Går Spanien videre fra gruppe B

spanienSpanien var inden VM favoritter til at vinde mesterskaberne i Brasilien, men efter det højst overraskende nederlag til Holland på 1-5, er det ikke længere sikkert, at Spanien overhovedet kan gå videre fra gruppespillet.

De forsvarende verdens- og europamestre fra Spanien, var af de fleste blevet udråbt til forhåndsfavoritter ved det netop i gangværende VM i Brasilien. Den første kamp var et gensyn med finalisterne fra VM finalen i Sydafrika 2010, hvor Spanien vandt med en scoring fra Iniesta i den forlængede spilletid.

Holland var af de fleste eksperter på forhånd blevet dømt ude, og derfor kom det som en KÆMPE overraskelse, da de formåede at slå Spanien. De nøjes ikke med en smal sejr på 0-1, men de vendte et truende 1-0 nederlag til en sejr på hele 1-5!

Den hollandske storsejr betyder, at Spanien meget overraskende kan ende med blot at spille tre kampe i Brasilien, for i øjeblikket er Chile og Holland de største favoritter til at avancere sig fra VM gruppespillet.

Hos BET365 giver det dig kun 1,04 gange pengene igen, hvis Holland går videre fra Gruppe B. Chile er næst favoritter til at avancere sig til odds 1,66, mens vi på en tredjeplads og med odds 1,90 finder Spanien. Oddset er altså langt mere attraktivt nu end det var inden turneringen gik i gang.

Det er dog med god grund, for det kræver noget af en præstation fra Spanien, der gerne skal ud og vinde de resterende to kampe med mange overskydende mål. Det foregår nemlig sådan ved VM, at ved pointlighed, skal vinderen findes via målscorer og ikke via indbyrdes opgør, hvilket betyder, at Spanien i øjeblikket er tre point bag Holland og Chile, mens de er otte og seks mål bag de to hold.

For at gøre det endnu mere besværligt for Spanien, så kan Holland allerede avancere sig til ottendedelsfinalen efter den næste kamp, og de har derfor ikke nogen grund til at satse i den sidste kamp mod Chile.

Faktum er, at Spanien sagtens kunne leve med et smalt nederlag til Holland i de første opgør, men det store nederlag betyder, at Spanien virkelig skal tage sig sammen. Omvendt kan man også sige, at hvis noget hold kan gøre det, så er det netop Spanien. En ting er dog sikkert, Spaniens kommende to kampe i gruppespillet SKAL ses.

 

 

Fodbold VM 2014 Gruppespil B stilling:

VM_gruppespil_2014_gruppe_B