Indlæser...

Polen vs Portugal bliver den første kvartfinale ved EM 2016, og den løber af stablen på Stade Velodrome i Marseille torsdag d. 30. juni kl. 21.00.

Polen er klar til kvartfinalen efter en straffesparkssejr over Schweiz, mens Portugal brugte 117 minutter på at få scoret det afgørende mål til 1-0 i portugisernes sejr over Kroatien. Der er lagt op til et tæt opgør, og du kan se kampen direkte på DR1.

I denne kvartfinale-optakt ser vi på odds på Polen vs Portugal hos bookmakeren bet365, hvor Cristiano Ronaldo og Co. er favoritter til at gå videre til semifinalen.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Polen giver odds 4.00, mens der er odds 2.25 på Portugal. Begge nationer var ude i forlænget spilletid i 1/8-finalerne, og uafgjort er bestemt også en mulighed i dette opgør mellem to – på papiret – meget jævnbyrdige mandskaber. Skulle kampen slutte uafgjort, kan du få pengene 3.00 gange igen.

Ønsker du at gardere dig mod evt. forlænget spilletid og straffekonkurrence, kan du spille på din favorit til at gå videre på Kvalificer Sig-markedet hos bet365. Her er der i skrivende stund odds 2.50 på Polen og 1.53 på Portugal, og dermed er du altså dækket ind, uanset hvordan dine favoritter kvalificerer sig til semifinalen.

Herunder kan du læse optakt til kampen og se flere udvalgte odds på Polen vs Portugal. Besøg bet365 for det komplette overblik over odds på kampen.

Indlæser...

 

Optakt: Polen vs Portugal

Polen og Portugal har mødt hinanden 10 gange gennem tiderne, hvor det er blevet til tre polske sejre, tre uafgjorte og fire sejre til Portugal. De fleste af disse kampe har fundet sted i EM- og VM-kvalifikationerne, men to gange er landene tørnet sammen ved en slutrunde, nemlig ved VM i Mexico i 1986 og igen ved VM i Sydkorea/Japan i 2002. I ’86 vandt Polen 1-0 med den legendariske Boniek på holdet, mens kampen i 2002 endte med en 4-0 sejr til Portugal.

Det seneste opgør mellem Polen og Portugal blev spillet i 2012, hvor landene mødtes i en venskabskamp som endte 0-0. Her var Polen dog tyndt besat i startopstillingen, mens Portugal dengang også havde Pepe, Nani, Ronaldo og flere andre profiler med fra start.

 

Polen videre på straffe

Polen flagPolen fik en flyvende start på 1/8-finalen mod Schweiz, hvor Jakub Blaszczykowski bragte polakkerne foran kort før pausen med sin anden scoring ved denne slutrunde. Schweizerne var ikke synderligt godt med før pausen, men efter halvlegen kom Schweiz bedre med i opgøret. Trods endnu en stabil indsats af det polske forsvar, som har stået godt under hele EM, var Schweiz pludselig farlige foran Fabianski i det polske mål, og til sidst kom udligningen til 1-1 fortjent i hus på EMs smukkeste scoring, da Shaqiri elegant steg til vejrs og saksesparkede bolden i kassen fra kanten af feltet.

Inden da havde Polen dog flere chancer for at lukke og slukke til 2-0, men det skete aldrig, da Lewandowski ganske enkelt ikke ramte topformen denne dag. Pludselig var kampen i stedet tvunget ud i forlænget spilletid og straffesparkskonkurence, hvor Polen scorede på samtlige fem forsøg fra pletten, og da Granit Xhaka blæste et forsøg forbi stolpen for Schweiz endte det hele 6-5 i polsk favør.

Polen har gjort det godt ved denne slutrunde, og angrebet har formentlig et gear mere, end vi har set hidtil. Hvis Lewandowski leverer på dét niveau, vi har set ham gøre utallige gange for Bayern München, bliver Polen for alvor en trussel oppe foran.

Udvalgte målscorer-odds på Polen

Lewandowski har stadig noget at bevise for Polen ved EM i Frankrig, men han er stadig polakkernes bedste bud på en målscorer. “Lewa” kan spilles til odds 5.50 som første målscorer eller til odds 2.75 til at score når-som-helst.

Jakub Blaszczykowski er topscorer for Polen indtil videre ved EM med sine to scoringer, og “Kuba” kan spilles til odds 15.00/7.00. Også Arkadiusz Milik har imponeret for Polen, og har lavet ét mål og haft adskillige nærgående forsøg, og han kan spilles til odds 8.50/4.00.

 

Portugal brugte 117 minutter på vinderen

Portugal flagPortugal eliminerede Kroatien i 1/8-finalen, men vi havde hellere set kroaterne gå videre, da de uden tvivl har haft langt mere at byde på undervejs i slutrunden. Ronaldo dukkede op for en kort bemærkning med sine to mål i 3-3 kampen mod Ungarn, men vi var igen alt andet end imponeret over “CR7” i den seneste kamp mod Kroatien.

Godt nok stod Ronaldo for afslutningen som skabte målet til 1-0 efter 117 minutter spil (riposten sat ind af indskiftede Quaresma), men før da havde Portugal reelt ikke haft en afslutning på mål. 16-5 til Kroatien i afslutninger mod mål taler sit eget tydelige sprog. Portugal har haft mere end svært ved at tilspille sig målchancer mod velorganiserede defensive mandskaber, hvilket blev illustreret med tydelighed mod bl.a. Island og Østrig.

Nu bliver det formentlig mere af det samme mod Polen, som ved dette EM også har haft en solid organisation når man forsvarer sig, og samtidigt er Portugal tydeligvis sårbare i det bageste geled mod kompetente angreb. Her kan Blaszczykowski, Milik og Lewandowski nemt tænkes at kunne gøre rigtig ondt på portugiserne.

Udvalgte målscorer-odds på Portugal

Ronaldo er Portugals EM-topscorer – sammen med Nani – med sine to mål mod Ungarn, og han er selvfølgelig også favorit til at score kampens første mål. Odds 4.00 på Ronaldo ser fornuftigt ud, mens der er odds 2.20 på Ronaldo til at score når-som-helst. Ronaldo scorer i snit oftere end hver anden kamp for Real Madrid, hvorfor odds-eksperter anbefaler et spil på ham til at score når-som-helst, når oddset er højere end 2.00, hvilket det er her. Dog scorer Ronaldo ikke just i hver anden kamp for Portugal, men de store stjerner har det med at vise sig frem, når det for alvor gælder på den store scene. Og det gør det nu.

Quaresma håber på en plads i startopstillingen efter hans kampvinder-scoring mod Kroatien efter kun 20 minutter på banen. Quaresma kan spilles til odds 10.00/4.75.

Nani har – i vores optik – været et af lyspunkterne i Portugals angreb indtil videre, hvor han flere gange har været farlig foran modstandernes mål. Nani står noteret for to mål indtil videre, men det kunne sagtens have været blevet til flere. Nani er vores bedste bud på en målscorer for Portugal, og han kan spilles til odds 9.00/4.33.

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

Polen-Portugal-flag