Søndag den anden februar er det tid til Super Bowl LII. Kampen spilles i Atlanta og står mellem New England Patriots og Los Angeles Rams, der begge kvalificerede sig efter dramatiske overtidssejre i conference finals. Bookmakerne har gjort Patriots til smalle favoritter, men med et spread på blot 2,5 i skrivende stund, ventes der en tæt kamp. I denne artikel tager vi et nærmere kig på de forskellige odds på Super Bowl 2019 og guider dig til en profitabel nat foran fjernsynet.

 

Odds på Super Bowl LIII hos bet365
*Find spillet her; Amerikansk Fodbold-> NFL

 

De bedste odds på Super Bowl 2019

Forneden ses de seneste odds på Super Bowl 2019 fra bookmakeren bet365. Oddsene bliver automatisk opdateret frem til slutfløjtet og vil konstant vise de aktuelle odds.

Odds på Super Bowl LIII

Indlæser odds…

Vi sender dig videre til bookmakeren bet365

Super Bowl er, som det kan læses senere i denne optakt, en af verdens allerstørste sportsbegivenheder. Det betyder også, at der findes et hav af forskellige odds på Super Bowl. Det er oplagt at oddse på, hvem der vinder kampen og løfter det eftertragtede Lombardi Trofæ. Dette er dog langt fra det eneste. Hos bet365 kan man for eksempel spille på, hvor mange point, der scores i kampen, hvem der vinder de forskellige quarters og, hvilke spillere, der scorer touch downs i løbet af kampen. Dette er de klassiske spil.

Er man til nogle lidt mere uortodokse spil, kan man spille de såkaldte specials, der går på længden af det længste scorede field goal, hvem der vinder coint tosset, hvordan det første field goal bliver brændt og, hvilke spillere, der løber og griber flest yards i løbet af kampen. Alt dette finder man hos bet365, der ikke kun har mange markeder men også nogle af de højeste odds på Super Bowl 2019.

 

Få de bedste Super Bowl 2019 odds tilbud

Forneden ses de bedste odds tilbud på Super Bowl 2019 fra de danske bookmakers. Vi har ledt hos samtlige danske bookmakers efter de bedste betting tilbud, så du kan få det maksimale ud af aftenen.

Få mest ud af Super Bowl betting tilbud

Som det ses foroven er der masser af odds tilbud på Super Bowl 2019. Det er dog langt fra alting, der skinner, der er guld. Ligeledes kan den enes guld være den andens skrald. Der er nemlig flere ting, man skal overveje, når man udnytter et odds tilbud til Super Bowl 2019.

Først og fremmest skal man holde øje med et regler og vilkår. Det betyder, at man skal læse det med småt før, man gør andet. I ovenstående artikler præsenterer vi altid det med småt, men vi anbefaler alligevel, at du også kigger det igennem. Det er nemlig bedre at være på den sikre side.

Når vi anbefaler at læse det med småt, skyldes det, at man skal kende ting som gennemspilskrav og lignende. Bookmakerne har det med at få tilbud til at se bedre ud, end de egentlig er. Man skal derfor være sikker på, hvad man går ind til før, man begynder at spille.

Når man har styr på de forskellige tilbud, skal man kigge på, hvordan tilbudene passer med ens spillestil. Kræver en bookmaker, at man spiller for et markant højere beløb, end man normalt vil gøre, skal man lade være.

Sidst men ikke mindst skal man holde sig for øje udelukkende at spille værdispil. Dette er den gyldne vej til overskud, og blot fordi man kan få et free bet eller et forhøjet odds hos en bookmaker, skal man stadig lede efter værdispil.

 

Odds på Super Bowl MVP

Som det kan ses på listen over de tidligere Super Bowl MVPs, er det oftest en quarterback, der vinder den prestigefulde pris. Netop derfor er det også Tom Brady og Jared Goff, der er favoritter til at løbe med titlen igen i år. Brady udløser i skrivende stund odds 1,90 hos bet365, imens der er odds 3,00 på Jared Goff.

Tror man på en Rams-sejr, skal man dog ikke nødvendigvis lade sig lokke af Goff. Odds 17 på den defensive kaptajn og stjerne Aaron Donald er rigtig flot, og det samme er odds 17 på runningback-stjernen Todd Gurley, der har slået et hav af rekorder i denne sæson. De kan begge stjæle opmærksomheden ved årets kamp og er derfor oplagte odds på Super Bowl 2019.

Tror man derimod på en Patriots-sejr, bør man oddse på Tom Brady. I Brady/Belichick-æraen har han nemlig vundet samtlige MVP-priser i Patriots-sejre. Han er den altoverskyggende stjerne på holdet, og det virker utænkeligt, at en af hans holdkammerater skal løbe med titlen.

Odds på Super Bowl LIII MVP

Indlæser odds…

Vi sender dig videre til bookmakeren bet365

NordicBet tilbyder endda odds på, hvem den udvalgte MVP først takker i sin tale. Her er favoritten holdkammeraterne til odds 2,75, imens der er odds 3,00 på selveste Gud. Længere nede af listen finder man andre til odds 5,00, familie til odds 6,00, ejerne til 6,50 og til slut by og træner til henholdsvis odds 11 og 12.

 

Skøre odds på Super Bowl

Super Bowl er dog meget mere end blot det, der sker på banen. Super Bowl er også alt det, der sker udenom, hvilket også ses på markederne, de danske bookmakers tilbyder.  Hos NordicBet finder man massevis af sjove og skøre specialspil på alt det, der omringer kampen.

Man kan for eksempel spille på, hvorvidt Patriots træner Bill Belichick kaster med enten sin tablet eller headset i løbet af kampen, eller om han trækker sig tilbage efter opgøret. Man kan endda oddse på, hvorvidt Donald Trump ser kampen på stadion. Man kan endda spille på, hvorvidt Tom Bradys trøje bliver stjålet efter kampen, som det skete i 2017. Dette udløser odds 11 hos NordicBet.

Har man et godt øje til Tom Bradys supermodel-kone Gisele Bündchen, får man hos NordicBet odds 1,68 på, at hun filmes mere end 1,5 gange i løbet af kampen.

I USA har man til vane at hælde energidrik udover den vindende træner efter kampen. NordicBet forventer, at denne energidrik er enten gul eller grøn, hvilket udløser odds 3,25. Det højeste odds får man på farven lilla, der giver pengene 11 gange igen.

Under VM-finalen i Rusland formåede en baneløber at invadere banen. Sker dette søndag, udløser det odds 8,00 hos NordicBet, imens der er odds 15 på at strømmen går. Det gjorde den senest i 2013.

 

Odds på Super Bowl halvlegs show

Det amerikanske band Maroon 5 spiller i pausen af kampen, og det kan selvfølgelig også lade sig gøre at oddse på halvlegsshowet ved Super Bowl. Dette kan igen gøres ved NordicBet.

Hos bookmakeren kan man spille på, hvilken sang bandet først spiller. Favoritten her er Moves Like Jagger til odds 3,00, imens She Will Be Loved og flere andre udløser odds 4,00. Pausestjernene går typisk hurtigt igennem deres sange for at kunne spille så mange som muligt i løbet af det korte halvlegsshow. Hos NordicBet får man odds 1,85 på, at Maroon 5 og deres gæster spiller mindst 6,5 sange.

Man ser ofte at halvlegsshowet gæstes af en lang række gæstestjerner. Det bliver altså næppe kun Maroon 5, der indtager scenen i Atlanta. Der er odds 4,00 på, at Mick Jagger optræder og odds 3,50 på, at Christina Aguilera kigger forbi.

I den mere kuriøse afdeling får man odds 2,19 på, at forsangeren Adam Levine starter Super Bowls halvlegsshow med en hat på.

 

Odds på Super Bowl-specials hos NordicBet
*Find spillet her; Amerikansk Fodbold-> NFL

 

Spilforslag til Super Bowl 2019

Der er masser af forskellige muligheder for at oddse på Super Bowl 2019 hos de danske bookmakers. Der er dog enkelte spil, der skiller sig ud fra mængden.

Først og fremmest anbefaler vi et odds på Los Angeles Rams. Holdet kommer til Super Bowl som underdog, men det samme gjorde Philadelphia Eagles i sidste sæson, hvor de slog Patriots. Rams har et komplet mandskab med en udmærket defensiv, og en uhyggelig offensiv. Rams har derudover et fremragende løbeangreb, hvor Todd Gurley og CJ Anderson begge er store profiler. Dermed har de også gode forudsætninger for at holde Brady på bænken og bruge masser af tid i angrebet.

Det er to fremragende offensiver, der står overfor hinanden i årets finale. Derfor anbefaler vi også at oddse på, at Super Bowl bliver rig på point. NordicBet giver odds 2,40 på over 59,5 point, hvilket er mere end godkendt. I conference finals gik begge kampe over bookmakernes forventede linjer, og den trend forventer vi holder. Derudover er der lagt op til en tæt kamp, hvor de to offensiver konstant vil presse hinanden til at score yderligere.

 

Så stort er Super Bowl

En ofte gentaget påstand er, at Super Bowl er verdens største endags sportsbegivenhed. Dette er dog ikke helt rigtig. I 2014 så omkring 160 millioner mennesker verden over Super Bowl ifølge Reuters, hvilket bestemt er imponerende. Sammenligner man med antallet af seere ved VM-finalen i fodbold samme år, blegner det dog en smule. Hele 1,01 milliard mennesker så nemlig med, da Tyskland slog Argentina i finalen ifølge FIFA. Champions League-finalen i fodbold samt VM i cricket får også Super Bowl til at se småt ud i forhold til antal TV-seere.

Men der er dog ingen tvivl om, at Super Bowl er noget unikt alligevel. Det er suverænt den største sportsbegivenhed i USA, og derfor betaler nogle af verdens største virksomheder millioner af kroner for blot få sekunders reklametid under kampen.

Hvert år får NFL i øvrigt nogle af verdens største musikalske navne til at optræde ved Super Bowl. Her skal der både synges nationalsang inden kampen og serveres pauseunderholdning i topklasse. Hele setuppet omkring kampen er altså unikt, og der er ingen andre sportsbegivenheder, der kommer i nærheden af Super Bowl hvad angår selve showet omkring sporten.

 

Super Bowl pauseunderholdning

Det såkaldte Super Bowl halftime show er et af de mest eftertragtede job i musikindustrien. Det er en kæmpe ære for især amerikanske musikere, og kun de allerbedste får æren. Ved Super Bowl LI så hele 150 millioner med, da Lady Gaga optrådte i pausen, hvilket gjorde den mest sete koncert i verdenshistorien ifølge NFL. Selv ikke-sportsinteresserede tænder ofte for Super Bowl blot for at se pauseunderholdningen.

Pauseunderholdningen har dog ikke altid haft den størrelse, som den har i dag. Indtil de tidlige 1990er var pauseunderholdningen som regel centreret rundt om et tema. For eksempel spillede Grambling State Universitys show band seks gange ved Super Bowl mellem 1960erne og 1990erne, imens forskellige militærorkestre også har spillet. Der har endda været år, hvor underholdningen slet ikke har bestået af musik, men i stedet af forskellige andre former for opvisninger.

Dette ændrede sig dog i 1991, hvor pauseunderholdningen begyndte at bestå populære musikere. Siden dengang er pauseshowet simpelthen blot vokset fra år til år, og det er i dag kun de største af de største, der kan spille ved Super Bowl.

På trods af Super Bowls størrelse bliver musikerne ikke betalt for at underholde. Faktisk er det kun sket én gang i historien, nemlig i 1994, hvor NFL gik med til at donere et beløb til Michael Jacksons Heal the World Foundation, der også fik reklametid under kampen. Det ses som så stor en ære at spille ved Super Bowl, at musikerne simpelthen gør det gratis. Det hører dog med til historien, at kampen størrelse og popularitet som regel medfører, at musikernes popularitet forøges bagefter, hvorfor de altså sælger flere CD’er, streams og koncertbilletter. Dermed er der bestemt en økonomisk gulerod ved at spille under Super Bowl.

 

Skandalen med Janet Jackson og Justin Timberlake

Et af de mest ikoniske og skandaløse øjeblikke ved Super Bowls halftime show kom under Super Bowl XXXVIII i 2004, hvor New England Patriots slog Carolina Panthers. Her spillede Janet Jackson, Justin Timberlake, P. Diddy, Nelly og Kid Rock, og showet endte i hvad, der senere blev kendt som Nipplegate i den amerikanske presse. Under showet kom Justin Timberlake til at rive et stykke af Janet Jacksons tøj af, hvilket medførte, at hendes højre bryst blev tydeligt for enhver. Jackson var hurtig til at dække sig til, men skaden var allerede sket.

CBS, der viste kampen, blev idømt en bøde på 550.000 dollar, og arrangørerne blev kritiseret hårdt. Det var især NFL og Super Bowls ry som værende familievenlig, der kom under angreb på grund af nipplegate.

På grund af sagen indførte amerikanske medier et såkaldt broadcast delay på live begivenheder. Dermed er alle amerikanske live begivenheder nu sendt mellem fem og syv sekunder for sent, så TV-selskaberne kan nå at slukke for signalet i tilfælde af lignende skandaler.

 

Reklamer under Super Bowl

Da hele USA ser med ved Super Bowl, er kampen den perfekte mulighed for firmaer til at reklamere. Derfor investerer størstedelen af USAs største virksomheder millioner af dollars i at producere reklamer i absolut verdensklasse. Disse reklamer er ikke kedelige og forudsigelige, som man normalt kender reklamer, men i stedet underholdende og med nogle af verdens største stjerner i hovedrollerne. Store stjerner såsom Justin Timberlake, Justin Bieber, Snoop Dog, Lady Gaga, Zac Efron, Stan Lee, Arnold Schwarzenegger, Dwayne ‘The Rock’ Johnson og mange andre var med i diverse reklamer ved Super Bowl LI i 2017.

Ved Super Bowl i 2017 kostede en 30 sekunders reklame mellem 5 og 5,5 millioner dollar svarende til mellem 30.3 millioner og 33.4 millioner danske kroner. Til gengæld får køberen så også vist sin reklame for omkring 115 millioner amerikanere, hvorfor det nemt kan vise sig som værende en god forretning.

I dagene efter Super Bowl bliver de mange reklamer i øvrigt vist og diskuteret igen og igen, og man er derfor sikker på masser af opmærksomhed.

 

Super Bowl stadion 2019

Super Bowl 2019 spilles på Mercedes Benz Stadium i Atlanta, Georgia. Byen har to gange tidligere været vært for Super Bowl, men det var på det gamle Georgia Dome.

Mercedes Benz Stadium er normalt hjem for Atlanta Falcons, der tabte Super Bowl for to år siden, og fodboldklubben Atlanta United FC, og det stod færdig i 2017. Det er et af NFLs mest moderne og smukkeste stadions og en værdig vært for den enorme begivenhed.

Stadionet har plads til hele 71.000 tilskuere, og til Super Bowl 2019 er der naturligvis fuldstændig udsolgt.

 

Super Bowls historie

Den første Super Bowl i historien blev spillet i 1967, hvor Green Bay Packers besejrede Kansas City Chiefs med 35-10. Dengang var Super Bowl en kamp mellem de to rivaliserende ligaer NFL og AFL, og kampen var i første omgang kendt som AFL – NFL World Championship Game. Dette var tilfældet indtil 1970, hvor de to ligaer fusionerede og blev til det nutidige NFL.

De forskellige Super Bowls adskilles fra hinanden ved brug af romertal. Man bruger altså ikke årstal til at adskille finalerne som i de fleste andre sportsgrene. Den første Super Bowl har dermed nummeret I. Den eneste undtagelse fra denne regel er Super Bowl 50, der blev spillet i 2016.

 

Liste over vindere af Super Bowls

Super Bowl  Vindende hold
I Green Bay Packers
II Green Bay Packers
III New York Jets
IV Kansas City Chiefs
V Baltimore Colts
VI Dallas Cowboys
VII Miami Dolphins
VIII Miami Dolphins
IX Pittsburgh Steelers
X Pittsburgh Steelers
XI Oakland Raiders
XII Dallas Cowboys
XIII Pittsburgh Steelers
XIV Pittsburgh Steelers
XV Oakland Raiders
XVI San Francisco 49ers
XVII Washington Redskins
XVIII Los Angeles Raiders
XIX San Francisco 49ers
XX Chicago Bears
XXI New York Giants
XXII Washington Redskins
XXIII San Francisco 49ers
XXIV San Francisco 49ers
XXV New York Giants
XXVI Washington Redskins
XXVII Dallas Cowboys
XXVIII Dallas Cowboys
XXIX San Francisco 49ers
XXX Dallas Cowboys
XXXI Green Bay Packers
XXXII Denver Broncos
XXXIII Denver Broncos
XXXIV St. Louis Rams
XXXV Baltimore Ravens
XXXVI New England Patriots
XXXVII Tampa Bay Buccaneers
XXXVIII New England Patriots
XXXIX New England Patriots
XL Pittsburgh Steelers
XLI Indianapolis Colts
XLII New York Giants
XLIII Pittsburgh Steelers
XLIV New Orleans Saints
XLV Green Bay Packers
XLVI New York Giants
XLVII Baltimore Ravens
XLVIII Seattle Seahawks
XLIX New England Patriots
50 Denver Broncos
LI New England Patriots
LII Philadelphia Eagles

 

Odds på Super Bowl LIII hos bet365
*Find spillet her; Amerikansk Fodbold-> NFL

 

Bookmakeren bet365s officielle logo. Hos bookmakeren kan man sætte Vuelta Espana 2018 odds på både samlet vinder og de forskellige etaper.