EM i Herrehåndbold 2024 afholdes i Tyskland fra den 10. til den 28. januar 2024, og Danmark er blandt favoritterne til at vinde guld. Som altid, når de europæiske herrehåndbold nationer tørner sammen, bliver det et skue i tekniske færdigheder, knivskarpe strategiske manøvrer og intense dueller på stregen.

Vi skal forsøge at give dig en udførlig introduktion til EM håndbold for mænd; den uden diskussion største begivenhed i 2024 for fans af herrehåndbold. Forhåbentlig kan vi give dig en idé om, hvilke hold – udover Danmark – der har vinderpotentiale.

Kvalifikationsrejsen: Danmarks vej mod EM Håndbold 2024

Vejen mod EM Håndbold 2024 har været proppet med kvalifikationskampe, og hver eneste håndboldnation har kæmpet indædt for at sikre sig en plads i dette års prestigefyldte mesterskab.

For det danske herrelandshold har kvalifikationsrunderne testet holdets styrke og udholdenhed, og Danmark har vist sig at være i formidabel vinderform. Holdet har ikke kun kvalificeret sig på overbevisende vis, de har også vist, at de er sultne efter mere succes på den internationale scene. For på trods af, at Danmark har vundet VM tre gange i streg, har de danske håndboldherrer ikke vundet EM-guld siden 2012.

Danmark er dog inde i en god stime, hvilket de seneste Golden League kampe også vidner om. Af den grund er der også stor forventning til de danske tropper, og du kan godt regne med, at Danmark har favoritværdigheden i mange af de kampe, som du vil kunne spille på.

Rig mulighed for at oddse på EM Håndbold 2024

Betting på håndbold har længe været en storfavorit blandt danske sportsentusiaster. I takt med sportens stigende popularitet har bookmakerne kastet sig ind i kampen om opmærksomheden. Senest har vi set betsson som officiel bettingpartner for VM i Kvindehåndbold og nu også EM i Herrehåndbold.

Håndbold er en fængslende sport, og kampenes hurtige tempo, intense action og målrigdom gør herrernes håndbold EM særligt relevant for dig, der elsker online betting, især live betting. Eftersom de fleste bettingsider har odds på europamesterskabet, er der hård kamp om spillerne. Derfor træder bookmakerne gerne i karakter under EM, hvor de forkæler spillere med ekstraordinære odds og kampagnetilbud.

Så, hvis du er håndboldfan og har en passion for betting, er der masser af spændende muligheder at udforske og satse på under EM håndbold 2024 i Tyskland.

 • Velfungerende app
 • Betal med MobilePay
 • Hurtig udbetaling
Total bonus
500 DKK

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

De danske herrers største triumfer og udfordringer

For en god ordens skyld, får du her en kort genopfriskning af det danske herrelandsholds præstationer på den internationale håndboldscene. Det kan nemlig være vigtigt for at forstå Danmarks position ved EM Håndbold 2024.

Holdet har været gennem både triumfer og udfordringer, men siden årtusindskiftet har de danske drenge båret nationens forventninger med stolthed ved hvert mesterskab. Og ser vi kun på de seneste 4 år, tager de danske herres håndbold-CV sig ret imponerende ud.

Holdet vandt nemlig verdensmesterskabet i herrehåndbold i 2019 på hjemmebane. To år efter forsvarede de titlen ved VM 2021 i Egypten og drog hjem med guldet. Og senest i 2023 i Sverige bankede det danske herrelandshold det hæderkronede franske håndboldlandshold i finalen. Dermed blev Danmark det første land nogensinde til at vinde tre verdensmesterskaber i streg.

 • Gratis livestreaming
 • Betal med MobilePay
 • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Turneringens format: Fra gruppespil til medaljer

EM Håndbold 2024 følger det velkendte slutrundeformat med et indledende gruppespil, en hovedrunde og finalerunden. De 24 hold er blevet inddelt i seks grupper med fire hold i hver, hvor hvert hold i en gruppe møder hinanden én gang.

De to bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden (også kaldet hovedrunden), som består af et nyt gruppespil. Der deltager altså tolv lande i mellemrunden, som placeres i to grupper á seks hold. Landene får lov til at tage deres point med videre fra det indledende gruppespil, så det handler om at være skarp fra start.

Igen spiller alle hold i en gruppe mod hinanden, og de to bedste hold i hver gruppe fra mellemrunden går videre til semifinalen, hvor de fire hold spiller om de to pladser i finalen. De to tabende hold fra semifinalen spiller om at vinde bronze.

 • Mange sportsgrene
 • Velfungerende app
 • Betal med MobilePay
Total bonus
1.000 DKK

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Opsummering af reglerne for Håndbold EM

Håndboldkampe ved EM adskiller sig ikke fra kampe i andre håndboldturneringer. Det vil sige, at de består af to halvlege på hver 30 minutter og præcis som i alle andre håndboldkampe, standses uret ved den mindste spilafbrydelse. Derudover kan hvert holds træner forlange 1 minuts timeout én gang i hver halvleg.

Så kampene kan nemt blive af meget varierende længde, afhængigt af hvor mange afbrydelser, der opstår i en halvleg. Men lad os lige se lidt nærmere på reglerne:

Harpiksen

Håndbold er kendetegnet ved harpiks, som er det klisterstads, spillerne smører boldene ind i, så de bedre kan gribe og kaste bolden med stor kraft. Uden harpiks ville spillerne ikke kunne have samme kontrol over spil og bold.

Berøring med fod

Målmanden er den eneste spiller på håndboldbanen, som må røre bolden med foden, når han eller hun skal redde et skud mod mål. Hvis en markspiller dribler med bolden eller på anden måde utilsigtet eller med vilje berører bolden med foden, udløser det et frikast til modstanderholdet.

Bruger en spiller bevidst foden resulterer det ofte i en 2-minutters udvisning. Når bolden ryger ud af banen, får holdet, som ikke rørte bolden sidst, bolden.

Spillet

Håndbold er et intenst og dynamisk spil. Men indimellem kan et hold godt tabe pusten eller forsøge at trække tiden ud. Her kan dommerne træde ind og dømme for passivt spil. Det gør dommerne ved at løfte den ene arm i vejret, hvorefter det angribende hold kun har 6 afleveringer til at skyde. Overskrides de 6 afleveringer, skifter bolden automatisk til det andet hold.

Skridtreglen

En målmand må gå lige så mange skridt med bolden i hænderne, som han eller hun vil og ønsker, inden for stregen omkring målmandsfeltet. Markspillere må højst tage 3 skridt med bolden, og tager de flere end 3 skridt, bliver der prompte dømt skridt.

Spillerskifte

Alle håndboldbaner har et udskiftningsfelt i venstre side. Feltet er med til at regulere spillerskiftet. I håndbold har man nemlig flyvende udskiftning af spillere gennem hele kampen, meget lig det som er tilfældet i ishockey. En spiller må ikke løbe på banen før, at den udskiftede spiller når ud i udskiftningsfeltet.

3-meter og straffekast

Håndbold er en fysisk sport med meget kontakt. Men der er dog grænser for, hvor voldsomt spillet må være. Voldsomme skub, kropstacklinger og hænder eller arme i en modspillers ansigt er ikke tilladt. En spiller må heller ikke slå på en modspillers skudarm – det vil sige den arm som modspilleren holder bolden med.

Derudover må en forsvarende spiller må heller ikke stå med en fod i sit eget målfelt og forsvare. Disse brud på reglerne kan udløse et 3-meter kast eller straffekast til det angribende hold.

Udvisninger

Ligesom i ishockey kan en håndboldspiller blive udvist flere gange i en kamp. En udvisning varer to minutter, og tre udvisninger til samme spiller resulterer i et rødt kort, hvorefter spilleren skal forlade baneområdet.

Et gult kort indikerer, at en udvisning kan komme. Håndboldens regelunivers skaber en intens og strategisk dimension, der gør spillet til en udfordrende og spændende sport.

Hvor spilles EM Håndbold 2024?

EM Håndbold 2024 for herrerne er på flere måder anderledes end tidligere. Det er første gang, at 24 hold deltager i en og samme EM-turnering. Samtidig er det også første gang i mange år, at alle kampe i EM håndbold for herrer bliver afviklet i ét land.

Vi har vel nærmest vænnet os til, at EM-turneringen bliver spredt ud på flere forskellige lande. I 2022 var det således Ungarn og Slovakiet, der stod for afholdelsen, og her var det vores naboer fra Sverige, der løb med guldet. Tilbage i 2020 var det Norge, Østrig og Sverige, der lagde haller til EM håndbold for mænd. Nu bliver det spændende at se, om det får indflydelse på spil og resultater, at turneringen vender tilbage til det oprindelige format, hvor der kun er ét værtsland.

At det så er Tyskland, kan faktisk godt være til danskernes fordel. Mange af de danske spillere har spillet eller spiller i den tyske liga, så de vil føle sig hjemme. Derudover er Tyskland en meget stolt, traditionsrig håndboldnation, og grundet de mange sportsarenaer, som ligger spredt ud over hele det store land, er det et oplagt værtsland.

Samtidig er det tilpas tæt på Danmark til, at der forhåbentligt er stor opbakning fra danske tilskuere, når de det danske herrelandshold løber på banen. Forud for turneringen har der i hvert fald været stor interesse blandt danskerne for at købe billetter til EM Håndbold 2024.

 • Bredt udvalg af odds
 • Betal med MobilePay
 • Licens fra Spillemyndigheden
Total bonus
500 DKK

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Præsentation af stadionerne

Kampene til EM Håndbold 2024 bliver spillet i seks forskellige byer fordelt over det meste af Tyskland: Berlin, Hamburg, Köln, Mannheim, München og Stuttgart.

Hver by vil være vært for to gruppekampe, en mellemrundekamp og en kvartfinale. Lad os se nærmere på de seks arenaer, som skal danne rammer om kampene i Håndbold EM.

Berlin

ArenaKapacitet
Mercedes-Benz Arena14.500

Mercedes-Benz Arena er Tysklands største indendørsarena og hjemmebane for klubben Berlin Capitals. Arenaen blev bygget i 2008 og har lagt lokaler til både EM i fodbold 2024 og VM i ishockey 2017.

Hamburg

ArenaKapacitet
Barclaycard Arena13.500

Barclaycard Arena er Hamburgs største indendørsarena og hjemmebane for klubben Hamburg Towers. Arenaen blev bygget i 2002 og har været vært for en række store sportsbegivenheder, herunder EM i fodbold 2016 og EM i håndbold 2019.

Köln

ArenaKapacitet
Lanxess Arena19.500

Lanxess Arena er Tysklands næststørste indendørsarena og er hjemmebane for klubben Kölner Haie. Arenaen blev bygget i 1998 og siden er der blevet spillet både fodbold EM (2006) og håndbold VM (2011) på grunden.

Mannheim

ArenaKapacitet
SAP Arena13.700

SAP Arena er Mannheims største indendørsarena og er hjemmebane for  klubben Rhein-Neckar Löwen. Arenaen blev bygget i 2005 og har blandt andet været vært for EM i håndbold 2018.

München

ArenaKapacitet
Olympiahalle18.500

Olympiahalle er Münchens største indendørsarena og udgjorde værtsrollen for Sommer-OL 1972. Derudover har arenaen også været i brug ved EM i håndbold 2004 og VM i ishockey 2015.

Stuttgart

ArenaKapacitet
Hanns-Martin-Schleyer-Halle13.000

Hanns-Martin-Schleyer-Halle er Stuttgarts største indendørsarena og hjemmebane for klubben VfL Gummersbach. Arenaen blev bygget i 1983 og blev blandt andet spillet i under EM i håndbold 2002 og VM i ishockey 2010.

Publikumsrekord ved EM Herrehåndbold 2024

Alle seks arenaer ved EM i herrehåndbold 2024 er moderne og veludstyrede med gode faciliteter for både spillere og tilskuere. De seks tyske arenaer har en samlet kapacitet på mere end 100.000 tilskuere, og eftersom alle deltagende håndboldnationer har meget dedikerede fans, kan vi godt regne med, at der bliver pakket med tilskuere ved alle kampe.

Faktisk har det Europæiske Håndboldforbund (EHF) allerede været ude og meddele, at EM håndbold 2024 i Tyskland kan blive det mest besøgte nogensinde. Allerede nu har over 50.000 tilskuere købt billet til de to første kampe på åbningsaftenen den 10. januar. EHF forventer, at turneringen samlet set vil tiltrække over en million tilskuere.

Hvis alle, der har købt billet til åbningskampene, møder op og ser kampene, vil de være med til at slå publikumsrekorden til en håndboldkamp. For aldrig tidligere i håndboldhistorien har der været samlet over 50.000 tilskuere til én kamp. Den nuværende publikumsrekord blev sat i september 2014, hvor 44.137 tilskuere så Rhein-Neckar Löwen spille mod HSV Hamburg i Frankfurt.

Danmark er klar til kamp

Når man betragter spillertruppen, som skal repræsentere Danmarks herrelandshold i håndbold ved EM i Tyskland, er det svært ikke at tro på, at holdet vil få succes. Holdet bugner af både erfarent og ungdommeligt talent, og trænerstabens dedikation er ikke blevet mindre siden sidste slutrunde.

Anført af dygtige spillere og trænere, leverede de danske herrer imponerende resultater ved det nyligt overståede Golden League, og vores herrelandshold er et af de mest respekterede i international håndbold. Hvis Mikkel Hansen, Gidsel, Landin og Lauge leverer fra øverste hylde, er der næppe noget hold, der kan hindre Danmark i at nå finalen ved EM håndbold 2024.

Vi ved, at landstræner Nikolaj Jacobsen vil skrige sig hæs ude på sidelinjen. Men mon ikke også de danske håndboldherrer får godt med opbakning fra medrejsende fans? Det danske håndboldpublikum er jo kendt for sin entusiasme og støtte til holdet. Uanset hvor kampene finder sted, skaber de danske fans en elektrisk atmosfære, der inspirerer spillerne til at yde deres bedste.

 • Velfungerende app
 • Betal med MobilePay
 • Hurtig udbetaling
Total bonus
500 DKK

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Hvor kan man se EM håndbold 2024?

I Danmark er det TV 2, der har rettighederne til at sende EM Håndbold 2024. Derfor bliver de EM-kampene sendt på TV 2’s kanaler, samt på TV 2 Play.

Er du mere til at opleve kampene live i arenaerne, så er der stadig mulighed for at købe billet til Danmarks kampe i herrernes håndbold EM. Derudover kan du naturligvis følge med i både kampprogram, stillinger i gruppespillene og resultater her på Odds.dk.

Kampen om den europæiske håndboldtrone

EM Håndbold 2024 er mere end bare en turnering; det er en episk kamp mellem nogle af verdens bedste landshold i herrehåndbold. En kamp om at erobre den europæiske håndboldtrone. For Danmark er det en mulighed for at cementere deres plads som en af verdens førende håndboldnationer.

Med historien som baggrund, nutiden som arena og fremtiden som mål, vil EM Håndbold 2024 forme håndboldens historie på ny. Så gør dig klar til at opleve den elektriske atmosfære, når de bedste håndboldnationer kæmper om tronen. EM Håndbold 2024 er en fest, og du er inviteret!

 • Gratis livestreaming
 • Brugervenlig hjemmeside
 • Bredt udvalg af odds
Total bonus
1.000 DKK

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+