Indlæser...

Portugal og Island tørner sammen tirsdag aften kl. 21.00 i St. Etienne, hvor Cristiano Ronaldo og Co. naturligvis er gigantiske favoritter mod de islandske vikinger.

Dette bliver Islands første EM-slutrunde nogensinde, men islændingene er ikke kommet med på en badebillet, for i kvalifikationen var man bedre end både Tyrkiet og Holland, og det islandske kollektiv dør i hver eneste kamp med støvlerne på. Det er en opskrift som kan vise sig effektiv mod Portugal, som ofte i høj grad afhænger af én mand, nemlig Ronaldo.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

Hos bookmakeren bet365 er Portugal favoritter til odds 1.57, mens Island giver odds 7.50. Hvis de to hold må dele pointene imellem sig, kan du få odds 3.90 på uafgjort. Kampen vises direkte i farvefjernsynet kl. 21.00 på TV2, men husk at du kan se hele EM gratis på nettet.

Herunder kan du læse en optakt til kampen og se flere udvalgte odds på Portugal vs Island som opdateres i real time frem til kick off kl. 21.00.

Indlæser...

 

Optakt: Portugal vs Island

Portugal flagPortugal er i skrivende stund sjette størst favorit til at vinde EM 2016 i Frankrig, men vi ved alle, at meget normalt afhænger af én mand. Hvis Portugal skal have et stort EM, skal Ronaldo formentlig træde i karakter, for Portugal uden Ronaldo er som regel ikke meget værd. Det fik vi bevis for, da Portugal tabte 0-1 hjemme til Albanien i åbningskampen i EM-kvalifikationen, men så snart Ronaldo var med igen, skrabede portugiserne point til sig på samlebånd.

Portugal vandt som bekendt EM-kvalifikationsgruppen foran Albanien og Danmark, og sidenhen er det blevet fem testkampe i 2016, hvor Portugal har gjort det ganske fornuftigt.

I testkampene slog man bl.a. Belgien med 2-1 i marts, og indenfor de seneste tre uger, har Portugal været i aktion tre gange. Først blev det til 3-0 over Norge – uden Ronaldo i truppen – hvorefter man tabte i sidste minutter med 1-0 til England. I generalprøven til EM slog Portugal Estland med imponerende 7-0 i Lissabon onsdag d. 8. juni, hvor Ronaldo og Quaresma begge scorede to mål. Pereira og Eder lavede hver én kasse, mens Estland også blev noteret for et selvmål i kampen.

Portugal ser altså ud til at være i storform forud for EM, og Ronaldo er blevet sparet i flere af testkampene. Han sluttede nemlig sæsonen af med at være småskadet i Real Madrid, og spillede da også kun 45 minutter mod Estland i generalprøven, men Portugals altoverskyggende profil ser ud til at være fit og klar Portugals første kamp mod Island.

Ronaldo som første målscorer i kampen giver odds 3.40, mens der er odds 1.80 på “CR7” til at score når-som-helst i kampen.

 

Hvor stærke er de islandske vikinger?

Island flagIsland er klar til deres første slutrunde nogensinde, og det er vel at mærke noget man har gjort sig fuldt fortjent til. Siden Lars Lagerbäck trådte til som landstræner på Island, er det nemlig kun gået én vej for islændingene som også var uhyggeligt tæt på at kvalificere sig til VM i Brasilien i 2014. Dog tabte man den afgørende playoff kamp mod Kroatien i den omgang.

Playoffs skulle der ikke til for Island denne gang, som via andenpladsen i kvalifikationsgruppen strøg direkte med til EM i Frankrig.

Ser man på Islands trup til EM 2016, er der flere spillere som tørner ud for klubber på Europas næstøverste hylde. F.eks. er det værd at nævne Kolbeinn Sigthorsson, som til dagligt bomber for franske Nantes, samt Gylfi Sigurdsson, som også er en af profilerne hos Swansea i England. Men stjernen på holdet er i dén grad holdet, som fungerer som et stærkt kollektiv, der både forsvarer og angriber med mange mand. Selvfølgelig er udgangspunktet primært en stærk defensiv, og Island kommer nok også til at stå dybt i banen mod Portugal, men vi ser ikke Island som et af de dårligste hold ved dette EM, og da slet ikke det dårligste hold i denne gruppe.

Island har en chance for at gå videre til 1/8-finalerne, men det kræver selvfølgelig at der ryger point ind på kontoen, og Lagerbäck og Co. sælger nok gerne denne første kamp på forhånd for ét point. Islands chance kommer i det interne opgør med Ungarn, hvor Island med en sejr kan tage et stort skridt på vejen mod knockout-fasen ved EM.

Island har spillet to testkampe indenfor de seneste par uger. Først tabte man 3-2 til Norge i Oslo, og herefter blev det til 4-0 hjemme over Liechtenstein. Seks forskellige spillere scorede de seks mål for Island i de to kampe.

 

Spil på EM-kampene hos bet365 >>

 

Portugal-Island-flag