Kalkun og football! Optakt og odds til alle NFLs thanksgiving-kampe

Thanksgiving kalkun

Torsdag aften fejrer amerikanerne thanksgiving. Det er en årlig højtid, der altid falder på den fjerde torsdag i november, og den er forbundet med masser af traditioner. Her samles familierne om store middagsborde, der bugner med mad som kalkun, søde kartofler og græskartærte.

Thanksgiving-traditionen går helt tilbage til 1621, hvor den første thanksgiving fandt sted. Det var kort efter, at de første europæere var ankommet til Amerika, og her hjalp de indfødte indianere dem med at finde mad. Derfor består et komplet thanksgiving-måltid kun af ting, der findes i den såkaldte “nye verden”.

Udover at takke for det forgangne års velsigelser, hænger helligdagen også uløseligt sammen med amerikansk fodbold. I over 100 år er der blevet spillet amerikansk fodbold på thanksgiving, og thanksgiving-kampene er i dag nogle af de absolutte højdepunkter i løbet af NFL-sæsonen.

Med så meget football i TV er det natuligvis oplagt at lave en oddskupon eller to. Gør man dette hos bookmakeren bwin, kan man få refunderet sin indsats i tilfælde af, at et enkelt spil ødelægger ens akkumulatorkupon. På den måde får man altså lidt ekstra sikkerhed, når man spiller på verdens fedeste sportsturnering.

 

Spil på NFL hos bwin

 

Historien om football og thanksgiving

Allerede i 1876 begyndte amerikanerne at spille football på thanksgiving. Dette skete, da thanksgiving var en national fridag og folk derfor havde tid til at se football. Derfor begyndte de to collegehold Yale og Princeton at spille imod hinanden, og senere kom andre collegehold også til.

Dermed hang football, kalkun og thanksgiving allerede sammen, da NFL blev dannet i 1920. Siden dengang er der altid blevet spillet football på thanksgiving, hvis man ser bort fra krigsårene 1941-1945.

Traditionen har selvfølgelig både haft højdepunkter og nedture. Et af de absolutte lavpunkter kom i 1939 og 1940. Her blev der blot spillet en kamp hvert år, hvilket skyldtes den såkaldte Franksgiving-kontrovers. Den amerikanske præsident Franklin Roosevelt forsøgte at rykke thanksgiving en uge frem i et håb om, at det ville få amerikanerne til at bruge flere penge i butikkerne. Det var dog blot halvdelen af de amerikanske stater, der anerkendte præsidentens plan, hvorfor var det umuligt at arrangere de traditionelle thanksgiving-kampe. Derfor var det kun de to Pennsylvania-hold, Pittsburgh Steelers og Philadelphia Eagles, der kunne mødes.

Du kan læse meget mere om NFL’s thanksgiving-traditioner inde på Rotoreviewer.com, hvor du kan finde alt historien om aftenen, opskrifter og andre forslag til at få en fed aften.

Lions og Cowboys spiller altid hjemme

I 1934 startede Detroit Lions en tradition, der stadig hænger ved den dag i dag. Bortset fra i franksgiving-årene spiller de nemlig på hjemmebane hver thanksgiving. Klubbens første ejer, George A. Richards, startede denne tradition i et forsøg på at få flere folk på stadion, og det viste sig at være en kæmpe succes. Den første kamp næsten fordoblede Lions’ normale tilskuertal.Uanset hvor dårlige eller gode Lions er, spiller de på hjemmebane den fjerde torsdag i november.

I 1966 efterlignede nydannede Dallas Cowboys så Lions’ tradition. I starten var der bekymring om, hvorvidt de konservative texanere ville acceptere forsøget, men denne blev hurtigt gjort til skamme. Siden dengang har thanksgiving altså hængt sammen med Lions og Cowboys. Flere andre hold har forsøgt at stable denne tradition på benene, men uden succes. I 1975 og 1977 erstattede St. Louis Cardinals Dallas som værter, men de havde ikke samme brede appel til det amerikanske publikum som Cowboys.

I 2006 tilføjede NFL en tredje thanksgiving-kamp til programmet. I denne kamp mødes to tilfældige hold, der bliver skiftet hver sæson.

 

Optakter og spilforslag til årets thanksgiving-kampe

Detroit Lions – Minnesota Vikings

I torsdagens tidlige kamp tager Detroit Lions imod Minnesota Vikings i et interessant divisionsopgør. Lions og Vikings hører begge hjemme i NFC North, og dette er dermed en direkte kamp om divisionens førsteplads og en plads i playoff. Vikings er i øjeblikket 8-2, og de fører divisionen, men Lions er ikke langt efter med 6-4.

De to hold mødtes senest den første oktober, hvor Lions vandt med 14-7. Siden dengang har Vikings dog været fremragende, og de er gået 6-0 siden nederlaget. For Lions er det gået stik modsat. De tabte nemlig tre kampe i streg efter sejren over Vikings, hvilket seriøst skadede deres chancer for at vinde divisionen. De er dog kommet i gang igen på det seneste, og de har vundet deres seneste tre kampe over Green Bay Packers, Cleveland Browns og Chicago Bears. Alle disse hold er dog blandt NFLs svageste i øjeblikket, så sejrsstimen skal tages med et gran salt.

Et af Lions store problemer er, at deres løbeangreb nærmest er ikke-eksisterende. Runningback Ameer Abdullah løb 94 yards imod Vikings sidst, men siden den kamp har han ikke været tæt på lignende stats. Derudover har quarterback Matthew Stafford også haft det svært på det seneste, da Lions er dårlige til at beskytte ham.

Vikings store succes skyldes især holdets offensiv. I Latavius Murray og Jerick McKinnon har de to stabile runningbacks og på WR-positionen er Adam Thielen og Stefon Diggs blandt NFLs varmeste duoer. Derudover har quarterback Case Keenum gjort det fremragende på det seneste, hvorfor Viking også er favoritter.

Spilforslag: Minnesota Vikings vinder til odds 1,70 hos bwin

 

Dallas Cowboys – Los Angeles Chargers

Både Dallas Cowboys og Los Angeles Chargers har desperat brug for sejre, hvis de vil videre til slutspillet. Cowboys har været en af sæsonens store skuffelser, og de er blot 5-5. Divisionens førsteplads er for længst væk, men de er trods alt blot en enkelt sejr bag Atlanta Falcons, der i øjeblikket har den billigste af de fire wildcard-pladser.

Hos Chargers tegner der sig et lignende billede. Klubben flyttede til Los Angeles før denne sæson, og det er bestemt ikke gået som håbet. Chargers er 4-6 på nuværende tidspunkt, og det ser sort ud. De har dog fordel af, at de befinder sig i en af de svagere divisioner i denne sæson, og de er derfor blot to sejre efter Kansas City Chiefs.

På forhånd ligner det en helt tæt kamp mellem to meget lige hold, men værdien er på Chargers. Cowboys må nemlig undvære en lang række nøglespillere. Defensivt gælder det linebacker Sean Lee og safety Jeff Heath. Offensivt må de undvære left tackle Tyron Smith og runningback-stjernen Ezekiel Elliot. Især tabene af Smith og Elliot vil kunne mærkes.

Spilforslag: Los Angeles Chargers vinder til odds 1,90 hos bwin

 

Washington Redkins – New York Giants

Torsdagens sene kamp står mellem Redskins og Giants, der begge hører til i NFC East sammen med Cowboys. Redskins har haft et vanvittigt hårdt schedule på det seneste, men nu begynder det endelig at se lysere ud. Giants er nemlig et af de dårligste hold i denne sæson, og Redskins er derfor kæmpe favoritter. Washington-holdet er et rigtig godt football-hold, der har playmakere i begge ender af banen.

Offensivt har det også set rigtig godt ud for Redskins, der har lavet masser af point på det seneste. Quarterback Kirk Cousins har kastet for mere end 300 yards i begge af deres seneste to kampe, og det kan han også sagtens imod Giants. The G-Men har nemlig blot lavet 14 sacks i denne sæson, hvilket er dårligst af alle hold.

New York Giants har også været håbløse på det sidste. Quarterback Eli Manning har fuldstændig mistet den mojo, der sikrede ham to Super Bowl-ringe for få år tilbage, og defensiven sejler. I starten af november tillod Giants Los Angeles Rams at score hele 51 point, og deres sæson er allerede slut.

Spilforslag: Washington vinder (-7) til odds 1,83 hos bwin

 

Få ekstra sikkerhed på amerikanske akkumulatorkuponer

Der findes ikke noget mere frustrerende end, når man taber en god akkumulatorkupon på grund af én kamp. Dette har bwin dog nu en løsning på. Her kan man nemlig få sit indskud tilbage, hvis ens akkumulatorkuponer på amerikansk sport fejler på grund af blot en kamp.

Dermed er bwin også den perfekte bookmaker til dem, der elsker at spille på amerikansk sport. Har man ikke allerede en konto hos bookmakeren, kan man modtage en stor velkomstbonus, hvis man opretter sig netop nu. bwin fordobler alle nye kunders første indskud med op til 1.000 kroner. Dermed kan man starte med hele 2.000 kroner på sin spilkonto, hvis man indsætter 1.000 kroner.

Når man har sin konto klar er alt man skal gøre at tilmelde sig kampagnen via linket forneden. Herefter skal man lave en akkumulatorkupon med mindst fem spil på amerikansk sport, NFL, NHL og NBA. Denne kupon skal være til minimum odds 1,20, og man skal spille for mindst 50 kroner for at blive forsikret.

Hvis ens kupon så tabes på grund af én kamp, tilbagebetaler bwin ens indskud som et free bet. Man kan få op til 250 kroner tilbage per gang.

Kampagnen løber indtil den 31. december 2017.

 

Få forsikring på dine kuponer hos bwin

 

bwin logo