Mens Leicester har sikret sig det engelske mesterskab i denne sæson, mangler vi stadig svar på spørgsmålet om, hvem der skal spille europæisk i næste sæson, og hvem der rykker ned i The Championship. Det får vi endegyldigt svar på i de kommende uger, hvor de to sidste spillerunder samt udsatte kampe skal afvikles i Premier League.

I denne Premier League optakt kaster vi et blik på kampen om Europa-pladserne i toppen, samt den altid spændende nedrykningsstrid, hvor Newcastle, Sunderland og Norwich kæmper en brav kamp for at undgå nedrykning.

 

Kan Manchester United sætte den afgørende slutspurt ind?

premier_league_topstilling_7_5_2016

Leicester og Tottenham er sikret en plads i næste sæsons Champions League, mens Arsenal, Manchester City og til dels Manchester United kæmper om de sidste engelske pladser i Champions League.

For United kan det både blive knald eller fald, for allerede om tre dage, d. 10. maj, mødes West Ham og Man United i en udsat kamp, som får stor betydning for, hvilket af de to hold der indtager femtepladsen som giver adgang til næste års Europa League. For United lever muligheden dog stadig for en plads i Champions League-kvalifikationen, men det kræver en fjerdeplads som i øjeblikket besættes af lokalrivalerne fra Manchester City.

I første omgang skal United have tre point mod nedrykningstruede Norwich i dag, hvor det går løs på Carrow Road kl. 13.45 i den tidlige kamp. Dermed kender vi allerede resultatet af dét opgør, når kl. 16-kampene sparkes igang i Premier League.

I morgen – søndag d. 8. maj – mødes Manchester City og Arsenal i et direkte opgør om tredjepladsen og direkte kvalifikation til Champions League, og såfremt Arsenal vinder det opgør og United samtidig slår Norwich i dag, kan United overtage fjerdepladsen i den udsatte kamp mod West Ham på tirsdag.

Indlæser...

Norwich vandt for uger tilbage et vigtigt bundopgør mod Newcastle med 3-2, og dermed blev der pustet nyt liv i The Canaries håb om overlevelse. Desværre for Norwich fulgte man trop med tre nederlag på stribe mod Crystal Palace, Sunderland og senest Arsenal. Det har plantet kanariefuglene midt i suppedasen, for nu er presset for alvor på Norwich før dette møde mod Manchester United, som ser ud til at være på vej mod bedre tider. Således har United vundet fire, spillet en uafgjort (1-1 mod Leicester i sidste uge) og tabt én i de sidste seks kampe.

United er selvfølgelig favoritter her, men har haft det svært på udebane i denne sæson, og spørgsmålet er, om Norwich kan overraske her, hvor Premier League-livet er på spil.

 

Newcastle, Sunderland eller Norwich?

premier_league_bundstilling_7_5_2016

I bunden af Premier League er der særlig fokus på Newcastle, Sunderland og Norwich, som alle er i overhængende fare for at tage turen ned i den næstbedste række til næste sæson. Bundstriden bliver ikke mindre interessant af, at Newcastle og Sunderland er ærkerivaler, og kun ét af de to hold kan sikre sig overlevelse i år. Newcastle har de bedste kort på hånden med ét point flere end de to konkurrenter i bundstriden, men Sunderland og Norwich har begge spillet én kamp færre.

Skulle Norwich tabe i dag til Manchester United, har man altså stadig chancen for at overhale Newcastle i de to næste kampe, og det samme gælder for Sunderland, som i dag møder Chelsea hjemme på Stadium of Light.

Newcastle skal dog en tur til Birmingham og møde Aston Villa, som er stensikre på nedrykning ovenpå en mildest talt katastrofal sæson, hvor det kun er blevet til tre sejre i 36 kampe.

 

Indlæser...

Sunderland har brug for tre point her, for der er stor sandsynlighed for, at Newcastle snupper alle tre på Villa Park. Sunderland har kun tabt én af de fem sidste kampe (0-2 mod Leicester), men det er også kun blevet til én sejr (0-3 ude mod Norwich). Derudover har The Black Cats spillet tre uafgjorte, hvor det bl.a. blev til 0-0 mod Arsenal.

Hos Chelsea er sæsonen slut, for The Blues har ikke mere at spille for i år. Senest blev det 2-2 hjemme mod Tottenham, hvor Chelsea ikke kun skulle undgå et nederlag til lokalrivalerne, men også kunne sende mesterskabet til Leicester og den tidligere Chelsea Manager Claudio Ranieri. Den kamp var en slags finale for Chelsea, og spørgsmålet er nu, om holdet mentalt er gået på sommerferie.

 

Indlæser...

Aston Villa har været til grin i den internationale fodboldverden gennem hele sæsonen, hvor holdet er historisk ringe i Premier League. Undervejs i sæsonen tabte Aston Villa ydermere end træningskamp mod deres eget U21-hold med hele 3-0. Pinligt var det, og intet tyder på at Aston Villa hanker op i sig selv nu, hvor nedrykningen for længst er en realitet. De seneste 11 kampe er alle tabt, og det er sket på sådan en måde, at tilskuerne dårligt gider dukke op til hjemmekampene på Villa Park i øjeblikket.

Newcastle er inde i en god stime, og ligner umiddelbart det bedste bud på en overlever i bundstriden. The Magpies har ikke tabt i de fire seneste kampe, hvor det er blevet til 1-0 over Crystal Palace, 3-0 over Swansea og derimellem to gange uafgjort med 1-1 hjemme mod Man City og 2-2 ude mod Liverpool. Newcastle ser ud til at være kommet op i gear, og der venter formentlig Aston Villa en toptændt modstander i dagens opgør, hvor Newcastle kan tage et godt skridt væk fra nedrykningskampen med en sejr. Særligt hvis Sunderland taber til Chelsea og Norwich taber til Man United.

Se flere odds på Premier League hos bet365.dk >>

 

bet365-580x330