US Masters
Af karenfoleyphotography/Shutterstock

Den 5. april starter den 82. udgave af The Masters Tournament i golf på Augusta National Golf Club i Augusta, Georgia. Det er den første af årets fire majors, og uden tvivl den mest prestigefulde. Med 82 år på bagen har turneringen en lang og stolt historie, og verdens bedste golfspillere, kommer til at kæmpe hårdt om sejren og den traditionsrige grønne jakke, der gives til vinderen. I år er der hele 11.000.000 dollars i præmiepuljen, og der venter uden tvivl fire dage med fremragende golf, når turneringen går i gang.

Med så stor en turnering på papiret, gælder det naturligvis også om at placere en række odds på Masters. Kan man forudsige, hvordan turneringen går, kan man vinde rigtig mange penge med odds på golf. I denne artikel tager vi et nærmere kig på turneringen og giver dig de bedste Masters 2018 spilforslag.

 

betfair Sportsbook Odds på Masters 2018 her

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Augusta National

Som altid spilles turneringen på Augusta National i Augusta, Georgia. Det er en af de mest ikoniske golfbaner i verden, og spillerne kender efterhånden banen rigtig godt. Turneringen her er nemlig den eneste af de fire majors, der spilles på den samme bane år efter år. Dermed ved spillerne præcis, hvad der venter dem, og mange af dem har lange historier med turneringen.

Augusta National er berømt for sine billedskønne omgivelser. Banen er omgivet af smukke træer og natur,  og TV-seerne bliver altid forkælet med en masse flotte billeder i løbet af turneringen. Det interessante ved de mange træer er, at de gør det sværere for spillerne at bedømme vinden. Det betyder, at man nogle gange ser nogle spillere tage katastrofale beslutninger eller spille mere forsigtigt end, de ellers ville gøre.

Banen er på cirka 7.400 yards, hvilket svarer til 6767 meter, og den indeholder fire par 3-huller, ti par 4-huller og fire par 5-huller. Det er naturligvis især de sidste, der bliver afgørende, hvilket man har set mange gange tidligere. Det er her, de helt store forskellige kan blive lavet, og det er disse huller, der skiller fårene fra bukkene.

Man kan læse mere om alle hullerne på turneringens officielle hjemmeside.

Augusta National
Oversigt over Augusta Nationals 18 huller.

 

De bedste Masters spilforslag

Det smukke ved årets første major er naturligvis, at det er en uforudsigelig turnering. Over de fem dage, som turneringen varer, kan der ske ufattelig meget, og turneringen er som regel fyldt med overraskelser. Netop derfor er der også rigtig høje odds at hente, hvis man kan forudsige en sejr eller topplacering til en af deltagerne. For første gang siden 2003 er der i år desværre ingen danskere med i feltet. Det betyder dog ikke, at der ikke er masser af gode muligheder for Masters odds.

At Masters er en spektakulær turnering, har man for eksempel set i de seneste to års udgaver, hvor Danny Willett og Sergio Garcia tog fantastiske sejre. Willett udnyttede et nærmest historisk kollaps fra Jordan Spieth, imens Garcia snuppede sejren fra næsen af Justin Rose.

 

Favoritterne

I deltagerfeltet til Masters 2018 er der naturligvis et par folk, der skiller sig ud. Det er folk, der er umulige at se udenom, når man placerer Masters odds.

Et oplagt odds på Masters er Rory McIlroy, der udbydes til odds 10,00 hos betfair. Nordireren havde et forfærdeligt 2017, men han er kommet godt fra land i år. For nylig vandt han Arnold Palmer Invitational ved at gå 18 slag under par. Det er næstbedst af alle siden Tiger Woods satte turneringsrekord i 2003, hvilket siger en del om, hvor god McIlroys form er for tiden.

Netop Woods selv er også et godt bud på en vinder. Tigeren er for nylig vendt tilbage til golfens elite, hvor han hører til, og han er i glimrende form. Masters betyder noget helt specielt for Woods, da det var her, han vandt sin første major i 1997. Siden har han vundet yderligere tre grønne jakker, og i år kan han meget vel vinde endnu en. Hos betfair får man odds 10,00 på Tiger Woods, hvilket gør ham til en af de absolutte favoritter.

 

Outsiderne

Når man placerer sine Masters odds, bør man selvfølgelig altid huske på, at det er en uforudsigelig turnering. Vinderen skal meget vel findes uden for det absolutte favoritfelt, og her er der et par folk, der skiller sig ud.

På trods af Spieths kollaps i fjor er amerikaneren stadig et af de bedste bud på en vinder ved årets  Masters. Spieth er en del af et bredt favoritfelt, så han skal naturligvis spille op til sit allerbedste for at gentage sejren fra 2015. Dengang satte han dog banerekord ved at gå 18 under par, og hvis han kan gøre noget lignende, så bør han få sig endnu en grøn jakke. Hos betfair udbydes Jordan Spieth til odds 13,00, hvilket bestemt indeholder værdi. 

En af dem er Bubba Watson, der vandt Masters i både 2012 og 2014. Siden dengang er hans karriere dog gået en smule ned, og hans 2017 var et decideret annus horribilis. Her missede han cuttet ved tre af årets fire majors. I 2018 er det dog gået fremad for 39-årige Bubba Watson. I februar vandt han Genesis Open, og den 25. marts sikrede han sig sejren ved WGC-Dell Match Play. Dermed vinder Watson igen golfturneringer, og han bør igen spille med om sejren i majors. betfair giver 17 på varme Watson, hvilket man bør overveje, når man skal lave sine odds på Masters 2018.

 

betfair Sportsbook Odds på Tiger Woods som vinder af Masters

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Gode råd til Masters odds

Det er svært at udpege en Masters vinder, men der er alligevel et par ting, der historisk set går igen. Disse ting er gode at have i baghovedet, når man skal til at placere sine odds på Masters. For det første er vinderen af Masters som regel en spiller, der kommer til turneringen i god form. Dette er både sejrsmæssigt, men også spillemæssigt. Man ser yderst sjældent en spiller komme til Masters uden at have spillet mange turneringer før og vundet. Faktisk har ni ud af de seneste ti vindere alle spillet i mindst seks turneringer før Masters i de år, hvor de har vundet.

Man skal derudover også huske på, at det er yderst sjældent, at en spiller forsvarer sin grønne jakke. Faktisk er dette ikke sket siden Tiger Woods vandt turneringen i 2000 og 2001. Spieth var tæt på i 2016, men han kollapsede som sagt på 12. hul.

Før Woods var det kun legendariske Sir Nik Faldo og Jack Nicklaus, der vandt Masters to gange i træk. Det skete i henholdsvis 1989 og 1990 samt 1965 og 1966. Dermed bør man tænke sig om en ekstra gang, hvis man havde tænkt sig, at ens Masters 2018 odds skulle være på Sergio Garcia.

 

Drop de gamle europæere til dine Masters 2018 odds

Vinderen af turneringen er også sjældent en spiller, der ligger nummer et på verdensranglisten. Indenfor de sidste ti år er Phil Mickelsons tredjeplads på verdensranglisten i 2010 den højeste hos en vinder af Masters. Dermed kan man sagtens kigge lidt nede af listen, når man skal finde sit odds på Masters 2018.

Ser man nærmere på de seneste års vindere, er det også bemærkelsesværdigt, at blot to europæere har vundet siden 1999. De to europæiske sejre er kommet i de seneste to udgaver af den prestigefyldte turnering, og den gode stime ender formentlig i år. Derudover er det også interessant, at samtlige af de seneste ti vindere har været yngre end 40 år, da de vandt. Den slags statistikker er vigtige at overveje, når man placerer sine Masters odds.

Sidst men ikke mindst bør man primært se på spillere, der klarede cuttet året før. Samtlige af de seneste ti Masters-vindere klarede alle cuttet året før, de vandt turneringen.

Med disse lektioner in mente er det tid til at kigge på årets deltagerfelt. Der er faktisk blot fem spillere, der opfylder alle krav:

Navn Masters vinder odds fra betfair
Justin Thomas 10,00
Louis Oosthuizen 46,00
Branden Grace 81,00
Brendan Steele 151,00
Adam Hadwin 151,00

 

betfair Sportsbook Odds på vinderen af Masters

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Lav flere odds på Masters

På grund af uforudsigeligheden ved odds på golf, er det altid en god idé at placere mere end Masters odds på vinderen. Dette gælder især, hvis man placerer Masters 2018 odds med høj risiko som for eksempel ovenstående Hadwin eller Steele.

Udover muligheden for at levere flere forskellige Masters odds, anbefales det også, at man altid oddser each way. Igen er dette især tilfældet, når man spiller de høje odds på Masters. Selvom det er fantastisk at ramme odds 151,00 på Brendan Steele, så er det også bittert at se sin gevinst forsvinde, hvis han blot bliver nummer to.

Hvis man vælger each way, får man en smule ekstra sikkerhed. Det svarer til, at man udover sit normale Masters vinder odds, også spiller på, at at en spiller får en topplacering. Det kan for eksempel være i top tre til en tredjedel af det normale odds. Bliver spilleren nummer tre, får man dermed stadig en gevinst. Denne kan endda være stor, hvis man spiller på en af outsiderne, og det er derfor anbefalelsesværdigt, hvis man spiller på en dark horse.

 

Se Masters i TV

Det er naturligvis muligt at se Masters 2018 i dansk TV. Hele turneringen kan ses på TV3 Max samt på Viaplay. Onsdag, torsdag, fredag og lørdag sender TV3 Max fra klokken 21.00 af og indtil alle spillerne er i gennem. På finaledagen, søndag, starter transmissionen allerede klokken 20.00, hvor TV3 Max følger Masters til dørs, hvilket selvfølgelig inkluderer eventuelt omspil.

 

betfair Sportsbook Odds på Masters 2018 hos betfair

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+