Søndag den 9. september skal svenskerne til stemmeurnerne, når det er tid til Rigsdagsvalget 2018. Svenskerne skal vælge mellem den siddende statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokratiet og oppositionslederen Ulf Kristersson fra det liberale parti, Moderaterna. Valget har dog også en stor ubekendt i det indvandrerkritiske parti, Sverigedemokraterne, der meget vel kan blive parlamentets største efter valget.

Hos bookmakeren Unibet finder man et hav af forskellige odds på det svenske valg. Bookmakeren forudser, at socialdemokraterne bliver det største parti efter valget, men at Kristersson bliver landets næste statsminister. Har man fidus til Sverigedemokraterne, får man odds 2,00 på, at de får over 23 procent af stemmerne.

 

Unibet Odds på det svenske valg hos Unibet nu

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Sveriges næste statsminister

Unibet har de højeste odds på det svenske valg og Sveriges næste statsminister. Bookmakeren forudser som sagt, at Ulf Kristersson bliver den store vinder og kalde sig for statsminister efter valget. Det svenske valg ventes dog at blive tæt, og man må bestemt ikke undervurdere Stefan Löfvens chancer.

Unibets odds på Sveriges statsminister efter Rigsdagsvalget

Kandidat Odds
Ulf Kristersson 1,80
Stefan Löfven 2,20
Annie Lööf 5,00
Jimmie Åkesson 10,00

 

Stefan Löfven har været svensk statsminister siden 2014, men svenskerne har ikke for alvor været imponerede over resultaterne. Efter blot fire år lider det svenske folk af regeringstræthed, og den optimisme, der i 2014 omringede Löfven er forsvundet.

 

Derfor er Kristersson bookmakernes favorit

Det helt store debatemne i Sverige i de seneste fire år har været den flygtningekrise, der i 2015 ramte Europa. Her stod Löfven, ligesom Angela Merkel, med åbne arme overfor de mange flygtninge og immigranter, der valfartede imod Europa. Alene i 2015 tog Sverige imod 150.000 immigranter.

Sverige tog et stort ansvar, da krisen stod på, men ikke alle var tilfredse. I de seneste år har flere og flere svenskere rettet øjnene imod de problemer, der følger med i kølvandet på indvandringen, og de føler ikke, at de bliver hørt. Fra flere sider er det nemlig blevet påpeget, at Löfven og resten af hans regering ikke har taget disse problemer seriøst nok, hvorfor man i dag for eksempel ser bilafbrændinger og lignende i Sverige.

Kristersson var også positivt stemt overfor de mange immigranter, men han har siden skiftet standpunkt. Han er blevet fortaler for en strikt udlændingepolitik, hvor indvandringen skal begrænses, som man for eksempel har set i Danmark. I dag har hver fjerde svensker udenlandsk baggrund, og flertallet af voldtægtsforbrydere indenfor de seneste fem år er født i udlandet ifølge TV-stationen SVT.

Svenskerne har i de senere år også måttet vænne sig til en virkelighed, hvor flere og flere bliver fattige. 245.000 svenskere over 65 år er under fattigdomsgrænsen, og ifølge DR bebrejder folk både de rige, der har nydt godt af skattelettelser, såvel som udlændingene.

Det er altså ingen overraskelse, at Ulf Kristersson står stærkt inden søndagens valg. Derfor er odds 1,80 på, at han bliver Sveriges næste statsminister også mere end godkendt.

 

Unibet Odds på Kristersson som statsminister her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Høje odds på Sverigedemokraterne

Sverigedemokraterne blev grundlagt i 1988, men det er først i de seneste år, at partiet for alvor er blevet relevant. I dets første fire Rigsdagsvalg lå det konsekvent under en procent af stemmerne. I 2010 kom det for første gang ind i parlamentet med 5,70 procent af stemmerne, og den total blev mere end fordoblet i 2014. Dengang sluttede Sverigedemokraterne på 12,86 procent af stemmerne, og nu forventes de endnu en gang at gå frem. Unibet har sat linjen ved 23 procent af stemmerne, hvilket viser, at tiltroen på Sverigedemokraterne er stor.

Partiet, der kan sammenlignes med Dansk Folkeparti, står for en stram udlændingepolitik, hvilket flere og flere svenskere altså støtter i disse tider. Partiet ledes af Jimmie Åkesson, der har stået i spidsen siden 2005. Han er tidligere medlem af Moderaterna, og hans popularitet er eksploderet i de seneste år.

Udlændingedebatten har længe været tabu i Sverige, men det har Åkesson og Sverigedemokraterne virkelig fået ændret på. I dag er det i orden at forholde sig kritisk til især den muslimske indvandring, og Sverigedemokraterne forventes derfor at få et stort valg.

Hvis alt flasker sig for dem, kan de faktisk gå hen og blive Sveriges største parti og dermed slå Socialdemokraterne af pinden. Unibet tilbyder odds 2,30 på, at Sverigedemokraterne bliver det største parti. Kun Socialdemokraterne har lavere odds til 1,55. Værdien er dog utvivlsomt på Sverigedemokraterne.

Meningsmåling fra det svenske valg foretaget den første september. På tabellen kan man se, hvor mange stemmer de svenske partier forventes at få ved Rigsdagsvalget 2018.
Svensk meningsmåling fra den 1. september. Som det ses er Sverigedemokraterne gået frem i forhold til den seneste meningsmåling, og de ligger nu til at blive Sveriges største parti.

 

Unibet Odds på Sverigedemokraterne her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Masser af høje odds at hente hos Unibet

Leder man efter odds på det svenske valg, bør man starte hos Unibet. Her finder man både de højeste odds på Rigsdagsvalget men også allerflest valgmuligheder. Det skyldes selvfølgelig, at Unibet har rødder i Sverige og derfor satser tungt på at tilgodese de spillere, der vil placere odds på Sveriges parlamentsvalg.

Sådan finder du de højeste odds på Rigsdagsvalget:

  1. Opret konto hos Unibet
  2. Gå til politik
  3. Vælg “Sverige”

Udover de førnævnte spilmuligheder kan man også spille på, hvilken koalition, der får flest stemmer, hvem der bliver ministre, hvor mange partier regeringen får, hvorvidt det bliver en majoritetsregering, om en partileder går af på valgdagen og eget mere. Der er simpelthen et hav af valgmuligheder for odds på det svenske valg, så det er bare om at komme i gang.

Det er også muligt at finde specialspil på alle de opstillede partier. Man får for eksempel odds 7,00 på, at Feministisk Initiativ får mindst én plads i parlamentet.

Vil man oddse på, hvordan det går i de største kommuner, er det naturligvis også muligt. Unibet udbyder odds på, hvilke partier, der bliver størst i henholdsvis Göteborg, Malmö og Stockholm.

Sidst men ikke mindst er det muligt at oddse på, hvorvidt svenskerne skal stemme igen inden den 1. september 2022.

 

Tæt Rigsdagsvalg i vente

Selvom Kristerssons højrefløj forventes at vinde det svenske valg, er intet afgjort endnu. Der forventes spænding helt frem til den sidste stemme er talt op, og det er derfor for tidligt at spå om resultatet. Netop på grund af denne forventning, kan man dog også hente de rigtig høje odds på det svenske valg. Bookmakerne har nemlig svært ved at spå om resultatet, og derfor kan der hentes gode penge og stor værdi i oddsene. De seneste meningsmålinger fra Sverige viser dog som bekendt, at højrefløjen og Kristersson står stærkest.

 

Gode råd til odds på politik

Når man oddser på politik, er der et par ting, man altid skal huske på. Først og fremmest må man aldrig lægge alt for meget i meningsmålingerne. Dette gælder især, hvis man har tænkt sig at stemme på indvandrerkritiske partier eller kandidater. Der er nemlig mange vælgere, der ikke vil sige højt, at de stemmer på for eksempel Sverigedemokraterne, hvis de bliver spurgt. Netop derfor ser man gang på gang disse partier gå markant frem på valgnatten. I Danmark er det sket flere gange for Dansk Folkeparti, imens Donald Trump og Brexit også haltede gevaldigt efter i meningsmålingerne før valgene. Derfor er der ofte høje odds at hente på, at disse partier og kandidater klarer sig godt, hvilket man også ser ved dette valg.

Derudover handler det selvfølgelig om at se Rigsdagsvalget som enhver anden begivenhed, hvis man vil lave overskud på sine odds. Det betyder, at man skal se efter værdi og ikke oddse med sine følelser. Det kan være en svær øvelse, da det kan betyde, at man skal oddse imod ens politiske overbevisning.

 

Unibet Odds på det svenske valg hos Unibet nu

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund