Der er en direkte billet til næste sommers VM-slutrunde i Rusland på spil, når Portugal hjemme tager imod Schweiz. Gæsterne fører højst overraskende gruppen, men de har kun tre point ned til Portugal på andenpladsen. Schweiz vandt den første kamp med 2-0, hvilket vil sige, at Portugal skal vinde med mindst det samme for at tage førstepladsen. Portugal har en bedre målscore, hvorfor en 2-0-sejr er nok for dem.

Bortset fra nederlaget i Schweiz har Portugal gjort rent bord i denne kvalifikation. Otte sejre og en målscore på 30-4 er det blevet til for de regerende europamestre, hvilket bestemt er godkendt.

Efter ni kampe har Schweiz stadig maksimumpoint, og de har virkelig gjort det godt. I lørdags slog de Ungarn med 5-2 på hjemmebane, og de nu kun en kamp fra målstregen og gruppens førsteplads.

Schweiz’ fremragende form ændrer dog ikke på, at bookmakerne har stor tiltro til hjemmeholdet. Hos Betsafe er der odds 1,65 på, at Portugal vinder, imens en schweizisk sejr bliver belønnet med odds 6,00.

Læs vores bookmakeranmeldelse af Betsafe her.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Portugal – Schweiz

Portugal

Selvom det er svært at sætte en finger på Portugals kvalifikationsresultater, er de i overhængende fare for kun at slutte som nummer to i gruppen. Dette er på trods af at Portugal har skrabet hele 24 point sammen, hvilket ellers ville være nok til en førsteplads i en tredjedel af grupperne.

Faktisk har Portugal været så gode, at det næsten er absurd, at det er et nederlag i første spillerunde, der er ved at afgøre deres VM-skæbne. Siden nederlaget til Schweiz har de vundet samtlige kampe, og der har ingen slinger i valsen været hos Cristiano Ronaldo og co.

Netop derfor må man da heller ikke afskrive Portugal. De har nemlig gjort det så godt, at det langt fra er urealistisk, at de slår Schweiz med tre mål eller mere.

Hvor Portugal længe var kendt som et hold uden angribere, har de i øjeblikket to af de varmeste angribere i verden i Ronaldo og André Silva. Førstnævnte har lavet 15 mål i denne kvalifikation, imens Silva har lavet otte.

Portugal må undvære Internazionale-forsvaren João Cancelo, der er skadet. Derudover har Nani ikke været udtaget siden Confederations Cup i sommers.

 

Trup

Målmænd: Rui Patricio (Sporting CP), Anthony Lopes (Lyon), Beto (Göztepe)

Forsvarsspillere: Nélson Semedo (Barcelona), Pepe (Besiktas), Luís Neto (Fenerbahce), Vitorino Antunes (Getafe), José Fonte (West Ham United), Eliseu (Benfica), Cédric Soares (Southampton), Bruno Alves (Rangers)

Midtbanespillere: João Moutinho (AS Monaco), João Mário (Internazionale), Danilo Pereira (Porto), William Carvalho (Sporting CP), André Gomes (Barcelona), Bruno Fernandes (Sporting CP), Renato Sanches (Swansea City)

Angribere: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lokomotiv Moskva), Bernardo Silva (Manchester City), Goncalo Guedes (Valencia), André Silva (Milan), Gelson Martins (Sporting CP), RIcardo Quaresma (Besiktas)

 

Schweiz

Schweiz har været en af de helt store overraskelser i denne kvalifikation. Det var bestemt forventet, at de ville snuppe andenpladsen i gruppen, men at de kan tage sejren er overraskende.

Schweizerne har dog været rigtig godt spillende, og det er derfor fuldt fortjent, at de fører gruppen på nuværende tidspunkt. De har ikke været ligeså sprudlende som portugiserne, men de har gang på gang leveret professionelle indsatser og kørt sejrene hjem. Undervejs er det blevet til to 2-0-sejre imod Færøerne, en 2-1-sejr imod Andorra og en smal 1-0-sejr på hjemmebane imod Letland, men Schweiz har altid fået de tre point.

I lørdags slog de så Ungarn med hele 5-2 på hjemmebane. Her excellerede den schweiziske offensiv endelig, og det var en fornøjelse at se.

Schweiz må undvære Udinese-fløjen Valon Behrami og Dortmund-målmanden Roman Bürki til kampen her. Derudover har landstræner Vladimir Petkovic droppet Gélson Fernandes og Edmilson Fernandes i forhold til den seneste landsholdssamling.

 

Trup

Målmænd: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Marwin Hitz (Augsburg), Yvon Mvogo (RB Leipzig)

Forsvarsspillere: Stephan Lichtsteiner (Juventus), Francois Moubandje (Toulouse), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Manuel Akanji (Basel), Michael Lang (Basel), Ricardo Rodríguez (Milan), Johan Djourou (Antalyaspor), Fabian Schär (Deportivo La Coruña)

Midtbanespillere: Remo Freuler (Atalanta), Granit Xhaka (Arsenal), Steven Zuber (1899 Hoffenheim), Blerim Dzemaili (Montreal Impact), Fabian Frei (Mainz 05), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Mario Gavranovic (Rijeka)

Angribere: Breel Embolo (Schalke 04), Haris Seferovic (Benfica), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Eren Derdiyok (Galatasaray)

 

Spilforslag

Schweiz er et hold, der forsvarer sig rigtig godt. I denne kvalifikation har de blot lukket fem mål ind, og de håber på at kunne holde Ronaldo i skak. For Schweiz vil et 1-0-nederlag være helt udmærket, da det stadig vil sikre dem sejren i gruppen.

Portugal skal frem og lave mål, men de ved også, at et udebanemål til Schweiz kan blive katastrofalt. Derfor vil Portugal næppe satse hele butikken før til allersidst i kampen.

Vi spiller derfor på under 2,5 mål i kampen til odds 1,80 hos Betsafe.

 

Bookmaker is inactive