Der spekuleres heftigt i, at statsminister Helle Thorning-Schmidt er på vej til en toppost i EU. Hos Betsafe køber man dog ikke præmissen. Der er beskedne odds 1,50 at hente på, at statsministeren fortsat hedder Helle, når der udskrives folketingsvalg, mens det modsatte udfald belønnes med odds 2,35.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har gentagne gange benægtet, at hun er i spil til en toppost i EU. Alligevel vil spekulationerne om hendes nære fremtid ingen ende tage. Senest benyttede konspirationsteoretikerne statsministerens besøg i Berlin til at bære nyt ved til bålet.

Hos Betsafe anser man det dog for mest sandsynligt, at Helle Thorning-Schmidt fortsætter som statsminister frem mod folketingsvalget. Dette belønnes med odds 1,50, mens et jobskifte står i odds 2,35.

“Det er klart, at statsministeren får svært ved at takke nej, hvis hun tilbydes en tung post i EU. Men vi ser mest hendes påståede kandidatur som en del af det taktiske spil, der foregår mellem de store EU-lande. Derudover formoder vi også, at Helle Thorning-Schmidts motivation for at stå i spidsen for socialdemokraterne ved et kommende valg er større end nogensinde. Meningsmålingerne tyder jo pludselig på et mere åbent valg end forventet”, lyder vurderingen fra Betsafes oddssætter Thomas Holm.

 

Odds på Betsafe.dk her – >

 

Forlader Helle Thorning-Schmidt Statsministeriet til fordel for en EU-post inden næste folketingsvalg?

JA            2,35

NEJ         1,50