Vejle Boldklub – FC Midtjylland odds: Fortsætter den vejlensiske optur?

De danske mestre fra FC Midtjylland skal en tur i Nørreskoven for at møde oprykkerne fra Vejle Boldklub. Vejlenserne har været en rigtig positiv tilføjelse til Superligaen allerede efter tre opgør, da de forsat er ubesejrede. Midtjyderne har derimod skuffet i sæsonstarten. Det er således blot blevet til en enkelt sejr i fem forsøg, og de er også allerede ude af Champions League-kvalifikationen.

Vejle fik et enkelt point ud af deres anstregelser på hjemmebane mod AGF i mandags. Bror Blume bragte ellers århusianerne foran kort inde i anden havleg, men så tog brandvarme Allan Sousa ellers også. Først fik han tilkæmpet sig et straffespark. Derefter konverterede han selv fra 11-meter-pletten til slutresultatet 1-1. Adolfo Sormanis mandskab er placeret på en delt femteplads i ligaen – á point med FC Nordsjælland.

FCM fik en yderst tiltrængt sejr over Esbjerg fB i lørdags hjemme på MCH Arena. Gustav Wikheim åbnede ballet allerede efter et kvarter. Jakob Poulsen fordoblede føringen fra straffesparkspletten cirka tyve minutter senere. Lasha Parunashvili fik reduceret på et lækkert langskud kort før pausen, men Frank Onyeka lukkede og slukkede til slutresultatet 3-1 i dommers tillægstid. De midtjyske ulve ligger på syvendepladsen i Superligaen.

Jess Thorups trupper er favoritter hos diverse online spiludbydere. For eksempel er der odds 1,95 på en sejr til gæsterne hos bookmakeren Unibet. Tre point til værterne belønnes med odds 4,10. Et uafgjort resultat giver pengene 3,35 gange igen.

 

Odds på opgøret hos Unibet

 

Optakt: Vejle Boldklub – FC Midtjylland

Jyllands Rubin glimter igen

Fodboldklubben Vejle Boldklubs officielle logo.Efter ni år i den næstbedste række lykkedes det endelig for Vejle Boldklub at vinde NordicBet Ligaen og derved sikre sig direkte oprykning til det fine selskab. Traditionsklubben og deres legendariske stadion i Nørreskoven har virkelig været savnet, og det er dejligt at se vejlenserne tilbage i Superligaen efter næsten et årtis fravær. De har da virkelig også spillet en gang forfriskende fodbold i deres første tre kampe, hvor det udover mandagens remis med De Hvii’e er blevet til en hjemmesejr over Hobro på 3-1 samt 1-1 med Brøndby på det berygtede Vilfort Park. Der er altså blevet sat fem point på kontoen og tanket en masse selvtillid, da de endnu ikke har prøvet at tabe.

Den helt store oplevelse har uden tvivl været brasilianske Allan Goncalves Sousa. Den lille, vævre tryllekunstner har både fart og driblefærdigheder i massevis. Brasilianeren er en sand fryd for øjet, når han udfordrer forsvarsspillere gang på gang. Det er indtil videre blevet til tre scoringer, hvoraf to har været på straffespark, mens det sidste var et hovedstød. Vejles tekniske chef Jakob Krüger lykkedes endda med at forlænge kontrakten, så de nu har papirer på teknikeren indtil sommeren 2021. Det må siges at være noget af et scoop, da Sousa simpelthen er så spændende en spiller, at han sagtens kan blive solgt for en pæn sum penge til en større liga.

Udover at have en brandvarm brasilianer på holdkortet, så har Adolfo Sormani virkelig også fået styr på den vejlensiske defensiv. Selvom de endnu ikke har holdt buret rent, så ligner Mads Lauritsen, Rasmus Lauritsen og Mads Greve i tre-back-kæden virkelig en sammentømret enhed. Som en ekstra bonus er de også alle tre målfarlige på offensive dødbolde.

Den italienske cheftræner kan frit vælge og vrage. Han har således ingen skader eller karantæner i truppen.

 

De midtjyske mestre har fået en skidt sæsonstart

FCMEfter at have vundet deres andet danske mesterskab i maj måned, så har der ikke været meget at smile over i Herning og omegn. I sæsonpremieren storskuffede de mod David Nielsens hvidklædte spillere, da det hele sluttede som det startede – nemlig 0-0. Jakob Poulsen havde endda en chance for at sikre sejren kort før tid fra 11-meter-pletten, men han misbrugte muligheden. Seks dage senere skulle ulvene så en tur til Aalborg Portland Park, hvor de ikke havde lidt et nederlag i årevis. Rasmus Thellufsen og Jannik Pohl var dog ligeglade med den statistik, da de med et enkelt mål hver sikrede en 2-1-sejr og aalborgensisk eufori.

I CL-kvalen hed modstanderen Astana fra Kasakhstan, og da det blev til et 2-1-nederlag på fremmed græs og 0-0 på eget græs, så måtte herninggenserne gå slukørede hjem fra MCH Arena. Det blev således til et exit allerede i anden runde. Nu skal de så krydse klinger mod walisiske The New Saints i Europa League-kvalen. Hvis ikke det resulterer i en samlet sejr, så må det siges at være en kæmpe fiasko for de danske mestre.

Selvom de som skrevet før snuppede en 3-1-sejr over oprykkerne fra Esbjerg i lørdags, så må det siges at være en ringe trøst. Intet andet end tre point i Nørreskoven er godt nok. Det er Thorups tropper også klar over. Truppen er bred nok til at spille tre kampe på en uge, og hvis det bliver til endnu et pointtab mod vejlenserne, så begynder krisen for alvor at kradse. Særligt deres targetman på to meter Paul Onuachu skal til at tage skeen i den anden hånd. Han har nemlig været langt fra sit ellers tårnhøje topniveau.

Kristian Dirk Riis og Rilwan Hassan er forsat ukampdygtige på ubestemt tid på grund af henholdsvis en knæskade og en muskelskade.

 

Spilforslag til Vejle Boldklub – FC Midtjylland

Selvom Vejle er i fin form, og FCM har storskuffet indtil videre, så synes vi, at det ligner en udesejr. Midtjyderne er simpelthen nødt til at komme tilbage på sejrssporet. De burde også være i stand til at slå en oprykker. Hjemmeholdet har godt nok en stabil defensiv, men det er endnu ikke blevet til et clean sheet. Det tror vi heller ikke på, at de får mod mestrene.

Hvis Kian Hansen, Erik Sviatchenko og Bubacarr Sanneh kan lukke ned for Allan Sousa, så bliver kampen også vundet. Vi sætter vores lid til en smal udesejr på 0-1 eller 1-2. Efter vores bedste overbevisning er det de to mest plausible resultater. Norske Gustav Wikheim ligner i vores optik det bedste bud på en matchvinder.

Derfor anbefaler vi at spille på, FC Midtjylland vinder kampen til odds 1,95 hos Unibet.

 

Odds på FCM-sejr hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund