Rusland – Argentina odds: Hvad kan VM-værterne?

Det bliver Ruslands første store test, når de lørdag tager imod Argentina på det legendariske Lusjniki Stadion i Moskva. Om otte måneders tid lægger stadionet græs til både VMs åbningskamp og finale, og lørdagens kamp er den første siden, at VM-byggeriet på det begyndte i 2013.

Rusland er værter for VM, men landsholdet er i krise. Russisk fodbold befinder sig i en seriøs bølgedal, og landstræner Stanislav Cherchesov råder ikke længere over spillere af den kvalitet, som man tidligere forbandt med Rusland.

Argentina er rejst til Rusland med alle de tunge skyts. Truppen indeholder stjerner som Lionel Messi, Angel Di Maria og Javier Mascherano, og det er tydeligt, at landstræner Jorge Sampaoli tager novembers to træningskampe yderst seriøst.

Derfor er det heller ikke overraskende, at bookmakerne har Argentina som pæne favoritter. Hos Unibet udbydes en argentinsk sejr til odds 1,80 imens, man får odds 4,75 på, at Rusland vinder.

Læs vores anmeldelse af Unibet her.

 

Spil på kampen hos Unibet

 

Optakt: Rusland – Argentina

Rusland

Forventningerne til Ruslands landshold var store, da de fik tildelt VM tilbage i 2010. Dengang håbede landets fodboldforbund på, at Rusland kunne kæmpe med om medaljerne ved VM i 2018, men denne idé er for længst droppet. Nu er målet i stedet, at værterne skal undgå at blamere sig selv på samme måde som Sydafrika gjorde det i 2010, hvor de røg ud i gruppespillet.

Ruslands landshold er nemlig langt fra det niveau, som man så ved EM i 2008. Dengang imponerede folk som Andrei Arshavin, Konstantin Zyryanov, Yuri Zhirkov og Roman Pavlyuchenko hele fodboldverden, da de bar Rusland til semifinalerne. I dag er profilerne folk som Alan Dzagoev, Aleksandr Golovin og Fedor Smolov, og de er desværre ikke på samme niveau.

Netop derfor har det russiske fodboldforbund på det seneste aktivt ledt efter udenlandske spillere, der kan nationaliseres. Sidste år blev brasilianske Guilherme den første udlænding til at få debut på Ruslands landshold, og siden er flere fuldt efter. Dette gælder blandt andet CSKAs højreback Mario Fernandes, der fik russisk statsborgerskab i foråret. Derudover har man også overtalt udlændinge med russiske rødder som Roman Neustädter og Konstantin Rausch til at trække i rødt og hvidt på trods af, at de begge er opvokset i Tyskland.

Manden, der skal føre Rusland til succes ved VM, er Stanislav Cherchesov. Som spiller repræsenterede han blandt andet Spartak Moskva og Dynamo Dresden, og som træner har han trænet klubber i både Rusland, Polen og Østrig. Hans største job var hos Dinamo Moskva, men han har også vundet the double med Legia Warszawa.

 

Trup

Målmænd: Igor Akinfeev (CSKA Moskva), Vladimir Gabulov (Arsenal Tula), Andrey Lunov (Zenit Skt. Petersborg)

Forsvarspillere: Igor Smolnikov (Zenit Skt. Petersborg), Fedor Kurdryashov (Rubin Kazan), Viktor Vasin (CSKA Moskva), Georgi Dzhikiya (Spartak Moskva), Roman Neustädter (Fenerbahce), Ilya Kutepov (Spartak Moskva), Konstantin Rausch (FC Köln), Mario Fernandes (CSKA Moskva)

Midtbanespillere: Yuri Zhirkov (Zenit Skt. Petersborg), Denis Glushakov (Spartak Moskva), Alan Dzagoev (CSKA Moskva), Dmitri Kombarov (Spartak Moskva), Aleksandr Golovin (CSKA Moskva), Aleksandr Erokhin (Zenit Skt. Petersborg), Aleksei Miranchuk (Lokomotiv Moskva), Vladislav Ignatyev (Lokomotiv Moskva), Daler Kuzyaev (Zenit Skt. Petersborg), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moskva), Anton Shvets (Akhmat Grosnyj)

Angribere: Aleksandr Kokorin (Zenit Skt. Petersborg), Fedor Smolov (FC Krasnodar), Dmitri Poloz (Zenit Skt. Petersborg), Anton Zabolotny (FC Tosno)

 

Argentina

Lionel Messi og Argentina havde store problemer i den sydamerikanske VM-kvalifikation, hvor de først sikrede deres VM-billet i sidste spillerunde. Kvalifikationen kom i hus efter en 3-1-sejr i Ecuador. Argentinerne kom ellers bagud 1-0 i kampens første minut, men herefter tog Messi over. Som en enmandshær bar han Argentina til VM, og han sikrede sejren med et imponerende hattrick.

Kvalifikationen ændrer dog ikke på, at Argentina bestemt ikke imponerede. De scorede blot 19 mål i deres 18 kvalifikationskampe, og de sluttede hele 13 point efter ærkerivalerne fra Brasilien. I løbet af kvalifikationen tabte de derudover til både Paraguay og Bolivia, imens de også smed unødvendige point på hjemmebane imod Venezuela og Peru.

Det er dog ikke til at komme udenom, at Argentina har en stærk trup på papiret. Dette gælder selvfølgelig især i offensiven, hvor de kan stille en stjernerække af navne. I defensiven ser det noget mere anstrengt ud, og der er markant længere mellem de store profiler på denne del af banen.

I forhold til landskampene i oktober har Sampaoli valg at se bort fra Lautaro Acosta, Fernando Gago, Pablo Perez og Milton Casco. Derudover har Gabriel Mercado, Lucas Biglia, marcos Acuna og Mauro Icardi meldt afbud til kampen på grund af skader.

 

Trup

Målmænd: Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzman (UANL), Agustin Marchesin (América)

Forsvarsspillere: Javier Mascherano (Barcelona), Nicolas Otamendi (Manchester City), Federico Fazio (AS Roma), Cristian Ansaldi (Torino), Emiliano Insua (VfB Stuttgart), Emanuel Mammana (Zenit Skt. Petersborg), German Pezzella (Fiorentina)

Midtbanespiller: Ever Banega (Sevilla), Enzo Perez (River Plate), Matias Kranevitter (Zenit Skt. Petersborg), Eduardo Salvio (SL Benfica), Fernando Belluschi (San Lorenzo), Alejandro Gomez (Atalanta), Leandro Paredes (Zenit Skt. Petersborg), Diego Perotti (AS Roma), Emiliano Rigoni (Zenit Skt. Petersborg), Giovani Lo Celso (Paris SG)

Angribere: Lionel Messi (Barcelona), Angel Di Maria (Paris SG), Sergio Agüero (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus), Dario Benedetto (Boca Juniors), Cristian Pavon (Boca Juniors)

 

Spilforslag

Der er lagt op til et brag af en kamp på Lusjniki Stadion. Det bliver den første kamp på det legendariske stadion i hjertet af Moskva siden 2013, og det er i sandhed en festlig anledning. Rusland får derudover besøg af nogle af verdens bedste fodboldspillere, så kampen bliver uden tvivl udsolgt.

Læs mere om Lusjnikis historie her.

Det er derudover en kamp i mellem to fodboldhold, der gerne vil frem på banen. Både Argentina og Rusland har brug for at overbevise fansene om, at de fortjener deres støtte, hvilket kun kan gøres ved hjælp af god fodbold. Derfor må det forventes, at de begge vil forsøge at komme frem på banen lørdag eftermiddag.

Ser man nærmere på de to trupper, er der heller ingen tvivl om, at begge hold har deres styrker i offensiven. Ydermere er det værd at bemærke, at hverken Rusland eller Argentina har de store profiler i defensiven.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på over 2,5 mål til odds 2,17 hos Unibet. 

 

Følg spilforslaget hos Unibet