Det er en vaskeægte sekspointskamp, når Tyrkiet tager imod Island i Eskisehir i det nordvestlige Tyrkiet fredag aften. VM-kvalifikationsgruppe I er suverænt den tætteste af de otte kvalifikationsgrupper, og med to spillerunder tilbage er der stadig fire hold, der kan snuppe gruppens førsteplads. Kroatien og Island ligger henholdsvis nummer et og to med 16 point, imens Tyrkiet og Ukraine følger lige efter med 14 point hver. Dermed er alt stadig på spil.

Hjemmeholdet slog i september Kroatien med 1-0 på hjemmebane, og selvtilliden bør derfor være høj. Tyrkiet er også stærke på hjemmebane, hvor de ikke har tabt en kvalifikationskamp siden 2014. Faktisk har de blot tabt to kvalifikationshjemmekampe i de sidste fire år.

Island rider videre på bølgen fra EM, og de kan derfor tillade sig at drømme om VM-debut i Rusland næste sommer. Denne drøm blev forstærket, da de i september slog Ukraine med 2-0 på hjemmebane. Islands har det dog svært, når de spiller udenfor landets grænser. Væk fra de hjemlige breddegrader har de i denne kvalifikation tabt til Kroatien og Finland og spillet uafgjrot med Ukraine.

Hos bookmakerne er Tyrkiet da også favoritter til at tage sejren. Hos bet365 er der odds 1,95 på, at Tyrkiet vinder, imens en Islands sejr fås til odds 3,90. 

Læs vores anmeldelse af bet365 her.

 

bet365 Spil på Tyrkiet - Island hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: Tyrkiet – Island

Tyrkiet

Det tyrkiske landshold har ikke længere samme styrke som i begyndelsen af dette årtusinde. Dengang havde alle storklubber med respekt for dem selv en tyrker i truppen, hvilket især skyldtes landets flotte præstation ved VM i 2002. Her vandt Tyrkiet med en trup bestående af folk som Rüstü Recber, Emre Belözoglu, Hakan Sükur, Ümit Davala, Nihat Kahveci og Yildiray Bastürk nemlig bronze.

I dag hedder profilerne Ömer Toprak, Arda Turan, Nuri Sahin, Hakan Calhanoglu og Emre Mor, men selvom Tyrkiet på papiret har et godt hold, måske stærkere end i 2002, har de ikke været med til VM siden de fik bronze. Gang på gang har det ellers stærke landshold fejlet i kvalifikationen, men i år skal det være. Tyrkiet har lagt sig i en udmærket situation forud for de sidste to kampe, men de skal slå Island.

Tyrkiets helt store styrke er deres hjemmebaneform. De er praktisk talt udødelige, når de spiller på hjemmebane, hvor de ikke har tabt en kvalifikationskamp siden 2014. I mellemtiden er lande som Sverige, Kroatien, Rusland, Ukraine og Holland alle blevet sendt hjem fra Tyrkiet med nederlag i bagagen.

Trup

Målmænd: Volkan Babacan (Istanbul Basaksehir), Genk Gönen (Malaga), Serkan Kirintili (Konyaspor)

Forsvarsspillere: Mehmet Topal (Fenerbahce), Caner Erkin (Besiktas), Ömer Toprak (Borussia Dortmund), Ismail Köybasi (Fenerbahce), Sener Özbayrakli (Fenerbahce), Serdar Aziz (Galatasaray), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Caglar Söyüncü (SC Freiburg)

Midtbanespillere: Arda Turan (Barcelona), Emre Belözuglu (Istanbul Basaksehir), Selcuk Inan (Galatasaray), Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Ozan Tufan (Fenerbahce), Hakan Calhanoglu (AC Milan), Oguzhan Özyakup (Besiktas), Emre Mor (Celta Vigo), Yunus Malli (VfL Wolfsburg), Okay Yokuslu (Trabzonspor), Cengiz Ünder (AS Roma), Tolga Cigerci (Galatasaray), Yusuf Yazici (Trabzonspor)

Angribere: Burak Yilmaz (Trabzonspor), Cenk Tosun (Besiktas), Enes Ünal (Villarreal)

 

Island

Island overraskede alt og alle, da de nåede kvartfinalen ved EM sidste sommer. De har efterfølgende fuldt flot op på den præstation, og de er nu tæt på at kvalificere sig til VM for første gang. Dette kræver dog som minimum et point i Tyrkiet. Får de det, kan de dog også meget vel ende med at vinde gruppen, da Kroatien i næste uge skal en tur til Ukraine, imens Island møder Kosovo på hjemmebane.

Desværre for Island har de haft problemer på udebane i denne kvalifikation. På hjemmebane har de ikke tabt en kvalifikationskamp siden sommeren 2013, men på udebane har de blot vundet en enkelt kamp i denne kvalifikation. Dette er en statistik, som de skal have ændret, hvis de virkelig vil drille de bedste.

Islands store problem er naturligvis holdets mangel på bredde. Truppen har masser af kvalitet, men der er også en masse tyndt øl. Derfor er det ufattelig vigtigt, at profiler som Gylfi Sigurdsson præsterer op til deres allerbedste, da landstræner Heimar Hallgrimsson ikke har det store at skyde med på bænken.

 

Trup

Målmænd: Hannes Halldorsson (Randers FC), Ögmundur Kristinsson (Excelsior), Runar Alex Runarson (FC Nordsjælland)

Forsvarsspillere: Birkir Mar Sævarsson (Hammarby IF), Ragnar Sigurdsson (Rubin Kazan), Kari Arnason (Aberdeen), Ari Freyr Skulason (Lokeren), Sverrir Ingi Ingason (FC Rostov), Hördur Björgvin Magnusson (Bristol City), Jon Gudni Fjoluson (IFK Norrköping), Hjörtur Hermansson (Brøndby IF)

Midtbanespillere: Aron Gunnarsson (Cardiff City), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Emil Hallfredsson (Udinese), Gylfi Sigurdsson (Everton), Rurik Gislason (Nürnberg), Olafur Ingi Skulason (Kardemir Karabükspor), Arnor Smarason (Hammarby IF), Arnor Ingvi Traustason (AEK Athen), Runar Mar Sigurjonsson (Grasshopper)

Angribere: Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Dadi Bödvarsson (Reading), Vidar Örn Kjartasson (Maccabi Tel Aviv), Björn Bergmann Sigurdarson (Molde FK)

 

Spilforslag

Det er svært at komme uden om, at Tyrkiet står med rigtig gode kort på hånden forud for denne kamp. Tyrkerne er vanvittigt stærke på hjemmebane, og islændingene næsten håbløse på udebane. Derudover er Tyrkiet også markant stærkere på papiret.

Island har selvfølgelig fordel af, at de ikke behøver jagte sejren på samme måde som tyrkerne. Island kan i stedet tillade sig at fokusere på at forsvare sig, og så forsøge at ramme tyrkerne på kontraangreb.

Det bedste spil på kampen er dog en Tyrkiet-sejr til odds 1,95 hos bet365. 

 

bet365 Spil på Tyrkiet-sejr imod Island til odds 1,95 hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+