Tjekkiet flagTjekkiet var i kvalifikationen i én af de sværere grupper med bl.a. Holland, Tyrkiet og Island, men suste igennem kvalifikationen og tog førstepladsen med 7 sejre, en uafgjort og to nederlag.

Ved EM 2016 i Frankrig er Tjekkiet igen havnet i en hård gruppe, hvor man er røget i pulje med Spanien, Kroatien samt Tyrkiet, som tjekkerne altså også havde fornøjelsen af i kvalifikationen. Her tabte Tjekkiet i øvrigt hjemme med 0-2, og vandt derefter 1-2 i Tyrkiet.

Umiddelbart er der ikke mange profiler i den 23-mand store EM-trup, som landstræner Pavel Vrba har udtaget. Størstedelen af spillerne gør sig til dagligt i tjekkisk fodbold, hvilket i og for sig ikke er det store kvalitetsstempel, men tjekkerne har tilsyneladende et godt kollektiv.

Ser vi på Tjekkiets sandsynlige startopstilling, et det mellem stængerne selvfølgelig Arsenals Petr Cech. Forsvaret udgøres af Kadarabek (Hoffenheim), Marek Suchy (Basel), Michal Kadlec (Sparta Prag) og Limbersky (Viktoria Plzen). Suchy er dog i karantæne til åbningskampen mod Spanien d. 13. juni, og her forventes han afløst af Tomas Sivok (Bursaspor).

Midtbanen er særligt interessant, for her finder vi tjekkernes topscorer i EM-kvalifikationen, Dockal, på højre flanke samt Arsenals Tomas Rosicky som den store styrmand på midten. Foruden de to forventes det, at midtbanen udgøres af Darida fra Hertha Berlin og Plasil fra Bordeaux på den defensive midtbane samt Krejci fra Sparta Prag på venstre flanke.

Det helt store spørgsmål i tjekkernes startopstilling er måske oppe foran, hvor valget er helt åbent mellem Tomas Necid, David Lafata eller den formstærke Milan Skoda, som trods sine 30 år først fik debut for Tjekkiets landshold for et år siden.

På spørgsmålet om, hvorvidt Tjekkiet går videre fra gruppen, er der odds 1.90/1.80 på henholdsvis ja/nej hos bet365.

Se alle odds på EM 2016 her.

 

Tjekkiets EM 2016 trup

Målmænd:

Petr Cech (Arsenal)

Tomas Vaclik (Basel)

Tomas Koubek (Sparta Prag)

Forsvar:

Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen)

Pavel Kaderabek (Hoffenheim)

David Limbersky (Viktoria Plzen)

Marek Suchy (Basel)

Michal Kadlec (Sparta Prag)

Tomas Sivok (Bursaspor)

Roman Hubnik (Viktoria Plzen)

Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)

Midtbane:

Borek Dockal (Sparta Prag)

Jiri Skalak (Brighton)

Vladimir Darida (Hertha Berlin)

Daniel Kolar (Viktoria Plzen)

Ladislav Krejci (Sparta Prag)

Josef Sural (Sparta Prag)

David Pavelka (Kasimpasa)

Jaroslav Plasil (Bordeaux)

Tomas Rosicky (Arsenal)

Angreb:

Milan Skoda (Slavia Prag)

Tomas Necid (Bursaspor)

David Lafata (Sparta Prag)