Gratis superliga billetterJa tak! – Fredag d. 20. februar 2015 starter Superliga sæsonen igen, og så ruller bolden rundt omkring på de danske stadions. Den lange vinterpause er endelig ved at være nået til vejs ende, og så vil vi langsomt få besvaret de spørgsmål vi har vedr. hvem der rykker ned, og hvem der vinder Superligaen. Er FCM for stærke i år, og kan de modsat sidste år, hvor de også førte ved vinterpausen, går hen og vinde Superligaen, eller vil de atter engang falde sammen til sidst?-

Hvad med FC København, det store danske fodboldflagskib i de sidste mange sæsoner, har ikke imponeret, men alligevel er de med i toppen. Er de for langt bag FC Midtjylland til at kunne nå at indhente dem, og vil Ståle Solbakken få bevist, at han er den fantastiske træner, som vi så for år tilbage.

Odds på Superligaen her —>

I bundkampen har vi flere kandidater der kan rykke ned, men sikkert er det næsten, at Silkeborg tager den ene plads. Silkeborggenserne har haft et miserabelt efterår, og de skal lave et mirakel, hvis de har tænkt sig at spille i Superligaen i næste sæson. Lige over Silkeborg er FC Vestsjælland placeret, og de er favoritter til at tage den anden nedrykningsplads. Der er dog andre hold med i kapløbet, hvor SønderjyskE kan ende med en nedrykning, mens succeshistorien Hobro heller ikke skal føle sig alt for sikre. Alle disse spørgsmål vil vi få besvaret, når Superligaen slutter igen til maj, men først skal vi lige have sat næste spillerunde igang, og det sker fredag d. 20. februar, når FC Nordsjælland får besøg af Randers FC.

Vinder FC Midtjylland Superligaen 2014/2015?

Det korte svar er, Ja. Hvorfor finder FC Midtjylland Superligaen i år? – Det gør de fordi, at de for det første har et stort forspring ned til FC København, derudover har de masser af rutine, og så har de hentet Superligatopscoreren Martin Pusic fra Esbjerg. Alle disse faktorer er med til, at FC Midtjylland bliver danske mestre for første gang siden fusionen mellem Herning og Ikast.

Glen Riddersholm og FC Midtjylland har i de seneste sæsoner været ualmindelig tæt på at vinde det danske mesterskab, hvor de flere gange har ført ligaen ved vinterpausen. I foråret er der dog gået gummiben i den for FC Midtjylland, der ikke har præsteret som i efteråret, og derfor er de altid snublet på målstregen, hvor de sidste år blev snydt af AaB, og i sidste ende smed en sikker sølvmedalje i sidste spillerunde.

 

Kan Hobro overleve i Superligaen?

Hobro var eminente i den første del af efteråret i Superligaen, men langsomt begyndt de at falde af på den. Den bølge de red på, er langsomt begyndt at svinde ind, og Hobro er nu blot fem point fra nedrykningsstregen. De har oprustet med bl.a, Mikkel Beckmann, men er det nok til at overleve i Superligaern? – Vi tror det ikke. Holdene lige under Hobro har oprustet med væsentlig stærkere profiler, og vi tror ikke, at Hobro kan fortsætte det flotte spil, som de leverede i store dele af efteråret.

Hobro er på retur til 1. Division, og føler os ret overbevist om, at Hobro og Silkeborg begge rykker ned.

 

Kan Brøndby overhale FC København?

Brøndby er langsomt ved at spille sig tilbage til toppen af dansk fodbold, og der går måske ikke længe igen, før vi ser FC København og Brøndby på samme niveau, som vi tidligere har set dem. I øjeblikket er det fem point der skiller de to mandskaber ad, og spørgsmålet er, om Brøndby kommer til at hente FC København i løbet af foråret i Superligaen. Hvis vi kigger på træningskampene forud for forårssæsonen, så er der ikke noget, der taler for, at Brøndby skulle overhale FC København. Flere nederlag er det blevet til, hvor det største var på intet mindre end 7-0 til Hoffenheim.

FC København har klaret det en del bedre end Brøndby i optakten, og spiller for spiller må FC København også siges at være en del bedre på hver position, måske lige undtaget i det centrale forsvar, hvor Daniel Agger er fast inventar i Brøndby.

FC København ender over Brøndby i denne sæson, men Brøndby kan sagtens ende på bronzepladsen, og sikrer holdet medaljer igen.