Fans af Danmarks landshold

Onsdag eftermiddag blev der trukket lod til UEFAs nye landsholdssatsning, Nations League. Her var Danmark rangeret blandt de næstbedste i Gruppe B, og Åge Hareides tropper blev trukket i Gruppe Bs Gruppe 4 sammen med Wales og Irland. Dette kunne Hareides tropper være godt tilfredse med, da de dermed undgik hårde modstandere som Ukraine, Rusland, Sverige Tyrkiet og Bosnien-Hercegovina. At Danmark har fået en god lodtrækning, kan også ses på bookmakernes odds. Danske Spil har gjort Danmark til favoritter med odds 2,00 på, at vi vinder gruppen.

 

Bookmaker is inactive

Sådan er Nations League skruet sammen

UEFA har indført Nations League som erstatning for træningskampe. Tanken bag er, at Nations League-kampene vil have mere nerve og intensitet end de ofte meningsløse træningskampe. Dette skal øge både kvaliteten og interessen i landsholdsfodbold.

Forud for onsdagens lodtrækning blev UEFA’s medlemslande inddelt i fire forskellige grupper, A, B, C og D, baseret på deres placering på verdensranglisten. I hver af de fire grupper, blev der trukket lod til fire grupper. Hold fra Gruppe A møder hinanden, hold fra Gruppe B møder hinanden og så videre.

Holdene kæmper løbende om oprykning og nedrykning fra de forskellige ligaer. Slutter man nederst i sin gruppe, rykker man ned, og øverst rykker man op. Derudover er der i alt fire billetter på højkant til EM i 2020. Vinderne af de fire overordnede grupper kan alle sikre sig en billet til den kommende EM-slutrunde. Dette øger altså spændingen yderligere.

 

Danmark er favorit i Gruppe 4

Danmark er som bekendt trukket i gruppe med Irland og Wales. Bookmakeren Danske Spil er yderst optimistisk på det danske landsholds vegne, hvilket blandt andet skyldes den nylige sejr over Irland.

– Vi har Danmark som favorit til at vinde gruppen. Danmark har jo lige vist niveauforskellen mod Irland. Vi havde Danmark som rimelig stor favorit mod Irland inden playoff-kampene, og det ser vi ikke ændre sig før de her kampe, fortæller Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig hos Danske Spil.

Den største udfordrer til Danmark vurderer Danske Spil til at være Wales. Waliserne imponerede stort ved det seneste EM, og de har et stærkt landshold med folk som Gareth Bale og Aaron Ramsey.

– Wales-kampene bliver mere lige, tror vi. Men vi skal huske, at Irland jo slog netop Wales i den afgørende gruppekamp om at komme i playoff. Wales har et hold med fine spillere, som ikke ligger langt fra Danmarks niveau, men det kan blive udslagsgivende, at Danmark har vundet mange kampe på det seneste og, at vi vil komme ind til Nations League liga B med flere kampe i ryggen, fordi vi har været til VM.

– Danmark vil være favorit til at slå Wales i Parken, og vi vil bestemt have muligheder derovre, afslutter Peter Emmike Rasmussen.

Hos Danske Spil udbydes en dansk sejr i gruppen til odds 2,00. Wales giver odds 3,15, imens Irland spås de dårligste chancer med odds 3,80.

 

Bookmaker is inactive

 

Danske Spil logo