EM i herrehåndbold 2022 afvikles i Slovakiet og Ungarn fra den 13. januar til den 31. januar. Danmark er naturligvis med og er den helt store favorit til at løbe med guldet.

Vi har taget et kig på odds på EM i herrehåndbold 2022 og de dansk muligheder for at blive europamestre.

 

Odds på EM i herrehåndbold hos Bet365

 

Optakt til EM i herrehåndbold

EM afvikles som nævnt i Slovakiet og Ungarn. Der skal spilles i fem forskellige byer – to i Slovakiet (Bratislava og Kosice), mens der spilles i tre ungarske byer (Budapest, Debrecen og Szeged).

Danmark starter med at spille deres gruppekampe i Debrecen. Såfremt de som ventet kvalificerer sig til mellemrunde skal de en tur til Budapest. Hvis de endnu engang går videre, kan de glæde sig over, at alle turneringens resterende kampe også spilles i Budapest.

 

Odds på vinderen

Danmark 1,50 Frankrig 4,00
Sverige 9,00 Spanien 13,00

Opdateret 27/1

 

Hos Bet365 har man de regerende verdensmestre Danmark som favoritter til at blive Europamestre. En af årsagerne til Danmark forholdsvist klare favoritværdighed er, at flere andre hold er hårdt ramt af afbud.

Det gælder eksempelvis Frankrig, som har flere store profiler ude med skader. Det betyder dog ikke, at Danmark bare kan gå på autopilot og kører guldet hjem.

Der er nemlig flere stærke hold, som er klar til at byde Nikolaj Jacobsens tropper op til dans. Det gælder foruden franskmændene også Danmarks modstander fra VM-finalen – Sverige. Der er også Norge, Spanien, Kroatien, Tyskland og de ungarske værter, som alle også bliver svære at bide skeer med.

 

Hvilke lande deltager ved slutrunden?

Som nævnt i indledningen er der 24 kvalificerede lande ved EM i herrehåndbold. Det er klart de bedste nationer i verden, som er med og selvom det er et EM. Er det næsten sværere og vinde EM end VM, da alle hold som er med her simpelthen holder et højt niveau. Vi finder udover de norske, svenske og østrigske værter naturligvis også de danske verdensmestre og de spanske europamestre.

Så er der nogle af forhåndsfavoritterne i Sverige og Kroatien, som begge har forhåbninger om medaljer. Samt outsidere i Ungarn, Spanien, Norge og Tyskland. Som ved alle slutrunder er der dog også hold, som ingen rigtigt tror har en chance for at vinde.

 

Odds på vinderen i herrehåndbold hos Bet365

 

Hvordan bliver turneringen afviklet?

Som forklaret tidligere er der seks grupper (A, B, C, D, E og F) med fire lande i hver. Når der er spillet tre kampe i hver gruppe, så går de to bedste videre til mellemrunden, hvilket vil sige, at tolv mandskaber går videre, mens den resterende halvdel ikke længere er med i kampen om medaljerne.

Der er to mellemrundegrupper (Gruppe 1 og 2). I den første gruppe bliver de to bedste landshold fra Gruppe A, B og C sat sammen, mens man placerer top to fra Gruppe D, E og F i den anden mellemrundegruppe.

Alle får point med videre fra det første gruppespil. Point fra opgør mod nationer som ikke gik videre til mellemrunden tæller dog ikke med.

Top to fra hver mellemrundegruppe går så videre til semifinalerne, og de to hold på tredjepladsen spiller en placeringskamp. Imens resten må nøjes med, at se til når medaljerne skal fordeles.

 

Odds på EM i herrehåndbold hos Danske Spil

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift