Der er få ting, der kan samle danskerne som dronningens nytårstale. At se majestætens tale nytårsaften er en tradition i nærmest samtlige danske hjem, og den diskuteres altid heftigt i både dagene før og efter. På det seneste er der kommet stor fokus på, hvilke ord og formuleringer majestæten bruger i talen. Dette skyldes, at man nu kan lave dronningens nytårstale odds, og det er en god måde at tjene nogle ekstra penge på og derved sikre sig selv en endnu sjovere aften på årets sidste dag.

Unibet har tonsvis af odds på nytårstalen, og bookmakeren lukker først for spil få minutter inden, dronningen starter sin tale. Derfor anbefaler vi, at du sætter dine spil her.

 

Odds på dronningens nytårstale her
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Unibet

 

Oddset dronningens nytårstale

Danske Spil og Oddset har naturligvis en lang række dronningens nytårstale odds. Her er bookmakerens største favoritter:

Indlæser odds…

OBS: Vi sender dig videre til Oddset

 

Hvilke emner kommer dronningen ind på?

2019 og 2020 er selvfølgelig oplagte ord, da det er svært at holde en nytårstale uden at nævne årstallene. Du kan få odds 1,03 på 2019 hos Unibet, mens der er odds 1,10 på 2020 samme sted. Dronningen nævner ofte årstallene i sine taler. I 2016 var det en af de allerførste ting hun sagde. Dengang udtalte hun:

“Nu er der kun få timer tilbage af det gamle år, 2016. Om lidt skal vi skrive 2017 – et nyt år med nye muligheder; men også med de opgaver og problemer, som vi ikke fik fuldført eller løst i det gamle”.

Årstallene kommer typisk i enten starten eller slutningen af dronningens tale. Det er dog værd at bemærke, at de som regel kun bliver benyttet én gang, og at dronningen nemt kan vælge en anden formulering. I eksemplet fra forrige år kunne hun for eksempel sagtens have snakket om årsskiftet i stedet for at nævne de specifikke år. Meningen ville have været den samme, men spil på årstallene ville selvfølgelig være tabt. Hun nævnte eksempelvis ikke et eneste årstal i nytårstalen fra 2017.

2019 har været et yderst begivenhedsrigt år i både Danmark og udlandet. Herhjemme har vi oplevet flotte sportsresultater for eksempel. Det danske herrelandshold vandt VM i håndbold, imens fodboldlandsholdet kvalificerede sig til EM. Derudover mistede vi Lars Larsen, en af Danmarks mest berømte forretningsmænd, imens vi også havde et folketingsvalg.

I udlandet har det store samtaleemne været Greta Thunberg og klimadagsordenen. Den unge svensker har stjålet alt opmærksomhed og blev for nylig kåret til årets person af Time Magazine. Den svenske klimaaktivists kamp har også spredt sig til Danmark, hvor skoleelever hver fredag pjækker for klimaets skyld.

Det store spørgsmål er så, hvorvidt dette er emner, dronningen har tænkt sig at komme ind på. I det følgende afsnit tager vi et kig på nogle af de dronningens nytårstale odds, som kan være smarte at spille på.

 

Disse ord bruges oftest i dronningens nytårstale

Her på redaktionen har vi været en tur i historiebøgerne og kigget alle dronningens nytårstaler igennem. I tabellen nedenfor kan du se de mest brugte ord i dronningens regeringstid:

Hyppigst brugte ord Antal gange brugt
Danmark 247
Samfund 137
Verden 132
Grønland 94
Færøerne 78
Glæde 66
Folk 48

Denne statistik har oddssætterne dog desværre også adgang til, og oddsene er derefter. For eksempel kan man slet ikke spille på dronningen siger Danmark eller samfund i årets nytårstale, mens der er odds 1,02 hos Unibet på hun nævner verden i løbet af talen.

 

Danmark

Man kan derimod oddse på, hvor mange gange Danmark bliver nævnt i nytårstalen. Unibet har sat grænsen til over eller under 5,5 gange.

Man får odds 1,57 på over, mens der er odds 2,23 på under. Sidste år brugte dronningen ordet seks gange, så det kan nok godt betale sig at spille på over igen i år.

 

Samfund

Man kan også spille over/under på ordet samfund. Her har Unibet sat grænsen til 3,5 gange, som de ikke er særlig sikre på, at dronningen kommer over.

Man får således odds 2,10 på ordet bruges tre gange eller færre, imens der er odds 1,80 på det bruges mindst fire gange. I 2018 sagde dronningen “samfund” fire gange i sin nytårstale, hvorfor odds 1,80 ikke er et dårligt odds på nytårstalen 2019.

 

Færøerne og Grønland

Der er også rig mulighed for at spille på, hvor mange gange nationerne i Rigsfællesskabet bliver nævnt. Her er der naturligvis tale om Grønland og Færøerne. Grænsen ved de to nationer er sat til henholdsvis 1,5 og 2,5 gange. Her kan det rent faktisk godt betale sig at spille på over. Færøerne blev nemlig nævnt fire gange i sidste nytårstale, mens Grønland blev sagt hele fem gange.

Du kan få odds 2,00 og odds 1,40 på dronningen nævner henholdsvis Færøerne og Grønland mere end to og tre gange. Under giver henholdsvis odds 1,70 og odds 2,70.

I 2018 nævnte dronningen både Færøerne og Grønland tre gange hver i sin nytårstale.

 

Aften og familie

Sidst men ikke mindst kan man også lave et par alternative dronningens nytårstale odds. Der er således mulighed for at spille på, om dronningen siger aften og familie mere eller mindre end tre gange. Her vil vi anbefale, at man spiller på over og under på de to ord. Dronningen sagde således aften fem gange sidste år, mens hun nævnte familie én gang.

Der er odds 1,26 på hun siger aften tre gange eller flere, mens familie belønnes med odds 1,33.

 

Flere bookmakere med dronningens nytårstale odds

Det er selvfølgelig ikke kun Danske Spil, som har lavet odds på dronningens nytårstale. Både Bet365, NordicBet og Unibet har også lagt deres op. Derfor anbefaler vi helt klart, at du tjekker alle disse bookmakere, inden du placerer et dronningens nytårstale odds. På den måde sikrer du dig altid at få den bedste tilbagebetaling.

Et godt eksempel på, hvorfor du skal have flere konti, hvis du vil lave overskud på dine nytårstale odds er “Prinsesse Marie”. Hun giver kun odds 1,20 hos Unibet, mens der er odds 1,85 at hente hos NordicBet. Hvis du spiller 100 kroner begge steder, er det altså 65 kroner mere, du vinder hos NordicBet, hvis Marie bliver nævnt.

Det er essentielt at oprette en bruger hos begge bookmakere, hvis du vil lave gode penge på dronningens nytårstale odds. Husk derfor at have oprettet dine konti i god tid, da det giver dig de klart bedste forudsætninger for at få det højeste odds på markedet.

 

Nytårstalen odds bet365

Bet365 har et rigtig stort udvalg af odds på nytårstalen. Bookmakeren har både alle de “almindelige” ord, men også en række rigtig sjove ord. For eksempel får du odds 2.000 på, at dronningen nævner Bernio Verhagen i sin tale eller odds 1.500 på, at hun nævner bet365. Begge er nok usandsynlige, men det er god lir.

Sådan finder du bet365 nytårstale odds:

Når du spiller på nytårstalen hos bet365 kan du både spille på bestemte ord og fraser, men du kan også oddse på, hvor mange gange dronningen nævner de forskellige ord og fraser. Det kan for eksempel være, hvor mange gange hun nævner “kronprinseparret” eller “Verden”.

 

Spil på nytårstalen hos bet365 her

 

Odds på nytårstalen Unibet

Du kan selvfølgelig også finde Unibet nytårstale odds. Ligesom bet365 har Unibet også masser af odds på nytårstalen, men du kan ikke spille på, hvor mange gange hun udtaler forskellige ord og fraser.

Unibet kendetegner sig ved at have en masse sjove spilmuligheder. Der er for eksempel odds 800 på, at hun siger “Sansa Stark” eller odds 500 på, at hun siger “Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm” eller “Bendtner”.

Tror du, at dronningen er fodboldfan, er der odds 300 på, at hun siger “Brøndby IF”.

Sådan finder du Unibet nytårstale odds:

 • Gå til Unibet.dk
 • Opret konto og indbetal mindst 40 kroner
 • Vælg “Specials”
 • Vælg “Dronningens nytårstale”

 

Odds på nytårstalen hos unibet
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Unibet

 

Hvad snakkede dronningen om i 2018?

Kongehuset er en konservativ institution, hvor tingene går langsomt og sjældent ændrer sig. Derfor er det også smart at gå tilbage til de seneste taler, når man skal finde ud af, hvilke ord der er hyppige, når man skal finde de bedste dronningens nytårstale odds. Alle talerne ligger frit tilgængeligt på Kongehusets hjemmeside, så det er bare om at komme i gang med at lave en masse research.

Dronningen kommer sædvanligvis vidt omkring i sine taler, men hun bliver aldrig politisk. Hun holder sin tale på et overordnet plan, og hun går ikke ind i partipolitiske sager. Dette bør man altid huske på. Dronningen taler i stedet om emner og bruger formuleringer, som hele befolkningen kan nikke genkendende til. Formålet med talen er selvfølgelig at samle det danske folk, hvorfor hun heller ikke bringer kontroversielle emner på banen. Derudover er det værd at huske på, at dronningens tale skal godkendes af statsministeriet, hvorfor hun naturligvis ikke kan gå imod en siddende regering.

Begreber og ord fra dronningens nytårstale 2018

I 2018 kom dronningen ind på følgende emner:

 • Rigdom
 • Dagligdagen
 • Teknologi
 • Sociale medier
 • Travlhed
 • Børn og unge
 • Tillid
 • Fællesskab
 • Klima
 • Prins Henriks død
 • Moral

Flere personer blev i øvrigt nævnt i talen. Det er dog værd at bemærke, at hun kun nævnte medlemmer af kongefamilie. Der blev altså ikke plads til kuriøse personligheder som Nicklas Bendtner eller Kim Jong-un i talen. Disse personer blev nævnt:

 • Prins Henrik
 • Kronprins Frederik
 • Prins Joachim
 • Kronprinsessen
 • Prinsesse Marie

Derudover nævnte dronningen også en række geografiske steder. Alle disse havde en eller anden relation til Danmark. Dermed tager hun ikke geografiske steder ud af det blå. Landene i Mellemøsten (Irak og Afghanistan) samt Kosovo var naturligvis relateret til de danske udsendte, som arbejder der på diverse internationale opgaver. Grønland og Færøerne blev nævnt på grund af deres medlemskab af Rigsfællesskabet og Sydslesvig på grund af det danske mindretal. Derudover blev Frankrig nævnt på grund af Prins Henriks død.

 • Danmark
 • Grønland
 • Færøerne
 • Sydslesvig
 • Irak
 • Afghanistan
 • Kosovo
 • De baltiske lande
 • Frankrig

Når man skal placere odds på dronningens nytårstale, kan man naturligvis også spille på en lang række forskellige begreber og ord. Nogle af disse er taget ud af den blå luft, imens andre er relaterede til begivenheder i løbet af året. I 2018 sprang følgende ord i øjnene.

 • Facetime
 • Online
 • Sociale medier
 • Cyberspace
 • Miljø
 • Klima
 • Økologisk
 • Royal Run

Gider man ikke at læse alle dronningens nytårstaler i gennem, kan de nyeste også findes på Det Danske Kongehus’ YouTube-kanal. Nedenfor kan du høre hele dronningens nytårstale fra 2018 og få gode idéer til de bedste dronningens nytårstale odds i 2019.

Husk dette når du laver odds på dronningens nytårstale

Der er rigtig mange forskellige valgmuligheder, når man skal lave dronningens nytårstale odds. Bookmakerne står nærmest i kø over at tilbyde odds på de sjoveste ord, og de skovler penge ind nytårsaften. Dette skyldes to ting:

  1. Folk der spiller i blinde på ord, de tror ofte bruges.
  2. Folk der gerne vil smide penge ud af vinduet.

Det er ikke svært at sætte sig ind i, at det er sjovt at lave odds på dronningens nytårstale, men hvorfor ikke forsøge at vinde penge i stedet for at tabe dem? Vi har samlet et par regler, som er gode at have i baghovedet, når man laver dronningens nytårstale odds.

Drop søens folk i dronningens nytårstale odds

Hos NordicBet får man odds 12 på dronningen nævner søens folk i sin tale. Dette frister formentlig de fleste, men det bør det overhovedet ikke. Dronningen har aldrig nogensinde (!) nævnt søens folk i en af sine nytårstaler. Det er altså 46 taler uden søens folk i, hvorfor 12 naturligvis er et helt og aldeles håbløst odds. Hendes far nævnte til gengæld ofte søens folk i sine taler, men det er efterhånden længe siden. Der er mange, der falder i denne fælde og smider penge væk. Det opfordrer vi på det kraftigste til at holde sig langt væk fra.

Dronningen nævner kun kongefamilien

Hos NordicBet kan man også spille på en lang række forskellige navne nævnes. Man kan for eksempel oddse på dronningen nævner folk som Harvey Weinstein (odds 15,00), Mikkel Kessler (odds 25,00) eller Jakob Fuglsang (odds 25,00). Uanset hvor relevante personerne synes at være, er det dog spild af penge at oddse på andre end medlemmer af kongefamilien.

Blot to (!) gange har dronningen nævnt personer udenfor kongefamilien. Dette var forfatteren H.C. Andersen og digteren John Donne. Derfor kan man godt spare sine penge på Donald Trump og alle de andre udenfor dronningens egen familie.

Man kan i øvrigt også lige så godt droppe at lave dronningens nytårstale odds på populærkultur. Dronningen kommer med al sandsynlighed ikke til at nævne Herrelandsholdet eller andet popkultur. Hun taler kun om ting, der rører hele befolkningen og kun menneskelige emner.

Odds på dronningen nævner kongefamilien

Der er rigtig mange medlemmer af den danske kongefamilie, og man kan lave sig en hel del lommepenge, hvis man kan regne ud, hvem der bliver nævnt i år. Vi har taget et kig på samtlige odds på dronningen nævner sine familiemedlemmer hos diverse bookmakere. Vær venligst opmærksom på at alle disse odds er fra den 30. december.

Hos NordicBet giver Prins Joachim odds 1,15, imens der er odds 1,50 på Kronprins Frederik og odds 2,75 på Kronprinsesse Mary.

Sidst men ikke mindst finder vi dronningens børnebørn. Prins Nikolai giver odds 3,50 hos NordicBet, mens man kan finde Prins Felix til odds 6,00 samme sted. Er man til et par langskud man tage både Prinsesse Isabella, Prinsesse Athena og Prinsesse Josephine til odds 15,00 hos NordicBet.

Bøjninger tæller ikke

Når man placerer odds på dronningens nytårstale, skal man også altid huske, at bøjninger af ord ikke tæller med. Spiller man på “familie”, er det altså kun, hvis dronningen siger “familie”, at man vinder. “Familier”, “familierne”, “familiens” og så videre giver altså ikke gevinst.

Det er også vigtigt at huske på, bookmakerne ikke går efter, hvad dronningen rent faktisk siger i selve talen. Bookmakerne går i stedet efter den skrevne version af talen, som ligger på Kongehusets officielle hjemmeside. Skulle dronningen gå væk fra manuskriptet og nævne Facebook (odds 8), Game of Thrones (odds 15), Fake News (odds 40) og/eller Bubber (odds 15) får man altså ikke udbetalt penge, hvis ikke det også står i hendes manuskript.

 

Spilforslag til dronningens nytårstale

Der er som bekendt ikke den store værdi i at spille på personer udenfor dronningens familie. Til gengæld kan man finde nogle rigtig gode odds på, at hun nævner personer i kongefamilien.

NordicBet tilbyder odds 1,57 på dronningen nævner Kronprinssen. Nu hvor Prins Henrik er ude af billedet, er kronprinsen og Mary trådt mere i karakter, og de har begge arbejdet hårdt i det foregående år. Frederik og Mary er markant mere synlige end prins Joachim og Marie, og derfor er der rigtig gode chancer for, at kronprinsparret bliver nævnt.

Fake news og genforening

I 2018 talte dronningen meget om teknologi og sociale medier, og her nævnte hun blandt andet “online” og “facetime”. I år tror vi, at hun kommer til at tale om fake news. Det er et emne, der bliver vigtigere og vigtigere, og det bliver uden tvivl et af de mest brugte ord i 2020, hvor der som bekendt er amerikansk præsidentvalg. Derudover er det også et emne, der er vigtigt for et demokratisk land som Danmark, hvor man skal kunne stole på medierne.

Dronningen står for en ordentlighed, der passer fint med de gamle og troværdige medier. Hun har aldrig været fortaler for, at man skal få sine letfordøjelige nyheder på sociale medier, hvorfor vi tror, at hun vil slå et slag imod fake news.

2020 markerer også 100 året for den danske genforening.  Der er odds 4,50 hos NordicBet på, at dronningen siger “genforeningen” i sin nytårstale. Det indeholder også pæn værdi, da genforeningen er en af de vigtigste begivenheder i danmarkshistorien.

Odds på nytårstalen hos Unibet nu
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets officielle logo på grund baggrund