Onsdag spilles en af de største kampe i dansk basketball-historie, når Bakken Bears på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen møder Sidigas Scandone Avellino fra Italien i FIBA Europe Cup-semifinalen. Italienerne vandt det første opgør med 75-72 efter en tæt kamp, og Bakken Bears skal derfor blot vinde med fire point for at sikre sig en billet til finalen i FIBA Europe Cup. Lykkes det for Bakken, vil det være første gang nogensinde, at et dansk hold når en europæisk finale. Italienerne, der har syv landsholdsspillere og en tidligere NBA-spiller i truppen, er favoritter til at snuppe sejren, men Danske Spil spår alligevel Bakken Bears pæne chancer for at gå videre. Bookmakeren giver odds 3,00 på, at Bakken når finalen, imens der er odds 2,70 på, at det danske storhold vinder kampen.

 

Bookmaker is inactive

 

Det omvendte opgør

Bakken Bears var ikke spået mange chancer før det første opgør, der blev spillet for en uge siden. Italienerne gik ind til kampen som kæmpe favoritter, men danskerne gjorde skeptikerne til skamme. Kampen endte med et smalt 75-72-nederlag, hvorfor Bakken Bears i høj grad lever inden returopgøret.

Bakken havde faktisk muligheden for at vinde kampen. Med 20 sekunder tilbage af opgøret, havde de nemlig bolden, hvorfor de med en scoring kunne have snuppet sejren eller i hvert fald fået uafgjort. Desværre mistede amerikanske Doug Wiggins bolden, hvorefter Avellino skaffe sig to straffekast. Her scorede de på det ene, hvilket altså sikrede italienerne en sejr på tre point.

Et nederlag på tre point kan Bakken dog sagtens være tilfredse med. Undervejs i kampen var de flere gange på hælene, og på et tidspunkt var de nede med hele 13 point. I fjerde periode kæmpede danskerne sig dog tilbage, da de satte sig på kampen.

Hvis Bakkens spillere kan spille som de gjorde i fjerde periode, står de med fine kort på hånden inden returopgøret. De er naturligvis underdog, men muligheden for en europæisk finale er til stede.

Efter det første opgør var cheftræner Steffen Wich da også yderst tilfreds.

– Jeg har en fed følelse, helt klart. Vi spiller en fantastisk fjerde periode, og vi har et skud på buzzeren for at gøre tingene helt lige inden returkampen, fortalte han til DR.

 

Avellino er favoritter

På trods af Bakken Bears’ flotte præstation i den første kamp er italienerne favoritter. Hos Danske Spil er der odds 1,35 på, at Avellino booker turen til finalen, imens der er odds 1,55 på, at de vinder kampen.

Holdet er blandt de stærkeste i Italien, hvor de i øjeblikket ligger på fjerdepladsen efter at have vundet bronze i de seneste to sæsoner. For to år siden nåede de endda pokalfinalen, så det er et hold, der har lavet masser af store resultater. Dette er da heller ingen overraskelse, når man ser på truppen. I Avellinos trup finder man i alt syv landsholdsspillere samt en tidligere NBA-spiller. De har tre landsholdsspillere fra Uruguay, en fra Nigeria, en fra Canada og en fra Ukraine.

Den ukrainske landsholdsspiller er center Kyrylo Fesenko, der tidligere har spillet i NBA. Han blev draftet af Utah Jazz i anden runde som nummer 38 overall i NBA-draften i 2007. Senere nåede han også at spille for Indiana Pacers, inden han tog til Europa i 2013. Her har han blandt andet spillet for den russiske storklub Lokomotiv-Kuban.

Det er også værd at fremhæve amerikanerne Jason Rich, der er topscorer i den italienske Serie A, og Maarten Leunen, der har været på USA’s U21-landshold.

Det er altså et yderst slagkraftigt mandskab, der kommer til Danmark. Faktisk er det formentlig et af de bedste baskethold, der har besøgt Danmark i lang tid. Flere af spillerne har mesterskaber på CV’erne, og de kan ting, man sjældent ser i den danske liga.

 

Bakken Bears er ikke uden chancer

Bakken Bears’ spillere kan ikke prale af de samme erfaringer som de italienske. Alligevel må man dog ikke afskrive danskerne, hvilket Danske Spil bestemt heller ikke gør.

– Bakken Bears har leveret nogle fantastiske præstationer i FIBA Europe Cup, fortæller oddssætter Mathias Reimer Larsen i en pressemeddelelse om kampen.

For bakken handler alt om kampen imod italienerne, som de kan spille helt uden pres på skuldrene. Ingen forventer noget som helst fra danskerne, og de kan derfor nyde den største aften i deres karrierer. Danskerne vil samtidig blive båret frem af massiv støtte fra tilskuerne, så det bliver en stor aften for Bakken Bears.

Det kræver naturligvis, at Bakken spiller en nærmest fejlfri kamp, hvis de skal have et godt resultat. Men det er bestemt heller ikke umuligt, da de virkelig har momentum for tiden. Dermed er odds 2,70 på, at Bakken Bears vinder hos Danske Spil også meget fornuftigt.

 

Bookmaker is inactive

 

danske spil logo