Det er Sverige, Norge og Østrig som skal afholde EM i herrehåndbold fra torsdag den 9. januar til og med søndag den 26. januar 2020. Alt i alt har 24 nationer kvalificeret sig til slutrunden, og der er rigtig gode chancer for dansk succes. Det kan man lynhurtigt se ved at tage et kig på vinderoddsene hos Danske Spil. Ifølge dem er vores nærmeste konkurrenter til titlen Frankrig, Sverige, Tyskland, Spanien og Norge.

På Odds.dk finder du alt den nødvendige information om slutrunden, som du har brug for. Det inkluderer en optakt, en livestream og TV-guide, samt alt om det danske mandskab og selvfølgelig alle de bedste odds på EM i herrehåndbold.

 

Odds på EM i herrehåndbold hos Danske Spil

 

Optakt til EM i herrehåndbold

Der er aldrig blevet afviklet et EM i hele tre nation, så det er første gang nogensinde, at tre lande får lov til at dele æren af at være værtsnationer. Derudover er det heller ikke set før, at der er hele 24 deltagere. Danmark har en fantastisk statistik i EM, og ovenpå Guldmedaljerne ved både OL og VM går de danske drenge ind til EM som favoritter.

Da Danmark vandt verdensmesterskaberne sidste år, var det første gang og 2020 kunne sagtens være året, hvor danskerne kan kalde sig for regerende EM, VM og OL-vindere. Samtlige bookmakere har i hvert fald udråbt Mikkel Hansen og co. til, at være de helt store forhåndsfavoritter.

 

Odds på vinderen

Hos Danske Spil er de allerede klar med odds på hvem der vinder EM i Herrehåndbold. Her er Danmark blevet udråbt som den helt store forhåndsfavorit til at gå hele vejen og løfte trofæet (odds 3,50). De danske drenge har prøvet, at vinde EM to gange tidligere og har derudover også været i finalen i 2014 da de var værter.

Herefter finder vi franskmændene, som vandt VM i 2017 og 2015 (odds 4,25). Derudover har de også vundet EM hele tre gange i 2014, 2010 og 2006. Rent faktisk har de vundet seks ud af syv finaler ved VM og alle tre finaler ved EM. Den eneste gang de måtte se sig slået og nøjes med sølv var helt tilbage ved VM i 1993.

Et andet mandskab som har fordelen af at spille på hjemmebane i hele slutrunden er svenskerne (odds 6,00). Det er lykkedes dem at hjemtage titlen fire gange; i 2002, 2000, 1998 og 1994. Udover fire guldmedaljer så har de også en enkelt sølvmedalje på samvittigheden, da de tabte finalen ved det sidste EM til Spanien.

Vores norske naboer er også en rigtig stolt håndboldnation, men de har kun vundet to medaljer ved et mesterskab (odds 9,00). De resultater er kommet ved de to seneste verdensmesterskaber, da de i 2017 tabte finalen til Frankrig. Samt sidste års nederlag til Danmark, men ved EM har de endnu ikke fået det til at klikke helt.

Sidst men ikke mindst skal man aldrig skrive spanierne (odds 9,00). De kommer som regerende mestre og er holdet alle vil overtage tronen fra. Foruden guldmedaljen fra det sidste EM er det også lykkedes dem, at vinde et hav af medaljer. De har hele fire sølvmedaljer og to bronzemedaljer, så de er hvad man betegner som en rigtig slutrundenation.

 

Hvilke lande deltager ved slutrunden?

Som nævnt i indledningen er der 24 kvalificerede lande ved EM i herrehåndbold. Det er klart de bedste nationer i verden, som er med og selvom det er et EM. Er det næsten sværere og vinde EM end VM, da alle hold som er med her simpelthen holder et højt niveau. Vi finder udover de norske, svenske og østrigske værter naturligvis også de danske verdensmestre og de spanske europamestre.

Så er der nogle af forhåndsfavoritterne i Tyskland og Kroatien, som begge har forhåbninger om medaljer. Samt outsidere i Ungarn, Slovenien, Island, Rusland og Nordmakedonien. Som ved alle slutrunder er der dog også hold, som ingen rigtigt tror har en chance for at vinde og de er. Polen, Schweiz, Bosnien-Herzegovina, Portugal, Holland, Letland, Ukraine, Tjekkiet, Serbien, Montenegro og Hviderusland der runder 24 hold af.

 

Grupperne til EM i herrehåndbold

Der er seks grupper med fire nationer i hver gruppe ved denne slutrunde. Værterne er kommet i Gruppe B, D og F, mens danskerne er blevet placeret i Gruppe E. I dette afsnit vil vi tage et kig på hver af de seks grupper og komme med vores bud på hvem der vinder dem. Vi starter selvfølgelig med A-gruppen og bevæger os ned til F-gruppen.

 

Gruppe A

Den første gruppe består af storfavoritterne til, at vinde gruppen Kroatien. Derudover er også Hviderusland, Montenegro og Serbien med i Gruppe A.

Den absolut største forhåndsfavorit til, at snuppe gruppesejren er som skrevet Kroatien. Man skal dog ikke undervurdere Serbien, da de både er et stærkt mandskab og tidligere har vundet sølv ved EM i 2012 da de spillede på hjemmebane. Hviderusland og Montenegro er bestemt heller ikke nogen dårlige mandskaber, så det her er virkelig en sprængfarlig gruppe. Hvor der bliver en hård kamp om de første to placeringer. Serberne er favorit til, at gå videre sammen med Kroatien. Men Hviderusland og Montenegro burde begge kunne lave om på det, hvis de får det hele til at køre på skinner.

Vores bedste bud er, at Kroatien ender øverst i Gruppe A efterfulgt af Serbien.

 

Gruppe B

I B-gruppen finder vi en af de tre værter i Østrig, som er landet i en gruppe med Tjekkiet, Nordmakedonien og Ukraine.

Her er der ikke den store tvivl hos bookmakerne om, at Ukraine trækker sorteper. Men ellers er det helt åbent, hvem af de øvrige tre nationer skal sikre sig de to vigtige pladser som nummer et og to. Helt kan man dog ikke udelukke, at selv Ukraine kan gøre sig forhåbninger om at gå videre. Da alle fire hold, på gode dage burde kunne få de nødvendige point det kræves at gå videre. Vi glæder os mest af alt til, at se hvordan gruppen udfolder sig og finde ud af, hvordan styrkeforholdet er mellem disse fire håndboldnationer.

Umiddelbart hælder vi mest til at Østrig tager en gruppesejr og, at Nordmakedonien følger dem videre på andenpladsen.

 

Gruppe C

De regerende mestre Spanien er kommet i en af de mere lette grupper. Godt nok skal de op mod Tyskland, men de to øvrige modstandere Letland og Holland burde ikke volde nogen problemer.

De to stolte håndboldnationer er naturligvis favoritter til at tage de øverste placeringer, mens Letland og Holland ikke er spået de store chancer ved denne slutrunde. Det handler altså om for Spanien og Tyskland, at gøre rent bord mod de svagere nationer. Den helt store styrketest bliver selvfølgelig det brag der kommer mellem Spanien og Tyskland. Vinderen af den kamp står med rigtig gode kort på hånden for, at gå videre til mellemrunden med maksimumpoint.

En svær gruppe at spå en vinder i, men vi har alligevel en tro på at tyskerne vinder gruppe C foran Spanien.

 

Gruppe D

I Gruppe D er de norske værter kommet i gruppe med Frankrig. Norge har mistet flere nøglespillere op til EM, og derfor er Frankrig smal favorit. De øvrige to hold er Portugal og Bosnien-Herzegovina, og det er svært at forestille sig et af disse hold for alvor true de to giganter.

Frankrig er sammen med Danmark en af de helt store favoritter, som ligner et godt bud på en vinder af slutrunden. En gruppesejr med maksimum point, vil give de franske herrer tonsvis af selvtillid og tro på tingene. Norge burde uanset skaderne, slutte på en sikker andenplads og gå med videre.

Efter vores bedste overbevisning så ender Frankrig på førstepladsen, mens Norge tager andenpladsen i Gruppe D.

 

Gruppe E

En af de mest jævnbyrdige grupper finder vi i Gruppe E, hvor de danske drenge er kommet i. Der er ikke tvivl om, at Danmark er storfavoritter, men hvem der gå med videre af Ungarn, Island og Rusland er svært at spå om.

Her er der mange om buddet, men den absolut største forhåndsfavorit til at snuppe gruppesejren er selvfølgelig danskerne. Man skal dog ikke undervurdere Ungarn eller Island, da de både har stærke mandskaber og har masser af erfaring. Russerne er bestemt heller ikke noget dårligt mandskab, så det her er virkelig en sprængfarlig gruppe, hvor der bliver en hård kamp om de første to placeringer. Ungarn, Island og Ungarn kommer med al sandsynlighed til, at kæmpe om andenpladsen da Danmark burde klare paragrafferne og vinde gruppen.

Vores bedste bud er, at Danmark ender øverst i Gruppe E efterfulgt af de rutinerede islændinge.

 

Gruppe F

Den sidste gruppe er meget ligetil, da vi har to favoritter til at gå videre. Sverige må betragtes som favoritterne til at ende øverst, især med tanke på hjemmebanefordelen. Men de kommer til, at kæmpe en hård kamp med Slovenien. De sidste to hold i gruppen er Schweiz og Polen, og der er ikke tro på at de kan true dem i kampen om top to. Svenskerne er slutrundens tredje store favorit, og det er ikke mindst takket være deres fantastiske målmænd.

Efter vores bedste overbevisning så ender svenskerne på førstepladsen, mens Slovenien tager andenpladsen i Gruppe F.

 

Danske Spil specials

Udover at have odds på vinderen af VM i herrehåndbold, så er der også en hel del gode specials hos Danske Spil. Her kan du blandt andet spille på, at Danmark ikke vinder EM og det er der odds 1,25 på. Derudover kan du også oddse på, fra hvilken gruppe EM vinderen kommer fra og tror man på Danmarks gruppe giver det odds 3,00. Man kan også spille på de seks gruppevindere, hvor der er gode odds at hente, lave eller høje.

 

Odds på gruppevinderne i herrehåndbold hos Danske Spil

 

Hvordan bliver turneringen afviklet?

Som forklaret tidligere er der seks grupper (A, B, C, D, E og F) med fire lande i hver. Når der er spillet tre kampe i hver gruppe, så går de to bedste videre til mellemrunden, hvilket vil sige, at tolv mandskaber går videre, mens den resterende halvdel ikke længere er med i kampen om medaljerne.

Der er to mellemrundegruppe (Gruppe 1 og 2). I den første gruppe bliver de to bedste landshold fra Gruppe A, B og C sat sammen, mens man placerer top to fra Gruppe D, E og F i den anden mellemrundegruppe.

Alle får point med videre fra det første gruppespil. Point fra opgør mod nationer som ikke gik videre til mellemrunden tæller dog ikke med.

Top to fra hver mellemrundegruppe går så videre til semifinalerne, og de to hold på tredjepladsen spiller en placeringskamp. Imens resten må nøjes med, at se til når medaljerne skal fordeles. Bronzekampen og finalen bliver afviklet henholdsvis lørdag den 25. og søndag den 26. januar 2020.

 

Odds på EM i herrehåndbold hos Danske Spil

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift