Vinter-OL ishockey finale optakt: Rusland – Tyskland odds

Vinter-OL 2018

Af Singulyarra/Shutterstock

Efter et hav af kampe er det søndag morgen tid til OL-finalen i ishockey. Her møder Tyskland de olympiske atleter fra Rusland, og ingen af holdene har tidligere vundet OL-guld i ishockey. Tyskerne imponerede alt og alle i semifinalen, hvor de slog Canada ud, men Rusland er store favoritter. Faktisk tyder alt på en russisk sejr, hvilket bookmakerne også forudsiger. Hos bookmakeren NordicBet er der odds 1,24 på en russisk sejr, imens tysk sejr udbydes til odds 9,00. 

 

Odds på OL-finalen hos NordicBet

 

De suveræne russere

Som det kunne læses i vores vinter-OL ishockey-optakt var Rusland store favoritter inden turneringens start. Dette skyldtes især NHL-spillernes forbud mod at deltage, hvilket virkelig svækkede de andre stormagter. Rusland måtte naturligvis også undvære et par stjerner, blandt andet Aleksandr Ovechkin, men de overlevede grundet den stærke hjemlige liga. Det russiske hold består udelukkende af profiler fra Kontinental Hockey League, KHL, verdens næststærkeste liga.

Ruslands store fordel er, at spillerne er sammenspillede. I modsætning til de andre lande, der skulle ud og samle helt nye landshold efter forbuddet, har Ruslands spillere alle et godt forhold til hinanden. Russerne kender hinanden til fingerspidserne, og de har dermed en indbyrdes forståelse som ingen af konkurrenterne kan matche.

Den fremragende indbyrdes forståelse skyldes også, at størstedelen af de russiske spillere spiller sammen til daglig. I den russiske trup finder man således blot spillere fra tre forskellige klubber, nemlig CSKA Moskva, Metallurg Magnitogorsk og SKA Skt. Petersborg. Oleg Znarok, den russiske landstræner, har dermed gået en smule på kompromis med kvaliteten på enkelte positioner, men til gengæld har han samlet en trup, der virkelig fungerer sammen. Det er derfor, han har set bort fra spillere fra Spartak Moskva, Dinamo Moskva og selvfølgelig topholdet Lokomotiv Yaroslavl.

 

Ruslands vej til OL-finalen

Rusland startede OL i gruppe med Slovenien, USA og Slovakiet. Dermed var de favoritter til at gå videre, men det ville ikke blive nemt. At Rusland ikke fik noget foræret, så man i åbningskampen, hvor de tabte 3-2 til Slovakiet. Herefter kom de dog op i gear, og i den efterfølgende kamp smadrede de Slovenien med 8-2. Det var virkelig en imponerende præstation, da russerne foldede sig helt ud.

I gruppespillets afgørende kamp mødte Rusland ærkerivalerne USA, og igen gjorde de kort proces. 4-0 vandt Rusland i en kamp, hvor sejren aldrig var i fare. Førstepladsen i gruppen sikrede en direkte plads til kvartfinalen, hvor de slog Norge med 6-1. Herefter fulgte en sikker sejr i semifinalen over Tjekkiet, der blev slået med 3-0. Rusland har dermed gjort kort proces hele vejen til finalen, og der har ingen slinger i valsen været.

 

Sensationelle Tyskland

Før starten på turneringen lignede Tyskland et af turneringens svageste mandskaber. Selvom ishockey er en populær vintersport i det store land, har tyskerne aldrig for alvor gjort sig bemærket i sporten. Tyskland har således blot vundet to OL-medaljer i ishockey, bronze i 1932 i Lake Placid og bronze i 1976 i Innsbruck. Derudover har landet vundet tre VM-medaljer: sølv i 1930, bronze i 1934 og sølv i 1953. Man skal altså langt tilbage for at finde den seneste store tyske ishockeypræstation.

Alligevel står tyskerne nu i finalen, og det er bestemt ikke uden grund. Landstræner Marco Sturm har nemlig leveret et fantastisk stykke arbejde, og tyskerne har præsteret fremragende. Undervejs har de gang på gang modbevist tvivlerne, og kan de vinde finalen, vil det være en af de største OL-sensationer i lang tid.

Ligesom Znarok har Sturm også valgt at bygge sin trup op omkring spillere, der kender hinanden. Samtlige spillere i den tyske trup spiller således i den hjemlige Deutsche Eishockey Liga. Flere af dem spiller derudover for de samme klubber. I truppen er der blandt andet seks spillere fra Adler Mannheim og syv spillere fra de regerende mestre, EHC München.

 

Tysklands vej til OL-finalen

Tyskland var i OL’s gruppe C sammen med de nordiske hold Sverige, Finland og Norge. Allerede i åbningskampen fik tyskerne ørerne i maskinen, da de tabte med 5-2 til Finland. Tyskland revancherede sig dog med et smalt 1-0-nederlag til Sverige i den efterfølgende kamp. Selvom Träger der Adler, som landsholdet kaldes, tabte, kunne de være stolte af præstationen, der gav blod på tanden. I gruppespillets sidste runde slog de Norge med 2-1 efter straffeslag.

På grund af det dårlige gruppespil måtte Tyskland tage den lange vej til finalen. I playoff-runden mødte de Schweiz, som de besejrede med 2-1 efter forlænget spilletid. Herefter fulgte en sensationel 4-3-sejr, igen efter overtid, over Sverige, inden Tyskland i semifinalen mødte Canada.

Endnu en gang var tyskerne kraftigt undertippede. Dette stoppede dem dog ikke fra at spille en af de bedste kampe i tysk ishockey historie. Midtvejs i anden periode førte Tyskland med hele 3-0, og de kunne dermed lugte sensationen. Forud for tredje periodes start var stillingen 4-1 til Tyskland, men så indtraf spændingen. Canada scorede to mål i tredje periode, og Tyskland brændte et straffeslag, men gummibenene blev holdt i stangen. Dermed kvalificerede tyskerne sig til den første OL-finale i ishockey nogensinde.

 

Spilforslag til OL-finalen i ishockey

Det er umuligt at komme udenom Ruslands favoritværdighed. Russerne er markant bedre end tyskerne på samtlige positioner, og alt logik peger på, at de vinder. Det smukke ved sport er dog, at overraskelser kan ske, og den kan selvfølgelig også lure søndag morgen. Tyskland har som bekendt nemlig allerede bevist, at de bestemt ikke må afskrives, uanset hvor dårlige oddsene er i deres favør.

Desværre for tyskerne, bliver finalen nok afslutningen på deres fantastiske OL. Tyskerne skal nemlig op imod et fremragende russisk hold, og det bliver med yderst tunge ben. Tyskerne var har været ude i forlænget spilletid i deres seneste tre kampe, og derudover har de spillet en hel kamp mere Rusland, der sad over i playoff-runden. Det kan altså blive svært for Tyskland at præstere på samme høje niveau som tidligere.

Man kan derudover være sikker på, at Rusland ikke tager noget for givet i finalen. Den røde maskine har nemlig aldrig tidligere vundet guld ved OL i ishockey, og landet tørster efter succes. Desværre frister odds 1,25 på en russisk sejr hos NordicBet ikke for alvor. De er simpelthen for store favoritter. Til gengæld er der odds 1,75 på, at Nikita Gusev scorer i løbet af kampen, hvilket er fremragende.

Gusev scorede en enkelt gang i sejren over Tjekkiet, og han ligger i øjeblikket på andenpladsen på OL’s topscorerliste.

 

Odds på at Nikita Gusev scorer for Rusland

 

Nordicbet Randers FC odds