Politikeren Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti foran et Dansk Folkeparti-banner under Folkemødet på Bornholm i 2015
Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahls partiledartal på Cirkuspladsen i Allinge den 12 juni 2015. Folkemødet på Bornholm 2015 (Billede: News Øresund – Johan Wessman © News Øresund(CC BY 3.0))

Der er mindre end et år til det næste folketingsvalg, der skal afholdes senest den 19. juni 2019. Et af valgets helt store vindere ser allerede nu ud til at blive fremadstormende Dansk Folkeparti. Partiet kan derfor meget vel komme i regeringen for første gang nogensinde. Formand Kristian Thulesen Dahl udtalte i juni, at partiet vil i regeringen med Venstre efter næste valg, men Socialdemokratiet flirter også heftigt med Dansk Folkeparti. Derfor bliver det svært at komme udenom Dansk Folkeparti i regeringen. Hos Danske Spil kan man oddse på, hvorvidt det lykkedes. Her får man pengene 2,40 gange igen på DF i folketinget ved næste valg.

 

Thulesen Dahl: Vi vil i regering

Dansk Folkeparti blev heftigt kritiseret efter valget i 2015. Dengang afsagde det sig en plads i regeringen på trods af, at partiet blev det største i blå blok. Den historie kommer dog ikke til at gentage sig ved det næste valg. Det lover formand Kristian Thulesen Dahl.

– Hvis danskerne vil give os opbakning, vil vi gøre det klart, at vi er parate til at gå med i regeringen, udtalte han i sin grundlovstale.

– Vi vil gå til valg på, at vi er parate til at gå i regering. Vi synes ikke, man kan sige, at regeringen skal sammensættes på en anden måde, hvis så ikke vi også er parate til at tage ansvaret fra regeringskontorene, uddybede han efterfølgende til TV2 Nyhederne.

Dansk Folkeparti har siden 2001 udviklet et tæt og godt samarbejde med Venstre. Det samarbejde skal nu gøres endnu tættere. I hvert fald hvis højrefløjen endnu en gang vinder valget. Det vil i så fald formentlig betyde, at Dansk Folkeparti får endnu mere indflydelse på udlændingeområdet. Her kan det gennemføre stramninger. Samtidig er der også lagt op til en mere social politik, hvor der bliver taget bedre hånd om samfundets svageste end. Det vil være en markant forbedring i forhold til de forrige Venstre-regeringer.

 

Dansk Folkepartis officielle logo

Hvad med Socialdemokratiet?

Dansk Folkeparti har åbent erklæret, at de peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Politik er dog et pragmatisk spil, hvor magten er afgørende. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at partiet kan gå i regering med Socialdemokratiet.

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, har meldt ud, at hun ikke ønsker at gå i regering med Radikale Venstre. Det åbner døren på klem for Dansk Folkeparti. Dette er Thulesen Dahl også opmærksom på.

– Vi har jo altid set, at når Radikale Venstre har haft indflydelse, så er det gået galt på udlændingeområdet. Og det er klart, at Mette Frederiksens største problem er de partier omkring hende, som vil noget helt andet end det, hun siger, hun gerne vil, udtalte Thulesen Dahl til TV2 Nyhederne i juni.

Dermed er det altså heller ikke utænkeligt, at de to partier kan finde fælles grundlag og danne en regering.

 

Fremtiden ser lys ud for Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti havde sit bedste valg nogensinde i 2015, hvor det blev til 742.094 stemmer, 21,1 procent af stemmerne og hele 37 mandater. Det var en fremgang på 15 mandater i forhold til valget i 2011. Der lader altså ikke til at være nogen grænse for, hvor højt partiet kan flyve.

I Kristian Thulesen Dahl har Dansk Folkeparti en fremragende formand. Han har virkelig formået at samle partiet omkring et fælles mål. Dansk Folkeparti er dog ikke længere nogen enmandsfest, og partiet har efterhånden samlet rigtig mange dygtige politikkere. Det gælder både på lokal og national plan, hvorfor det heller ikke bør blive noget problem overhovedet at besætte ministerposterne, når Dansk Folkeparti kommer i regeringen.

 

Odds på Dansk Folkeparti i regeringen

At Dansk Folkeparti har gode muligheder for at komme i regeringen ses også på oddsene fra Danske Spil. Spiludbyderen giver pengene 2,40 gange igen, hvis Dansk Folkeparti ender i regeringen. Dermed kan man altså vinde 240 kroner, hvis man spiller 100 kroner på Dansk Folkeparti i regeringen efter næste valg.

I takt med partiet kommer tættere og tættere på magten, vil oddset falde, så det gælder om at spille hurtigst muligt. For at oddse skal man blot gå til Danskespil.dk, oprette en konto og indsætte penge, hvorefter man altså kan spille på Dansk Folkeparti i regeringen. Det tager ikke mere end et øjeblik, og så er man ellers klar til valgkampen, der efterhånden kan starte når som helst.