end medlemmer af kongefamilien.

Blot to (!) gange har dronningen nævnt personer udenfor kongefamilien. Dette var forfatteren H.C. Andersen og digteren John Donne. Derfor kan man godt spare sine penge på Donald Trump og alle de andre udenfor dronningens egen familie.

Man kan i øvrigt også lige så godt droppe at lave dronningens nytårstale odds på populærkultur. Dronningen kommer med al sandsynlighed ikke til at nævne dette. Hun taler kun om ting, der rører hele befolkningen og kun menneskelige emner.

Bøjninger tæller ikke

Når man placerer odds på dronningens nytårstale, skal man også altid huske, at bøjninger af ord ikke tæller med. Spiller man på “familie”, er det altså kun, hvis dronningen siger “familie”, at man vinder. “Familier”, “familierne”, “familiens” og så videre giver altså ikke gevinst.

Det er også vigtigt at huske på, bookmakerne ikke går efter, hvad dronningen rent faktisk siger i selve talen. Bookmakerne går i stedet efter den skrevne version af talen, som ligger på Kongehusets officielle hjemmeside. Skulle dronningen gå væk fra manuskriptet, får man altså ikke udbetalt penge, hvis ikke det også står i hendes manuskript.

Spilforslag til dronningens nytårstale

Odds på dronningens nytårstale hos Danske Spil