Mandagens mest spændende kamp står mellem Ukraine og Kroatien. Det er en direkte kamp om Gruppe Is andenplads og dermed en plads i play-off. De to hold har i øjeblikket begge 17 point, men Kroatien er bedre indbyrdes. Dermed skal Ukraine vinde for at snuppe andenpladsen, imens Kroatien kan klare sig med uafgjort. Skulle Island gå hen og sætte point til imod Kosovo, kommer førstepladsen i øvrigt også i spil.

Ukraine slog i fredags Kosovo med 2-0 på udebane, hvormed de kom op på point med Kroatien. Med sejren revancherede de septembers nederlag til Island, og de kan nu igen afgøre deres egen skæbne.

Kroatiens optakt til kampen her har været mindre god. De spillede i fredags 1-1 på hjemmebane imod Finland, hvilket kostede landstræner Ante Cacic jobbet. Han er blevet erstattet af Zlatko Dalic, der kommer til fra et job i De Forenede Arabiske Emirater.

Det store spørgsmål er således, hvorvidt Dalic kan få Kroatien igang efter to kampe i streg uden sejr. Ifølge bookmakernes odds er udeholdet smalle favoritter, men der er lagt op til et tæt opgør. Hos 888sport er der således odds 2,80 på Ukraine, imens en kroatisk sejr udbydes til odds 2,38.

Læs vores anmeldelse af kampagne-kongen 888sport, der har en af markedets bedste velkomstbonusser.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Ukraine – Kroatien

Ukraine

Legendariske Andriy Shevchenko ersattede efter et skuffende EM Mykhaylo Fomenko som ukrainsk landstræner. Den tidligere AC Milan-angriber har ført Ukraine i gennem en fin kvalifikation, og de kan stadig selv afgøre deres skæbne. Ukraine har dog ikke været helt skarpe nok i de store kampe, hvilket understreges af, at det blot er blevet til et point i de tre kampe imod Island og Kroatien indtil videre.

Dette skal Ukraine lave om på imod mandag, hvor de er pisket til sejr. Ukraine tabte nemlig det omvendte opgør med 1-0 i Zagreb, hvorfor de i øjeblikket er dårligere indbyrdes end kroaterne.

Ukraine er da bestemt heller ikke uden chancer, da Shevchenko råder over en trup med flere rigtig dygtige spillere. De mest profilerede er Bundesliga-duoen Andriy Yarmolenko og Yevhen Konoplyanka, der spiller for ærkerivalerne Borussia Dortmund og Schalke 04. Man må dog ikke overse dygtige spillere fra den ukrainske liga som forsvarsspilleren Yaroslav Rakitskyi og midtbanespillerne Viktor Kovalenko og Taras Stepanenko, der alle spiller for Shakhtar Donetsk.

Netop dette er en af Ukraine store styrker. De har mange spillere, der enten spiller for Dinamo Kijev eller Shakhtar, eller har gjort det tidligere. Det er altså en sammentømret flok af spillere, der kender hinanden til fingerspidserne. I en tid, hvor landsholdene kun mødes to uger hver anden måned, er dette en kæmpe fordel.

 

Trup

Målmænd: Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Maksym Koval (Dinamo Kijev), Andriy Lunin (Zorya Luhansk)

Forsvarsspillere: Oleksandr Kucher (Kayserispor), Yevhen Khacheridi (Dinamo Kijev), Yaroslav Rakitskyi (Shakhtar Donetsk), Eduard Sobol (Slavia Prag), Mykola Matviyenko (Vorskla Poltava), Ihor Perduta (Vorskla Poltava)

Midtbanespillere: Ruslan Rotan (Slavia Prag), Andriy Yarmolenko (Borussia Dortmund), Yevhen Konoplyanka (Schalke 04), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Denys Harmash (Dinamo Kijev), Serhiy Sydorchuk (Dinamo Kijev), Viktor Kovalenko (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Zinchenko (Manchester City), Oleksandr Karavayev (Zorya Luhansk), Ruslan Malinovskyi (Genk), Marlos (Shakhtar Donetsk), Vitaliy Buyalksyi (Dinamo Kijev), Volodymyr Shepelyev (Dinamo Kijev)

Angribere: Artem Besyedin (Dinamo Kijev)

 

Kroatien

Kroatien lignede længe en sikker vinder af VM-kvalifikationsgruppe I, men så faldt alt sammen. I deres seneste fire kampe har de blot fået fire point og scoret sølle to mål. Dermed gik de fra en sikker føreposition til nu at være i overhængende fare for slet ikke at komme til VM.

Krisen startede, da Kroatien tabte 1-0 i Reykjavik til Island i juni. I september blev det til en smal 1-0-sejr hjemme imod Kosovo, hvorefter kroaterne tabte med 1-0 i Tyrkiet. I fredags spillede de så 1-1 på hjemmebane med Finland, hvilket altså fik fodboldforbundet til at fyre Ante Cacic.

Den nye landstræner, Zlatko Dalic, er ikke et navn, der får mange klokker til at ringe. I løbet af sin aktive karriere oplevede han sin storhedstid hos kroatiske Varteks inden, han gik på pension i 2000.

I 2005 fik han sit første cheftrænerjob hos netop Varteks. Siden trænede han blandt andet Rijeka og Dinamo Tirana inden, han i 2010 rejste til Mellemøsten og Al-Faisaly. Han har brugt de seneste syv år i Mellemøsten, hvor han har stået i spidsen for flere forskellige hold.

Kroatien er desværre hårdt plaget af skader forud for denne kamp. De må undvære forsvarsspillerne Tin Jedvaj og Vedran Corluka, midtbanespillerne Marcelo Brozovic, Ante Coric og Mateo Kovacic samt angriberne Marko Pjaca og Nikola Kalinic. Derudover er Mario Mandzukic tvivlsom.

 

Trup

Målmænd: Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Gent), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb)

Forsvarsspillere: Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Sime Vrsaljko (Atlético Madrid), Josip Pivaric (Dinamo Kijev), Matej Mitrovic (Besiktas), Zoran Nizic (Hajduk Split), Duje Caleta-Car (Red Bull Salzubrg), Antonio Milic (Oostende)

Midtbanespillere: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Mario Pasalic (Spartak Moskva), Filip Bradaric (Rijeka)

Angribere: Mario Mandzukic (Juventus), Andrej Kramaric (1899 Hoffenheim), Duje Cop (Standard Liege), Ivan Santini (Caen)

 

Spilforslag

Fyringen af Cacic er højt spil fra kroaternes side, men det kan vise sig at være et godt træk. En så panisk fyring ændrer næppe det store på lang sigt, men det kan give spillerne et boost på kort sigt, hvilket er præcis, hvad Kroatien har brug for lige nu. Spillerne lod til at være kørt død under Cacic’ styre, og måske Dalic kan få sparket gang i de mange stjerner.

Kroaterne må ganske vist undvære flere profiler, men de har stadig en markant stærkere trup end hjemmeholdet. Derudover kan de tillade sig at spille mere afventende, da de blot skal have uafgjort. Derfor spiller vi på, at Kroatien enten vinder eller får uafgjort til odds 1,43 hos 888sport.

 

Bookmaker is inactive