LeBron James-køb gør LA Lakers til NBA-outsider – Odds på dem som vindere

Basketball-spilleren LeBron James i kamp for NBA-holdet Cleveland Cavaliers

Det amerikanske baskethold Los Angeles Lakers er et af de mest succesfulde i NBA’s historie. 16 gange har holdet vundet turneringen, men det er ikke sket siden 2010. Siden dengang er holdet gået fra den ene fiasko til den næste, men det skal stoppe nu. I sidste uge sprang Lakers en regulær bombe, da de annoncerede signingen af stjernen LeBron James på free agent. James underskrev en fireårig kontrakt til en samlet værdi af 154 millioner dollars. Købet har gjort Lakers til en af de absolutte NBA-favoritter, hvilket også ses hos bookmakeren Unibet. Her er oddset faldet til 8,50 på Lakers som vinder af NBA siden James’ tilgang.

 

Odds på Lakers som NBA-vinder

 

Hvor tæt er Lakers på at vinde NBA?

Los Angeles Lakers tog et kæmpe skridt imod at genvinde NBA-tronen med signingen af LeBron James. Han er suverænt den bedste spiller i verden, og han har været det i årevis. I Cleveland Cavaliers beviste han, hvor langt han kan bære selv et middelmådigt hold, og der er ingen tvivl om, at han kan gøre det samme i Los Angeles. Derfor bør han også kunne føre Lakers dybt ind i playoff som minimum.

Den trup James slutter sig til i Los Angeles er ikke helt så stærk som den, han vendte hjem til i Cleveland i 2014. Alligevel er der dog masser talent omkring den nye stjerne. Pointguard Lonzo Ball var en mindre åbenbaring i sidste sæson, og hans hurtige og aggressive spillestil bør passe perfekt sammen med LeBron James. At Lakers har Ball i truppen betyder også, at James ikke behøver agere guard på samme måde, som han ofte var tvunget til i Cleveland. Dermed kan han fokusere mere på at skaffe sig selv de rigtige match-ups og blive endnu farligere i offensiven.

Udover James har Lakers også hentet Kentavious Caldwell-Pope, Lance Stephenson og JaVale McGee på etårige kontrakter. Det er alle dygtige spillere, der tager til englenes by med masser erfaring i bagagen. Omend de ikke er superstjerner, agerer de en solid supporting cast til James, og de skaber samtidig noget dybde i truppen, hvilket Lakers tidligere har manglet. Derudover er der også rygter om, at Lakers forsøger at hente Kawhi Leonard hos San Antonio Spurs. Kan de få ham, ligner de pludselig et rigtig godt bud på den primære udfordrer til Golden State Warriors.

 

LeBron James gør de andre bedre

Udover at være en fantastisk spiller er LeBron James også en fantastisk leder. Han er typen, der gør sine holdkammerater bedre, og middelmådige spillere kan pludselig blive til superstjerner sammen med ham. Han er samtidig en karakter, som holdkammeraterne vil gå igennem ild og vand for.

“Vi ser ham fyren her, og siger: ‘Vi skylder ham’. han hjælper os med at opfylde vores drømme,” udtalte James’ holdkammerat i Cleveland Richard Jefferson i 2015.

For det første tiltrækker James selvfølgelig en masse opmærksomhed. Han er så god, at modstanderne ofte må double eller treble teame for at lukke ham ned. Det giver en masse plads til medspillerne, der pludselig får mere tid med bolden.

Netop dette ved James udmærket godt. Men i stedet for at dyrke sine stjernenykker og forsøge at afgøre kampene selv, udnytter han dette. Utallige kampe er blevet vundet, fordi han i de døende sekunder har fundet sine holdkammerater og dermed udnyttet, at modstanderne har fokuseret for meget på James. Han opfordrer altså sine holdkammerater til at tage de vigtige skud og giver dem også muligheden for at skinne. Kort sagt stoler han på sine holdkammerater, hvilket får dem til at spille endnu bedre.

 

Odds på Lakers til at vinde NBA

LA Lakers er bestemt ikke favoritter til at vinde 2019-udgaven af NBA. De forsvarende mestre fra Golden State Warriors er endnu en gang kæmpe favoritter, hvilket også ses på bookmakernes odds. Unibet giver for eksempel blot odds 1,40 på sejr til Warriors. Men bookmakeren vurderer, at Lakers følger lige i kølvandet som førstefavorit sammen med Houston Rockets og Boston Celtics.

Med LeBron på holdet må Lakers bestemt ikke afskrives, og holdet går uden tvivl en spændende fremtid i møde. Unibet giver som sagt odds 8,50 på, at holdet fra englenes by genvinder NBA, hvilket bestemt er et skud værd.

Odds på NBA playoffs.

 

Odds på Lakers som NBA-vinder

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund