Gruppe I er formentlig den allermest spændende i den europæiske VM-kvalifikation. Med tre runder igen kæmper hele fire lande stadig om billetter til næste års VM-slutrunde, og intet er dermed afgjort endnu. Tirsdag aften er der så en vaskeægte sekspointskamp, når Tyrkiet, der er på fjerdepladsen, hjemme tager imod gruppens førerhold, Kroatien.

Tyrkiet har haft en yderst svingende kvalifikation, og søndag aften tabte de 2-0 i Ukraine. Dermed er de nu på fjerdepladsen, fem point efter Kroatien og tre point efter Ukraine på andenpladsen. Det er dermed en must-win kamp for Tyrkiet, hvis de vil med til VM.

Kroatien er i en noget bedre situation, da de fører gruppen med to point ned til Ukraine. Kroaterne har været ganske suveræne indtil videre, og de har blot lukket to mål ind i hele kvalifikationen.

Ser man bookmakernes odds, så er det også tydeligt, at der er en spændende kamp i vente. Hos bet365 får man således odds 3,50 på tyrkisk sejr, imens kroatisk sejr belønnes med ods 2,20.

Spil på kampen hos bet365 >>

Optakt: Tyrkiet – Kroatien

Tyrkiet

I 2002 vandt Tyrkiet bronze ved VM, men i disse dage har tyrkerne mindre at fejre. Landsholdet har det nemlig svært, og Tyrkiet har faktisk ikke kvalificeret sig til VM siden slutrunden i 2002.

En af grundene til landets problemer er, at for mange af landsholdets spillere spiller i den hjemlige tyrkiske liga. Storklubberne Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas og Trabzonspor er alle fremragende fodboldhold, men niveauet i Tyrkiet er stadig markant lavere end i Europas største ligaer. Dermed bliver spillerne ikke matchet på et højt nok niveau til daglig, hvilket gør det svært for dem, når de skal op imod mostandere af international klasse. Dette gælder både på landsholdet, men også for de klubber, der spiller i europæisk fodbold.

Det er ellers ikke fordi, at Tyrkiet har et dårligt hold. På papiret er der flere rigtig dygtige spillere, og landstræner Mircea Lucescu er da også en mand, der ved, hvad han laver. Lucescu er kendt for sin tid hos Shakhtar Donetsk, som han stod i spidsen for i mellem 2004 og 2016. Med Shakhtar vandt han utallige mesterskaber, UEFA Cuppen og så solgte han tonsvis af spillere til Europas største klubber.

I den nuværende spillertrup er Arda Turan den helt store stjerne. Barcelona-spilleren har spillet 97 landskampe med 17 mål til følge, og han er kreatøren på holdet. Han er dog langt fra den eneste profil. I forsvaret finder man blandt andet den dygtige Dortmund-spiller Ömer Toprak, imens man på midtbanen har folk som Nuri Sahin, Hakan Calhanoglu og Oguzhan Özyakup. Derudover må man ikke glemme Emre Mor, der efterhånden har spillet 12 landskampe. Oppe foran sætter Tyrkiet sin lid til 32-årige Burak Yilmaz, der i en årrække har bombet mål ind i den hjemlige tyrkiske liga.

Tyrkiets trup

Målmænd: Volkan Babacan, Cenk Gönen, Harun Tekin

Forsvarsspillere: Mehmet Topal, Caner Erkin, Ömer Toprak, Ismail Köybasi, Sener Özbayrakli, Serdar Aziz, Kaan Ayhan, Caglar Söyüncü.

Midtbanespillere: Arda Turan, Emre Belögzoglu, Selcuk inan, Nuri Sahin, Ozan Tufan, Hakan Calhanoglu, Oguzhan Özyakup, Yunus Malli, Emre Mor, Okay Yokuslu, Cengiz ünder, Tolga Cigerci, Yusuf Tazici

Angribere: Burak Yilmaz, Cenk Tosun, Enes Ünal

Kroatien

Balkan-nationen Kroatien har kurs imod endnu en slutrunde deltagelse. Med undtagelse af et 1-0 nederlag på udebane imod Island i juni, så har der ingen slinger i valsen været fra Kroatien, der har været utrolig stabile i gennem hele kvalifikationen. Anført af landstræner Ante Cacic fører Kroatien i øjeblikket gruppen med to point ned til Ukraine, og meget skal gå galt for at de misser kvalifkationen.

Det er da heller ingen overraskelse, at Kroatien fører gruppen. Ser man på deres hold, så er det tydeligt, at de har en af Europas stærkeste trupper. Med folk som Luka Modric, Ivan Perisic, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic og Mario Mandzukic ville alt andet end en førsteplads være skuffende.

Det er dermed et hold, der er stærkt over hele linjen. Skal man dog pege på et svagt punkt, så må det være målmanden Danijel Subasic, der til daglig står i Monaco. 32-årige Subasic er en fremragende målmand på sine bedste dage, men han har desværre også sine udfald i ny og næ.

Derudover er det et stort problem for Kroatien, at de til kampen imod Tyrkiet må undvære midtbanekreatøren Ivan Rakitic. Han måtte udgå fra sidste uges kamp imod Kosovo med en skade, og han vil blive savnet.

Kroatiens trup

Målmænd: Danijel Subasic, Lovre Kalinic, Dominik Livakovic

Forsvarsspillere: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Sime Vrsaljko, Josip Pivaric, Matej Mitrovic, Borna Barisic, Zoran Nizic

Midtbanespillere: Luka Modric, Ivan Perisic, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marcelo Brozovic, Marko Rog, Filip Bradaric, Mario Pasalic

Angribere: Mario Mandzukic, Nikola Kalinic, Andrej Kramaric, Duje Cop, Ivan Santini

Spilforslag

Tyrkiet er pisket til sejr for at bevare håbet om at kunne kvalificere sig til VM. Dette kræver mål, og det må forventes at de kommer frem på banen. Dette kan dog gøre dem sårbare overfor kontraangreb, hvilket kroaterne kan udnytte. Odds 2,25 på over 2,5 mål hos bet365 ser derfor godt ud.

I modsætning til Tyrkiet så kan kroaterne tillade sig at spille lidt mere sikkert og afventende. Uafgjort er et fint resultat for dem, da det stadig vil holde dem på førstepladsen. Vi spiller derfor krydset til odds 3,50 hos bet365.

Spil på kampen hos bet365 >>