Sverige – Schweiz odds: Første svenske VM-kvartfinale siden 1994?

Vores svenske naboer skal i aktion tirsdag klokken 16:00, når Schweiz venter i en spændende 1/8-finale. Begge mandskaber har imponeret indtil videre ved denne slutrunde, men Sverige må siges at være favoritter, da de vandt deres ekstremt stærke gruppe bestående af Tyskland, Mexico og Sydkorea.

Svenskerne har virkelig set stærke ud ved dette VM. Først besejrede de Sydkorea med 1-0. Derefter var de kun et par sekunder fra at få point mod de regerende verdensmestre. Mod mexicanerne foldede de sig ud i fuldt flor og vandt med hele 3-0 i et brag af en kamp. Det bliver spændende at se, om de kan fortsætte de fornemme takter mod schweizerne.

Det schweiziske landshold har været lidt mere op og ned ved verdensmesterskaberne. De startede rigtig godt ud, da det blev til 1-1 med Brasilien, og herefter slog de Serbien i et fantastisk flot comeback. Det var dog langt fra overbevisende mod Costa Rica, hvor defensiven sejlede rundt og begik straffe i de døende minutter. Derfor måtte de nøjes med 2-2 i deres sidste gruppespilskamp.

Diverse spiludbydere på internettet forventer et totalt tæt opgør. Hos bookmakeren betfair er der således odds 2,75 på en schweizisk sejr, mens man bliver belønnet med odds 3,10 på en svensk sejr. Uafgjort giver pengene tre gange igen.

Har man endnu ikke oprettet en konto hos den brillante bookmaker, kan man i øvrigt få odds 16 på Sverige slår Schweiz.

 

Spil på Sverige - Schweiz her

 

Optakt: Sverige – Schweiz

Sveriges defensiv er bundsolid

Logoet for det svenske fodboldforbundDa lodtrækningen til gruppespillet var overstået, så det rigtig svært ud for Sverige. De har dog gjort deres tvivlere og kritikere til skamme, da de både har været bundsolide defensivt og krydret det med et par offensive højdepunkter. Den første kamp mod Sydkorea var godt nok lidt af en langgaber, men de fik stadig tilkæmpet sig et straffespark, som den aldrende anfører Andreas Granqvist sikkert eksekverede. Mod de regerende tyske verdensmestre var Ola Toivonen på pletten, da han bragte dem i front efter en halv times tid. Marco Reus fik udlignet i starten af anden halvleg, og Toni Kroos sparkede i sidste spilminut et frispark i kassen, så det endte med et 2-1-nederlag. Det var dog stadig en yderst imponerede præstation af det svenske landshold.

Svenskerne var overhovedet ikke færdige med at overraske. Mange forventede en svær kamp mod Mexico, men der var aldrig den store tvivl om, hvem der ville snuppe de tre point. Først skulle de have haft et straffespark, da Chicharito brugte hånden i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs. Derefter dukkede Ludwig Augustinsson op ved bagstolpen og sørgede for svensk føring. Den blev fordoblet da Andreas Granqvist konverterede sit andet straffespark ved denne slutrunde, og til sidst var det et mexicansk selvmål, som gjorde det til slutresultatet 3-0. Derved vandt de deres gruppe med seks point, og de har fået en relativ overkommelig vej til en eventuel semifinale. Slår de schweizerne, så venter enten Colombia eller England i kvartfinalen.

Sebastian Larsson døjer med en muskelskade, så han kommer ikke til at deltage i 1/8-finalen.

Forventet startopstilling

Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Hiljemark, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen

Se hele den svenske VM-trup her

 

Schweiz svinger en hel del

Schweiz er til gengæld meget sværere at blive kloge på. Den ene kamp spiller de fuldstændig fantastisk fodbold, mens de den næste ligner et helt andet hold. Der er altså langt fra bundniveau til topniveau, og det er en farlig måde at spille på ved en stor slutrunde som VM. Det er da nok også derfor, at det schweiziske landshold ikke har klaret sig videre fra en 1/8-finale i mere end et halvt århundrede. Nu står de dog med relativt gode kort på hånden for at komme videre til kvartfinalen. Hvis de da vel og mærket kan vise deres topniveau og gøre det meget bedre end i 2-2-kampen mod costaricanerne. Man skal nemlig ikke give Sverige gaver i form af straffespark og personlige fejl, for dem udnytter de prompte.

Det er vanen tro Xherdan Shaqiri, som der skal vise vejen for schweizerne. Han stod for assisten til Steven Zuber i 1-1-kampen mod brasilianerne, og det var da også ham som stod for det sene sejrsmål til 2-1 mod serberne. Mod Costa Rica var han meget usynlig, og Schweiz lider virkelig under hans fravær. Der er altså ikke den store tvivl om, at det er ham, som der skal være det offensive omdrejningspunkt, og hvis han spiller op til sit bedste, så har det schweiziske landshold også en chance for at komme i en VM-kvartfinale for første gang siden 1954. Hvis han derimod bliver pakket ind som i sidste kamp, så kommer schweizeren uden tvivl til at få det rigtig svært mod det meget stabile svenske landshold.

Vladimir Petković har alle mand klar til kamp, så han kan frit vælge og vrage blandt sine 23 spillere.

Forventet startopstilling

Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Džemaili, Zuber – Seferović

Se hele den schweiziske VM-trup her

 

Spilforslag til Sverige – Schweiz

Vi er en smule uenige med bookmakerne, da de har gjort Schweiz til favoritter. Der er ikke den store tvivl om, at dette bliver et tæt opgør, men vi tror mest på Sverige. Deres defensiv er bundsolid, de får en hel del straffespark, og deres offensiv så virkelig god ud mod Mexico. Derfor anbefaler vi da også, at man gør brug af det gode tilbud fra betfair og får odds 16 på svensk sejr.

Hvis man gerne vil tilføje lidt ekstra spænding, så synes vi, at Granit Xhaka ligner en oplagt kortkandidat. Han har godt nok holdt sig på måtten indtil videre, da han ikke fik gult i nogle af de tre gruppespilskampe. Nu er der dog en kvartfinalebillet på spil, og det betyder, at han kommer til at give den mere gas og gå ekstra meget til stålet. Derudover elsker han at brokke sig til dommeren.

Derfor anbefaler vi at spille på, Granit Xhaka får et kort i kampen til odds 2,80 hos betfair.

 

Spil på Xhaka får kort her

 

bookmakeren betfairs logo på gul baggrund