Frankrig – Kroatien odds: Optakt & spilforslag til VM-finalen i Moskva

Efter en lang turnering er det endelig blevet tid til VM-finalen. Her står forhåndsfavoritterne fra Frankrig overfor overraskelsen Kroatien. Franskmændene er store favoritter, men kroaterne spiller uden pres, og de kæmper for at gøre hele nationen stolte.

Frankrig har været udsat for hård kritik i de seneste dage på grund af Didier Deschamps defensive udgangspunkt imod Belgien. Det er franskmændene dog ligeglade med, og derfor skal man næppe regne med, at Didier Deschamps ændrer sit taktiske udgangspunkt.

Præcis det samme kan siges om Zlatko Dalic, der formentlig starter de samme 11 spillere som imod England. Både Mario Mandzukic og Ivan Strinic udgik fra semifinalen med mindre skader, men begge lader til at være klar til finalen.

På grund af Frankrigs imponerende færd på vej imod finalen, og deres på papiret stærke mandskab, er de naturligvis bookmakernes favorit. Unibet giver odds 1,90 på en fransk sejr, imens oddset på kroatisk sejr ligger på hele 4,90.

Odds på VM-finalen

 

Optakt: Frankrig – Kroatien

Alt presset er på franskmændene

Det franske fodboldforbunds logo på hvid baggrundFor to år siden tabte Frankrig EM-finalen på hjemmebane. Siden det nederlag har Les Bleus kun haft en tanke i hovedet: hævn. Nu er er det endelig revanchetid, og kun et verdensmesterskab kan vaske den grimme plet fra EM væk. Det betyder dog også, at Frankrig er under et enormt pres. Hele befolkningen forventer landets første verdensmesterskab siden 1998, og alt andet vil blive set som en massiv fiasko.

Selvom Frankrigs markant største stjerner findes i offensiven, er det defensiven, der har båret dem til finalen. De har holdt fire clean sheets ved denne slutrunde imod stærke modstandere i Peru, Danmark og senest Uruguay og Belgien. Det er faktisk kun Argentina og Australien, der har formået at score på dem. Raphael Varane og Samuel Umtiti har været VM’s stærkeste midtstopperpar,  imens Hugo Lloris uden tvivl har været turneringens bedste målmand. Derudover har Frankrig i N’Golo Kanté, Paul Pogba og Blaise Matuidi tre hårdtarbejdende midtbanespillere, der altid gør livet svært for modstanderne.

Landstræner Didier Deschamps fortjener stor ros for sit arbejde med det franske landshold. Han har forvandlet en flok individualister til en sammentømret enhed. Det franske landshold har i årevis lidt under internt kaos, hvor spillernes egoer har ødelagt holdånden og muligheden for succes. Det problem har Deschamps fuldstændig udryddet. Der er ingen slinger i valsen, og alle de store egoer underligger sig nu holdets bedste.

Netop fordi holdet virkelig spiller solidt for tiden, forventes Deschamps heller ikke at lave nogle ændringer i holdopstillingen. Der har været lidt skadesbekymringer om Blaise Matuidi, men han bør være klar til kamp. Derudover er Djibril Sidibe stadig skadet, hvilket han har været hele turneringen, men Benjamin Pavard har alligevel spillet en fremragende turnering på højrebacken, så det overlever Frankrig nok.

Frankrigs forventede startopstilling

Lloris – Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard – Pogba, Kanté – Matuidi, Griezmann, Mbappé – Giroud

Se Frankrigs VM-trup

 

Hele verden står bag Kroatien

Det kroatiske fodboldforbunds logoNormalt snakker man om, hvordan sport, og fodbold i særdeleshed, kan samle en nation. Kroatien  har dog gjort meget mere end det. Det lille land fra Balkan med blot fire millioner indbyggere har nemlig samlet hele fodboldverden. Der findes næppe mange fodboldfans udenfor Frankrig, der ikke holder med Kroatien i denne finale.

Kroatiens vej til finalen har været en sand Askepot-historie. Kort før de afslutningen på kvalifikationen fyrede de landstræneren, og Zlatko Dalic fik blot tre dage til at forberede dem til den afgørende kamp imod Ukraine. Den kamp vandt de, og siden fulgte en lidet overbevisende sejr over Nordirland i playoff. Efter den første kamp ved VM måtte Kroatien så sende angriber Nikola Kalinic hjem, da han nægtede at blive skiftet ind.

På trods af den megen modgang er kroaterne dog blot blevet bedre og bedre i takt med, at turneringen er skredet frem, og nu står de så i finalen. Turen til finalen er bygget på en stram disciplin og stenhårdt arbejde indtil den fede dame synger.

Det hører dog også med til historien, at kroaterne har haft en overkommelig tur til finalen. I gruppespillet var de parret med et historisk dårligt Argentina-mandskab samt overkommelige Nigeria og Island. Siden fulgte sejre over Danmark, Rusland og så altså England i semifinalen. Alle playoff-kampene gik i forlænget spilletid, og selvom kroaterne var bedste i alle tre kampe, lignede de aldrig en kommende verdensmester.

På grund af de tre gange forlænget spilletid har kroaterne muligvis en smule tunge ben imod Frankrig. De har endda haft en hviledag mindre siden semifinalen, hvilket også påvirker deres chancer negativt. Til gengæld har Dalic alle mand klar til kamp, da både Mandzukic og Strinic er kommet sig over de skader, der tvang dem fra banen imod England.

 

Kroatiens forventede startopstilling

Subasic – Strinic, Vida, Lovren, Vrsaljko – Brozovic, Rakitic – Perisic, Modric, Rebic – Mandzukic

Se Kroatiens VM-trup

 

Vind 150.000 kroner i VM-jackpot

Efter VM-finalen trækker Unibet lod om 1.500.000 kroner blandt alle dem, der spiller på kampen. Der skal i alt findes ti vindere, der hver får 150.000. Alt man skal gøre er faktisk blot at oddse 50 kroner på kampen, hvorefter man får et lod til den store lodtrækning. Hver eneste gang man sætter 50 kroner på højkant, får man et lod, og der er ingen begrænsninger på, hvor mange lodder man kan optjene. Det gælder altså bare om at oddse løs på VM-finalen, så man får så store chancer som muligt for at vinde en Unibet VM-jackpot.

Læs mere om Unibets VM-jackpot her.

Frankrig – Kroatien spilforslag

Der er ingen tvivl om, at Frankrig er VM-finalens store favorit. Les Bleus er bedre på næsten samtlige positioner, og de har derudover en markant bredere trup. Derudover har de franske spillere mere rutine fra store finaler end kroaterne, hvilket kan blive afgørende. Franskmændene bliver næppe tynget af det enorme pres, hvilket man derimod godt kan forestille sig, at mange af de urutinerede kroatere vil blive.

Det er heller ingen hemmelighed, at franskmændene har været mere imponerende end Kroatien indtil videre. Frankrigs defensiv er bundsolid, og de gjorde kort proces imod både Belgien og Uruguay i henholdsvis semi- og kvartfinalen.

Kroatien derimod har været i forlænget spilletid i deres seneste tre kampe, og det bør give nogle yderst tunge ben. Dette kan især blive en faktor i slutningen af kampen, hvor Frankrig simpelthen bare bør være friskere.

Man kan også stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt kroaterne har kynismen til at vinde VM. De er kommet langt på en billig baggrund, men det har ikke været overbevisende. Defensivt har de flere gange været på hælene, og de kan takke uskarpe modstandere for, at de stadig er i turneringen. Kroatien har lukket mål ind i deres seneste fire kampe, og de får yderst svært ved at lukke ned for Frankrigs offensiv.

Vi anbefaler derfor et spil på fransk sejr til odds 1,90 hos Unibet. 

 

Følg spilforslaget her

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund