Indlæser...

Belgien vs Italien bliver det første møde mellem to af de største favoritter ved EM 2016, og her får vi første fingerpeg om, hvad vi kan forvente af det spændende belgiske landshold ved denne slutrunde i Frankrig.

Kampen mod Italien spilles på Parc Olympique Lyonnais i Lyon mandag d. 13. juni kl. 21.00, og her er belgierne udråbt som svage favoritter hos bookmakerne. Belgien mødte senest Italien i november 2015, hvor belgierne vandt kampen 3-1.

bet365 er klar med gode odds på Belgien vs Italien, og du kan se kampen direkte på TV2.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Belgien giver odds 2.60, mens der er odds 3.10 på Italien og odds 3.10 på uafgjort. Herunder finder du flere udvalgte odds på kampen, samt vores optakt til Belgien vs Italien, hvor du kan læse mere om holdenes aktuelle formkurver og optakter til EM 2016 i Frankrig.

Indlæser...

 

Optakt: Belgien vs Italien

Belgien flagAlles øjne hviler på det belgiske landshold mandag aften, når det går løs i den første kamp ved EM 2016. Belgien har på papiret et af de stærkeste og samtidigt mest talentfulde hold med ved slutrunden, og er da også rangeret blandt de bedste i verden på FIFAs rangliste over landshold.

En streg i regningen for Belgien er, at holdets normale anfører, Vincent Kompany, må sidde EM 2016 over med en skade, men den belgiske EM trup bugner alligevel med kvalitet, og man forstår godt, hvorfor mange har høje forventninger til Belgien. Med spillere som Courtois, Lukaku, De Bruyne, Fellaini, Hazard, Mertens, Origi og Benteke i truppen bør Belgien have kvaliteten til at gå langt ved EM, men spørgsmålet er, om presset bliver for stort for de mange unge belgiere i truppen.

Læs også: Se Belgiens EM 2016 trup

I optakten til EM 2016 har Belgien spillet tre kampe indenfor de seneste uger, og her er det blevet til to sejre og en uafgjort. Først blev Schweiz besejret med 2-1 på mål af Lukaku og De Bruyne, hvorefter det skuffende blev til 1-1 hjemme mod Finland. Her udlignede Lukaku til 1-1 i det 89. minut.

I generalprøven til EM mødte Belgien Norge og vandt 3-2 hjemme i Bruxelles, hvor Lukaku igen kom på tavlen allerede i kampens 3. minut. Norge fik vendt kampen til 1-2 føring, inden Hazard og Ciman fik vendt kampen med to hurtige mål i det 70. og 73. minut.

Lukaku har altså scoret i de tre seneste kampe for Belgien, og hvis han lyner igen mod Italien, kan du få odds 6.00 på Lukaku som første målscorer eller odds 2.87 til at score når-som-helst i kampen.

 

Defensive Italien scorer kun 1,3 mål pr. kamp

Italien flagItalierne gik ubesejret gennem EM-kvalifikationen med 7 sejre og 3 uafgjorte, og i ægte Italiens stil en beskeden målscore på 16-7 efter 10 kampe. Der bliver aldrig givet ved dørene, når man møder Italien, som da heller ikke har lukket mål ind i de to seneste testkampe. Her slog Italien henholdsvis Skotland og Finland med 1-0 og 2-0 i ugerne op til EM, hvor Graziano Pelle scorede sejrsmålet mod Finland, og Candreva (på straffe) og De Rossi stod for målene mod Finland.

Italiens træner Antonio Conte har imodsætning til sin belgiske kollega ikke mange unge spillere i sin EM trup. I stedet satses der på rutinen, som starter helt fra bageste geled med den bundrutinerede Buffon mellem stængerne. Foran sig har Buffon fire holdkammerat fra Juventus, og den italienske defensiv er altså identisk med Juventus’, hvilket gør Italiens forsvar til det måske bedste ved denne slutrunde. Sådan som italienerne kan lide det.

Umiddelbart ser Italien dog anderledes tynde ud, når vi kigger fremad banen, hvor Southamptons Graziano Pelle ligner førstevalget på toppen. Han har ikke haft den største sæson hos Southampton i England, og da midtbanen er besat af mere defensivt orienterede typer som De Rossi, Thiago Motta og Florenzi, ligner det at vi kan blive vidne til en række målfattige kampe, når Italien er på græs i Frankrig.

Læs også: Se Italiens trup til EM 2016

Med et gennemsnit på 1,36 mål pr. kamp i de seneste 11 kampe – hvor modstanderne bl.a. har været Finland, Skotland, Azerbadjan, Bulgarien og Malta – understøtter statistikken ovenstående pessimisme omkring mange mål fra Italiens side ved dette EM.

Hvis Italien skal vinde dette opgør, kan det meget vel blive via en klassisk italiensk 1-0 løsning, og den kan spilles til odds 7.50 hos bet365.

 

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

Belgien-Italien-flag