Efter 0-0 i åbningskampen på hjemmebane imod Lokomotiv Moskva jagter FC København den første sejr i denne sæsons Europa League-gruppespil. Dette bringer dem til Moldova, hvor Sheriff Tiraspo, det lokale storhold, venter. Ligesom FCK startede Sheriff også gruppespillet med at spille 0-0, og gruppen er dermed helt lige efter første spillerunde.

Hvis man tror, at Sheriff bliver en nem opgave for FCK, kan man dog godt tro om igen. Klubben fra Tiraspol fører i øjeblikket den Moldoviske liga med 29 point for de første 11 kampe, og de har i alt lavet 34 ligamål i denne sæson, hvorfor de også har tre mand i top fire på topscorerlisten.

FC København har ikke været helt ligeså dominerende i den danske Superliga, men det har været tæt på på det seneste. De har således blot tabt en af deres seneste otte kampe, og det er blevet til hele 15 mål i deres seneste fem kampe.

Bookmakerne vurderer også, at det bliver en tæt kamp, omend de dog har FC København som favoritter. Hos bet365 er der odds 3,30 på Sheriff, imens FCK-sejren fås til odds 2,30.

Læs vores anmeldelse af bet365, der især excellerer med deres livebetting og spiludbud, her.

 

bet365 Spil på kampen hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: Sheriff Tiraspol – FC København

Sheriff Tiraspol

Den moldoviske klub blev dannet af den tidligere politimand Viktor Gushan i 1997. Navnet kom fra hans virksomhed af samme navn, der i dag er et af de største private firmaer i hele Moldova. Sheriff ejer, udover fodboldklubben, blandt andet en tankstationskæde, en supermarkedskæde, en TV-station, et forlag, et byggefirma, en bilforretning, et reklamebureau, en alkoholfabrik, to brødfabrikker, et fem-stjernet hotel og en teleudbyder. Der findes altså ikke mange brancher, hvor Gushan og Sheriff ikke er involveret.

På grund af den massive investeringer i fodboldklubben, har Sheriff sat sig solidt på den moldoviske fodboldtrone. De har vundet mesterskabet femten gange siden 2001, og de har i alt kvalificeret sig til Europa League-gruppespillet fire gange.

Sheriff har hjemme i regionen Transnistrien, også kendt som Transdnjestr, der siden 1990 har kæmpet for uafhængighed. Området har et indbyggertal på omkring en halv million, hvor Tiraspol er hovedstaden og den største by. Transnistrien fungerer de facto som en selvstændig stat, men dette anerkendes hverken af Moldova eller nogle medlemsstater af FN.

Ser man nærmere på spillertruppen, er der ikke umiddelbart nogle navne, der springer i øjnene. Men Sheriff har naturligvis en stærk trup. De har blandt andet den norske målmand Zlatko Tripic, der spillede utallige kampe i Tippeligaen for Molde, Frederikstad og Start inden, at han drog til Greuter Fürth i 2014. Man kan også nævne den montenegrinske angriber Stefan Mugosa, der ligeledes har en fortid i tysk fodbold. I mellem 2014 og 2017 repræsenterede han Kaiserslautern, Erzgebirge Aue, 1860 München og Karlsruher SC. Dog uden den store succes.

Mest spændende er dog angriberen Vitalie Damascan. Den blot 18-årige moldover blev hentet hentet sidste vinter, og han har været et fremragende køb. På trods af hans unge alder har han allerede lavet 15 ligamål for Sheriff. Dette i blot 17 ligakampe. I denne sæson har han scoret ti mål i 11 ligakampe, og forventningerne er gigantiske til den unge angriber, der kan blive Moldovas første superstjerne.

 

FC København

De regerende danske mestre er for alvor kommet i gang på det sidste. Københavnerne er oppe på fem kampe i træk uden nederlag, og de har holdt buret rent i de seneste fire. Københavnerne er derudover begyndt at score et hav af mål, hele 11 er det blevet til i deres seneste tre kampe.

Det er især positivt for manager Ståle Solbakken, at hans angribere er begyndt at finde netmaskerne igen. I weekends kamp kom Andrija Pavlovic på tavlen imod Silkeborg, og ugen inden scorede både han og Pieros Sotiriou to mål, da Helsingør blev slået med 4-0.

FCK virker dermed ustoppelige, men det er ikke gået til spillernes hoveder fortæller Nicolai Boilesen.

– Jeg har aldrig været der før, så det bliver en førstegangsoplevelse. Og forhåbentlig en god oplevelse, i hvert fald hvad angår resultatet. Vi tager i hvert fald derned for at vinde, men vi har ingen illusion om, at det bliver en kamp som de tre, vi havde i sidste uge imod Helsingør, Skive og Silkeborg, udtaler venstrebacken til FCKs hjemmeside.

– Østeuropæiske hold er generelt kommet rigtig godt med i de senere år, og når man møder dem på udebane, får man sjældent noget foræret. Men vi har selvtilliden i orden efter at have holdt nullet i fire kampe og scoret en masse mål, så der er fremgang på en række punkter, uddyber Boilesen.

 

Spilforslag

Det er yderst vigtigt ikke at undervurdere Sheriff. Det er ikke tilfældigt, at de er kommet i Europa League-gruppespillet, for det er bestemt et stærkt fodboldhold. FC København bør dog stadig være et niveau højere, og de er med rette favoritter.

FCK har gjort det rigtig flot på det sidste, og de oplever ikke længere de samme skadesproblemer som tidligere på sæsonen. Truppen er langt bredere nu, og Solbakken har virkelig fået nogle spændende kort at spille.

Derudover mangler Sheriff stadig for alvor at bevise sig på den europæiske scene. De er endnu ikke gået videre fra gruppespillet, og det ser også svært ud i denne sæson.

Det er dog altid svært at spille europæiske udekampe, og vi vælger derfor FCK draw-no-bet til odds 1,575 hos bet365 i stedet for det rene 2-tal. Her får vi altså indskudet tilbage, hvis kampen ender uafgjort.

 

bet365 Spil FCK draw-no-bet hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+