Der er vigtige point på spil til bundstriden i Superligaen, når Esbjerg møder Viborg fredag d. 3. marts på Blue Water Arena. Viborg er sidst i tabellen med 19 point, og et opgør ude mod Esbjerg er en af de kampe, Johnny Mølbys tropper skal have point med hjem fra, hvis man vil spille Superliga næste sæson.

Esbjerg vandt dog deres seneste hjemmekamp med 3-0 over SønderjyskE, og tog derefter til Lyngby og kæmpede bravt 0-0 med hjem. Imens så Viborg skidt ud mod AGF hjemme, hvor det heldigt blev til 1-1 i en kamp, AGF skulle have vundet komfortabelt.

Ser vi på odds på Esbjerg vs Viborg, har bookmakerne svært ved at placere favoritrollen lige nu. bet365 tilbyder netop nu odds 2.70 på Esbjerg og 2.75 på Viborg, mens krydset kan spilles til odds 3.00.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Optakt: Esbjerg vs Viborg

De fleste husker Esbjergs miserable præstationer i begyndelsen af efteråret, men faktisk har esbjergenserne nu ikke tabt i deres seks seneste Superliga-kampe, og den nye cheftræner efter Colin Todd, Lars Lungi Sørensen, har god grund til at glæde sig over udviklingen på det seneste i klubben.

Åbningssejren på 3-0 over SønderjyskE har helt sikkert givet blod på tanden hos Esbjerg, som måtte ud i en hård fight mod Lyngby for at få 0-0 med hjem til Jylland i den seneste kamp.

Der har været gang i svingdøren hos Esbjerg i vinterpausen, hvor man har hentet adskillige lejesvende ind større og mindre europæiske klubber. Ind er kommet Konstantin Tsimikas (Olympiakos FC, leje), Otar Kakabadze (Gimnastic de Tarragona, leje), Georgios Katsikas (FC Twente), Budu Zivzivadze (FC Samtredia), Emmanuel Oti Essigba (SC Braga, lejeaftale) og Lasha Parunashvili (fri).

Samtidigt har Esbjerg sagt farvel til seks spillere, bl.a. Kevin Mensah som er taget til Brøndby. Så stor en udskiftning i ét vindue er sjældent en god ting for en bundklub, som måske har mest brug for kontinuitet, men indtil videre ser det ud til at Esbjerg-holdet har fået et løft ift. efterårssæsonen.

 

Viborg har ikke imponeret trods to point

Det samme kan ikke siges om Viborg, som godt nok fik 0-0 med hjem fra Herning mod FCM i første kamp. Men det skete dog også i overtal i en god del af kampen, da FCM var reduceret til 10 mand. Mod AGF i den efterfølgende kamp, misbrugte Mate Vatzadze en friløber efter 10 sekunder, men derudover var der ikke meget som lykkedes for Viborg gennem samtlige 90 minutter.

Kun AGF’ernes manglende skarphed i feltet holdt Viborg inde i kampen, og der skulle da også en klodset hånd på bolden fra Alexander Juel Andersen til at sikre Viborg et straffespark og dermed udligningen til 1-1. Viborg kan dog glæde sig over, at det til trods for uimponerende spil, er blevet til to point i foråret indtil videre.

Spil på kampen hos bet365.dk >>